- 11 Ocak 2017
- 523
- 129
- 103
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
-
- #5.061
silikon uc kullandım canım ılk önce sılıkonla veriyordum ucu ıyıce ıslanıp yumuşayıncaya cıkarıp verıyordum hem yoruluyordu yavas cekıyordu daha az acı oluyor her emzırmeden sonra bolca hametan suruyordum benımkı 20 25 gün falan sürdü1 ay oldu hala gecmedi,sizinki ne kadar bu kadar sürdümü?arada krem falan kullandiniz mi naptiniz?
canım acaba tutma seklinde sorun mu var bi arastırsan genelde yanlıs emzırme nedeniyle oyle sorunlar oluyorHamileliğimde olduğu gibi emzirme sürecinde de her gün yeni bir sıkıntı yaşıyorum. Bugünkü olayım göğüs ucumun su toplaması. Yanıkta olur ya hani böyle su baloncuğu aynen onu gibi ama daha sert. Böyle bir şey yaşayan ya da duyan var mı? Resmen ağlayarak emziriyorum. Emzirmesem bu sefer de içerde süt birikecek mastitti ateşti vs ile uğraşcam. Ne yapacağımı bilemez oldum artık. Şeytan diyor emzirmeyi hep bırak. Ver mamayı huzur bul. Her gün yeni bir emzirme sıkıntısıyla uğraşıyorum. Artık yara filan olağan geliyor. Onları çoktan geçtim yani.
Mastit ateş falan yapıyormuş canım göğsün taş gibi olup çok agriyormus. Dün eşim bir de lactamil karışık bitki çayı almış dünden beri icmeme rağmen o da hemen fark ettirdi sütümü. Bozayı annemden biliyorum canım hep kıyafetlerine akıyordu sütü sagip sagip buzluga atıyordu. Emzirmeyi bıraktıktan sonra bile kardeşim uzun süre o sutlerle anne sütü içmiştiLactamil bende iciyorum,bozayı senden duydum,youtube da doktorun biri bira mayası tabletini tavsiye etmisti,fiyati dedigin gibiyse çok tabi...bide bu sabah her iki gögsümün alt kısmında kızarmalar,damarlanmalar farkettim önceden varmıydı,yenimi oluştu?mastit falan mı oldum yoksa gögüslerim 1-2 beden büyüdügü içinmi oldu anlamadim
Bende silikon uçla emziriyorum canım doktoruma da sordum hiçbir zararı yok önemli olan çocuğun anne sütü alması ne şekilde rahat ediyorsa bebek o şekilde emzir dedi. Ben bir sorun yaşamadım yaniBende oyleyim soyle memeyi cikartip verip uyutup yerine koyanlari cok ozeniyorm
Surekli sagip emziriyorm ilk emerkeb damarim cekiliyor resmen.uclari yara silikon takiyorum zarari olur mu bilmiyorm.emzirdikten sonra sizlama hic gecmiyor.emzirme saati geldi diye aglamakli oluyorm
Gaz problemi çok olunca sürekli ağlayınca kolik oluyor canım. Asımızı atlattık çok şükür gelişimide iyiymiş sütle devam dedi doktor bir dahaki ay üç aşı olacakmışİnşallah ya:-( ilk ay aşısı için ateş olmuyo diyolar inşallah öyledir
Bende ağlamasına dayanamıyorum gözyaşlarını görünce içim gidiyor keşke elimizden bişey gelse
Bağırsaklar çok çalışınca kolikmi oluyormuş bilmiyordum
hangi ilaclari kullandin cnm bio gaia verdik hic yaramadi sab simplex veriyorum 3 gundur yariyaruya azaldi aglama suresi.Canım bebeğin aranmıyor gazı olduğu için oyle yapıyor ac dıye daha cok verince daha çok gaz oluyor bende bazen sağıp veriyorum sureklı kusuyor çok gazı var bebeğimin ilaçlar fayda etmiyor yavrum kıvranıp duruyor
sab simplex kullaniyorum 4. gun. normalde 8 den 2.30 a kdr aglardi simdi 11 de basliyor aglama. 3 saat kardayimAmin,gaz için önereceginiz damla surup vs varmi?
