• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Hep bu olmaz olasıca ayakkabı aşkından :KK53:
Sen 9 aylık hamilesin üstüne kilo almada nirvanaya çıkmışsın babet giy terlik giy dimi :kızgın:
Şimdi bi ayakta terlik bi ayakta ayakkabı çok şık oldum :KK53:
Hamiş ayakkabı modasına yeni bir soluk getirdin desene :halay:Neyse bununla gelmiş geçmiş olsun canım

Bugün doktor kontrolümüz vardı akşam üzeri. Sabahtan beri hissediyordum zaten kesin ters bişey duyucam diye çünkü hareketleri garipti bebeğimin. Veee sürpriz.... benim Uşak tekrar dönmüş, şuan makat geliş duruyor. 26dan bu yana baş aşağı olunca devreler yandı herhalde. Offf. Bir sürü sebebe rağmen doktorum normal doğumu deneme yönündeydi, bebeğim sezaryen için bir sebep daha çıkardı. Dr buna rağmen gün vermedi yaa, belki yine döner dedi :KK43: :KK43: :KK43:
Hayırlısı sezaryendir belki canım, bebiş kendi karar verecekmiş nasıl geleceğine, kendini tek doğum şekline koşullama, ikinizin sağlığı için en iyisi hangisiyse o olsun

Merhaba hanimlar ara ara ugramaya calisiyorum buraya..
aklima takilan bir soru soracagim size. Ben devlet hastanesinde yaptiriyorum kontrollerimi normalde Sat tarihimle ultrason haftam uyumsuzdu 2 hafta kadar gecen hafta gittigim kontrole gore bugun 35+4 gunluk olmam gerekiyordu. Ama o gittigim hastanede hijyen konusunda tedirgin oldugum icin baska bir devlet hastanesine gittim kontrole 37+3 cikti yani sat tarihimle uyumlu cikti. Bir kac kez sordum doktora hani sat tarihimi dikkate almis olabilir misiniz ultrasona gore mi bu hafta diye evet dedi... sizce hangisini dikkate almaliyim ?
Birde kilosu 2200 civari dedi ve eger 37+3 se cok az geldi bana kilosu sizce kilo almasi icin ne yapabilirim?
Canm ben de gecen dr aynı soruyu sordum.sezaryanı ultrasondaki gelisimine göre mi son adete göre mi yapacaksnz dedim.o da son adet önemli ona göre karar verecez dedi.kilo alması icin de günlük ceviz fındık ve süt ayrıca kaşar ve muz da kilo aldryo.hurma da cok fazla kilo aldryo ama doğumu da tetikliyo dikkat etmek lazm

Bugün doktor kontrolümüz vardı akşam üzeri. Sabahtan beri hissediyordum zaten kesin ters bişey duyucam diye çünkü hareketleri garipti bebeğimin. Veee sürpriz.... benim Uşak tekrar dönmüş, şuan makat geliş duruyor. 26dan bu yana baş aşağı olunca devreler yandı herhalde. Offf. Bir sürü sebebe rağmen doktorum normal doğumu deneme yönündeydi, bebeğim sezaryen için bir sebep daha çıkardı. Dr buna rağmen gün vermedi yaa, belki yine döner dedi :KK43: :KK43: :KK43:
Hayırlısı olsun canm.ama bu haftalarda yerleri dar olduğu icin yön değiştirmeleri cok cok zor olur diyorlar.senin bebis baya yaramaz hareketli desene:)yerinde durmaz dogunca da cok kosacan peşinden annesi:)

Canım, evet normal doğum en sağlıklısı en mucizevi hissettireni ama neye göre? Kime göre? Tabiki bütün koşullar buna uygunsa...Keyfi olarak sezeryan ameliyatına karşıyım, ama şu da var ,Normal doğumun sonrası çok rahat olabilir ama doğum anı daha zor, yani demem o ki senin yerinde olsam o kadar rahim ameliyatından sonra bebeğim kafa geliş olsa bile risk almazdim..

Üzülme hiç, canını sıkma, bence her şekilde Allah bizi hayırlı olana yönlendiriyor...

Anladim canim hakkinda hayirlisi olsun ama yine de eger acilman devam edip de kendi sancin gelmezse yine de biraz daha dusun derim tabi insallah kendi sanci gelir o zamana kadar ama yine de ben doktor icin boyle bi zorlugu cekmeyi dusunemezdim heralde
Canim gunduzden beri napicami dusunuyorum sanirim saliya kadar kendi agrim gelmezse saki tekrar kontrole gidip durumu sorcam acilma artmamissa suni istemiycem.
Insaallah hakkında hayırlısı olur canm.erken dogum riskin varsa belki de salı günü kendi sancnla dogurursun.kendi sancn olursa icin daha rahat eder zaten.senle günlerimiz aynı.bakalm bizim dr sezaryan icin hangi gün verecek?
hayirlisi artik canim sali gunune kadar ne olacagini izliycem ama cok zormus dr cati muayenesi yaptigi icinmi bilmem zaten.alt tarafim aciyordu simdi daha fazla aciyor

