2017 EKİM Anne adayları

Cok tutmuyo canim benim de olmustu oyle 7+2 olmasi gerekirken 6+6 cikmisti bi kere sonrakinde daha buyuk cikmisti beklenenden:)
Adete gorede 8+1 mis zaten kafasina gore takiliyo icerde demekki bebisler bende kahve leke gelmisti pazar gunu korktum biraz ama durdu artik doktor cok onemli degil olabiliyor dedi devam ederse yogunlasirsa gitmek lazimmis tabi

Eczanelerde probiyotik kapsülleri varmış, ev yoğurdunu onunla mayalayıp yemek de işe yararmış. Bir doktorun video röportajında duymuştum. Adı aklımda değil. Activia gibi olur sanırım.
Bende 3lt su içiyorum, işe yaramıyor.

Canim bendede kabizlik hamilelikten once vardi hamile olunca iyice artti neler yaptim zeytinyagi kayisi suyu kuru kayisi gecmedi kanama bile oluyodu. Doktoruma soyledim. Sabah ilik su ic birde dedi ama yine ilacda istedim bi ilac yazdi 'magnesie calcinee' bunu en fazla gunde 3 kez kullan dedi . Ama ben sabah sicak su icmeye basladim vr gun ivindede iki kez daha iciyorum cok faydasini gördüm bi dene sende istersen. Hatta kilo alimini da engeller biraz diye birazda icine limon sıkıyorum. O gunden beri rahatladim acayip. Karnim 4 5 aylik gibi oluyodu şişten. Olmadi bu ilaci alabilirsin sadece bagirsaklari calistirmak icin kalsiyum ve magnezyum iceriyomus.

Merhabalar,
Benim tuhaf akıntım oluyor,sabahları büyük tuvaletimi yaptıktan sonra tuvalet kağıdına vajinamdan, yeşil sarı , sümüksü balgam gibi birşey geliyor
Dr u aradım düşük riski olabilir dedi , hemen muayeneye gittim, çocuk içerde kalbi atıyor, gelişimi de iyi.. hafif kanama alanı var dedi, istirahat et, progestan fitil başla dedi ..
Akıntı konusunda bişey anlamadım, idrar kültürü aldılar, 2 güne çıkacak sonuç. Miyomum var benim keseye çok yakın. Ondan oluyor dedi krem verdi

Böyle bişey yaşayan var mı aramızda?
Çok stresliyim, ilk muayeneden beri, miyom var, erken Doğum olabilir, şimdi de düşük olabikir diyor dr. Hiç moral veren bişey demiyor, deliricem

Canim bende oldu yesile donuk sari akinti cok yogundu irin gibiydi idrar kulturu ve idrar tahlili yapildi enfeksiyon cikti antibiyotik verdi doktorum 5 gun sabah aksam kullandim simdi akintilarim gecti acik krem renk oldu ve yogunlugu azaldi seninde oyle bisey olabilir benim ilerleyen zamanda kanli akintiya donmustu

merhaba kısmetse bende 2017 ekim annesi olacağım :) kızım kasım 2013 doğumlu burda kasım 2013 anneleri grubundan 45 kişi özele taşımıştık arkadaşlığımızı ve halen görüşürüz bütün sürecimizi birlikte yaşamıştık. 2015 yılında boş kese nedeniyle operasyon geçirdim. bu arada kızım süpriz bir gebelikti şimdiki tomurcukta süpriz :) 7 haftalıkken baya yoğun kanamam oldu kanama alanım halen mevcut kalp atışlarını da biraz geç duyduk önceki operasyon nedeniyle çok da kaptırmamak istiyorum kendimi kızımda neredeyse abartısız 9 ay çok afedersiniz öğürdüm. doktorum süpriz gebeliklerde vücut kendini hazır hissetmediği için virüs olarak algılayıp atmaya çalışırmış ağzımdan doğuracağımı düşünmeye başlamıştım :) hamileliğim çok sıkıntılı ve stresliydi eşimlede problemlerimiz oldu doğumumda zor oldu. herşeye rağmen dünya tatlısı bir kızım var ve deli gibi kardeş istiyordu ben çok düşünmediğim için hiç cesaret edemedim. kızım ne kadar kalpten istediyse Rabbim yine nasip etti. şimdide acayip bir mide yanmam ve halsizliğim var ilkinden çok farklı 8 haftada hayattan soğudum resmen. umarım 3. aydan sonra geçer. doktorum bol su içip iyi beslenmem gerektiğini söyledi ama bu mideyle ne mümkün bu arada ankarada olup doktor önerecek arkadaşlar var mı aranızda? kızımda bilgi hastanesinde selçuk beye gittim hep ama eşimle olan sıkıntılar yüzünden 32 haftalık hamileyken memleketime gittim ve orda şansıma çok çok iyi bir doktorla doğum yaptım. kızım 5 günlükkken de ankaraya geri döndüm. şimdi eşim medikal parka gidelim diyor ama onlarda tam soyguncu. doğum sigortası yaptırıp gidebilirim belki ama yinede kararsızım. odayı bile bize süsletmeyip kendileri süsleyip 800 tl para istiyorlarmış :O çok yazdım kusura bakmayın :)

