2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
aynen öyle biliyorum bende ama demek istediğim şu son 3 haftaya kadar beklemek istiyorum ben doğumdan sonraya aktarılsın diye,yani 32.haftada çalışablir raporu almama gerek var mı
Evet çalışmaya devam etmek istiyorsak mutlaka alıyoruz 32 de raporu ve ayrılana kadar tekrar bişe almamıza gerek yok

Arkadaslar bana onerebileceqiniz bi kitap varmi bebek bakimiyla,anne bebek iliskisiyle vs ilqili ? :anneadayı:

En guzelini yaptin cnm benim bu serklajli durumum olmasa ben de bu donemde cikardim tatile zira gozuken o ki bu sene deniz yuzu goremeyecegiz :) hersene enaz 1 kere deniz tatili yaptigim icin bana öyle zor gelecek ki eşime de tabi... bana ekimde antalyada suya girilir mi sıcak olur mu gidebilir miyiz diye soruyordu birkac gun önce :) bu sene antalya ya tasinmis arkadaslarimiz var onlara danisacagim tabi ama zor gozukuyor artik önumuzdeki sene temmuz basini iple cekecegiz sanirim...
asıl eylül ekim antalyanın en güzel zamanlarıdır, suyu da sıcacık olur. antalyaya temmuz ağustosta gitmek delilik diye düşünüyorum, 5 yıl yaşadım orada ve akıllı işi değil. gölgede 45 derece beyninin pekmezi akıyor insanın :)))

aynen öyle biliyorum bende ama demek istediğim şu son 3 haftaya kadar beklemek istiyorum ben doğumdan sonraya aktarılsın diye,yani 32.haftada çalışablir raporu almama gerek var mı
evet çalışabilir raporu almalısınız, doktorumun söylediği hastanede hemen veriliyor

asıl eylül ekim antalyanın en güzel zamanlarıdır, suyu da sıcacık olur. antalyaya temmuz ağustosta gitmek delilik diye düşünüyorum, 5 yıl yaşadım orada ve akıllı işi değil. gölgede 45 derece beyninin pekmezi akıyor insanın :)))
Evt ben de sicak olur diye dusundum ama bu yil haziran a geldik baksana havalar ısınmadı bir türlü... mevsimler cok degisti :(

Enfazla 37. Haftaya kadar calisabilir raporu veriliyor 32 den 37 ye calisabilir seklinde. Mesela gecen dr kontrolunde bir hastasi dr umu aradi kadin israrla 37 den sonra calisabilir raporu istiyordu dr um en sonunda kadina patladi veremem diye :)

Arkadaslar bana onerebileceqiniz bi kitap varmi bebek bakimiyla,anne bebek iliskisiyle vs ilqili ? :anneadayı:
benim okuduklarım; ayşe önerin hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı (içinde emzirme cd si var), kağan kocatepe'nin hafta hafta hamilelik kitabı, epsilon yayınlarının bebeğinizi beklerken sizi neler bekler, şermin çarkacının başlarım şimdi anneliğe kitabı. hepsi de çok güzel tavsiye ederim

Atlet alma bence sifir kol atlet tulumlar var onlarda al bak ekliyorum herseyin icine de giydirilir tek basina da kullanilir
Evet bunlardan almak kafama yatti. Teşekkü ederim:)

canım atlete hiç gerek yok, uzun kollu çıtçıtlı body üstüne takım yada tulum yeterli olur,zaten bebekler için ideal sıcaklı 22-24 derece olması gerekiyor.

Bebekler için ideal oda sıcaklığı kaç derece olmalı?

