2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Tedavim bitti e2 sonucu 22 hiç yumurtalık yokmus 60 iğne sanki hic olmamissin dedi dr bıraktı tedavimi..10 kilo ver belki yumurtalık çıkar dedi düş dusussun dedi

Canım nerde tedavi görüyorsun? Birde kaç kilosun ki 10 kilo zayıfla dio? Yani belkide verdiği iğneler uyarıcı olmadı.bana doktor gonal ve menopur vermişti belkide her ilaç farklı etki yapıo herkeste.başka bi doktora gitme şansın var mı?

Canım nerde t
edavi görüyorsun? Birde kaç kilosun ki 10 kilo zayıfla dio? Yani belkide verdiği iğneler uyarıcı olmadı.bana doktor gonal ve menopur vermişti belkide her ilaç farklı etki yapıo herkeste.başka bi doktora gitme şansın var mı?

canım selam, süleymaniye semiha şakir, 11 gündür iğne kullanıyordum kalçadan merional adı 6 kutu 1 günde yaptırdım.
72 kiloyum fsh 69 e2 22 çıktı tedavıyı sonlandırdı yumurta yok bişey yapamam dedi.
10 kilo ver dosyan açık dedi tekrar düşünürsen hariçi iğne alırsın dedi.
şimdi iyi bir endokrin dr araştırıyorum önce trioitlerimi düzelticem.

Kızlar bende miyom kontrolünden geldim.doktor iyi gözüküyor dedi.bu kadar kısa zamanda zaten yenilemezmiş.ama acaba tam temizlenmiş mi die kontrole çağırmışlar.rahim içi iyi gözüküo tedaviye devam dedi.bakalım ilaçlar 14 ekimde başlıcak.gün sayıyoz.bugun transfer olan arkadaslarıda inşallah Allah bebişlerine kavuştursun

Canim uzulme bundada vardir bi hayir. Ilk ignelerden sonra ilk muayenemiydi bu? Yani ara muayenelerde yumurtalarin varmiydi. Sonradanmi yok olmus onu anlamadim

1 ay önce baktıklarında solda sağda olmak üzere 2 tane yumurtalık vardı canım
08/09 relg oldum 3 günü 11 de iğnelere başladım yumurtalık yoktu baktı.
3 kere kontrole gittim ilkinde çok ufak prinç tanesi kadar var dedi.
şimdi yok diyor ve iğnelerin yanıt vermemiş uyarmamış dedi tedaviyi sonlandırdı
arkasından 10 kilo ver yumurtan çıksın dedi

Bende sersem gibiyim.karnımı tutmadan yürüyemiyorum ben :KK43: midemde bulanıyor.
Opudan sonra ben de iki gün karnımı tutmadan yürüyemedim. Regl sancısı gibi sancı çektim resmen. Ve gaz... transferin 2. Günü kasıl ağrılarım başladı. Bugün 4. Günüm ve şimdi de göğüs ağrılarım başladı. Allahım ne olur regl belirtisi olmasın bu:dua:

canım selam, süleymaniye semiha şakir, 11 gündür iğne kullanıyordum kalçadan merional adı 6 kutu 1 günde yaptırdım.
72 kiloyum fsh 69 e2 22 çıktı tedavıyı sonlandırdı yumurta yok bişey yapamam dedi.
10 kilo ver dosyan açık dedi tekrar düşünürsen hariçi iğne alırsın dedi.
şimdi iyi bir endokrin dr araştırıyorum önce trioitlerimi düzelticem.

Canım bi çok doktor fsh yuksekse yumurtalık bitmiş diyor ama bana sorarsan işini bilen doktorlar sadece hormonlara bakmıyor.vajinal ultrasonla adet zamanı yumurta kontrolü yaparak yumurta rezervini kontrol etti benim doktorum.daha hiç büyümeye başlamadan yumurtaları sayıp rezerv hakkında bi fikir sahibi oluyor doktor.benim kist oluşmuştu ilk ay ve doktor o ay 3 yumurta görmüştü rezervin düşük dedi.kist gittikten sonaki ay 8 taneydi ve demekki kisttenmiş bu ay daha iyi gözüktü rezervin dedi.normalde de 8 ve üstü iyi sayılıomus.senin doktorun iğnelere başlamadan önce yumurta kontrolü yapmadı mı? Belkide kullanılan iğneler işe yaramadı.hemen yumurtan kalmamış demesi bana baştan savma geldi açıkçası.birde ben de hipotroit hastasıyım.uzun zamandır ilaç kullanıyorum.ama önce troiti düzeltmem lazım deyip erteleme bebek işini.geçen her zaman aleyhimize çünkü.ben denizlide doçente gittim.tsh ım 9 civarındaydı ve düşüo sona gene çıkıodu.ama doktorum üniversitede doçent ti ve haşimato o kadarda sebep olmuyo infertiliteye dedi.yani bazen çok büyüten doktorlar oluyo bunu ama ben tsh ı 30 olup hamile kalan biliyorum.çok uzun yazdım kusura bakma.kilo vermek tabiki sağlık açısından sıkıntı ama tedaviyi ertelemek bizi dahada uzaklaştırıyo sonuçtan.ben 35 yaşındayım ve hergun aleyhime işlio.senin yaş kaç buarada?

