2016'da İstanbul'a 40 yeni AVM

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
2016'da İstanbul'a 40 yeni AVM
Coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak yazılım ve modeller geliştiren Maptriks, Türkiye’deki AVM dağılımını ortaya koyduğu 4. Çeyrek AVM Raporu’nu açıkladı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/437669/2016_da_istanbul_a_40_yeni_AVM.html
cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 30 Kasım 2015 Pazartesi

Maptriks’in verilerine göre Türkiye’de 2014 yılında 337 olan AVM sayısı 2015’te 361’e yükseldi.

2015-2016 yılları arasında Türkiye’de açılması düşünülen AVM sayısının 106 olduğu kaydedilirken bu AVM’lerin yüzde 37’sinin İstanbul’da olacağı belirtildi. 2016 yılının sonuna kadar İstanbul’da 40 yeni alış veriş merkezinin açılmasının planlandığına dikkat çekilen raporda, İstanbul’u 11 AVM ile İzmir, 10 AVM ile Ankara, 8 AVM ile Antalya, 6 AVM ile Bursa takip ediyor.

4 KENTE, İLK KEZ AVM AÇILACAK

Oda TV'de yer alan habere göre, 2015-2016 yılları arasında ilk defa alışveriş merkezi açılacak illerin Burdur, Çorum, Van ve Yozgat olduğunun da belirtildiği Maptriks’in AVM Raporu’nda, “İstanbul için alışveriş merkezleri iş merkezlerinin çevresinde yoğunlaşmaktadır. Yeni açılmakta olan alışveriş merkezleri konut projeleri ile birlikte planlanmaktadır. Yoğun konut bölgeleri, yeni alışveriş merkezleri için yatırım projeleri oluşturmaktadır” denildi.

TÜRKİYE’DE HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ 0-14 YAŞ GRUBU İÇERİSİNDE

Türkiye’deki AVM verileri dışında demografik, sosyo ekonomik ve harcama verilerinin de yer aldığı raporda dikkat çekici birçok sonuç bulunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde cadde ve sokaklara kadar nokta bazında tüm coğrafyayı inceleyip sektörlere yönelik detaylı raporlar sunan Maptriks’in AVM Raporu’na göre Türkiye genelinde toplam 29 ilin nüfus büyüklüğü 750 binin üzerinde. İstanbul ise Türkiye nüfusunun yüzde 18’lik diliminde bulunuyor. Yaş gruplarının Türkiye ortalamalarına göre ise 0-14 yaş grubunun Türkiye ortalaması yüzde 25 iken 65 ve üzeri yaş grubunun Türkiye ortalaması yüzde 8 oldu

Şehir efsenesi deniyorki mcdonalds açılan ülkede savaş olmuyor bence şırnak ,diyarbakır, dicle , mcdonalds merkezleri açılmalı

Hep tüket hep tüket, üretim nerede? Bu AVM'lerde araştırma yapılsa çoğu mağazanın yabancı olduğu görülecektir.
1 ay ter akıt çalış, sonra yabancı markaları kredi kartına 12 taksitle al, tüket tüket toplumu

Yabancı markaları peşkef çekiyoruz onlar zenginleşiyor biz fakirleşiyoruz , marka fakiri bir ülkeyiz , üretim, sanat,tasarım önü açılmalı
fincanlarımız dahil çin'den geliyor
ne kadar acı, gençler üretmiyor tükediyor ,

En büyük ihtiyacımız alışveriş merkeziydi zaten. Açılsın daha çok açılsın en çok avm türkiyede olsun. Sonumuzu avmler getirecek...
Aaaaaaa öyle deme Sephoraa, en mühim şey avm, olmazsa ne yaparız avm olmayınca krize giriyorum, sırtımdan soğuk terler boşalıyor, ellerim titriyor, mideme kramplar giriyor, alışveriş yapmam lazımmmm diye kendimi duvardan duvara vuruyorum, kartım taksit yoksunluğu çekiyor, geçen gün baktım çantamda gizli gizli ağlıyordu

Aynen cicim, hepimiz avmkolik olduk yoksunluk sendromları yaşıyoruz.
Bu arada en son ne zaman bir avmye gittim hiç bir fikrim yok.