Bebekler için ideal oda sıcaklığı gündüzleri 20-24 0C olmalıdır.
Yaşamın ilk bir ayı olan yenidoğan döneminde 22-24 0C (prematürelerde 23-24 derece , zamanında doğan bebeklerde 22-23 derece),
1 ay-6 ay arasındaki bebeklerde 21-22 0C,
6 aydan büyük bebeklerde ise 20-21 0C olmalıdır.
Gece oda sıcaklığının ise yukarıda belirtilen gündüz oda sıcaklıklarından 1 derece düşük olması önerilir.
Prematüre bebeğin cilt altı yağ dokusu henüz yeterli olmadığından bu bebeklerin vücut ısısını koruma yeteneği gelişmemiştir. Bu nedenle prematüre bebeklerde oda ısısı zamanında doğan bebeklere göre 1-2 derece daha yüksek olmalıdır. Üşüyen prematüre bebek kendini ısıtmak için daha fazla enerji harcadığından büyüme hızıda yavaşlayacaktır.
Bebeklerin ısısını nasıl anlarız?
Bebeklerin üşüyüp üşümediğini onların ellerine ve ayaklarına dokunarak anlayamayız. Çünkü bebeklerin dolaşım sistemleri yeterince gelişmediği için elleri ve ayakları soğuk olabilir. Buna bakarak hareket edildiğinde bebeği fazlaca giydirebilir ve terlemesine sebep olabiliriz. Üstelik ter vücutta kuruyunca üşümeye sebep olacağından bir kat daha giydirme ihtiyacı hissederiz.
Bebeklerin vücut sıcaklığının kontrolü bebeğin el ve ayaklarına dokunarak değil bebeğin karın, sırt veya ensesine dokunarak yapılmalıdır. Elimizle bebeğin karın, sırt veya ensesine dokunarak vücudu sıcak mı soğuk mu diye kontrol ettiğimizde eğer soğuksa bir kat daha giydirip, aşırı sıcaksa bir kat çıkartabiliriz. - See more at: http://www.e-bebekce.com/2014/11/bebeklerin-oda-sicakligi.html#sthash.NVYR6yER.dpuf

yani canım duruma göre hırka veya yelek giydirebilirsin kışın odanın sıcaklığına göre ayarlarsın, erkek bebekler sıcağı pek sewmiyorlar zaten, benim oğlum 25,5 aylık bir kez yorganla yatmış değil kışın bile ince pike ile örtüyorum onu da üstünde bulmak pek mümkün olmuyor :))

G gunesli gunler :KK200:

Bebek odasının nem oranı ne olmalı?

Bebek odasının ideal nem oranı % 50 civarında olmalıdır. Nem oranı % 40'dan az veya % 60'dan fazla olmamalıdır. Bebeğin odası aşırı kuru ise odada nemi artıracak basit önlemler alınmalıdır. Bebek odasında radyatörler üzerine içi su dolu kaplar koymak veya ıslak havlunun bulundurulması yeterli olacaktır. Buhar makinaları ise aşırı neme ve küflenmelere sebep olacağından tercih edilmemelidir.

Bebekleri giydirirken nelere dikkat etmeliyiz?
Bebeğin yatak odası sıcaklığı gündüz oda sıcaklığından 1-2 derece düşük tutulmalı. Odayı çok sıcak tutmamalı, bunun yerine gerekirse bebeği bir kat fazla giydirmeli. Ancak, uyuturken çok kalın da giydirilmemesi, üzerine bir battaniye örtülmesi uygun olur. Polar kıyafetler yerine pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir.
Bir diğer önemli husus da, bebeğin giysileri bebeğin bedenini saran giysiler olmalıdır. Bebeğe büyük gelen giysiler onun bedenini tam olarak sarmayacağından ısıyı korumada yetersiz kalacaktır. Ayrıca bol olan kısımlardan hava girerek üşümesine sebep olacaktır.

Oda termometresi almalımıyız?
Oda termometresi almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü, bebek odasının ısısını kontrol edebileceğimiz bir termometre sizin en önemli yardımcınız olacaktır. Termometre sayesinde hem bebeğin giyiminde bir düzenlilik sağlamış hem de oda ısısının sabit olduğundan emin olarak içimiz rahatlamış oluruz.

