2017 Eylül Anneleri

Canım bu seferde benim kızım geç yatmayı ogrendi gündüz yatirmasam huzursuz oluyor yatirsam 12 olmayınca yatmıyor 10 gibi yatmasina razıyım
Nasıl yaptın peki

İki ay civarı bizimki de bi 10-15 gün çok fazla uyuyordu. Hatta emip tekrar uykuya daldığı ve sadece 2-3 saat uyanık olduğu günler oldu. Hatta doktoru arayıp sordum. " bu annelere de yaranılmıyor, uyuyan çocuk bulmuşsun yat uyu sen de" diye dalga geçmişti. Sanırım o da öyle bir dönem :)

Önsüt mevzuu olabilir belki. Ama şahsen saatli emzirmeyi doğru bulmuyorum. Belki susadığı için, belki korktuğu için, belki özlediği için emmek istiyor. Bilemem ki. Düşünsene minicik bir bebeksin susadın ve en güvendiğin insan sana emme saatin gelmedi diye sana meme vermiyor. Ne zaman isterse o zaman emsin yavru diye düşünüyorum.

istediğinde tabıkı verıyorum canım ama üç saat beklemenin sebebı sutun dolması ve ıyıce acıkıp uzun sure emmesı ıcın

Aynen canım bende eşim gelsin diye dakikaları sayıyorum ama akşam 9 buçukta geliyor çok uzun süre
Allah hepimize kolaylık versin şu gaz derdimiz bitirdi beni
şimdide nurse harveys aldık inşallah bu iyi gelir
Nurse harvey in faydasini görürsünüz canim,hem bitkisel,doktor en iyisi o dedi
Meme reddi yaparsa aç kalir:)kendi bilir:)biberonla formul sut falan vermiyorum hic,emzigi uyurken veriyorum biraz emip uyuyor,sadece yataginda kullaniyor,uyku ile emzigi ilişkilendirmesi için çabaliyorum insallah olcak

Son düzenleme:
istediğinde tabıkı verıyorum canım ama üç saat beklemenin sebebı sutun dolması ve ıyıce acıkıp uzun sure emmesı ıcın
Bende öyle yapmaya başladim canim,öbür türlü saat başı versem alıyor,2 fırt çekip memeyle oynuyor,memeyi emzik yapıyor,gece saat basi uyanip emeyim diyor,insanda sabır kalmıyor, ama 2-3 saatte bir verince uzun uzun emiyor

erken kaldirarak mi alistirsin cnm ne yaptin
Uyuma ve uyanma zamanlarını takip ettim canım önce daha sonra her akşam 8 de beslemeye başladım 9 gibi falan da uyuttum. İlk bir hafta direndi baya ama sonra alıştı şimdi 10 gibi uyuyor sabah 8-9 gibi kalkıyor. İnternette uyku rutinleri ile ilgili Yazılar var onlardan çok faydalandım ben rutini inatla 1-2 hafta hiç aksatmadan aynı saatte uygularsan düzene giriyor bir süre sonra. Birde uyku arkadaşımız var bizim onunla uyuyoruz :)

Bu uşak niye doymuyor ya bi tek benimkimi böyle kızlar sürekli mızmız 2 saatte bi 120 cc içiyor biberonu ağzından çektiğim anda çığlık çığlığa sesi 2 kilometre öteden duyulur o derece doktor 120'den fazla verme dedi ama doymuyor kilosu da fazla değil daha 5.200 falan 85 günlük niye böyle anlamıyorum daha fazla verincede kusuyor zaten daha fazla içmesin diye biberonu boş olarak ağzına tutuyorum ama süt gelmediğini anlayınca yine ağlıyor sabahtan akşama kadar doyurmakla uğraşıyorum napacağımı şaşırdım

12. Hafta atağına erken girmiş olabilir. Atakta Bebeler ya çok yiyor ya da hiç yemiyor diyorlar. Gerçi bu atak işi de hikaye gelmeye başladı bana. Zira her gün başka bir huy, her gün başka bir macera. Benimki iki aylıkken öyle olmuştu kendi kendine düzeldi sonra. Ama bi bir hafta on gün beni de yer mi acaba diye endişe ettim :)) sanırım şu ara o zamanın yarısı kadar ancak yiyor. Bi de yedikleri boşa gitmemişti. 15 günde 900 gram almıştı :))

Bi de boş biberon gaz yapar ufaklıkta. Gazı oldukça rahatlamak için emmek ister, emdikçe gazı artar falan filan. Kısır döngü yani. Biberonu mama verirken bile ucu tamamen dolacak şekilde vermek gerekiyor gaz yapmaması için.

Benimkide öyle ölecem uykusuzluktan,tek başına bakmak cok zorluyor insani,eşim eve gelsede kucagina atsam diye öyle akşami bekliyorum,elini emiyor,parmaklari incelecek diye korkuyorum,emzigi deniycem
Ah ah keske benimkide emsede sizlansam ilk gunler cok guzel emdi sonra krizlerde almamaya basladi butun gun acliktan agliyodu asla emmiyodu dil bagindan dolayiydi sanrm elimle sagip kasikla verdim sonra makine derkn tamamen brakti emmeyi oyle ozledm ki sukredin asla sikayet etmeyin ilk zamanlar ne yani hep mememdemi yasiycak hcbsy yapamayacak miym dedim Rabbim aldi elimden oyle anladm kiymetini 1 ay belki 40 gun emebildi

Haklısın canım ah o gaz atak mı bilemiyorum ama canıma okuyor

Bencede kesinlikle emzirmek büyük bir nimet bende yaşadığımdan seni anlıyorum beni de 2,5 ay emdi bıraktı bu şekilde her yönden zor ağladığında tak memeye sussun ama ben mamayı hazırlayıp getirene kadar çatlıyor ağlamaktan... üstelik o emzirmek bambaşka bi duygu nasibimiz bu kadarmış Sen şuan kaç öğün ve kaç cc mama veriyosun?

Canim sizinkide zor,benimde problemim gögüs uçlarim gögüs uclarim bildigin yarık,içi kanlı,bebek emiyor,onun için sorun yok ama ben her emmede acı çekiyorum, bir sürü doktora gittim, piyasadaki bütün kremleri kullandim,gümüş kapaklari bile aldim,cocukta dil yada dudak bagı da yok ama ne fayda 3 ay oldu iyilesmedi,herkesin derdi ayrı ayrı,canları sagolsun,hasta olmasinlarda varsin mama yesin,üzmeyin kendinizi

Son düzenleme:
Canım bizimki de 86 günlük biliyorsun 180 veriyorum ben 3-4 saatte bir yiyor sütün çok azsa doymuyordur bizimki anca doyuyor 180le

benim ki hiç aglamıyo biberon tutuyorum içmiyo gece de uyanmıyo 90 cc duruyo ben de gariplik var 2 saatte bir zorladıgım zaman da içmiyo oynuyo biberonla tutuyo içmeden

ben de biner onu ağzına tutuyorum sabahtan aksama kadar içmiyo oynuyo ucuyla bir günün nasıl geçiyor iş yapabiliyor musun ben biberon tutmaktan yapamıyorum birşey içmiyo da gece de uyanmıyo duruyo öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…