kiraz cekirdegi kemeri var bizde etki etmedi. ben de her gun 2 kez rezene iciyorum. bazen melisa ve papatya da katiyorum banamisin demediMetsil iyi geliyor canım sub diye bir damla varmış kullananlar memnun ama ben kullanmadım bir de biogaia var o da iyi. Ben daha çok rezene ve kayısı çayı içiyorum o kısa süre sonra rahatlatıyor bebeğimi. Bir de kiraz çekirdeği kemeri var o da baya iyi geliyormuş e bebekte falan var dene istersen
lactamil ben de alayim cnm dr ne dedi de uzdu seniEmdikce bebek çoğalıyormuş canım. Ben de neler yaptım ama ikisinden toplam 60 çıkıyor anca. Boza bana biraz iyi geldi bir de lactamil var o çok arttırıyor sütü. Benim hiç yoktu bunlarla 60a kadar çıktı. Bir de tahin pekmez çok işe yarıyor. Ama en çok lactamil arttırdı. Ben mamada verdiğim için emzirme süresi uykusuyla beraber 5 saatte bir oluyor. O yüzden ben mama verdiğim zaman sagiyorum 2 saatte bir falan göğsüm boşalmış oluyor onun da faydasını gördüm. Benim çok sütüm vardı başta baya akıyordu ama sağlık ocağındaki doktora canım sıkıldı üzüldüm biraz anında gitti sütüm. Üzüntü çok etkiliyor cidden. Uyumakta sütü arttırıyor canım. Bir de bira mayası tableti varmış kullananlar 2 günde faydasını görmüş ama çocuğa çok gaz yapıyor dediler ondan kullanmadım ben. Bir de bir şişesi 85 lira falan biraz pahalı geldi açıkçası
benim ilk zmn olmustu cok buyuk deildi ben sadece lansinoh suruyorum surekli. aciyordu ama asiri deildi. emzirmeye ve sagmaya devam edebildim. kurudu kendi kendine. nasil yara kabuk baglar elinle alirsin o da oyle olduHamileliğimde olduğu gibi emzirme sürecinde de her gün yeni bir sıkıntı yaşıyorum. Bugünkü olayım göğüs ucumun su toplaması. Yanıkta olur ya hani böyle su baloncuğu aynen onu gibi ama daha sert. Böyle bir şey yaşayan ya da duyan var mı? Resmen ağlayarak emziriyorum. Emzirmesem bu sefer de içerde süt birikecek mastitti ateşti vs ile uğraşcam. Ne yapacağımı bilemez oldum artık. Şeytan diyor emzirmeyi hep bırak. Ver mamayı huzur bul. Her gün yeni bir emzirme sıkıntısıyla uğraşıyorum. Artık yara filan olağan geliyor. Onları çoktan geçtim yani.
Kayısı çayını dene canım o zaman bize iyi gelmişti başka birşey duyarsam onu da haber veririm inşallah çabuk geçer bu gazlı dönemlerkiraz cekirdegi kemeri var bizde etki etmedi. ben de her gun 2 kez rezene iciyorum. bazen melisa ve papatya da katiyorum banamisin demedi
Sarılık var bir de gözlerinde problem var şaşılık veya katarakt olabilir dedi ona çok üzüldüm gittik göz doktoruna hiçbir şeyi yok dedi sarılığı da yokmuş boşuna sütüm gitti canım. Bugün de doktor kontrolümüz vardı kilo almamış mamayı arttir her öğünde ver dedi sütüm iki memeden toplam 50-60 çıkıyor mecbur mamayla büyücek çocuk. Her emzirmeden sonra mama ver dedi bakalım inşallah kilo alır. Hepsi o doktorun yüzünden çok sinir oluyorum halalactamil ben de alayim cnm dr ne dedi de uzdu seni
Herbacol bitkisel ilaç kullandım metsil kullandım ki en kötüsüydü ağlamaları gazı dahada arttı bio gaia da kullandım oda fayda etmedi sap simplex kullanıyorum bi kaç gündür inşallah bunun faydasını gururum.hangi ilaclari kullandin cnm bio gaia verdik hic yaramadi sab simplex veriyorum 3 gundur yariyaruya azaldi aglama suresi.
