- 5 Şubat 2017
- 266
- 186
- 18
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
-
- #1.321
günaydınlar herkese, bulantılara istifra da eklendi biz de.. folik asit olarak ne kullanıyorsunuz bayanlar? ben hamilelik düşünmeye başladığımda sağlık ocağı folbiol 5mg vermişti her gün 1 tane.. hamile olduktan sonra doktora gittiğimizde ilacın adını anımsayamadım o da "tamam ne alıyosan devam et ona" dedi bana da garip geldi.. dün 5 aylık hamile bir arkadaşımla görüştük onun doktoru o da benim kullanırken yetersiz bulup değiştirmiş.. benim de kafam karıştı :s
Doktorum bana parol icebilirsin dedi aşırı ağrı olursa..onun dışında icmek istemezsen soğuk kompres olabilir ama benimki afedersin istifra edene kadar geçmiyorGunaydin arkadaslar bas agrisina cozum bulabilen varmi bas agrisiyla birlikte bulantida oluyor
Doktorum bana parol icebilirsin dedi aşırı ağrı olursa..onun dışında icmek istemezsen soğuk kompres olabilir ama benimki afedersin istifra edene kadar geçmiyor
Doktorum bana imom i verdi onu kullaniyorum ogrendigimden beri
Doktorum bana imom i verdi onu kullaniyorum ogrendigimden beri
Canım acele etme bence biz de 6+2 de duyamamistik kalp atışını ama bugün tekrar gittik duyduk hatta hareket bile ediyor dedi doktor. 8+5 olduk bugün anca duydukKizlar doktora gittim geldim. 7+ 4 um sata gore doktor kendi odasinda karindan bakti goremedi vajinal bakti goremedi ultrason odasina gönderdi bir de radyolog da baktı 6+ 3 fetus izlendi ama kalp atisi yok diye rapor yazdi. Kadin dogum doktoru da persembeye kadar bekleyelim tekrar ultrasonla bakalim kalp atışı duyamazsak yatis yapip ilac vercrm sonra da kurtaj la temuzlemek gerek dedi.
Canim insaallah. doktor da cok ümit vermek istemiyorum dedi sabahtan beri aglamaktan gozlerim sisti.Canım acele etme bence biz de 6+2 de duyamamistik kalp atışını ama bugün tekrar gittik duyduk hatta hareket bile ediyor dedi doktor. 8+5 olduk bugün anca duyduk
Hiç canını sıkma bence Rabbim hakkında hayırlısını versin. Ama normalde de doktorlar 9. Haftaya kadar bekleyin diyorlar kalp atışı için canım hemen ümitsizliğe kapılmaCanim insaallah. doktor da cok ümit vermek istemiyorum dedi sabahtan beri aglamaktan gozlerim sisti.
Rabbim hakkimizda hayirli olani versin insaallah.
Amin canım insallah.sende bebegine sag salim kavuş insallah.Allahım sabırlar versin canımen kısa sürede Allah tekrar saglıkla nasip eder inşallah
Allah razı Olsun canım.Cok geçmiş olsun. Sabir diliyorum.
Canım seni cok iyi anlıyorum.bende dün kurtaj oldumbenden kirmizi kan geldi.ve kalp atisi da olmadigi icin bebegimi aldılar.insallah persembe kalp atisini gorursun insallah.Allaha siginiyorum.rabbim hakkimizda hayirlisini versin .saglikli hamilelikler nasip etsin.bugünlerde gececek biliyorum.Kizlar doktora gittim geldim. 7+ 4 um sata gore doktor kendi odasinda karindan bakti goremedi vajinal bakti goremedi ultrason odasina gönderdi bir de radyolog da baktı 6+ 3 fetus izlendi ama kalp atisi yok diye rapor yazdi. Kadin dogum doktoru da persembeye kadar bekleyelim tekrar ultrasonla bakalim kalp atışı duyamazsak yatis yapip ilac vercrm sonra da kurtaj la temuzlemek gerek dedi.
