2017 Eylül Anneleri

Canım benim bebeğimin cildi çok hassas az birşeyde yapsa hemen değiştiriyorum çok ağır olmuyor bezi ama ıslaklık göstergeli bezler var ya onlardan kullanırsan göstergeden anlarsın kaç kere yaptığını. Gösterge tamamen doluysa 3-4 kere aynı beze çiş yapmış oluyormuş

Canım bebeklerde emmek reflex olduğu için ne kadar verirsen yiyorlar. Bizimki aşağı yukarı iki aylık olduktan sonra yemek istemediğini ifade etmeye başladı. Şu an verdiğini yemesi açlıktan değil yani. Hiç alakası olmayan bir şeyi diline değdir onu da emmeye çalışır mesela. Emme sonrası o yalanmalar gazdan olabilir. Bizimki gazı gelince de yalanıyor. Gazı olunca yalansa bile sadece bacaklarda hareket oluyor, kollar çok sallanmıyor; açlıkta ise kollar çok hareketli, bacaklarda az hareket oluyor. Bir de açlık için ağlarken söyleniyormus gibi sesler çıkarıyor genelde, gazda direk bağırıyor.

bende 60 veriyodum kusma işleri olunca kendi azaltti ztn kaliyo hep yiyemiyo. anlamadim walla 10 gunlukken 60 yiyen bebek simdi nasil yiyemez
10 günlükken reflex olarak emiyordu canım. Ayrıca yediği direk bağırsaklara iniyordu. Her emme sonrası o yüzden bez değiştirmek zorunda kalıyorduk. Şimdi büyüdü annesi doyunca bırakabiliyor.

Acken neh gibi bi ses cikariyor az az
Gazi varken eh eh diye ses çıkarıyormus bi yerde okudum

Kızlar buraya hep soru sormak icin yazar oldum yaa
Her emzirmeden sonra süt sagiyormusunuz?

Ben kemer değilde yastığı oluyormuş ondan yapcam keşke hiç böyle seykere gerek duymasak ama duyuoruz
Küçük sırt havlularını ütüyle ısıtıp koyuyorum ben. İşe yarıyor. Çok ihtiyaç duyarsam ayağına da sıcak su torbası koyuyorum. Baya rahatlıyor bunlarla.

Küçük sırt havlularını ütüyle ısıtıp koyuyorum ben. İşe yarıyor. Çok ihtiyaç duyarsam ayağına da sıcak su torbası koyuyorum. Baya rahatlıyor bunlarla.
Ben hep sıcak su torbası koyuyorum ayagina
Sırt havlusu duymadım satılan biseysede normal havlu isitiyordum ama karnına koyuyordum ben

Benim oğlum dün gece lavman dan sonra bugunde yaptı çok şükür inşallah senin bebeğinde eski düzenine kavuşur.

Güzel tespit:) aynen öyle canım
minnaklar biraz büyüseler rahat edicez gerçi büyüdükçede başka sorunlar çıkıyor ablam bana demiştiki bir bebeğin en rahat dönemi 3 ile 5 ay arası ama her bebek bir olmaz tabi
senin ilk bebeğinmi sanki değil gibi geldi böyle deneyimli konuşunca:)
benim ilk olduğu için bazen napacağımı şaşırıyorum çok ağladığında elim ayağıma dolanıyor bide tek olduğumdan böyle tabi yanımda biri olsa rahat olurdum

bende 60 veriyodum kusma işleri olunca kendi azaltti ztn kaliyo hep yiyemiyo. anlamadim walla 10 gunlukken 60 yiyen bebek simdi nasil yiyemez

Şimdi kaç günlük? Hangi mamayı kullanıyosun? Bazı mamalar yaramıyor mesela ben önce evolvia sonra sma gold kullandım onlarda çok daha fazla konusuyordu
Şimdi hipp kullanıyorum diğerlerinden daha iyi gibi ama kusması bitmedi tabi az içsel bile kusuyor peki seninki sızıntı şeklinde mi yoksa fışkırtarak mı kusuyor? Fışkırarak olunca iyi değilmiş

Ah canım Benim de ilk ve bende tekim hiçbirşey yetişemiyorum gün icerisinde okadar yoruluyorum ki 5 dk uyumak istiyorum ama olmuyor

A
Benm de ilk canım ama nerdeyse 2.5 aylık olduk. Haliyle yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlıyor insan. Tabi büyüdükçe onlar da kendilerini daha iyi ifade etmeye başlıyorlar. Bizimkinin de öyle akşam ağlama seansı var birkaç haftadır. İlk günler o kadar üzülüyordum ki. Ne yapsan susmuyor. Artık alıştım, ağlayacak yani ne yaparsam yapayım. En iyisi kendimi germeyeyim kabulleneyim dedim. Şimdi benim rahatlığımdan galiba daha az ağlıyor. Geçende tvde duydum bir çocuk doktoru dedi ki: bebekler günde ortalama 1 ila 3 saat arası nedensiz ağlarmış. Bizimki de oldukça nedensiz oluyor bazen gerçekten. Demek ki ağlamak istiyor. Hem Ciğerlerine de faydalı diyolar. Bırak ağlasın rahatlasın. Bırak derken tabi kucağına al da kendini germe. Sen gerilince daha çok ağlayacak çünkü.

Acken neh gibi bi ses cikariyor az az
Gazi varken eh eh diye ses çıkarıyormus bi yerde okudum

Kızlar buraya hep soru sormak icin yazar oldum yaa
Her emzirmeden sonra süt sagiyormusunuz?
yok ben sagmiyorum bidaha emmek ister sut kalmaz diye biriksin diye. bazen aglayip emmeyi birakiyor sut mu bitti bakayim diye sağıyordum gercekten cikmiyordu hic. ondan dolayi sagmiyorum

simdi 70 gunluk.golden goat kullaniyorum. hastanedeyken hipp vermişlerdi orda kumaya baslamisti dr golden goat ver dedi oysaki hemsireler cok fazla vermis mamayi 1 günlük bebeğe 60 vermisler. sut icse bile cok gelirse fiskirtabiliyor sirf mamada deil yani. burnundan da cikariyor.sizinti gibi olan ztn allahin emri. reflu var bizimkinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…