Hametan bende aldim kullaniyorum ama her sürmeden sonra gögsü yıkayıp emziriyordun degilmi? Bazen emziriyorum uyutuyorum,kremi sürüyorum yarim saat sonra uyaniyor yeniden meme verecek oluyorum,yıkamak bile zor geliyo çogu zaman,sık sık uyandiginda kremi sürüp yıkamak bunaltiyor beni(silikon uc kullandım canım ılk önce sılıkonla veriyordum ucu ıyıce ıslanıp yumuşayıncaya cıkarıp verıyordum hem yoruluyordu yavas cekıyordu daha az acı oluyor her emzırmeden sonra bolca hametan suruyordum benımkı 20 25 gün falan sürdü
Duramadim doktora gittim,meme uktrasonu çekildi,mastit degilmiş cok şükür,doktor garmastana devam diyor,evde krem koleksiyonum oldu resmenCanım üç gündür göğsümde sertleşme, şişkinlik ve aşırı ağrım vardı. Şu sıralar soğuk algınlığı geçiriyorum ve iki gündür ateşim var. Dün doktora gittim mastit için göğsün tamamen kızarması ve aşırı şişkinlik ve ağrı şeklinde oluyormus. Benimkine bile mastit değil dedi. Dünden beri ağrım azaldı çok şükür. Sende bunlar yoksa mastit değilsindir endişe etme. Bebeğin benimki gibi yarım saat ve üzeri emiyorsa (süt olmadığı için doymuyor malesef) damarlarının ortaya çıkması ve hatta kızarıklık olması normal bence. Hatta belki altından desteklerken sıkmış bile olabilirsin. Göğüs ucunda yara varsa insan gayri ihtiyari sıkıyor çünkü.
Hamileliğimde olduğu gibi emzirme sürecinde de her gün yeni bir sıkıntı yaşıyorum. Bugünkü olayım göğüs ucumun su toplaması. Yanıkta olur ya hani böyle su baloncuğu aynen onu gibi ama daha sert. Böyle bir şey yaşayan ya da duyan var mı? Resmen ağlayarak emziriyorum. Emzirmesem bu sefer de içerde süt birikecek mastitti ateşti vs ile uğraşcam. Ne yapacağımı bilemez oldum artık. Şeytan diyor emzirmeyi hep bırak. Ver mamayı huzur bul. Her gün yeni bir emzirme sıkıntısıyla uğraşıyorum. Artık yara filan olağan geliyor. Onları çoktan geçtim yani.
Canimdan bezdim artik,öldüm bittim 30 gun olacak nerdeyse,hayir mama vermekte çozüm degil doktor mastit olursun ya emzirecen ya sağacan,süt memede kalmaz diyorBende oyleyim soyle memeyi cikartip verip uyutup yerine koyanlari cok ozeniyorm
Surekli sagip emziriyorm ilk emerkeb damarim cekiliyor resmen.uclari yara silikon takiyorum zarari olur mu bilmiyorm.emzirdikten sonra sizlama hic gecmiyor.emzirme saati geldi diye aglamakli oluyorm
Kac kilo almasi gerekliymiş?Sarılık var bir de gözlerinde problem var şaşılık veya katarakt olabilir dedi ona çok üzüldüm gittik göz doktoruna hiçbir şeyi yok dedi sarılığı da yokmuş boşuna sütüm gitti canım. Bugün de doktor kontrolümüz vardı kilo almamış mamayı arttir her öğünde ver dedi sütüm iki memeden toplam 50-60 çıkıyor mecbur mamayla büyücek çocuk. Her emzirmeden sonra mama ver dedi bakalım inşallah kilo alır. Hepsi o doktorun yüzünden çok sinir oluyorum hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?