• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Bu da ultrason görüntümüz. Sol alttaki karartı kist :KK43: neyseki çok büyük değil diyorlar
Ayy maaşallah yaa nasıl büyümüş çok duygulandım şu an inşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alırız bebişlerimizi bu arada bende de kist çıktı ilk gördüğümüzde 4 cm di bi hafta sonra 3 cm e inmiş önemli birşey değilmiş yani hiç kafana takma

Maşallah canım :) Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin...
Allah razı olsun cümlemizinkini inşaAllah. Rabbim tüm anne olmak isteyenlere hayırlı sağlıklı Salih evlat nasip etsin. Onların acısını bize göstermesin

Ayy maaşallah yaa nasıl büyümüş çok duygulandım şu an inşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alırız bebişlerimizi bu arada bende de kist çıktı ilk gördüğümüzde 4 cm di bi hafta sonra 3 cm e inmiş önemli birşey değilmiş yani hiç kafana takma
Âmin inşaAllah Allah razı olsun canım.
Evet 5cm altını hiç önemsemiyormuş doktorlar. Yok olsun diye dua ediyorum ama gebelik öncesi de vardı beni bırakmıyor. Bebeğim tek sağlıklı bir şekilde vaktinde kucağıma gelsin de hiç bir şeyi takmıyorum.

Yerim yaaaaaaa yerim ne tatlış:)
Kist ne olcak bisiy dedi mi dr.?
Hele bir sağlıkla doğurayım da bırakıcam yesin herkes :KK70:
Ultrasonda daha netti, burda çok iyi alamamış görüntüyü. Kist yok da olabilir böylece kaladabilirmiş. Takipte olucak sorun olarak görmüyor doktorlar

Bu da ultrason görüntümüz. Sol alttaki karartı kist :KK43: neyseki çok büyük değil diyorlar
merhaba maşallah bebeğine. inşallah sağlıkla kucağınada alırsın. ben birşey sormak istiyorum takvimdeki tahmini doğum tarihinle benimki 2 gün var ama bebeğin 10 haftalık görünüyo merak ettim :)

Hele bir sağlıkla doğurayım da bırakıcam yesin herkes :KK70:
Ultrasonda daha netti, burda çok iyi alamamış görüntüyü. Kist yok da olabilir böylece kaladabilirmiş. Takipte olucak sorun olarak görmüyor doktorlar

Insallah, kist hep iyi görülüyor hamilelikte ....

Bende şu aglamayi huysuzlugu biraksam ...hep zirliyorum :(

Kızlar günaydın ben bişey merak ediyorum bu tarama testlerini yaptırmak istemeyenler neden böyle düşünüyorsunuz ki acaba kimse bebeğinden vaz geçmek istemiyor ama ya anne karnında tedavisi olabilecek bi sıkıntısı çıkarsa siz bunu bilmiceksin belki de düzelme ihtimali varken başka şeylere sebep olucak lütfen bu şekilde düşünmeyin bana kalırsa yapılması gereken her şeyi yaptırın yani down lu bi bebek te olabilir Allah korusun ama bunu bilerek ona göre hazırlık yapmak daha önemli daha sonradan hayal kırıklığına uğramamak için.
Hakkınızı helal edin bu benim içimden geçen kendi düşüncem ve inşallah rabbim hepimize yardım etsin ve evlatlarımızı azasız noksansız sağlıklı sıhhatli kucağımıza alalım
Selam canim

Bahsi gecen down testleri sana bebeginin down lu olup olmadigini degil down lu olma ihtimalinin yuzde kac oldugunu soyluyor. Dolayisiyla sadece yuzde ihtimaline gore gebeliginin tamamini zehir etmenin hic bir mantigi kalmiyor...

5. Ayda yapilan detayli ultrasonu tabiki yaptirmayi dusunuyorum cunku bebegin organlari ile ilgili bilgi veriyor ve bazi durumlarda sayet duzeltilebilecek bir sorun ise onlem alinabiliyor tedavi uygulanabiliyor. Ama zeka testleri, aminosentezler filan bana hic mantikli gelmiyor. Kaldiki kuzenimin 9 ay boyunca tum testleri sahane cikan bebegi dogumda down lu olarak dunyaya geldi, bunun hicbir garantisi yok.

Rabbim ne eylerse guzel eyler, neyi uygun gorurse onu verir boynumuz kildan ince seve seve kabulumuz... ben cinsiyetini bile ogrenmek istiyor muyum emin degilim:)

Eti gebelikte bende yiyemez oldum. Hiç yiyemiyorum. Ama haşlama o kadar ağır gelmedi en azından suyunu içsen bile fayda. İnternette tavuk çorbası da önermişler ama organiğini bulmak zor. Limonun üzerine tuz döküp yemek daha kolay oluyor dene.
Canim ben eti normalde yiyemiyorum Vejeteryan sayilirim cok ince iyi pismis falan ancak yiyebiliyorum. Artik limon portakal c vitamini depolicam sende rahatsizlanmissin yeni okudum mesajlari cook geçmiş olsun Allah bebisleri saglucakla kucaklamayi nasip etsin.bebis ne kadarlik büyük gorunuyo sankim biraz:) masallahhh

