Bn il3 senedirburdayim dogru durust bilmiyormda.hic arastiramadm daha.ins iyi bir dr a denk gelirizvalla bu bebbeklerı doğuracagız yanı durumumuza göre karar verecegiz artık. ben sırayla belırledıgım 3-4 hastane gezıp arasından aklıma yatanı sececegim.
Bu hafta ici sincan koruda dogum yapacagim 2.350 tl fiyat. Normal yada sezeryan da fiyat fark etmiyor. Eger bir aksilik yasanilir ve hastanede kalmam gerekirse arti bu fiyatin uzerine geceliğine 150 tl vereceğim.Bu tablo benim ortalama bulduğum rakamlardır. bu sene hastanelerle görüşmüş arkadaşlardan bilgi bekliyorum
çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. Hemen tabloya ekliyorumKoru Hastanesi'ndeki Ümit Korucuoğlu kendi muayenehanesini açtı. Çok memnun kalınan bir doktordu. Onlar da doğum paket yapmışlar.
Sınırsız muayene + ntsler + kan tahlillleri + detaylı ultrason ve hastanede doğum var pakette. Hastane değiştikçe fiyat da değişiyor.
Koru'da doğurursanız 7000 tl
TOBB'da doğrusanız 8000 tl
Memorial'da doğurursanız 8500 tl.
Hamileliğin başında yarısını, doğumda kalan yarısını veriyormuşsunuz.
Bana göre Koru hastanesinde Ümit bey ve Aylin hanım çok isteniyordu ancak ikiside hastaneden ayrılmış özel muaynehanede devam ediyorlar. Bnim Koru hastanesine karşı bir önyargım var olumsuz bir kere başka bir bölümüne gittim ve hiç memnun kalmadım çünkü.Koru Hastanesi'nin doğum paketi için de bilgi aldım telefon edip.
6000 TL doğum paketi, fakat sonradan dahil olursanız 5000 tl.
İçinde her şey var. Şeker yüklemesi, 10 muayene, tahliller, taramalar, ntsler vs. Anlaşmalı doktorları ve anlaşmasız doktorları varmış. Anlaşmalı doktorlarda fiyat değişmiyor, anlaşmasızlar da pakete dahil değilmiş.
yanı paket 2şu mu demek 1500+4300 (sezeryan500-prof ya da doç.500 ) bu şekilde mi canım ?Bugün seminer için gittiğim Memorial hastanesiyle görüştüm. Doğum fiyatları normal:6100 sezeryan:6900. Bunun haricinde doğum paketleri yapmışlar daha yeni.
Paket 1: 4. aya kadar olan gebelikler için. İçinde 4 muayene ve rutin kan tahlilleri var.2'li tarama dahil değil. Fiyat:1500tl
Paket 2: 5. aydan itibaren olan gebelikler için. İçinde 4 muayene ve 5 nst var. Fiyat: 1500tl
Paket 2'yi alanlara normal doğum 4300tl sezeryan 500tl. Doktor doçent ya da profesör olursa +500tl ekleniyor.
Evet canim aynen.Ben 1. Paketi mantikli bulmadim cunku benim anadolu hayat emekliligim var muayne ucreti 155tlye dusuyor.ancak 2. Paketi aldiginda dogumla birlikte toplam fiyat 5800 oluyor tabi buna eklenecek artilar mutlaka olur.Yani sadece dogum fiyatina 4 muayne ve nst dahil olmus oluyor.yanı paket 2şu mu demek 1500+4300 (sezeryan500-prof ya da doç.500 ) bu şekilde mi canım ?
Merhabalar, Ben de bildiklerimi sizlerle paylaşayım. Umarım bir faydam olur.
Öncelikle Koru Hastanesi ile görüşmüştüm yaklaşık 1 ay önce. Baştan kaydolursanız paket ücreti 6.000 TL. Ancak 16. Haftadan sonra paket alırsanız 5.000 TL. Pakette 10 muayene, tüm tetkik ve tahliller, NST var. Epidural isterseniz +500 TL fark, detaylı ultrasonda da +500 TL fark isteniyor. İlk gittikten sonra 10 gün içinde tekrar giderseniz 2. muayene hakkınızdan düşmüyormuş onu kontrol olarak değerlendiriyorlarmış. Ancak buna rağmen çok sık giderseniz ve 10 muayene hakkınız biterse doktorun normal muayene ücretinden (200 TL civarı) muayene olmaya devam ediyorsunuz. İlk tetkiklerinizi yani 16. haftaya kadarki olanları devlet hastanesinde yaptırıp ordan geçebilirsiniz isterseniz. Sordum ilk 16 haftada neler yapılıyor diye. 3 muayene, 2'li tarama ve gebelik rutin tetkikleri yapılıyormuş. 1000 TL'niz cebinizde kalır.