1 ay önce baktıklarında solda sağda olmak üzere 2 tane yumurtalık vardı canım
08/09 relg oldum 3 günü 11 de iğnelere başladım yumurtalık yoktu baktı.
3 kere kontrole gittim ilkinde çok ufak prinç tanesi kadar var dedi.
şimdi yok diyor ve iğnelerin yanıt vermemiş uyarmamış dedi tedaviyi sonlandırdı
arkasından 10 kilo ver yumurtan çıksın dedi
Canım ben neredeyse 90 kiloyum kilo etkilidir tabikide tek sebep değil bu fsh ile neden tedaviye başlamış anlamadım sıkma canını onun vakti saati var ve onu yalnız Allah biliyor

Screenshot_2017-09-21-17-49-56-1.png

canım neden olmamış ki hiç yumurta, ilaç hiç işe yaramadı demek. sıkma canını bir hal çaresine bakar doktor banada mutlaka haber ver merak ediyorum seni.

canım bn çarşamba gittim kontrole yarın opu. olucak dünde gidip e2 ve progestoran için kan verdim. 2080 çıkmış e2 iyi bir değerdir inş. bişey demedi doktor.çarşamba kontrolden sonra hafif leke gelmişti. kesildi dün akşamdan beri ara ara geliyor leke doktora msj attım. bazen böyle durumlar olabiliyor, korkma yazmış. bakalım yarın opu. günü herşey belli olucak. ağrım ve lekelenme korkutuyor beni hakkımızda hayrlısı olsun artık ne diyelim

merhaba canım,
vucudum iğnelere yanıt vermemiş. hiç bişey yapmadı ki, 10 kilo ver dedi kilom 72
iğnelerden bana kalan kıpkırmızı vucudumun her yerindeki lekeler ve kaşıntılar.. triodlarımı tedavi ettirmek için iyi bir dr bulmam lazım ki kilo verebileyim. hemde fsh düşürmem lazım.
tüp bebek için bişey yapmıcam karar aldım çok üzüldüm hala ağlıyorum iş yerinde zor duruyorum wc gidip ağlıyorum.
canıma mı üzüleyim, annemle eşimi de üzüyorum onlarıda üzmek istemiyorum napıcam bilmiyorum

e2 mi 2080 canım sende çok iyi yumurtalık sayın fazla ol zaman
benim 22 idi bankodaki kıza sordum yumurtalık yok dedi fazla olur ise e2 iyimiş
korkma lekelenmeden dr bişey dememiş endişe etme, rahat ol biraz amin canım

Harika haber:)) süper
Kaç embriyo transfer edilmisti
40 yaş üstü hamilelik haberi alinca daha bi sevindim :KK66:
Bana da umut oldun :)
İnsallah darisi burdaki herkese en kisa zamanda
Tebrikler tekrar :))
Test icin 10 gün bekledin mi erken mi yaptin :)
Bi de transfer sonrasi neler yaptın?
Ben Evde yemek yapiyorum surekli ayaktayim cok mu yoruyorum kendimi diye endişeliyim:))

Teşekkür ederim :) 40 yaş üstü için süreç çok daha zor evet. Ama imkansız değil.

Bana 2 embriyo transfer edilmişti. Kromozom incelemesi yapılmadı embriyolara. Test için bekleyemedim. 7.gün evde bulunan ovulasyon testlerinden birini denedim. Burda forumda okumuştum ovulasyon testlerinin gebeliği tespitte kullanıldığını. Gerçekten de iki koyu çizgi belirdi. Ertesi gün erken gebelik testi yaptım. Onda ikinci çizgi çok az, belli belirsizdi. Ama ben nedense bu ikinci testin hatalı olduğuna inandım. 9.gün de gidip kan verdim ve kesin sonucu öğrendim :)

Transferden sonra beni strese sokacak herşeyden uzak kaldım. Bence en önemlisi bu. İşyerim oldukça stresli. İzin aldım o yüzden. Yeğenim var 3,5 yaşında. Bol bol onunla zaman geçirdim. Onun dışında çok dikkat edemedim kendime. Transfer yapıldığı gün dışarıda balık yemeye gittik, iki kişilik bir yeşil salatayı ve balıkla gelen tüm yeşillikleri yedim. Marketten toplu alışveriş yaptığım bir gün eve geldim asansör bozuk. O ağır poşetleri 4.kata kan ter içinde merdivenlerden çıkarmak zorunda kaldım, yeğenime kıyamadığım için onunla kendimi yoracak oyunlar oynadım. Hatta korktum bu yüzden bebeklere zarar mı verdim diye... Bu arada yaptığım olumlu şeyleri söyleyeyim: çamaşır suyu, kireç sökücü gibi kimyasallardan uzak durdum, sigara içilen ortamlarda bulunmadım, ananas, kabak çekirdeği, kavun, muz yedim aklıma geldikçe.

Bence en önemlisi inanmak. Benim doktorum benle ilgili ümitsizdi. 40 yaş üstü olduğum ve rezervim de azaldığı için şansımın çok az olduğunu açıkça da dile getiriyordu. Ben onu olacağına ikna etmeye çalıştım hep :) olumlu bak. Seni üzen, yoran, strese sokan kişi ve durumlardan uzak tut kendini. Transfer aşamasına kadar gelmişsin, sonrası neden olmasın?

canım hiç üzülme vardır bunda da bir hayır..bende bu ay transfer yapılana kadar çok aldığım yasadım marttan beri hep yumurtam ya biri büyüydü diğerlerini engelledi yada aynı büyümedi sinirlerim tavan yapmıştı ama hep dedim benim şer gördüğüm hayırdır illa ki diye sende öyle düşün rabbim büyük en kısa zamanda tedavinden güzel sonuç alırsın inşallah

sağol canım allah razı olsun, hepimizin yüzü güler işallah.
tabi, rabbimin bilir biz bilemeyiz.
biz sadece elimizden geleni yapıyoruz veren o alan o.. hakkımızda hayırlısı olsun canım
seninde işallah tedavin olumlu geçer.

X