Bebeklerin oda sıcaklığı uygun ısılarda tutulduğunda bebekler daha sağlıklı ve huzurlu olmaktalar.
Odanın sıcaklığını nasıl ayarladınız? Biz soğuklar ve banyo icin ufo alalım dedik ama?
Kızlar ben bugün doktora gittim kan vitaminlerim cok düşük cıktı kanım 9 igne ilaç kullanıyordum bu sefer kan serumu verdi aksam takıcaklar bu arada benim ilk oglumda gebelik zehirlenmesi tehlikesi vardı bundada var tansiyon önemli hergün evde ölcucem 14 gördugum anda bebek alınacak dedi bir hafta ölcüp götrcem ona göre erken dogum olabilr diye bebege akciger solunm gelismesi icin igne vurabilirm dedi ins hepimiz sagliklacak bebeklerimizi kucagımiza alrz dua edelim gelisimi iyi dedi bakalm neler bekliyor bizi Rabbim hayrlısini nasip etsin hepimiz için
Canım çok geçmiş olsun senin ve bebeğin için dua edeceğim. Sağlıkla dogsun inşallah.
Selam canım ben h&m den çok sık alışveriş yapıyorum çok kaliteli ürünler mothercare de çok kalitelç gerçekten oğlum 2.5 yaşında genelde bu markaları çok tercih ediyorum .lcw den de alıyorum arada ama çabuk solup yıpranıyor. İlk üç ay çok fazla üst değişiyor hem kusma dan dolayı hemde çok sık kaka çıkayor.
-4-5 parça yenidoğan lazım hem alt hem üst veya tulum
-6-8 adet 0-3 aylık çıtçıtlı badi kısa kollu en sık kullanılan şey gerçekten
-4-6 arası tulum. Yine 0-3 ay
-2-4 adet kısa koklu ve kısa bacaklı tulum malum yaz bebekleri 0-3 ay
-4-6 adet uzun alt 0-3 ay
-4-6 adet uzun kollu üst 0-3 ay
Bence 3-6 aylık grup zaten sonbahar kışa denk geliyor o sonraki aylarda alınabilir acil değil
Ay benm daha almam gereken baya şey var:)) Bir kaç şey aldım gerisini de ucuz yerlerden alayım madem. Teşekkür ederim:)

Günaydın
Otel odasına bebeği uyutup yemeğe inen anne baba konusu ile ilgili ni kac şey söylemek istiyorum. Kesinlikle sizlerin dediğine katılıyorum bi şey olsa odaya gidinceye kadar kac dk.gecer o arada çocuk düşer mi yararlanır mi odaya girip bebeği birinin alma ihtimali çok çok kötü zaten
Bu kadar aşırı rahatlık kesinlikle tasvip etmediğim bi durum. Yalnız biz de bi tık daha rahat olabilsek çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Arada bir güvendiğimiz birine bırakıp bebegimizi çok uzun saatler olmamak şartıyla doktora kuaföre gidebilmeli anne. Özellikle eşler birbirine yarım saat de olsa zaman ayırıp bi kahve içseler bi yerde evin en yakınındaki cafede mesela gayet de güzel olur. Bu her iki eş ivin de olumlu bi durum olusturur.Veya anne bi yarım saat banyo keyfi yapsa bu anneye nasıl iyi gelir değil mi. Ayrıca bebekleri kendimize çok bağımlı da yapmamış oluruz. Netice de onlar da ayrı bireyler artık. Ama odada bırakıp yemeğe inemezdim ben de ayrıca kamera göstermiyor bile ışık yanıp sönecek de hareket ettiğini anliycam mümkün değil.
Sana katılıyorum. Bebeği odada tek başına bırakmak sorumsuzluk. Ev değil ki bu yan odada bırakmak gibi olsun...
Ama diğer yandan kesinlikle daha rahat olmak lazım. Arada birilerine emanet edebilmek, halaya, ananeye, babaneye, teyzeye bırakabilmek lazım. Geçen bir akrabamız doğum yaptı. Küçük kızı vardı 3.5 yaşında. Çocuğu bir gece de olsa zor oyaladik. Babanesiyle durmadı, babasıyla bile durmak istemedi çok fazla anneye alışkın olduğu için. Çok üzüldüm o da daha bebek sonuçta. Çok ağladı. Annesi sezeryan olduğu halde tek gece yatıp çıktı çocuk çok huzursuz olduğu içn.

