- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
Canim ben de az da olsa izin veriyorum artik izlemesine.Konusmasina da katkisi oldu bence.Cok izlese de sorun olacagini dusunmuyorum.Tabi ne izledigi onemli.Ben hic tv izlemiyorum 2 senedir.Kizimin yaninda haberler dizi kadin programi vs acilmasina da izin vermiyorum.Kızlar benimkilerde tv, telefon çok izliyorlar. Çünkü ben yetişemiyorum. Sabahtan akşama kadar zaten işteyim, işten gelince de açıkcası çok fazla ilgilenip yetemiyorum. Büyük kızın ödevleri vs.. Öyle çok büyük bir tehlike olduğunu da düşünmüyorum kendimce..herkesin kendi fikri tabi ki ama çokta kasmaya gerek yok..Büyük kızım örneğin yaz tatilinde tabletiyle vakit geçiriyordu, okul açıldı ve kaldırdık..Şimdide tableti aramıyor..
Valla canım maşallah o zaman sana :) Süper anne demem lazım..Ben çok yoruldum gerçekten..Dediğin gibi 1 senedir kızın ateşi ile uğraşıyoruz. Ayda 1 1 hafta o bizi çok yıprattı. Arada isyan noktasına bile geldiğim oldu, psikolojim bozuldu. Her zaman eşime üçüz olanlar napıyordur deyip kendimizi teselli etmeye çalıştım. Rabbim yokluklarını göstermesin ama çok yıprandık biz eşimle. Ben yemek vs de yapsam sanırım bayılır giderim :)Yenidunya3 alıntı yapamadım.
Hayır ilk oğlumdan sonra iş hayatıma ara verdim.Bence de evde olmak çalışmaktan daha fazla yorucu :) Sende evde olduğun zamanlar bir an önce işe başlamak istiyorum diyordun bir iki saatliğine bile evden ayrı olmak insanı dinlendiriyor diyordun bende aynı fikirdeyim :)
Masallah sizin bakıcı çok fonksiyonlu 2 çocuk bakıyor yemek ütü vs iş yapıyor benim çalışan arkadaşlarımin bakıcıları başka hiçbir ise el sürmüyor kiz gece yarısına kadar ertesi günün yemeklerini yapıyor.Ayrıca temizlik içinde bir kadın geliyormuş sana buda çok yararlı seni yoran biraz da küçük kızın rahatsızlıkları anlıyorum tabiki 1 çocuğa yetmekle bizim gibi 3 çocuğa yetmeye çalışmak farklı şeyler yine de çok şükür bunları yapabileceğiniz bir ailemiz var.
Öğlen bebeğim uyuyunca dinlenmek yerine evdeki 5 nufusa yemek yapmayı tercih ediyorum ve ertesi güne çocukların beslenmesine kek börek poğaça vsss :) Dinlemek sadece yatağıma yattığım anla.kalktığım an arasında olsun anneyiz yetmem lâzım en iyi şekilde buna çabalıyoruz.
Yinede herkes kendi bebeği için en doğrusunu bilir ama kalıcı hasarları bilince de susmaya gönül razı olmuyor.Hayat zor.Allah hepimize güç kuvvet versin.
