2017 Eylül Anneleri

Arkadaşlar bi sayfa tavsiye etmişti orada gördüğüm kadarıyla meme reddi döndürülmesi imkansız bir şey değil. Kaç kişi döndürmüş bebeğini memeye. Bence bi bak canım. Belki yardımı olur.

Bende bazen gece mama veriyorm ama korkuyorm meme reddi yasiyacak diye.emzik hic veremiyorm yine korkudan.kollarim kopuyor surekli kucakta.kendi kendine oyalanmiyor hic

Dogumdan önce onca kitap okudum ve hepsinde sizin dedikleriniz anlatılmıştı... Özellikle ilk 3 ay bebeginizle yapışık ikiz gibi olmanız gerekiyor,bebek annesini ayrı bir birey olarak görmez,anneyi adeta kendi organı gibi zanneder,o yüzden her agladıginda mızmızlandiginda kucaga alın emzirin sarıp sarmalayın,emzik ve biberondan uzak durun gibi bi ton şey okudum,o zaman mantıklıda gelmisti,bende öyle yapacam diyordum ama şimdi malesef zor geliyor bana uzun uzun uyumak istiyorum ,dinlenmek istiyorum,ev işlerini eşime devrettim,en azından yemek yapmak istiyorum,gündüzleri uykusu 15dk arada 1 saat oluyor ,çok zorluyor
Geceleri eli kolu hic durmuyor,cok hareketli o yüzden kendi kendini uyandırıyor, kundak bazen işe yarıyor bazen yaramıyor,tulum olayini deneyin banada cevap yazarsaniz iyi olur,bende alayim

Canım Hindistan cevizinin kendisi de çok süt yapıyor aklımda olsun özellikle içindeki suyu

Benimki de emziği düşürüyor canım yanına birşeyle destek yapıyorum öyle düşüremiyor tam dalınca çekiyorum emziği ağzından

Bende bazen gece mama veriyorm ama korkuyorm meme reddi yasiyacak diye.emzik hic veremiyorm yine korkudan.kollarim kopuyor surekli kucakta.kendi kendine oyalanmiyor hic
Canım benimki de hem emzik hem biberon alıyor başta yaşadık meme reddini ama şimdi alıştı hepsini alıyor emmeyi de bırakmadı lansinoh naturel wave kullandım biberonu memeye döndük tekrar şükür

Kalın uyku tulumları işe yarıyor cidden canım ben biraz büyük aldım bir de elleri falan içeride kalıyor hareket ettiremiyor çok daha rahat uyuyor

60 günden sonra oyuncaklara ilgi başlıyor yavaş yavaş. Bizimki artık dönencede nerdeyse yarım saat duruyor. Bebek jimnastik hareketleri var internette. Benimki onları yaptırırken de keyifli zaman geçiriyor. Bir de uyanınca filan hemen almayın yataktan sakinse filan kendi kendine oynamaya başlıyor yavaş yavaş.

Aynen bence de cok kuralcilar emzik yok biberon yok tamam da olmayinca olmuyor kolik bebeği emziremiyorum mesela ağzına süt geldikçe daha da agliyo susturabilmek için mecburen emzik veriyorum
O kolik belası bizde de var malesef. Geçen cumartesi ağlama saatinde odayı güzelce ısıtıp bol bol tensel temas yaptım. Oğlum sadece beziyle ben de belden üstüm çıplak bir şekilde gezindik. İstediği gibi kokladı, emdi. İki gün üst üste yaptık ve bu hafta kolik saatlerimiz neredeyse yüzde elli fark etti. Allaha Şükür bir haftadır epey rahatladik.

Kızlar bebegının kakası turuncu renk olan var mı bızımkı bu ara turuncu cıddı bısey mı merak ettım yapısı sulu degıl ama sıvı ıshal mı acaba diyede dusunce sardı sızınkılerın nasıl

Bizim başta oyleydi canım sütün yetmiyorsa çişi yoğun ve turuncu gibi bir renk olur demişti doktorumuz insallah öyle birşey yoktur ama doymuyor olabilir ya da mama veriyorsan sıvı eksikliği olabilir mutlaka su vermen gerek

Benimki de emziği düşürüyor canım yanına birşeyle destek yapıyorum öyle düşüremiyor tam dalınca çekiyorum emziği ağzından

Aynen canım ya bazen dakika başı takıyorum terletiyo beni bende bişeyle destek yapsam küçük bi kırlentle mesela bakayım olurmu çok hareketli ya kafasını uykudayken bile sürekli sağa sola çeviriyor....bugün anneme gidicez bebeği ona bırakıcam ordan bebeğin ihtiyaçlarını almaya gidicez maması çok çabuk bitiyor ya bide senin o dediğin biberonu alıcam bide nuk'un emziğini alıcam ama emziği şimdi yine 0-3 aylıkmı almam lazım?

Son düzenleme:

Hangi sayfa canım bakayım sağolasın çok zor durumdayım emse aslında sütüm çoğalır ama makine yeterince çekmiyor

Aynen bence de cok kuralcilar emzik yok biberon yok tamam da olmayinca olmuyor kolik bebeği emziremiyorum mesela ağzına süt geldikçe daha da agliyo susturabilmek için mecburen emzik veriyorum

Davulun sesi uzaktan hoş gelir tabi öyle söyleyenlere kolay geliyo
bebek durmuyosa ve tek başınaysan bal gibi verirsin onlar yerimizde olsa onlarda verirler
Ben daha önceden yapmam dediğim herşeyi yapmak zorunda kaldım emzik biberon mama ayakta sallama süpürge sesi vs.... çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor

bizimde turuncu gibi oluyor arada. yani kahve ile sari arasi. kastin böyle bir turuncu ise evet:)
bırazda kırmızımsı ay ne günlere geldik kendime sasıyorum her cıste inceliyorum çişci başı oldum :)

yogun degıl sıvı gıbı bıraz canım her ay bır kılo alıyo doktor ıyı demıstı 6800gr mama vermiyorum agzı akıyo çok fazla bıde su vereyım bakalım belkide ondandır

Hangi sayfa canım bakayım sağolasın çok zor durumdayım emse aslında sütüm çoğalır ama makine yeterince çekmiyor
Facebookta Emzirme Sanatı diye bir sayfa. Sana uyan kısımları uygularsın en azından denemış olursun. Bazı tavsiyeleri biz de işe yaradı çok şükür. İnşallah senin de işine yarar.

Kizlar bebegimle gecen ilk defa misafirlige ggittim.mevluttu oda.resmen perisan oldum.kucagimda tut tut kollarim koptu.cay falan hic icemedm goren halime acidi resmen.geldiktwn sonra birgun kol agrisi cektim.benim neyime misafirlik dedim.hala adapde olamadm disari cikmaya.eve kapatacam kendimi sanirim.iki ay olacak ilk defa tek cikmistim.bir ben mi boyleyim

Sadece anne sütü alıyorsa parlak turuncu sarı olması normal diye biliyorum, rengi yediğimiz besinlerin içeriğine emilim düzeyine göre değişiyormuş. Yeşil köpüklü ve kanlı olmadığı sürece endişelenmene gerek yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…