• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

Merhaba canım kalp atış hızı dakikada kaçtı acaba birde kaç haftalıksın ben 7+1 olmam lazımdı 6+4 çıktı ve kalp atış hızı 143 çıktı acaba normal mi bilen varmı birde kalp atış hızına göre cinsiyet tahmini ediliyomuş doğruluk payı var mıydı

Dakikada kac atiyor bilmiyorum. Sormak aklima gelmedi. Dr.um da bisi demedi. Cinsiyeti cogu seye gore tahmin ediyorlar. Kalp atimi, kemik olusumu, kesedeki yeri falan. Ama zaten 14. Haftada falan ogreniriz. Ben cok da merak etmiyorum bu sefer nedense ikinciler böyle oluyor galiba. Ya da ben ilkinde 20. Haftada ogrenmistim ondan da alışkın olabilirim.

Merhaba canım kalp atış hızı dakikada kaçtı acaba birde kaç haftalıksın ben 7+1 olmam lazımdı 6+4 çıktı ve kalp atış hızı 143 çıktı acaba normal mi bilen varmı birde kalp atış hızına göre cinsiyet tahmini ediliyomuş doğruluk payı var mıydı

7. Haftada olmam lazim ama usg de 6+5 cikti. Dr. Dedi ki cok kucukler o yuzden net soylemek dogru degil. 1 mm kaydirsam ölçümü 1 hafta farkedebilir. Daha olculebilir boyutlara geldigi zaman daha net soyleriz haftasini dedi.

Dakikada kac atiyor bilmiyorum. Sormak aklima gelmedi. Dr.um da bisi demedi. Cinsiyeti cogu seye gore tahmin ediyorlar. Kalp atimi, kemik olusumu, kesedeki yeri falan. Ama zaten 14. Haftada falan ogreniriz. Ben cok da merak etmiyorum bu sefer nedense ikinciler böyle oluyor galiba. Ya da ben ilkinde 20. Haftada ogrenmistim ondan da alışkın olabilirim.
Yaa maşallah Allah bunuda sağlıkla aldırır inşallah kucağınıza benim ilk galba ondan bu telaşam Allah herkeze yaşatdın bu sevinci inşallah

Ben de şimdilik çok merak etmiyorum.ikinciler böyle oluyor demekki haklisin

7. Haftada olmam lazim ama usg de 6+5 cikti. Dr. Dedi ki cok kucukler o yuzden net soylemek dogru degil. 1 mm kaydirsam ölçümü 1 hafta farkedebilir. Daha olculebilir boyutlara geldigi zaman daha net soyleriz haftasini dedi.
Canım ikiz mi senin ki :KK9:ölçümde gayet net dedi bana 7 mm kalp atışında sorun yoktu çok şükür onu dinledik ama küçük geldi bana dedi en iyi 10. Haftana gelmen ancak öyle net anlaşılır dedi çok var ama daha yaaa :işsiz:

peki sizin ki kaç mg'lık acaba? acaba yetersiz mi kullanıyorum diye endişe ettim de ben :s

Benim kullandigim multivitamin gibi bisey, baktim folik asit 800 mcg yaziyor.

Kızlar beslenmenize nasıl dikkat ediyorsunuz ?
folik asid içeren besinler yemeğe dikkat ediyorum.laktozsuz süt bile içemiyorum çok gaz yapıyor,kendi yaptığım yoğurt yada ayran içiyorum.yumurta sabah zorla 1tane yiyorum.Balık çok severdim ama yiyemiyorum.Dr tavukta ancak organik olursa ye dedi oda yok yemiyorum. kırmızı et yiyorum.meyve günde 2 mutlaka yiyorum.ceviz baden fındık yiyorum midemi tutuyor iyi oluyo. Süt içemediğimden kendimi çok kötü hissediyorum.

Bence beslenmen gayet guzel... Ben de sut pek icmiyorum, ama yogurt cok tuketiyorum. Yine de acaba kalsiyum yetmezse diye endise ediyorum, cunku ilk hamileligimde dolgulu bir disim kendiliginden kirilip parcalanmisti birdenbire.. Bir sonraki randevumda doktora soracagim bu mevzuyu..

Ben de haftada 1-2 tavuk (antibiyotiksiz), 1-2 kirmizi et, 1 kez de balik yiyorum. Ama balik az bence diye dusunerek balik yagi hapi icmeye basladim hamile kalinca. Balik yemedigim gunlerde balik yagi hapi (hamilelere ozgu olanindan) iciyorum. Bebek gelisimi icin faydali oldugunu okudum da.

ilk 7 hafta benimde karnım çok şişmişti seninki gibi, tartıldığımda da 3-4 kilo fazla gösteriyordu. şuan 1o haftalığım yavaş yavaş iniyor. doktora sormuştum adet olmadığın için onun şişkinliği, normal bunlar dedi.bu arada pıt pıt sesleri duymak çok güzel bi duygu,insan bi tuhaf oluyor duygulanıyor..bizde ilk kalp sesini dinlemeye giderken video çekelim demiştik ama heyecandan unutmuşuz.bence sen yada eşin çeksin güzel bi anı olur.:KK200:
Sagol canim icim rahatladi biraz.erken uyudum ana suan heyecandan uyandim.sabah olmasini dort gozle bekliyorum.hatirlattigin icin de tesekkurler.guzel fikir.Allah hepimizinkilere saglik versin❤

Benmle ayni haftalarda olup bulantisi gecen var mi :(
Benim gebelgm cok zor geciyor.
Habire tansiyonum dusuyor.
Basim donuyor.

İs yukum iki katina cikti, dayanamiyorum artik psikolojik ve fiziksel olarak.
Ben hic boyle hayal etmemistm
Mutlu olmaya firsatm olmadi...

Canım ikiz mi senin ki :KK9:ölçümde gayet net dedi bana 7 mm kalp atışında sorun yoktu çok şükür onu dinledik ama küçük geldi bana dedi en iyi 10. Haftana gelmen ancak öyle net anlaşılır dedi çok var ama daha yaaa :işsiz:

Ayy yanlış yazmisim. ikiz değil cok şükür. 7 mm falan degil benim ki 4,5 mm anca sanirim. Bilmiyorum ki iste 15 gun sonra daha net anlariz.

Canım ben 12.haftanın başı ile 14.haftanın sonu arasında yapılıyor diye biliyorum. Geç olucağını sanmam ama yine de araştır istersen

Canım daha yaptırmadım ama benim doktorum 11 12. Haftada yaparız dedi bugün gittim doktora hatta 11 demişti numarası varsa bir sor bence çünkü zaten o arada 3lü testte yaptırcaksın :nazar:

Teşekkür ederim cevaplarınız için:anneadayı:. Randevu tarihini erkene alıp 12. Haftamda gitmeye karar verdim. Ablamın hamileliğinde çıkan test sonuçları bizi boşu boşuna üzmüştü. Test yaptırmak beni bundan beni biraz geriyor.

Back