Bu arada Korudaki her doktordan paket alamıyorsunuz. Örneğin hastanenin ortaklarından olmasına rağmen Aydan BİRİ'den alınmıyormuş sanırım. Zaten kendi hastanesinde de muayene yapmıyor. NEXT Level AVM'de muayenehanesi varmış. Muayene ücretleri de 400 TL civarında. Hastanesindeki doktorların muayenesi 200 TL civarında. Bu arada Aydan BİRİ riskli gebelik uzmanı olarak tanınıyor. Tüp bebek, ileri yaştaki hamilelik veya çoğul gebeliklere bakıyor sanırım daha çok. Bir tanıdığım ikiz doğum yapmıştı Aydan BİRİ'de. Sadece doğuma 9.000 TL'ye yakın ücret ödemişlerdi.
Daha sonra TOBB ile görüştüm. TOBB'da paket yok. Devlet memuru olduğum için uzman doktor muayene ücreti 200TL, profesör 253 TL civarında. Normal doğum 6.000 TL, Sezeryan 6.500 TL civarında. Ben TOBB'u tercih ettim. Doktorumu da sevdim. Muayene ve 2'li test sonunda bizzat telefonla arayıp bilgilendirdi. Muhtemelen TOBB'a devam edicem. Daha sakin bir hastane. Ankara standartlarına göre ücretleri diğer hastanelere göre biraz yüksek ama orada doğum yapanlar da genelde memnunlar. Ayrıca kendine ait ücretsiz otoparkı da var. Bunlar da önemli. Zaten zar zor izin alıp gidebiliyoruz doktora. Onda da park yeri arama derdim olmuyor.
Son olarak söylemek istediğim; Her yerde bir çok doktorun ismini duyabilirsiniz. İsminin çok duyulması "bence" o kişinin çok iyi bir doktor olduğunu, sizin hamileliğinizin ve doğumunuzun çok rahat ve sorunsuz geçeceği anlamına gelmez. Emin olun o ismi çok duyulan doktorlardan hiç memnun kalmayanlar da var. Her doğum kendine özeldir. Bu işler biraz da şans işi. Siz doktorunuza çok güvenirsiniz. 9 ay boyunca ona gidersiniz. Ancak doğum anınızda doktorunuz şehir dışında, yurt dışında olur veya şehir içinde de olsa doğumunuza yetişemeyebilir. Veya illa kadın doktor olsun dersiniz. Doktorunuz doğuma yetişemez erkek doktor girer doğumunuza. Bu açıdan baktığınızda hastanede sadece sizin doktorunuzun iyi olması değil, bütün doktorların iyi olması gerekiyor. Dolayısıyla çok da takıntılı olmamak lazım. Önemli olan sizin kendi kendinizin doktoru olmanız. Rahat bir hamilelik ve doğum için sağlıklı beslenmeniz ve çok kilo almamanız. Geri kalan işler artık Allah'a kalmış oluyor. Ayrıca hastanede yeni doğan ünitesi olup olmadığını da mutlaka sorun.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın... Keyifli hamilelikler ve rahat doğumlar olsun hepimize...
Ayrintili bilgiler icin cok tesekkurler cok faydali oldu hepimize.Bende Tobb hastanesi konusunda size katiliyorum tercih etmek isteyecegim bir hastaneydi ama doktor konusunda cekici gelmedi.Umarim saglikla devam eder gebeliginizMerhabalar, Ben de bildiklerimi sizlerle paylaşayım. Umarım bir faydam olur.
Öncelikle Koru Hastanesi ile görüşmüştüm yaklaşık 1 ay önce. Baştan kaydolursanız paket ücreti 6.000 TL. Ancak 16. Haftadan sonra paket alırsanız 5.000 TL. Pakette 10 muayene, tüm tetkik ve tahliller, NST var. Epidural isterseniz +500 TL fark, detaylı ultrasonda da +500 TL fark isteniyor. İlk gittikten sonra 10 gün içinde tekrar giderseniz 2. muayene hakkınızdan düşmüyormuş onu kontrol olarak değerlendiriyorlarmış. Ancak buna rağmen çok sık giderseniz ve 10 muayene hakkınız biterse doktorun normal muayene ücretinden (200 TL civarı) muayene olmaya devam ediyorsunuz. İlk tetkiklerinizi yani 16. haftaya kadarki olanları devlet hastanesinde yaptırıp ordan geçebilirsiniz isterseniz. Sordum ilk 16 haftada neler yapılıyor diye. 3 muayene, 2'li tarama ve gebelik rutin tetkikleri yapılıyormuş. 1000 TL'niz cebinizde kalır.
