• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

aynen canım ya bende 30 yaşındayım ailem çok üzüldü bu duruma kendimden çok onları düşünüyorum. inş. geçici birşeydir benimki blki gebelik sonrası bıraktırır ilacı içim rahatladı dediğin gibi hamilelikte kullanılan bir ilaç bırakılsa yan etkisi olmaz sanırım.. blki de ömür boyu kullanıcam ama Allahtan ilacı olan bir hastalık bununda üstünden geliriz Rabbim sana da şifa versin canım inş. sende çok dikkat et kendine özelllikle tuzdan uzak dur dedi doktorum bana. peki sen şimdi hamilesin dimi gebelik takibini perinatolog mu yapıcak nasıl olcak hamilelikte sürecin doktor bilgi verdi mi?
benim kafam yanıyordu boyun ağrım vardı meğer sebebii buymuş haftasonundan beri başladım ilaca şimdi daha rahatım. ilacı stok yapmak lazım ozman ya bn anca 2 kutu alabildim bir aylık veriliyormuş

Daha test günüm gelmedi, Perşembe günü kan vericem. Bugün test yaptım ikinci çizgi çıktı ama bakalım ne olacak. Normalde kalbimden dolayi riskli gebe sınıfına giriyorum ben aslında kalp doktorum benimle aynı hastanede ol seni en iyi ben tanıyorum dedi fakat tüp bebeği farklı hastane yaptırdım. Her şey iyi giderse o tarafa gecebilirim şimdilik bilmiyorum. Ankara da riskli gebe Hastanesi bile beni kabul etmiyor kalbin idare eder diyor doktorum da. Daha önceki hamileliklerimde o kadar ilerleme kaydemedik hep normal doktora gitmiştim. Hatta büyük tansiyonum 20 ye yakındı hemen rapor yazıp ilaç vermişti o zaman ilaç kullanmiyordum. İyi bir doktor bulmak önemli olan. Tuz biraz etki ediyor ama biraz da yapı meselesi.

canım bende şiddetli endo odakları var. kist değil ama çok fazla odak var. ilaçlar arttırabilirmiş. o yüzden doğrudan naturel yapalım dedi.
hımm anladım bana da adetlerin düzenlımı diye sordu bende dedım kı 29-31 arası olurum dedım ... senın adetlerın düzenlımı canım?
evet hiç şaşmaz 26 günde 1 olurum. 27 bile olmaz yani.
canım sanırım naturelin 1. şartı düzenli adet.
Mesela şimdi adet oldum bugün 29. Günüm ama bazı aylar birkaç gün gecikiyor. Ama senede 12 ayin 7_8 ayında 29. Günde olurum. Benimde çok duzenliydi. Hiç sasmazdi ama su gebeliğe kafamı taktigimdan beri arada sırada birkaç gün gecikebiliyor

yok canım gavisconun hamilelere etkisi yokmuş. görümceme de doktoru yazmış hamileyken. bende ayrıca araştırdım.
tabii yine de içmemeye gayret edicem.

sen ne zaman test yapmıştın?
5. günüm bugün. earyl yaptım ama çıkmadı idrarda. başlasam mı sigaraya n'apsam bilemedim :/
Canım ben 6.gün yaptım çok silik çıktı early değildi 7.gün belirgin çıktı 9.gün de kanda çıktı.sakın başlama 6.gün kandada çıkıyor az bi değer ama yine 5.gün embriyosu çıkıyor.olumsuz düşünme tutacak inşallah...

hımm anladım bana da adetlerin düzenlımı diye sordu bende dedım kı 29-31 arası olurum dedım ... senın adetlerın düzenlımı canım?

Mesela şimdi adet oldum bugün 29. Günüm ama bazı aylar birkaç gün gecikiyor. Ama senede 12 ayin 7_8 ayında 29. Günde olurum. Benimde çok duzenliydi. Hiç sasmazdi ama su gebeliğe kafamı taktigimdan beri arada sırada birkaç gün gecikebiliyor

fark etmez canım sanırım bir kaç gün.
zaten, ovulasyon kiti aldırıyorlar. her gün yapıyorsun. çift çizgi görünce arıyorsun hastaneyi. aynı gün kan alıp kandan bakıyorlar lh değerine. ve yine aynı gün 6 gün sonrası için gün veriyorlar.

hiç kafana takma canım aslında her şey olacağına varıyor. yeter ki allah nasip etmiş olsun.

Sen bugün test yapmadın mı? Ben kesin yapatsın diye düşündüm :)
Kız yaptım çıkmıyor idrarda.. o yüzden çok olumlu düşünemedim ama.. belki var da idrara mı karışmadı ki diyorum off çok heyecanlıyım ya hele yarın elim ayağım titrer kesin

9. Günden beri yapıyorum çift çizgi Yok :( kanda durumlar ne acaba . Keşke ben de erken sevinebilseydim ya:((

Canım ben 6.gün yaptım çok silik çıktı early değildi 7.gün belirgin çıktı 9.gün de kanda çıktı.sakın başlama 6.gün kandada çıkıyor az bi değer ama yine 5.gün embriyosu çıkıyor.olumsuz düşünme tutacak inşallah...

inşallah canım inşallah allah'ın izniyle tutunuyordur bebeğim hala bana.
zaten şunu buldum daha önce de ben paylaşmışım zaten :)
5.ci gün embriyonun blastosist aşamasındayken yapılan transferden sonra anne adayının rahimde olanlar

transfer sonrası günler
: Embriyonun Gelişim Aşamaları
Bir : Blastosist aşamasına gelmiş embriyo kabuğundan dışarı çıkmaya başlar
Iki : Embiryo Blastosist kabuğundan dışarı çıkmaya devam eder ve rahim tutunmasına başlar
Üç : Blastosist rahim zarının içine derin iliştirir
Dört : Tutunma ( İmplantasyon ) devam ediyor
Beş: Implantasyon tamamlandığında,plasenta ve fetus olacak hücreler geliştirmeye başlar
Altı : Anne adayının kanında koryonik gonadotropin (hCG) hormonu dolaşmaya başlar
Yedi :Fetal gelişim devam eder ve hCG’nin salgılanmaya devam eder

buna göre yarın kanda belirmeye başlayacak. üstelik benim beşinci günüm ama 0 sayılan transfer günü zaten akşam 6 da transfer olmuştu. tam 5. gün bile sayılmazdı sanırım testi yaptığımda.
gerçi yapmayacağım bi daha bekliyeceğim cumayı. nasıl olsa adet günüm. olursam tutmadı, olmazsam tuttu demek. acele yok artık :)

9. Günden beri yapıyorum çift çizgi Yok :KK43: kanda durumlar ne acaba . Keşke ben de erken sevinebilseydim ya:KK43:(

Moralini bozma canım ben dün nette bir yazı okudum kadın 11 . Gün yapmış negatif 12. Gün olmuş kanda hamile olduğu çıkmış o da diyordu ki siz siz olun gününden önce bakmayın diyordu. İnşallah senin ki de kan da çıkar

Kız yaptım çıkmıyor idrarda.. o yüzden çok olumlu düşünemedim ama.. belki var da idrara mı karışmadı ki diyorum off çok heyecanlıyım ya hele yarın elim ayağım titrer kesin
Ha ben 1 kez idrarda yaptın ama sonra denemedin sandım. Hayırlısı olsun canım. İnşallah değer henüz düşük diye çıkmamıştır. Senin dondurulmuşun var mıydı? Hiç konuşmadık bunu.

Back