Çok güzelmiş ya ama ben böyle Adidas gibi filan bi markadan almak istiyorum. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama.
Kizlar ben yumurtayi qunde 2 ye cikardim hic balik yemiyodum artik buyuk balik alip haftada 2 kere yemeye caliscam.Yoqurttan tiksinirdim zorlada olsa yiyorum yiyemedigimi ayran yapiyorum hic olmadi makarna haslar onu yoqurtlarim.Dikkat edecem bakalim haftaya tekrar bakcak doktor aklim basima qeldi bundan sonra nasil dikkat edecem bebeqime :)

Tamam canim.bunlarada dikkat edecem ben qunde 4 ceviz falan yiyodum 1 haftadir hic yemedim.Gunde belli bi siniri varmiki yani kac tane yesem cunku sevmiyorum zorla 4 oluyo anca :):)
Canım hunnapin keçi boynuzu özü var, eczaneden satın alabilirsin. O da çok faydalı. Günde bir tatlı kaşığı yiyorum ben.
Kızlar yumurtayi hergün olmasa da yuzde 80 tam katı yemeniz daha uygun cunku tam pismis olmasi gerekiyor diye biliyorum hamilelikte... mesela 2 gun omlet yiyorsaniz 5 gun kati tuketmeye calisin cunku cig ve az pismis yumurta gebelikte sakincali
Çiğ yememek konusuna katılmak ile beraber bi konuda uyarmak istiyorum. Ben geçen haftalarda alerji oldum. Her gün bir tane haşlanmış yumurta yiyordum. Doktor karaciğeri çok yorar dedi haşlanmış yumurta. Alerjiye o sebep olmuş. Haberiniz olsun kızlar. Yağa kırmayi filan önerdi haşlanmış yerine. Yağda iyice pisirebilirsiniz.

Canım memur musun özel sektörde misin? Memursan ücretsiz izin yerine yarım gün çalışma hakkın var bir yaşına kadar. Emzirme izni yerine bu şekilde de kullanılabiliyor.

Hazırlıklar ne alemde hanımlaar??:cool:
Bizim bebenin odasının perdesi dışında her şeyi geldi, anneciğimin dikeceği nevresimler pikeler kaldı bir de. Artık ufaktan yıkayıp ütüleyip yerleştireyim diyorum eşyalarını da. Bi deterjana karar verebilirsem. Rüyamda bile parfümsüz deterjan arıyordum :KK70:
canım bir arkadaşltan şu detarjanı duydum
http://www.dalan.com.tr/markalar/roxy/roxy-matik---beyaz-sabun-kokulu-450.html
bak istersen
%100 doğal bitki yağları diyor.
Ben bir de evde detarjan hazırlama işine girdim, bir sürü evde doğal detarjan yapımı ile ilgili yazı var, en sağlıklısı kalıp sabunu rendeleyip yapılanlar sanırım.

Cok saqol canim Allah razi olsun moralim duzeldi dunden beri ama yinede dikkat edecem biraz suyum hem fazlalassin hemde o qerilikte qitsin diye :) walla ben sabah bebisin tekmeleriyle uyaniyorum acikiyo qaliba heralde imkansiz bende dayanamam :kk77:
Canım suyunun bol olması için günlük en az 3 lt su tüketmeye çalış çok etkili oluyor bende her zaman içiyorum. Suyumda gayet iyi çok şükür . Dr günlük su tüketiminin çok önemli bu konuda dedi. Ben iki 1.5 lt suyu yanına alıyorum gözümün önünde olunca yatana kadar içmiş oluyorum

Hiç tulum almamıstim giydirmem diye :)) Demek ki almak gerekiyor.
Ay olur mu tulumsuz tulum bebislere cok yakisiyor :) tulumlar baş tacım valla yalniz kolay buyuduklerinden iki parca ayaksiz aliyor cogu kisi 6 aydan sonrasi icin aklinda bulunsun ilk 6 ay icin muhakkak tulum al tek parca

canım bir arkadaşltan şu detarjanı duydum
http://www.dalan.com.tr/markalar/roxy/roxy-matik---beyaz-sabun-kokulu-450.html
bak istersen
%100 doğal bitki yağları diyor.
Ben bir de evde detarjan hazırlama işine girdim, bir sürü evde doğal detarjan yapımı ile ilgili yazı var, en sağlıklısı kalıp sabunu rendeleyip yapılanlar sanırım.
Canım ben dalan roXy sabun tozunu kullanıyorum yaklaşık 2.5 yıldır çok memnunum hem doğal hemde çamaşırlarda kalıntı yapmıyor ve çok güzel temizliyor tavsşye ederin

Back
X