- 20 Mart 2016
- 9.147
- 11.032
- 248
- 35
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #27.941
ultrason kağıdı yok mu canım ölçümlerin yazdığıMerhaba hanimlar ara ara ugramaya calisiyorum buraya..
aklima takilan bir soru soracagim size. Ben devlet hastanesinde yaptiriyorum kontrollerimi normalde Sat tarihimle ultrason haftam uyumsuzdu 2 hafta kadar gecen hafta gittigim kontrole gore bugun 35+4 gunluk olmam gerekiyordu. Ama o gittigim hastanede hijyen konusunda tedirgin oldugum icin baska bir devlet hastanesine gittim kontrole 37+3 cikti yani sat tarihimle uyumlu cikti. Bir kac kez sordum doktora hani sat tarihimi dikkate almis olabilir misiniz ultrasona gore mi bu hafta diye evet dedi... sizce hangisini dikkate almaliyim ?
Birde kilosu 2200 civari dedi ve eger 37+3 se cok az geldi bana kilosu sizce kilo almasi icin ne yapabilirim?
Bugün ben de biraz sallayıp oturdum. Şişti yine. Dr sordum. Tansiyonunu ölç dedi ve idrar tahlili ve nst istedi. Yaptım. Nst ve tansiyon normal çıktı. Ama idrarda biraz enfeksiyon çıktı. Yine monurol verdi. Hiç eksik olmuyo şu enf. Zaten. Ben yanma falan hissetmiyorum ama. Neyse tek sorun bu olsun.bnmkilerde işte çok gezinmekten ya da masa da sallayıp oturmaktan şişiyolardı son hafta fenaydı öyle babetin üstünden poğaça gibi gözüken ayaklar kdr şişmedi ama yürürken bi yastk üzerşnr basıyomuşum hisssi oluo :) az kaldı sabır
ben 2 gündür evdeyim bugün sağlık ocağına uğradım ebe hiç ödem yok dedi ayaklarımın şişi de indi ztn evde olunca ellerimde azıcık var ona da okdrcık olsun dediBugün ben de biraz sallayıp oturdum. Şişti yine. Dr sordum. Tansiyonunu ölç dedi ve idrar tahlili ve nst istedi. Yaptım. Nst ve tansiyon normal çıktı. Ama idrarda biraz enfeksiyon çıktı. Yine monurol verdi. Hiç eksik olmuyo şu enf. Zaten. Ben yanma falan hissetmiyorum ama. Neyse tek sorun bu olsun.
Ne yazikki devlette birakin ultrason kagidini bebisin kilosunu vs. Zor ogreniyoruz :)ultrason kağıdı yok mu canım ölçümlerin yazdığı
benim 36+0da 2816g ölçülmüş özele gidiyorum dediğiniz gibi geriden de geliyo olabilir ztn 2 hafta geride olsa yarım lilo farkeder benim bebekte öyle kilolu diil normal standartta ilerliyo ama devlette cihaz kötü diyolar ölçümler çok sağlıklı da olmayabilir sağlık problemi olmasında Allah korusun kilo çok önemli diil doğduğunda da alırNe yazikki devlette birakin ultrason kagidini bebisin kilosunu vs. Zor ogreniyoruz :)
Bu hafta ozel bir tip merkezine gidecegim insallah orada dogru olculur cunku iki hafta cok uzun bir surec hangisine inanayim bilemedim gerci sat a gore bu normal de simdiye kadar hep iki hafta geriydi yani... haklisiniz onemli olan saglikli dogmasi kilo alinir ne de olsa ..sizede hayirli dogumlar insallahhbenim 36+0da 2816g ölçülmüş özele gidiyorum dediğiniz gibi geriden de geliyo olabilir ztn 2 hafta geride olsa yarım lilo farkeder benim bebekte öyle kilolu diil normal standartta ilerliyo ama devlette cihaz kötü diyolar ölçümler çok sağlıklı da olmayabilir sağlık problemi olmasında Allah korusun kilo çok önemli diil doğduğunda da alır
Geçmiş olsun canım umarım tez zamanda iyileşirsin, nasıl başardın bu aradaDünyanın ennn dikkatli insanıyım
Şu zamanda ayağımı çıkarmayı başardım
Kalan tek ayağım bu yüke ne kadar dayanacak bakalım
