2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

İyiki sormuşum yaa.ben faydalı diye sadece siyah etini bile verebilirdim :)
Sağol canım
:KK200:bilgi paylaştıkça cogalir sen de sağol cnm... yazamayan sadece okuyan takipçiler de var aslinda bu tur sorular onlar icin de cok faydalı oluyor.:KK200:

Kızlar ben ekmek vermedim henuz sizlerin de ekmek hakkindaki goruslerini almak istiyorum... dr umuz sirayla bugday kepekli gibi ekmek turlerini tattirabilecegini soyledi ancak ben ekmege cok mesafeli bakiyorum... sizler ne dusunuyorsunuz?

Kizlar istanbulda balik mevsimi 2 haftaya kapaniyormus bilginize... biraz balik stogu yapmanin vakti geldi... ben mezgit aldim yarim kilo kadar 4 erli olarak oasetleyio -18 derece buzluga attim 3 ay kadar dayanabiliyormus... mevsim kapanaba jadar biraz daha stoklagayi dusunuyorum yarim kilodan 20 adet kadar cikti... yani 5 porsiyon

Kizlar istanbulda balik mevsimi 2 haftaya kapaniyormus bilginize... biraz balik stogu yapmanin vakti geldi... ben mezgit aldim yarim kilo kadar 4 erli olarak oasetleyio -18 derece buzluga attim 3 ay kadar dayanabiliyormus... mevsim kapanaba jadar biraz daha stoklagayi dusunuyorum yarim kilodan 20 adet kadar cikti... yani 5 porsiyon
Aslında mantıklı ama ya ben buzluk balığını hiç sevmiyorum bi de meme emen bebeğe güvenemiyorum vermeye.

Kızlar ben ekmek vermedim henuz sizlerin de ekmek hakkindaki goruslerini almak istiyorum... dr umuz sirayla bugday kepekli gibi ekmek turlerini tattirabilecegini soyledi ancak ben ekmege cok mesafeli bakiyorum... sizler ne dusunuyorsunuz?
Eksi mayalı ekmek ev yapımı saglikli unlardan olacak şekilde verilmeli diyorlar ama açıkçası benim de bir fikrim yok:)

Eklentiler

• images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    18,6 KB · Görüntüleme: 49
Yaptığım peyniri hiç yemiyor. Muratbey Topi aldım belki yer diye ama hiç de güvenemiyorum. Neyse hayırlısı...
Ben henuz yogurt bile mayalayamazken peynir isine giremicem gibi hevesim kirildi.esim de moralimi bozuyor yapamayinca.murat bey topi dediginiz peynir tuzsuz mu.benim tuzsuz peynir almam lazim.hos tum bebelere tuz yasak ama oglum tek bobrekli dikkat etmem gerekiyor.

Ben henuz yogurt bile mayalayamazken peynir isine giremicem gibi hevesim kirildi.esim de moralimi bozuyor yapamayinca.murat bey topi dediginiz peynir tuzsuz mu.benim tuzsuz peynir almam lazim.hos tum bebelere tuz yasak ama oglum tek bobrekli dikkat etmem gerekiyor.
Ya az tuzlu diyor ama ben suya koydum tuzu cıktı. Yine de sen verme o zaman ya :KK43: Ben sana yardım edeyim mi peynir için. Yoğurdu da tarif edebilirim. Ankarada miydin sen bu arada

Ya az tuzlu diyor ama ben suya koydum tuzu cıktı. Yine de sen verme o zaman ya :KK43: Ben sana yardım edeyim mi peynir için. Yoğurdu da tarif edebilirim. Ankarada miydin sen bu arada
Evet canim ankaradayim.Hifanur peyniri anlatti sagolsun ama yeniden anlatimlara da acigim zira yaparim zannediyordum yogurdu hala dogru duzgun yapamadim:)

20180414_212301.jpg 20180414_212558.jpg 20180414_212625.jpg 20180414_212647.jpg 20180414_212726.jpg
Biraz acele oldu.sizin için çekmeye çalıştım.
1 kilo süte yarım limon sıkıp sütü kestiriyorum.daha sonra temiz tülbentte süzüp üzerine ağırlık koyup bekletiyorum.bebişlere şifa olsun inş

Faydam olduysa ne mutlu bana :KK36:
Yaptim simdi peyniri :) peyniri suyun icinde mi muhafaza edeyim.1 litre sutten pek kucuk bisey cikti ama olsun :) bir de 2 lt sutten yapnak istesem limon miktarini artiracak miyim.yoksa kesilmesi icin yrm limon yeter mi.

Yaptim simdi peyniri :) peyniri suyun icinde mi muhafaza edeyim.1 litre sutten pek kucuk bisey cikti ama olsun :) bir de 2 lt sutten yapnak istesem limon miktarini artiracak miyim.yoksa kesilmesi icin yrm limon yeter mi.

Ben suyun içinde muhafaza etmedim hiç.hava almayan kaplarda bozulmuyor.1 hafta içinde tüketirsin zaten.
Ama suyun içinde bekletilebilir hiç aklıma gelmedi :)
Ben hep 1 kilodan yaptım.ne desem bilemedim.yarım limonu sık.baktın kesilmiyor biraz daha sıkarsın.deneyerek öğrenicez :)

İyi akşamlar !
Bebek keki tarifi olan var mı? Şöyle kuru meyveli falan yapmak istiyorum. Kuru kayısı incir üzüm falan. İnt.te bi sürü tarif var güvenemedim hiçbirine. Varmı acaba yapan ? @garipkedi :KK16:

X