Bu arada Korudaki her doktordan paket alamıyorsunuz. Örneğin hastanenin ortaklarından olmasına rağmen Aydan BİRİ'den alınmıyormuş sanırım. Zaten kendi hastanesinde de muayene yapmıyor. NEXT Level AVM'de muayenehanesi varmış. Muayene ücretleri de 400 TL civarında. Hastanesindeki doktorların muayenesi 200 TL civarında. Bu arada Aydan BİRİ riskli gebelik uzmanı olarak tanınıyor. Tüp bebek, ileri yaştaki hamilelik veya çoğul gebeliklere bakıyor sanırım daha çok. Bir tanıdığım ikiz doğum yapmıştı Aydan BİRİ'de. Sadece doğuma 9.000 TL'ye yakın ücret ödemişlerdi.
Daha sonra TOBB ile görüştüm. TOBB'da paket yok. Devlet memuru olduğum için uzman doktor muayene ücreti 200TL, profesör 253 TL civarında. Normal doğum 6.000 TL, Sezeryan 6.500 TL civarında. Ben TOBB'u tercih ettim. Doktorumu da sevdim. Muayene ve 2'li test sonunda bizzat telefonla arayıp bilgilendirdi. Muhtemelen TOBB'a devam edicem. Daha sakin bir hastane. Ankara standartlarına göre ücretleri diğer hastanelere göre biraz yüksek ama orada doğum yapanlar da genelde memnunlar. Ayrıca kendine ait ücretsiz otoparkı da var. Bunlar da önemli. Zaten zar zor izin alıp gidebiliyoruz doktora. Onda da park yeri arama derdim olmuyor.
Son olarak söylemek istediğim; Her yerde bir çok doktorun ismini duyabilirsiniz. İsminin çok duyulması "bence" o kişinin çok iyi bir doktor olduğunu, sizin hamileliğinizin ve doğumunuzun çok rahat ve sorunsuz geçeceği anlamına gelmez. Emin olun o ismi çok duyulan doktorlardan hiç memnun kalmayanlar da var. Her doğum kendine özeldir. Bu işler biraz da şans işi. Siz doktorunuza çok güvenirsiniz. 9 ay boyunca ona gidersiniz. Ancak doğum anınızda doktorunuz şehir dışında, yurt dışında olur veya şehir içinde de olsa doğumunuza yetişemeyebilir. Veya illa kadın doktor olsun dersiniz. Doktorunuz doğuma yetişemez erkek doktor girer doğumunuza. Bu açıdan baktığınızda hastanede sadece sizin doktorunuzun iyi olması değil, bütün doktorların iyi olması gerekiyor. Dolayısıyla çok da takıntılı olmamak lazım. Önemli olan sizin kendi kendinizin doktoru olmanız. Rahat bir hamilelik ve doğum için sağlıklı beslenmeniz ve çok kilo almamanız. Geri kalan işler artık Allah'a kalmış oluyor. Ayrıca hastanede yeni doğan ünitesi olup olmadığını da mutlaka sorun.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın... Keyifli hamilelikler ve rahat doğumlar olsun hepimize...
TOBB'da Şenol Kalyoncuyu tavsiye ediyorlar araştırın isterseniz.Ayrintili bilgiler icin cok tesekkurler cok faydali oldu hepimize.Bende Tobb hastanesi konusunda size katiliyorum tercih etmek isteyecegim bir hastaneydi ama doktor konusunda cekici gelmedi.Umarim saglikla devam eder gebeliginiz
Instagramda takip ediyorum kendisi ancak pek normal dogum yaptirmiyor.Benim icin normal dogum yanlisi olmasi cokkk onemliTOBB'da Şenol Kalyoncuyu tavsiye ediyorlar araştırın isterseniz.
7 binden assagı cıkamayacagız bu ısın ıcınden en en ıyı ıhtımal 6 bın galıba .... dünya kadar ekstra var anlasılan hastaneden 8 bınden aşşagı cıkamayacagz. valla çok fazlaEvet canim aynen.Ben 1. Paketi mantikli bulmadim cunku benim anadolu hayat emekliligim var muayne ucreti 155tlye dusuyor.ancak 2. Paketi aldiginda dogumla birlikte toplam fiyat 5800 oluyor tabi buna eklenecek artilar mutlaka olur.Yani sadece dogum fiyatina 4 muayne ve nst dahil olmus oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?