Hem geçmiş olsun hem de gözünüz aydın, sağlıkla büyütün inşallahMerhaba güzel anneler. 27. Haftama kadar bebeğimin gelişimi hep 2 hafta önde gidiyordu. 27. Haftamda su gibi bir şey gelmişti. Doktorum akıntıdır o desede ben tatmin olmamıştım ki haklıymışımsonrasında hep gelişim geriledi. 32. Hafta kontrolümde idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve bebek 30 haftalık gözüküyordu. 2 hafta ileri olan bebek 2 hafta geride kalmıştı. Meğer 27. Haftada gelen suymuş. Seviye azalmamış ama yırtılma olmuş. Bu arada taşındık yoruldum iş yerindede çok yoğundum. Bayramda dinlenicem diye hayal kurup işleri bitirmeye çalıştım. Arefeden bir gün önce çok yoruldum gece de çok geç yattım. Sonra bi ara uyandım resmen ısşsnmışım. Altıma kaçırdım sandım kalkıp değiştirip geri yattım. Sabah dönerken birden yine aktı. Bu arada doktorum da kurum değiştirdiği için 7 eylüle kadar biyerde çalışmıyordu. Başka hastaneye gitmek zorunda kaldım. Acil yatırdılar ciğer geliştirici vuruldum. Ve bayramın 1. Günü doğum yaptım. Kızım 1.850 gr doğdu ve 10 gün yoğun bakımda kaldı 1.770 gr ile taburcu olduk. Parmak kız annesi oldum :) yaramaz kızım ekimi beklemedi 1 eylülde geldi. Çok şükür iyiyiz bundan sınrası için de dualarınızı bekliyoruz :) hepinize hayırlı ve zamanında doğumlar dilerim
Drun kimdi canım, nerde yapacaksın doğumu? Haftan iyi gibi, inşallah sağlıkla kucağına alırsınKizlar bugun dr kontrolum vardi 3cm acilmam varmis. Ama ntsde agri cikmadi.eger saliya kadar agrim olmazsa sali suni ile dogum yapcam cunku drum izine ayriliyormus
amin hepimize inşallah ölçümler hep sapıo ztn ultrason kağıdında bile +_ 400 g yazıo :) bazı ölçümlerde 2 hafta geri veya ileri olması olabilir bi aralık benim bebeğinde kafa çapı 2 hafta geriden gelio meselaBu hafta ozel bir tip merkezine gidecegim insallah orada dogru olculur cunku iki hafta cok uzun bir surec hangisine inanayim bilemedim gerci sat a gore bu normal de simdiye kadar hep iki hafta geriydi yani... haklisiniz onemli olan saglikli dogmasi kilo alinir ne de olsa ..sizede hayirli dogumlar insallahh
gözünüz aydın,allah analı babalı büyütsün.Merhaba güzel anneler. 27. Haftama kadar bebeğimin gelişimi hep 2 hafta önde gidiyordu. 27. Haftamda su gibi bir şey gelmişti. Doktorum akıntıdır o desede ben tatmin olmamıştım ki haklıymışımsonrasında hep gelişim geriledi. 32. Hafta kontrolümde idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve bebek 30 haftalık gözüküyordu. 2 hafta ileri olan bebek 2 hafta geride kalmıştı. Meğer 27. Haftada gelen suymuş. Seviye azalmamış ama yırtılma olmuş. Bu arada taşındık yoruldum iş yerindede çok yoğundum. Bayramda dinlenicem diye hayal kurup işleri bitirmeye çalıştım. Arefeden bir gün önce çok yoruldum gece de çok geç yattım. Sonra bi ara uyandım resmen ısşsnmışım. Altıma kaçırdım sandım kalkıp değiştirip geri yattım. Sabah dönerken birden yine aktı. Bu arada doktorum da kurum değiştirdiği için 7 eylüle kadar biyerde çalışmıyordu. Başka hastaneye gitmek zorunda kaldım. Acil yatırdılar ciğer geliştirici vuruldum. Ve bayramın 1. Günü doğum yaptım. Kızım 1.850 gr doğdu ve 10 gün yoğun bakımda kaldı 1.770 gr ile taburcu olduk. Parmak kız annesi oldum :) yaramaz kızım ekimi beklemedi 1 eylülde geldi. Çok şükür iyiyiz bundan sınrası için de dualarınızı bekliyoruz :) hepinize hayırlı ve zamanında doğumlar dilerim
Canım şimdi biz 24 saatlik idrar topluyoz ya ne aricam lar bunun için ben sormadım sebebiniÇok sağol cnm inşallah yarin gideceğim bugün geceliklerimi son eksiklerimi tamamladım çok şükür yarın erkenden gidip tetkiki vereceğim inşallah bı sıkıntı çıkmaz randevu bulamadım o yüzden erkenden gideceğim
Geçmiş olsun canım umarım tez zamanda iyileşirsin, nasıl başardın bu arada
Hem geçmiş olsun hem de gözünüz aydın, sağlıkla büyütün inşallah
Drun kimdi canım, nerde yapacaksın doğumu? Haftan iyi gibi, inşallah sağlıkla kucağına alırsın
İleri olduğu zaman son zamanlar sat tarihini yakalıyor. Benimki yavaş yavaş öyle olmaya başladı. Kiloya çok takılma ölçümler de artık çok uyumsuz. Benim bir kontrolde haftalık 300gr almış göründü ooo dedik süper, ama bir sonrakinde haftalık 75gr çıktı. Bugün yine haftalık 400gr çıktı. Bu kadar mı dengesiz kilo alımı gösterilir. Aynı beslenme düzeni, aynı cihaz aynı doktor üstelik.Merhaba hanimlar ara ara ugramaya calisiyorum buraya..
