Harika tarif ellenire saglikEki Görüntüle 2138961 Merhaba
Son günlerde fellik fellik şekersiz bebek keki tarifi arıyordum. Sonunda elimi taşın altına koydum. Ve biraz bulduğum tarifler biraz da benim ekleme değiştirmelerimle oğluma kek yaptm.
Tadını çok beğendi Mert. Şekersiz olduğu belli bile değil. Sadece hafif bi pişmemiş gibi içi yumuşak oluyor oda tamamen meyveden kaynaklanıyor.
Evet tarifimize geçelim
- 3 yumurta sarısı
- 4yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3adet olgun yumuşak muz
- 2adet elma
- 10 / 15 adet kuru üzüm
- 2 adet kuru incir
- Bir çimdik karbonat
- Bir çimdik tarçın
- Aldığı kadar un
Elmalar rendelenir, muz çatalla ezilir. Kuru üzümler 2ye yada 3 e bölünür. İncirler minik minik doğranır. Üzerine yumurta sarıları, zeytinyağı yoğurt ilave edilir. Aldığı kadar un eklenir. Biraz koyu bi hamur olması iyi oluyor. Tarçın ve karbonatıda ekledikten sonra kalıplara pay edilir. Yaklaşık 20 tan çıktı bu ölçülerden. Ben keçiboynuzu tozuda koyacaktım unuttum siz isterseniz ilave edebilirsiniz .
Umarım beğenirsiniz.
Teşekkür ederimm :) dediğim gibi tek şey içinde muz ve elma olduğu için yumuşak oluyor pişmemiş gibi , ama pişmiş :)Harika tarif ellenire saglikbe de yapayim en kisa zamanda
Tesekkur ederim:)
Hangi ogunde veriyorsun canım hergün vermenin bir sakıncası olur mu acabaEki Görüntüle 2138961 Merhaba
Son günlerde fellik fellik şekersiz bebek keki tarifi arıyordum. Sonunda elimi taşın altına koydum. Ve biraz bulduğum tarifler biraz da benim ekleme değiştirmelerimle oğluma kek yaptm.
Tadını çok beğendi Mert. Şekersiz olduğu belli bile değil. Sadece hafif bi pişmemiş gibi içi yumuşak oluyor oda tamamen meyveden kaynaklanıyor.
Evet tarifimize geçelim
- 3 yumurta sarısı
- 4yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3adet olgun yumuşak muz
- 2adet elma
- 10 / 15 adet kuru üzüm
- 2 adet kuru incir
- Bir çimdik karbonat
- Bir çimdik tarçın
- Aldığı kadar un
Elmalar rendelenir, muz çatalla ezilir. Kuru üzümler 2ye yada 3 e bölünür. İncirler minik minik doğranır. Üzerine yumurta sarıları, zeytinyağı yoğurt ilave edilir. Aldığı kadar un eklenir. Biraz koyu bi hamur olması iyi oluyor. Tarçın ve karbonatıda ekledikten sonra kalıplara pay edilir. Yaklaşık 20 tan çıktı bu ölçülerden. Ben keçiboynuzu tozuda koyacaktım unuttum siz isterseniz ilave edebilirsiniz .
Umarım beğenirsiniz.
Canım ara öğün niyetine vermiştim. Her gün bilmiyorum bi sorun olur mu.Hangi ogunde veriyorsun canım hergün vermenin bir sakıncası olur mu acaba
hifanur Allah senden razi olsun.sendrn aldigim tarif ve cesaretle peynirimi yaptim.artik yogurdu da tutturabiliyorum hamdolsun.simdi sira ilikli kemik suyunda:) yarim kilo ilikli dana kemigim var.daha once deneyen biri varsa tarif alabilir miyim.kac saat kaynatmaliyim kac saat sirkeli suda bekletmeliyim konusunda kafam karisik.bir de bir kase corbada ne kadar ilikli kemik suyu olmali
Evet kesinlikle yogurt yapmaktan kolay peynir yapimi.Amin canım hepimizden razı olsun inşaallah.peynir yapmak yoğurttan daha kolay geliyor bana :)
İlikli kemik suyuda yaptım geçen.kemikleri sirkeli suda yarım saat kadar beklettim.
Sonra yıkayıp üzerine su koydum bi taşım kaynattım.çıkan suyu döküp üzerine tekrar su koydum.düdüklüde 2 saat pişirdim.
