2017 Eylül Anneleri

Aa ilk defa duydum inşallah öyle bişey yoktur ama doktora göstermende fayda var tabi...
Benimki ilk zamanlarda emiyordu ağzıyla tam kavradığına göre öyle bişey yoktur ama biberon yüzünden almıyor sanırım çünkü biberondan ağzına süt çok geliyor benim sütüm azaldığından onun işine gelmiyo oof of nolacak böyle bilmiyorum öte yandan mamalarada çok para gidiyor çok masraflı oluyor böyle her yönden eziyet... inşallah senin sorununda hallolur aman dikkat etde göğüs uçların yara olmasın ben çok çektim o konudan

4 ayda başlamayı düşünüyorum ben o günleri görürsem ben dil bağını kestirdim öyleydi benim bebeğin

4.ayda sadece azar azar yoğurtla başlarsın heralde dimi bende istiyorum aslında ama korkuyorum benimki çok kusuyor herkesde 6.aydan önce başlanmaz diyor
Gözümde öyle büyüyorki şu 3 ay zaman durdu sanki

Canim sik sik emzir mamayida alistirma bardagiyla ver kademeli azaltarak.sut sadece emzirdikce cogalir.sut azalsa benim azalirdi 10 cc cikiyordu doymuyor saniyordum.ama bezi cisliydi hep.kilo alimida iyi.emzirdim hep mama vermemeye basladm simdi.ilk zaman sirf mamayla beslendi

ben kestirdim 1 aylıktı anlamadım hic ama yine emmedi
Bizimkinde dil bağı var dedi doğumdan sonra kesilir emmekte zorluk çeker dedi.bir ara yakalayamıyordu memeyi hep yara oldu şimdi alıyor ama süt yok mama verdim süt azaldı. Sağıyorum ama çok az 10cc. Çocuk doktoruda budefa dil bağı var dedi ama kimse kesilsin demedi. Zamanla sorun olmuyormuş kestirme dediler.

konuşması sorun olur dedi doktor harfleri bastıramaz dedi ben kestirdim dil altı bağıydı bizim de benim ki emmedi sen mama kaç cc veriyorsun hangi aralıkla kaç günlük bebiş

4.ayda sadece azar azar yoğurtla başlarsın heralde dimi bende istiyorum aslında ama korkuyorum benimki çok kusuyor herkesde 6.aydan önce başlanmaz diyor
fazla verdıgın için kusuyo herkez yoğurt ve elma suyuyla basla diyo yemek sularından falan azar azar yesin de kurtulalım zaten emmiyolar

benim ki alttaydı dil altı çocuk doktoru fark etti kestirdik

Çocuk doktorunuza danışmadan başlama canım. Daha bağırsakları tam gelişmediği için ufaklık sıkıntı yaşayabilir. Kabızlık, ishal ya da karın ağrısı gibi.

fazla verdıgın için kusuyo herkez yoğurt ve elma suyuyla basla diyo yemek sularından falan azar azar yesin de kurtulalım zaten emmiyolar
Benim bildiğim kadarıyla (henüz uzun uzun okuyup araştırmadım) besinleri tek tek ve 3-4 gün üst üste vererek başlanıyor ek gıdaya. Yemek suyu verirsen içerisindeki her hangi bir gıdaya alerjisi varsa neye alerjisi olduğunu anlayamazsın. Ayrıca nerdeyse yaşına kadar tuzsuz ve yağsız yemekleri gerekiyor. Yemek suyu konusunu doktora sormanı tavsiye ederim

eskiler de verirmiş hepimiz sağlıklıyız çok şükür birşey olmamış tabi ki tuzsuz kasık kasık veriyoruz ki yalanacak kadar :) doktora sorsan 6 ay önce başlama der hep diyolar emsin kolay sanki

konuşması sorun olur dedi doktor harfleri bastıramaz dedi ben kestirdim dil altı bağıydı bizim de benim ki emmedi sen mama kaç cc veriyorsun hangi aralıkla kaç günlük bebiş
90cc veriyorum günde 6-7defa.ve çıktığı kadarıyla sağıp sütümden veriyorum o da gün boyu 30cc.bebeğim 10haftalık

Iyu aksamlar kızlar
Kızım 2 ay 8 gunluk. Birkaç gundur 12-12 buçuk olmayınca uyumuyor gündüz çok uyuyor sürekli esniyor naomaliyim cocuvu böyle olan varmi
8 de uyumasi gereken çocuk 12 olmayınca uyumuykr

Ah canım keşke denildiği gibi kolay olsa ben istemezmiyim emzirmeyi hazırdan tak emsin oh ne rahat
Niye mama derdiyle uğraşayımki 2 saatte bir kaynat soğut içir temizle sonra tekrar uğraş.... külfet resmen ayrıca cebe de zarar ama olmayınca olmuyor almıyor artık ben göğsümden çok çektim 1,5 ay yarasıyla uğraştım o geçti derken mantar oldu çok fenaydı uçları bebeğimin ağzınada bulaşmıştı doktor iyileşene kadar emzirme sağ dedi doğal olarak.... sonra o da iyileşti derken bu sorun ortaya çıktı acıkınca bile almıyor feryat figan.... yok artık 2,5 ay emdi nasibi bu kadarmış üzgünüm

Benimkide 1 günü diğerine uymuyor çok mızmız 83 günlüğüz ama sabredicez inşallah geçer

Çocuk doktorunuza danışmadan başlama canım. Daha bağırsakları tam gelişmediği için ufaklık sıkıntı yaşayabilir. Kabızlık, ishal ya da karın ağrısı gibi.

Evet tatlım ben 6 aydan önce başlamayı düşünmüyorum
Zaten şuan bağırsak sendromu yaşıyoruz iyice mahvolurum

biz 3.5 ay olduk hala 12 den once uyumuyor
aksamdan başlıyorm uyutmaya en erken 12. kolik zamani en erken 2.30 du sukrediyoruz 12ye. besikte saĺlanmaya da alisti benim isim zor
Benimki de 3.5 aylık oldu. Gece gündüz ne zaman yatırsam 2 dk sonra gözlerini açıyor. Günlerdir doğru düzgün gece uykusu uyumadım. Sizinki de öyle mi? Belki dönemdir diye ümit etmek için soruyorum. Bir de memeye aşırı düştü. Gündüz saatte hatta 40 dkda bir, gece de saatte bir. En iyi ihtimalle iki saatte bir emiyor. İlk Ayında bu kadar emmemisti. Yapışık yaşıyoruz resmen.

Al benden sen o kadar. Gündüz neyse de gece çok zor geliyor resmen 15dakikada bir kalkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…