Günaydın kizlar herkese. Ben burda cevap yazmayı tam bilmiyorum ama öğrenerek bebisleri beklerken ogrendiklerimizden yararlanmak paylaşmak istiyorum. 8+4 günlük hamileyim ve bugün grip basladi ilaç da icemiyorum ne yapmaliyim bi tavsiye lutfeen. Calisiyorum arti bebis grip istemiyorum
Canim esin ayaklarinin altina limonla masaj yapsin acayip iyi geliyor limonu cok kullan tuket ic ye antibiyotik gibi masallah

Canim esin ayaklarinin altina limonla masaj yapsin acayip iyi geliyor limonu cok kullan tuket ic ye antibiyotik gibi masallah

Ayy bu fikre bayıldım bebise babası der der masaj yaptiririm :) limonlu su iciyorum yemeye basladim bide masaj yaptirirsam gribi hemen kovarim inşallah :) yalniz limon gibi bi bebis dogururum bu gidişle

Ayy bu fikre bayıldım bebise babası der der masaj yaptiririm :) limonlu su iciyorum yemeye basladim bide masaj yaptirirsam gribi hemen kovarim inşallah :) yalniz limon gibi bi bebis dogururum bu gidişle
Kızlar slm bugun 8 haftanın ilk günündeyim fakat sol tarafımda ara ara bir bıçak saplanması şeklinde ağrım oluyor normal mi ki yaşayan var mı sürekli bi ağrı değil ama 15-20 dk arası bıçak saplanması gibi kısa süreli cvp yazarsa yaşan varsa çok mutlu olurum tedirgin oldum

Kızlar slm bugun 8 haftanın ilk günündeyim fakat sol tarafımda ara ara bir bıçak saplanması şeklinde ağrım oluyor normal mi ki yaşayan var mı sürekli bi ağrı değil ama 15-20 dk arası bıçak saplanması gibi kısa süreli cvp yazarsa yaşan varsa çok mutlu olurum tedirgin oldum
Canim korkma problem yoktur. Bende bugun sanirim ilk defa bebegiminhissettim:)
Hapsirdim sonra aynen dedigin givi bi kramp girdi bicak saplanmis gibi hemen derin serin nefes aldim korktum biraz gecti baktim pit pit pit seyirmeler oluyo karnimda netten arastirdim 8. Haftadan itibaren seyirme seklinde bebegi hissetmeye baslar anne ama anlamaz bebek oldugunu diyodu:)

Kalp atışları zayıftı bugün kontrolün var inşallah gümbür gümbür o kalp atışı sesini bugün bende duyucam :)

Geçen hafta kalp atışları zayıftı bugün kontrolüm var inşallah bende duyucam gümbür gümbür kalp atışlarını :)

Kac haftalik duydun canim kalp atisini? Bende cok kisik duydum ama doktor ona takilma kalp geafisi ve bebegin gelisimi onemli olan dedi icimi karartmiyorum o yuzden
8 hafta 6 günlükken duydum ama dediğiniz gibi çok kısıktı bugün bakalım ne olucak bana da korkulcak bişey yok dedi ama endişelendim 6 haftayken gümbür gümbür duyan var

8 hafta 6 günlükken duydum ama dediğiniz gibi çok kısıktı bugün bakalım ne olucak bana da korkulcak bişey yok dedi ama endişelendim 6 haftayken gümbür gümbür duyan var
Ben bunu cok arastirdim ve cihazdan oldugunu dusunuyorum acikcasi cunku kalp ritminin yavas olmasi diye bir durum var ama kalp sesinin az olmasi diye bir durum yok ustelik kalp grafisinde goruyorsundur gayet duzgun ritim cikiyor kalp atisinda sorun olsa o grafide gorunmez bence. Ha beraberinde bebegin gelisimiyle ilgili de sikinti varsa bilmem ama hersey normAl sadece ses kisik cikiyorsa gereksiz paniklemeyelim bence.

merhaba maşallah bebeğine. inşallah sağlıkla kucağınada alırsın. ben birşey sormak istiyorum takvimdeki tahmini doğum tarihinle benimki 2 gün var ama bebeğin 10 haftalık görünüyo merak ettim :)
Âmin. Hepimiz inşaAllah
Ben Doktora 9+1 im dedim ama 10 haftalık dedi. Haftasıyla da uyumlu dedi. Devlete gittiğimde de 7+3tüm doktor 8 haftalık demişti. Ben de sormadım hiç.
Araştırdığıma göre 1hafta geri veya ileride olabiliyormuş. Çok takılmamak lazımmış. Benim adet döngüm 24 gündü. Belki onunla alakalıdır

Insallah, kist hep iyi görülüyor hamilelikte ....

Bende şu aglamayi huysuzlugu biraksam ...hep zirliyorum :KK43:
Huysuzluk dokunsan ağlama modu bende de var. Bir de tahammülsüzlük. Herşey bana batıyor sanki.
Az önce iğne vurulmaya gittim eşimin işi var diye kayınbabam götürdü. Off bi de yanlış yol ve ne kadar çukur varsa girdi mi! Allahım zor tuttum kendimi. Eşim olsa ne güzel bağırıp rahatlamıştım :))

Back