Bni dinlersen hergun yuru bisi olmaz açılır kaslarn şimdi sen riskten dolayı hep yatmissindir . Hayirlisi hakkında :) inslh guzl geçer doğum doğumdan sonra ayrıntıları bekliyorz :)
yurumeyede korkuyorum iyice tetiklersem hemen gelirse diye :))

Drun kimdi canım, nerde yapacaksın doğumu? Haftan iyi gibi, inşallah sağlıkla kucağına alırsın
umitte perihan hanim drum cnm. Amin insallah

Canim gunduzden beri napicami dusunuyorum sanirim saliya kadar kendi agrim gelmezse saki tekrar kontrole gidip durumu sorcam acilma artmamissa suni istemiycem.
hayirlisi artik canim sali gunune kadar ne olacagini izliycem ama cok zormus dr cati muayenesi yaptigi icinmi bilmem zaten.alt tarafim aciyordu simdi daha fazla aciyor

Bence de en iyisi oylesi olur senin icin bi de doktorlar ne kadar önemli olsa da bizim icin biraz da nasil diyip gelisine göre yasamakta da fayda var. Yani hepimiz doktorcuyuz guvendigimiz bildigimiz bu zamana kadar takibimizi yapan doktor kimse onla dogumu yapmak isteriz ama kader birazda belkide hastaneye bile yetisemeden yolda dogurcaz hic belli olmaz bu isler o yuzden bence sirf doktor icin kendini o zorlu surecin icine atma. Dua etcem senin icin insallah hakkinda hayirlisi olan neyse o olur. :KK200:

bukdr dar alanda nasl dönmüş yaramaz :) hayırlısı olsun canm belki sezaryen senin için hayırlıdır bebişin ondan dönmüştğr sıkma ccanını bnm bebekte acayip çok hareketli bütün karnım sallanıo resmen normal mi acaba

bukdr dar alanda nasl dönmüş yaramaz :) hayırlısı olsun canm belki sezaryen senin için hayırlıdır bebişin ondan dönmüştğr sıkma ccanını bnm bebekte acayip çok hareketli bütün karnım sallanıo resmen normal mi acaba

Benim bebekte aynen cok hareketli gece gunduz uyku nedir bilmeden tekmeleniyorum deprem oluyor sanki her saniye karnimda benimkide 28 haftalikken bas asagi pozisyona gecti bu kadar harekete bende son dakika pozisyon degistirmesinden korkuyorum kendimi normal doguma adapte ettim zorda olsa..

Bence de dogru kararı almışsn dr icin acele etmemek gerekiyo.önemli olan bebegin gelisimi.bak benim icin 1 gün 1 hafta gibi geçiyor ona ragmen bekliyecem doktorun erken karar alacağını sanmıyorum ama nasip olursa da 37 yi gecsin istiyorum.

Fazla ozguvenli sanki doktorun ya zatn 38desin geri nasl dönsün ki bu bebe . Hemde ameliyatın var yani normal iyidir ama tehlikeliyse hc göze alma sor başka doktorlara bnada iğneden dolayı normal doğum tehlikeli diyordu doktorm ama bn etrafmda yapanları duyunca sordm bir kaç doktora hep yapabilirsin dediler bazısı böyle hemen sezeryan diyo bnmki gbi ama bazısı da seninki gbi oluyo sanırm .

Hayırlısı sezaryendir belki canım, bebiş kendi karar verecekmiş nasıl geleceğine, kendini tek doğum şekline koşullama, ikinizin sağlığı için en iyisi hangisiyse o olsun

Hayırlısı olsun canm.ama bu haftalarda yerleri dar olduğu icin yön değiştirmeleri cok cok zor olur diyorlar.senin bebis baya yaramaz hareketli desene:)yerinde durmaz dogunca da cok kosacan peşinden annesi:)

Canım, evet normal doğum en sağlıklısı en mucizevi hissettireni ama neye göre? Kime göre? Tabiki bütün koşullar buna uygunsa...Keyfi olarak sezeryan ameliyatına karşıyım, ama şu da var ,Normal doğumun sonrası çok rahat olabilir ama doğum anı daha zor, yani demem o ki senin yerinde olsam o kadar rahim ameliyatından sonra bebeğim kafa geliş olsa bile risk almazdim..

Üzülme hiç, canını sıkma, bence her şekilde Allah bizi hayırlı olana yönlendiriyor...