aklima takilan bir soru soracagim size. Ben devlet hastanesinde yaptiriyorum kontrollerimi normalde Sat tarihimle ultrason haftam uyumsuzdu 2 hafta kadar gecen hafta gittigim kontrole gore bugun 35+4 gunluk olmam gerekiyordu. Ama o gittigim hastanede hijyen konusunda tedirgin oldugum icin baska bir devlet hastanesine gittim kontrole 37+3 cikti yani sat tarihimle uyumlu cikti. Bir kac kez sordum doktora hani sat tarihimi dikkate almis olabilir misiniz ultrasona gore mi bu hafta diye evet dedi... sizce hangisini dikkate almaliyim ?
Birde kilosu 2200 civari dedi ve eger 37+3 se cok az geldi bana kilosu sizce kilo almasi icin ne yapabilirim?
Çok geçmiş olsun canım. Görünmez kaza, son haftalar moral bozmak yokHep bu olmaz olasıca ayakkabı aşkından
Sen 9 aylık hamilesin üstüne kilo almada nirvanaya çıkmışsın babet giy terlik giy dimi
Şimdi bi ayakta terlik bi ayakta ayakkabı çok şık oldum
Ağrı zorluyor biraz ama moral olarak iyiyim kuuzm ya olacağı varmış buna şükür :)Çok geçmiş olsun canım. Görünmez kaza, son haftalar moral bozmak yok
İçinde protein arıyorlar cnm içinde protein kaçağı var mı diye gebelik zehirlenmesi var mı yani başka neye bakıyorlar bilmem ben gebelik zehirlenmesi var mı diye vereceğimCanım şimdi biz 24 saatlik idrar topluyoz ya ne aricam lar bunun için ben sormadım sebebini
Hay Allah son zamanlarda tekrar döner mıymış şaşırdım gerçekten inş bi dönüş daha yapar hayırlısı ile normal olurBugün doktor kontrolümüz vardı akşam üzeri. Sabahtan beri hissediyordum zaten kesin ters bişey duyucam diye çünkü hareketleri garipti bebeğimin. Veee sürpriz.... benim Uşak tekrar dönmüş, şuan makat geliş duruyor. 26dan bu yana baş aşağı olunca devreler yandı herhalde. Offf. Bir sürü sebebe rağmen doktorum normal doğumu deneme yönündeydi, bebeğim sezaryen için bir sebep daha çıkardı. Dr buna rağmen gün vermedi yaa, belki yine döner dedi
Ayaklar aşağıda taşımak daha bir zormuş. Mesaneme vurup duruyor. Kafasını kaburgama sıkıştırıyor sanki. Ayy doğuralım artık yoruldum ben yaa.Hay Allah son zamanlarda tekrar döner mıymış şaşırdım gerçekten inş bi dönüş daha yapar hayırlısı ile normal olur
Fazla ozguvenli sanki doktorun ya zatn 38desin geri nasl dönsün ki bu bebe . Hemde ameliyatın var yani normal iyidir ama tehlikeliyse hc göze alma sor başka doktorlara bnada iğneden dolayı normal doğum tehlikeli diyordu doktorm ama bn etrafmda yapanları duyunca sordm bir kaç doktora hep yapabilirsin dediler bazısı böyle hemen sezeryan diyo bnmki gbi ama bazısı da seninki gbi oluyo sanırm .Ayaklar aşağıda taşımak daha bir zormuş. Mesaneme vurup duruyor. Kafasını kaburgama sıkıştırıyor sanki. Ayy doğuralım artık yoruldum ben yaa.
Benim gebelik öncesi rahim ameliyatlarım oldu, ameliyat eden dr. normali riskli görüyor benim için. Ama bu doktorum buna rağmen son ana kadar beklicek galiba. Bu özgüven beni korkutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?