Canım doktorun hep en kötüyü söylemiş. Sarı yeşil akıntı enfeksiyon habercisi, kistle hiç alakası yok. Krem vermesinin sebebi de zaten enfeksiyon için. Ama 3aydan önce o da verilmiyor diye biliyorum. Sakin ol, bak burda şakır şakır kanamalar atlatıp şimdi normal devam edenler oldu. İdrar kültüründen çıkan sonuca göre antibiyotik başlar. Korkma hamilelere özel bişey o antibiyotik de.
Progestanını kullan istirahatini et, bol su tüket. Tedavi edilmezse erken Doğum olur demiştir.

Kızlar ikili testi bende yaptirmicaktim down olsa sanki aldiracakmiyim diye. Ama bi arakadasim da hamile dediki en azindan varsa biliriz krndimizi hazırlamış oluruz hemde bebeğimiz icin yapabilecegimiz durumuna özel birsey varsa hazirlikli olur varsa bi tedbir alir daha cok özen gostetiriz dedi o yaptirdi cikmadi cok sukur o yuzden bende karar verdim yaptircam. 3lu taramaya gerek yok.

Bu hastane odasi susleme olayi benim hastanemde de var sacmalik ben kendim zaten hastane odasi susleme organizasyon isleri yapiyorum onlarin sacma sapan eminonu tullerine bi ton para bayilmak zorunda kalicam bana ne vermem vala istemiyom

Bu hastane odasi susleme olayi benim hastanemde de var sacmalik ben kendim zaten hastane odasi susleme organizasyon isleri yapiyorum onlarin sacma sapan eminonu tullerine bi ton para bayilmak zorunda kalicam bana ne vermem vala istemiyom
kırmızıgitar ağrıların geçtimi?benim ağrılarım hiç durmuyor acaba ilk 3 ay böylemi geçicek anlamadım.Daha çok sanki midem bozulmuşta gaz ağrısı gibi çekiyorum.

makul bişey olsa verilirde 800 tl da nedir ya ben ilk doğumumu özel hastanede 7-8 doltorla 600 tl ya yaptım şimdi 5.000 tl poliçeye vericem 800 tl da oda süslemesine yazık günah onunla çocuğuma bişey alırım. iyce ticarete dökmüşler işi bana kalsa bilgide yaparım ama eşim de orayı beğenmiyor devlet hastanesinden beter diyor :/ napcam hiç bilmiyorum

Down lu yada degil demiyor ki test senin riskin yuksek yada az diyor sadece cok yuksek cikip cocugun saglikli da olabilir risk cikmayip downlu da...

1/5000 sonuc risk yok diye adlandirilir
Aslinda:5000 kiside bir tane down sendromu cikar demektir. O bir kisinin sen olup olmamasi hakkinda fikir vermez

1/30 sonuc risk diye adlandirilir
Aslinda: bu durumdaki 30 kisiden birinin bebegi down lu demektir. Bu bir kisi sen de olabilirsin baskasi da...

Butun olayi bu... detaylica ogrenmek istersen aminosentez yaoilir 5. Haftada, o da hem anneyi hem bebegi riski bile sokabilen tehlikeli bir testtir. Ya da nifty mi ne gibi yurtdisinda uapilan kandan bakilan ama cooook maliyetli testler vardir, tonlarla para dokup sadece evet yada hayir derler... ha herseye ragmen dogumda sana soylenenin tam tersi cikma ihtimali vardir ( down lu denip saglikli saglikli denip down lu olma ihtimali)

Bu yuzden eger down ihtimali varsa asla istemem aldiririm demiyorsaniz gerekli degildir

sen yaptırıcakmısın peki , doktorun ne diyor bu duruma ? yaptır gereği var dedimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…