Canım geçmiş olsun, inş ilerlemeden atlatırsınız..Hastalık deyince ödüm patlıyor artık..Ben propolis, limonlu bal, soğan suyu falan veriyorum.Kizlar Dolunay hasta oldu yine insallah ilerlemez.Gecmisi fazla okuyamadim.Soyle bir bakabildim sadece.Hastaligin hafif gecmesi icin dogal yontem ne yapabilirim ilaclara ek olarak bilgisi olan var mi
Süper değilim ama kendimce en az zararla geçirmeye çalışıyorum günleri :) Ama herşeye yetmeye çalışırken bünyem zayıf düşüyor ve serum imdadıma yetişiyor ayda bir ..Seninki gibi bakıcı yok Istanbulda olsa çocuklara baksa yemek çamaşır ütü yapsa sigortam için bile olsa işime geri dönmek isterdim ama maalesef burdakiler sadece çocuk bakıyor ve arkadaşlarım diğer tüm işleri kendisi yapıyor.Valla canım maşallah o zaman sana :) Süper anne demem lazım..Ben çok yoruldum gerçekten..Dediğin gibi 1 senedir kızın ateşi ile uğraşıyoruz. Ayda 1 1 hafta o bizi çok yıprattı. Arada isyan noktasına bile geldiğim oldu, psikolojim bozuldu. Her zaman eşime üçüz olanlar napıyordur deyip kendimizi teselli etmeye çalıştım. Rabbim yokluklarını göstermesin ama çok yıprandık biz eşimle. Ben yemek vs de yapsam sanırım bayılır giderim :)
Uzmanlara göre ( bunlardan biri de eşim) 3 yaşına kadar hiç ekran görmemesi gerekiyor. Ama gerçek hayatta öyle değil tabii. Biz bir yaşına kadar hiç göstermedik, gittiğimiz yerlerde de kapattırdık hatta. Ama iki yaşına doğru “yavrum ne olur izle” diye yalvarmaya başladım :) :)Ben çok zor durumda kalırsam wheels on the bus vs açıyorum ama çok müptela gibi izlemiyor hani o da dışarıda olduğumuzda evde bez değiştirirken hiç durmuyor bazen o zaman da baby tv açıyorum belli şeyler var onlardan biri çıkarsa izliyor hiç mi açmamalıyım acaba bilemedim ki
Kizlar Dolunay hasta oldu yine insallah ilerlemez.Gecmisi fazla okuyamadim.Soyle bir bakabildim sadece.Hastaligin hafif gecmesi icin dogal yontem ne yapabilirim ilaclara ek olarak bilgisi olan var mi
Ben uzun kollu pijama ve alt giydiyorum çorapları da var mutlaka penye battaniye örtüyorum ama hemen açıyor bir de sık uyanıyor bu aralar hep yanıma alıyorum uyuyor uyanmadan üşüyor mu beşiğinde acaba diyorum ben deGünaydın kızlar. Havalar nasıl soğudu böyle dun gece resmen dondum. Ufaklıklara ne giydirimeye başladınız geceleri? Bizimki üstünü de ortturmuyor. Dun gece nasılsa yorgan örttüm ama açmadı. Ben uzun kollu pijama ve alt giydiriyorim ayaginada çorap. Çorap giydirmeden once cok gazi vardı
Uzun kollu penye pijama takımı üstüne elyaf yorgan bizde aynen öylr giyiniyoruz istanbuldayız geceleri soğuk oluyorGünaydın kızlar. Havalar nasıl soğudu böyle dun gece resmen dondum. Ufaklıklara ne giydirimeye başladınız geceleri? Bizimki üstünü de ortturmuyor. Dun gece nasılsa yorgan örttüm ama açmadı. Ben uzun kollu pijama ve alt giydiriyorim ayaginada çorap. Çorap giydirmeden once cok gazi vardı
Ben bir haftadır Carters uyku tulumu giydiriyorum canım üşümüyor terlemiyor üstüne pike örtüyoruz ama sürekli açıyor.Günaydın kızlar. Havalar nasıl soğudu böyle dun gece resmen dondum. Ufaklıklara ne giydirimeye başladınız geceleri? Bizimki üstünü de ortturmuyor. Dun gece nasılsa yorgan örttüm ama açmadı. Ben uzun kollu pijama ve alt giydiriyorim ayaginada çorap. Çorap giydirmeden once cok gazi vardı
Ben uzun kollu pijama ve alt giydiyorum çorapları da var mutlaka penye battaniye örtüyorum ama hemen açıyor bir de sık uyanıyor bu aralar hep yanıma alıyorum uyuyor uyanmadan üşüyor mu beşiğinde acaba diyorum ben de
Uzun kollu penye pijama takımı üstüne elyaf yorgan bizde aynen öylr giyiniyoruz istanbuldayız geceleri soğuk oluyor
Ben bir haftadır Carters uyku tulumu giydiriyorum canım üşümüyor terlemiyor üstüne pike örtüyoruz ama sürekli açıyor.
