- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #30.461
Kız o baskıdan tuvalet hissinden bn çatala koşa koşa gittimKizlar gercekten onemli olan tek sey dogru ikinmak.
Benim dogumum iki saat surdu. Bir bucuk saati ikinamadigim icin aci cektim. Beceremedim.
Son 15 dakikasinda ikinmayi becerdim hemen oldu.
Basarabilseydim 15 dakikalik isti yani.
Kendinizi kasmayin. Afedersiniz Kaka yapar gibi ikinmaniz lazim
kırmızı:)Kizlar sizce kirmizi mi siyah mi
Canm bn yaptm çok faydasını gördüm sancı varken de burundan alıp karnı şişirip ağızdan veriyorsun bu şekilde bebek nefessiz kalmıyor ve kendini aşağı daha iyi itiyor açılma hızlı oluyo sancilarda çabuk sıklaşiyo muhakkak çalışın o nefesleri.Nefes egzersizi diyorlar hiç yaptın mı doğumdan önce
Biraz önce hastane de tanıştığım abla dedi mutlaka nefes egzersizi yap diye ay hiçbir şey bilmiyorum amma cahilmisimCanm bn yaptm çok faydasını gördüm sancı varken de burundan alıp karnı şişirip ağızdan veriyorsun bu şekilde bebek nefessiz kalmıyor ve kendini aşağı daha iyi itiyor açılma hızlı oluyo sancilarda çabuk sıklaşiyo muhakkak çalışın o nefesleri.
neden hastanede yıkanmadı? şu kırmızı ilaçtan sürdün mü peki hani şu batikon muydu neydi.Bugün 14.günümüz ve sonunda kordonu düştü göbişten.
Bebeğim ilk banyosunu 3.gün yaptı. Hastanede yıkanmadı. 3gün arayla yıkadık ama yanlış yaptığım kısım korkum yüzünden göbek bakımını yaparken yüzeyden silmiş olmam. Doktorun cesaret vermesiyle Bu son iki gün kordonun altını kaldırıp güzelce bebecord alkollü mendil ile sildim. Ve bu sabah kordon bağımsızlığını ilan etti şükür.
bir de doktor veya ebe ıkın demeden ıkınmayacakmışız. erkenden ıkınmak sakıncalıymış.Biraz önce hastane de tanıştığım abla dedi mutlaka nefes egzersizi yap diye ay hiçbir şey bilmiyorum amma cahilmisimsağol cnm söylediğin iyi oldu şimdiden başlayın mi yoksa sancı anında mi
2 çay kaşığı veriyorm hergun bizde sarılıkta var ya ne kadr iyi beslenir ve sık tuvaletlerini yaparsa o kadr çabuk atar mantığıyla suda veriyorm .. tuzlamada tuzlu su yapıyorsun onu vücuduna sürüp bi 5dk bekletiyorsun biz öyle yapıyoruz yani . Annem ilk banyosunda önce yikadi kurulayip tuzlu suyu her yanına sürdü 5 dk bekletip tekrar temiz suyla duruladi. Bu kadar kokmaz derler aslı varmı bilmiyorum ama yapmaktan zarar gelecek bisi değil tuzlu su yani altı ustu :)Bu tuzlama nasil yapiliyor. Banada soylediler tuzladiniz mi diye pek aldiris etmedim o yuzden anlamadim :))
Bide su ne kadar verdin hergun veriyormusun.
Aynen ben de bu tarz seyleri buyuklere birakcam. Sonucta ilk doguran ben olmicam ilk bebek de benim bebegim degil ya :):)
Hava sert bu aralar kuru yani bnde yaptırmak istiyorum da hergun . Üsütürz diye cekiniyorum bugn yaptirirm büyük ihtimal :)Ben kendim bile gunde birden cok kez dus aliyorum valla o minnacik bebegi yikamadan edemem :) hatta bizim buralarda hergun yikarlar yeni dogan bebegi :)
Şimdi dene istersen çünkü alışmak zor oluyo nefes almayı bile bilmiyor gbi bn son 1 2 hafta ara ara aklıma geldikçe yapmaya çalıştım snde uğraş çünkü karnı şişirme olayı biraz zor :)Biraz önce hastane de tanıştığım abla dedi mutlaka nefes egzersizi yap diye ay hiçbir şey bilmiyorum amma cahilmisimsağol cnm söylediğin iyi oldu şimdiden başlayın mi yoksa sancı anında mi
Hava sert bu aralar kuru yani bnde yaptırmak istiyorum da hergun . Üsütürz diye cekiniyorum bugn yaptirirm büyük ihtimal :)
Bizimkinin de 7. Gün düştü sonra banyo yaptırdık iki doktor görmüştü doğumdan sonra bi de sağlık ocağındaki kadın da dedi göbek bağı düşmeden yıkamayınız diye dinledik vallaBen göbek bağı düşmeden banyo yaptırmadım.şükür 7.günde düştü
Kiz banada anlattilarda iste ne bilim iki sat surdu 3 de girdim 5de cikdim.Kız o baskıdan tuvalet hissinden bn çatala koşa koşa gittimanlattilar böyle ikinican diye sen niye ikinamadin ki . Hoş bnde çok doğru ikinamadm kendimi yordum sancı geldikçe ikinmam gerekti ama bn sancı hissetmiyordm . O yüzden hep ikindm sadece ilk ikinmada sanciyla ikinmistm sonra bida sancı hissetmedim uzun sürmedi çok sükür kaç dk sürdü tam olarak bilmiyorum ama tahmini 20 dk ile 30 dk arası sürmüstr .
Bu güzel haber için teşekkür ederiz, darısı hayırlısıyla size olsun inşallahArkadaşlarkirmizigitar bu sabah doğum yaptı sağlıkla bebeğini kucağına aldı çok şükür darısı hepinizin başına inş banada hamile kalmayı nasip etsin doğumda dua edin lütfen
Biliyorum CNm kafası sisiyormus bebeginbir de doktor veya ebe ıkın demeden ıkınmayacakmışız. erkenden ıkınmak sakıncalıymış.
gözünüz aydınArkadaşlarkirmizigitar bu sabah doğum yaptı sağlıkla bebeğini kucağına aldı çok şükür darısı hepinizin başına inş banada hamile kalmayı nasip etsin doğumda dua edin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?