Ben gebelik öncesinden beri folic trio kullanıyorum. O an eczanede o vardı da onu almıştım. İçimde D vitamini ve kalsiyum da var. Üstünde hergün 3 adet yazıyor ama ben 1tane alıyorum. 400mcg yeterli zaten.günaydınlar herkese, bulantılara istifra da eklendi biz de.. folik asit olarak ne kullanıyorsunuz bayanlar? ben hamilelik düşünmeye başladığımda sağlık ocağı folbiol 5mg vermişti her gün 1 tane.. hamile olduktan sonra doktora gittiğimizde ilacın adını anımsayamadım o da "tamam ne alıyosan devam et ona" dedi bana da garip geldi.. dün 5 aylık hamile bir arkadaşımla görüştük onun doktoru o da benim kullanırken yetersiz bulup değiştirmiş.. benim de kafam karıştı :s
Ben ilk hamileligimde hic süt icmedim. Dr. Da yogurt daha faydali bosver sütü demisti.Kızlar beslenmenize nasıl dikkat ediyorsunuz ?
folik asid içeren besinler yemeğe dikkat ediyorum.laktozsuz süt bile içemiyorum çok gaz yapıyor,kendi yaptığım yoğurt yada ayran içiyorum.yumurta sabah zorla 1tane yiyorum.Balık çok severdim ama yiyemiyorum.Dr tavukta ancak organik olursa ye dedi oda yok yemiyorum. kırmızı et yiyorum.meyve günde 2 mutlaka yiyorum.ceviz baden fındık yiyorum midemi tutuyor iyi oluyo. Süt içemediğimden kendimi çok kötü hissediyorum.
Aynı durum bende de var. Süt bende içemiyorum onu kaşar peynir ve kendi yaptığım 1kase yoğurtla kapatmaya çalışıyorum.Kızlar beslenmenize nasıl dikkat ediyorsunuz ?
folik asid içeren besinler yemeğe dikkat ediyorum.laktozsuz süt bile içemiyorum çok gaz yapıyor,kendi yaptığım yoğurt yada ayran içiyorum.yumurta sabah zorla 1tane yiyorum.Balık çok severdim ama yiyemiyorum.Dr tavukta ancak organik olursa ye dedi oda yok yemiyorum. kırmızı et yiyorum.meyve günde 2 mutlaka yiyorum.ceviz baden fındık yiyorum midemi tutuyor iyi oluyo. Süt içemediğimden kendimi çok kötü hissediyorum.
ilk 7 hafta benimde karnım çok şişmişti seninki gibi, tartıldığımda da 3-4 kilo fazla gösteriyordu. şuan 1o haftalığım yavaş yavaş iniyor. doktora sormuştum adet olmadığın için onun şişkinliği, normal bunlar dedi.bu arada pıt pıt sesleri duymak çok güzel bi duygu,insan bi tuhaf oluyor duygulanıyor..bizde ilk kalp sesini dinlemeye giderken video çekelim demiştik ama heyecandan unutmuşuz.bence sen yada eşin çeksin güzel bi anı olur.Bende de yorgunluk var.biraz yuruyeyim is yapayim tikaniyorum.geceleri ya erkenden uyuyorum ya da bu gece oldugu gibi uykum gelmek bilmiyor.gobegim birden firladi.3_4aylik hamile gibiyim.bir de calisiyorum isim de cok yogun.bir oglum var.bu ikinci olacak.ctesi doktora gidecegim kalp atislari icin.
hayırlı olsun bebişin tatlım, içini ferah tut tatlım bişey olmaz inşallahSabaha ilk randevumuz var ve heyecandan uyuyamıyorum. 5+3günlük şuan. Ya kötü bir şey duyarsam diye kafamda kurdum da kurdum. Offf.
Allahım sen koru.
amin,hoşgeldin aramıza yeni anneSlm kizlar bende araniza yeni katildim hepimizin bu sureci saglikla sihhatle geçirmesi dilegiyle
evet bildirmek gerekiyormuş. ben geçen hafta gittim,bi dosya açtı adıma,bütün bilgilerimi girdi 12. haftada gel demir desteği yapacağız dedi. sanırım sonrada tetanoz aşısı yapılacakmış.onlar bilgi veriyormuş her gittiğinde. anne bebek eğitimide oluyormuş ara ara zorunlu katılmak gerekiyormuş. bence iyi bişey böyle hizmetlerin olması.Kizlar gebeliği aile ve hekimliklerine bildirmek gerekiyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?