Memnunum ben canım sürekli kullanıyorum üşümüyor terlemiyor, tog nedir hicbir bilgim yok büyük oğluma almıştım her sene boy boy şimdi kardeşi kullanıyor istersen fotoğraf atabilirim.Sagolum kizlar. Bende penye pijama takimi giydirip ustunu örtüyorum ama acıyor iste. Simdi uyandim ustu basi açık yine.Deniziminannesi sen tulumdan memnunmusun kac tog diye geçiyor.
Canım bence böyle yapma. Ayrıca şuanda tandem yapan çok anne var. Neden kesiyorsun ki? Eğer keseceksen de bence kızında travma yaratmadan kesmeye çalış. Sana kolaylıklar diliyorum. Halam kızının bir dua okuyarak kestiğini söylemişti. Öğrenirsem sana yazayım. Süreç çok kolay geçmiş falan demişti.Günaydın, plansız gebelikten dolayı kızımı memeden kesmeye çalışıyorum. Dün sabahtan beri hiç emzirmedim. Ruj sürdüm gördüğünde çığlık çığlığa ağladı acı olmuş dedim. Gündüz her yanıma gelip soruşunda acı olmuştu biliyosun falan diyerek geçiştirdim, gece yatarken tekrar boyadım yine çok ağladı görünce yine aynı cümlelerle ağlayarak uyuttum,az önce uykusunda uyanıp meme diye ağladı yine acı olmuştu sana ninni söyleyim deyip pışpışlayarak uyuttum.
Eşim korkutma çocuğu çığlıkla ağlıyo limon falan sür dedi, sizcede boyayarak yanlış mı yapıyorum, ne yapmalıyım?
Canim hayirli olsun gebeliğin. memeden kesmek duygusal acıdan cok zor ama gece emzirmen neden kandırmak olsun ki hem sen hem o daha rahat ederdiniz. bn sanirm 20 gun faln geceleri emzirmeye devam ettim ama küçüktü bnm kestiğimde 17 aylıktı.Yenidunya3 canım teşekkür ederim sağol. Bugun hiç meme istemedi ama çok ağlıyor, hep içli içli ağlıyor kızımı hiç böyle ağlarken görmedim. Benim içimde yangın yeri, o ağlıyo ben ağlıyorum.. arkadaşlara sordum sadece geceleri emzirsemmiki diye bu defa çocuğun sana güveni kalmaz dediler. İnşallah kızım daha fazla üzülmeden sonlanır bu durum, tahmininden çok zormuş..
:) merhaba canm nasilsiniz? bende sizlere sormaya geldim telefon izliyormu cocular diye . benm kizimda 1buck yaşına kadr ne tv ne tlfon izlemedi ama gebelik ev cocuk hersey o kadr zorladi ki ve etraftaki cocuklarda gordukce istemeye basladi bnde verdim hayvanlari faln izlesin dedim hic iyi etmemisim gittice artıyor bağımlılığı. ben biraktirmaya çalıştıkça o dahada istiyor beraber oyun oynarken vs. istemez ama ona da herzamn halim olmuyor. en büyük hatayı hadi yemeğini ye sana eşşek acacm inek açacam diye diye yaptm smdi isin içinden çıkamıyorum. yemek ye diyince tlfon ver diyor . suan gününün yaklaşık 1buck 2 saatini tlfonla geçiriyorUzmanlara göre ( bunlardan biri de eşim) 3 yaşına kadar hiç ekran görmemesi gerekiyor. Ama gerçek hayatta öyle değil tabii. Biz bir yaşına kadar hiç göstermedik, gittiğimiz yerlerde de kapattırdık hatta. Ama iki yaşına doğru “yavrum ne olur izle” diye yalvarmaya başladım :) :)