Piştiğinde kemiklerin içinden ilikler çıkmıştı.blenderla karıştırdım.ılıyınca buz poşetlerine doldurdum.
Kesinlikle buz poşetlerine koy.çok pratik oluyor tavsiye ederim.her gün çorbasına bi tablet kemik suyu atıyorum.bizimki tadını çok sevdi.
Bu tarifi kafama göre yaptım açıkçası.internette herkes farklı yapmış.kimi 12 saat pişirmiş kimisi 6-7 saat.
Ben bu şekilde yaptım.şifa olsun inşaallah kuzulara..
Benim ilikli kemiklerim bu şekildeydi.
Eki Görüntüle 2140504
Aynen öyle en zorlandığım öğün kahvaltı.Merhaba anneler. Bugun sağlık ocağına kontrole gittik artık 6 öğün ek gıda verin 3 ana öğün 3 ara öğün dedi hemşiremiz. Siz neler yapıyorsunuz. Bir de kahvaltıda neler veriyorsunuz, kahvaltı hazırlamak sabahleyin zor oluyor bebek sabırsızlanıyor. Sizde durumlar nasıl.
Ben 6 ögun veremiyorum.sabah yumurta sarisi kendi yaptigim peynir; biraz oyun sonra emer uyur kalkar yogurt; ogleden sonra meyve elma ya da armut; aksam gibi corba.ki bazi zamanlar meyve ya da corbadan birini vermeye vakit kalmiyor.sıkca da emiyor cunkuMerhaba anneler. Bugun sağlık ocağına kontrole gittik artık 6 öğün ek gıda verin 3 ana öğün 3 ara öğün dedi hemşiremiz. Siz neler yapıyorsunuz. Bir de kahvaltıda neler veriyorsunuz, kahvaltı hazırlamak sabahleyin zor oluyor bebek sabırsızlanıyor. Sizde durumlar nasıl.
Bizim oglanin özeti.emmeleri bir yandan sutun devami acisindan iyi.ama emme arti ek gida pek yorucuAynen öyle en zorlandığım öğün kahvaltı.
Ben omlet veriyordum genelde ama son zmaanlarda yedikten sonra 1 2 saat sonra falan kusmaya başladı . Dokunuyor heralde diye ara verdim biraz. Sonra haşlamayla başladım . Bi sıkıntısı yok şu an . Yarım yumurta sarısı , tuzsuz peynir , zeytin , pekmez arada bir de salatalık veriyorum kemiriyor :) sonraoyun moyun derkn uyku saati geliyor emerek uyuyor. Uyandıktan sonra meyve yada öğlen yemeği ama hafif şeyler çorba gibi . Ardından uyku . Uyanınca yoğurt. Akşam yemeğinde de köfte yada sebze yemeği oluyor .. sonra gece uykusu. Uyurken hep emerek uyuyor . Uyanınca da emmek istiyor böyle bi döngü :)
Aynen ya akşam kolayda sabah ve öğlen hazırlaması çok zor oluyor.Bizim oglanin özeti.emmeleri bir yandan sutun devami acisindan iyi.ama emme arti ek gida pek yorucu
Kahvaltıda peyniri yumurtayı karıştırıp mı veriyorsunuz ayrı ayrı mı, bir de salatalık boğaza kaçmaz mı ben daha vermeye cesaret edemedim. Ne güzel baya sk emiyormuş bebeğiniz. 2 saatte 1 filan emiyor anladığm kadarıyla.Aynen öyle en zorlandığım öğün kahvaltı.
Ben omlet veriyordum genelde ama son zmaanlarda yedikten sonra 1 2 saat sonra falan kusmaya başladı . Dokunuyor heralde diye ara verdim biraz. Sonra haşlamayla başladım . Bi sıkıntısı yok şu an . Yarım yumurta sarısı , tuzsuz peynir , zeytin , pekmez arada bir de salatalık veriyorum kemiriyor :) sonraoyun moyun derkn uyku saati geliyor emerek uyuyor. Uyandıktan sonra meyve yada öğlen yemeği ama hafif şeyler çorba gibi . Ardından uyku . Uyanınca yoğurt. Akşam yemeğinde de köfte yada sebze yemeği oluyor .. sonra gece uykusu. Uyurken hep emerek uyuyor . Uyanınca da emmek istiyor böyle bi döngü :)