Önceki gün sokakta bişey patlattı çocuklar çok korktum ardından çok hareketlendi, galiba o sıra döndü. Ondan sonra mesaneme vurmasından şüphelenmiştim zaten.
Benim ssezaryen yapılması için çok sebebim vardı. Bebeğimin kafası iki hafta büyük, benim geçmiş ameliyatlar, çevremdeki sezaryen ol zor buldun riske atma diyenler, son zamanlarda duyduğum normal Doğum komplikasyonları vs. ama bunlara rağmen korkuyordum yanlış karar vermekten. Bunları bahane mi ediyorum acaba diyodum hep dua ettim Rabbime hayırlısını çıkar karşıma diye. Böyle oldu. Aslında işime geldi dönmesi, kafa karışıklığım gitti en azından. Artık kesin sezaryen istiyorum ama dr halaa gün vermiyor. Sezaryen Doktorların işine gelir genelde, ama benimkisi halaaa normali deneme peşinde. Perinatolog kendisi. Haftaya tekrar görüşelim dedi. Ama bu defa kararlıyım gün alıcam sezaryen için.

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, Rabbim sağ sağlim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin

Ayy kizlar ne zormus hamile iken ev tasinmasi hala ayaklarim ve ellerim parmaklarim agriyo :( bu arada dun en az 10 kere sanci yasadim birde bebegimin yan durdugunu hissettim kendini ittiriyordu karnin iki yana dogru sisiyordu korktum acikcasi :( simdi asagida ve ust tarafta hissediyorum cok sukur insallah duzeltmistir kendini

Ayy kizlar ne zormus hamile iken ev tasinmasi hala ayaklarim ve ellerim parmaklarim agriyo :KK43: bu arada dun en az 10 kere sanci yasadim birde bebegimin yan durdugunu hissettim kendini ittiriyordu karnin iki yana dogru sisiyordu korktum acikcasi :KK43: simdi asagida ve ust tarafta hissediyorum cok sukur insallah duzeltmistir kendini
Ay canim bende tasinicam ama hic biseye dokunmayacagim. Sagolsun annem ablam var yardimcim. Sen niye yipratiyosun kendini bu kadar

Günaydın kızlar herkese hayırlı cumalar

Uzun zamandır bakamıyordum doğum yapan arkadaşlar olmuş Allah hayırlı etsin.Bolca sağlık huzur versin inşallah.
Darısı sıradaki bizlerin başına bakalım nasıl olucak bu aralar çok heyecan yapıyorum çok strese giriyorum inşallah kolayca sağ salim bi şekilde atlatırız süreci

Ben böyle düşününce sonra dyorum herkes yaşıyo bu da bi süreç ona göre davranılıyo demekki şimdi farklı gelyo bize ama idare etmyi öğrencez inş,bnmki de hissedyo walla atarlı bu ara:)
Bnm ilkinde çatı müsait diil dedi sezaryenciymş doktor pisipisine gtti çk kurcalamadım çatı muayenesi dye bişe yok bence,kolaya kaçma bahanesi doktrların.senin kçta alcklar bellimi?

Haftaya gideceğim bakalım .. Bir yandan alsın 38 de diyorum bir yandan 40 ı beklesemmi diyorum. Bilemedim.

Kızlar bu aralar karnım kaya gibi o kadar sertki bazen kramp girio ama sanıyelık ve elim ayağım yüzüm iyice şişti sizde durumlar nasıl ben hiç doktoruma sormadm bunlar normalmi die haftaya muayenem var inşallah bi aksilik yaşamam

Gunaydin herkese
Bence de en iyisi oylesi olur senin icin bi de doktorlar ne kadar önemli olsa da bizim icin biraz da nasil diyip gelisine göre yasamakta da fayda var. Yani hepimiz doktorcuyuz guvendigimiz bildigimiz bu zamana kadar takibimizi yapan doktor kimse onla dogumu yapmak isteriz ama kader birazda belkide hastaneye bile yetisemeden yolda dogurcaz hic belli olmaz bu isler o yuzden bence sirf doktor icin kendini o zorlu surecin icine atma. Dua etcem senin icin insallah hakkinda hayirlisi olan neyse o olur. :KK200:
Aynen dua ediyorum benim tercihime kalmasin diye cunku neyi secersensec aklin secemediginde kalir derler. Simdi hareket etsem agrim baslarsa korkusu olustu. Hareket edeyimmi etmeyimmi diye korkuyorum:)) dualarin icinde Allah razi olsun insallah sen skintisiz kaygisiz guzel bir.sekilde bebegine kavusursun canim ve insallah butun hamileler icin dilegim bu.
Bence de dogru kararı almışsn dr icin acele etmemek gerekiyo.önemli olan bebegin gelisimi.bak benim icin 1 gün 1 hafta gibi geçiyor ona ragmen bekliyecem doktorun erken karar alacağını sanmıyorum ama nasip olursa da 37 yi gecsin istiyorum.
Acikcasi banada birgun cok uzun geciyor. Once erken dogum riski simdi ise esim yogun calisiyor evde yalnizken do gurcam kaygısı. Üstüne hareket ettikce alt tarafim aciyor resmen. Suan bile regl agrisina benzeyem belime vuran agrilarim var. Birde dun drum cati muayenesi yapinca kanamam oldu sabah yine kanli bi akinti geldi dunden kaynaklimi nisanmi bilemedim. Kafamda deli sorular

Back