Sorsan herkes avmden sikayetci kimse gitmiyor, kimse bir tane daha acilmasini istemiyor ama avmlerin hepsi tiklim tiklim. Ayni caddede 10 metre arayla tam 5 tane avm var hepside igne at yere dusmez. Alistik sanirim hepimiz bu duzene. Yadirgamiyorum ben artik.

Doğru, insanlar haftasonu eğlencesi gibi görüyor AVM'leri.
Bu kadar çok tüketmeye teşvik yerine, AVM'ler için ayrılacak bütçeyle eğitime destek olabilirlerdi, fabrikalar açılabilirdi, evsizlere yer yurt yapılabilirdi.

Ama işte illa tüketin diyorlar.

En büyük ihtiyacımız alışveriş merkeziydi zaten. Açılsın daha çok açılsın en çok avm türkiyede olsun. Sonumuzu avmler getirecek...

Aaa öyle söyleme Sephoracigim, avmler, Türkiyenin sani, söhretidir. Yalancilar Türkiyeye gittiklerinde resmen kiskaniyorlar. Sagolsun hepsi cumhurbaskanimizin sayesinde. Sonucta bakkal, dükkanlardaki siralari unuttunmu? O zamanki secim kitligini??

Uretmeyen herseyden onemlisi gelecek nesillere hic bir sey aktaramayacak guzel hic birsey birakamayacagimiz bir toplum haline geldik. Varsa yoksa eglence, luks pesinde herkes. Daha da vahim bir durum hic kimse mutlu da degil ustelik birseylerden sikayet ediyoruz her daim. Elimizdeki tukenmeden tuketiyoruz. Dokaplarda kacar cift ayakkabi kacar cift canta ka tane pantolon gomlek cok mu zenginiz o da degil.Ay sonu zor geliyor.uc binliralik telefon aliyorlar telefn borcu bitene kadar ise yuruyerek gidip geliyorlar ne o bendeki en iyisi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yağ ve tüp kuyruklarını da avmler bitirdi dimi

aynen giden var demekki ki açılıyor

bize yakın bi nata vega var orayada sinema için gidedrik geçen sene içim şişerdi yeminle

dün gidelim dediler ama caydırdım milleti aman dedim çok kalabalıktır dedim pek bi pahalı orası dedim

Pelin çok doğru söylüyorsun, insanlar AVM'leri doldurup ellerinde son model cep telefonu, ayaklarında marka ayakkabılarla gezince ülke refahının göstergesi sanılıyor, oysa nerdeyse birkaç yıldır deyim yerindeyse boğazlarım yırtıldı, alınan herşey ya banka kredisi ya kredi kartıyla alınıyor diye, cebinde nakiti olan insan sayısı çok çok az, alıyorlar birkaç tane kredi kartı her birine 9-10 taksit yapıyorlar, alınan maaş kredi kartı borcuna gidiyor. Borcu kapatamazsa kredi çekiyorlar.
Çocuklarını da alıştırmışlar işin kötüsü, yok diyemiyorlar, ilkokul çağındaki bebenin elinde ıphone, 24 ay taksitle almışlar vermişler eline.

Sürekli bir tüketim çılgınlığı, ben insanları anlamıyorum, sırf yok demesinler diye zoraki bir alışveriş yapma halindeler, üstlerindeki temiz olsun derdinden çok aman marka olsun X ne der sonra derdindeler.

Sorsan avmdeki ünlü mağazalardan mı alıyorlar, yooook o da değil, en uygun fiyatlı olanlardan alışveriş yapıyorlar ama işte diyecekler ya ben bugün xxx Avm'ye gittim baakkk neler aldım diye
Sorsan çoğu sadece vitrin bakıp fastfoodlarda 2 hamburger yiyor.

Oh iyi oldu.
Artık avm den daire alır, orada yaşarız.
Hatta salonuma gelip avm açsınlar, hiç evden çıkamayacağım gitmek için.
Zaten bir şey üretmeden tüketirken, bari enerji harcamadan tüketir, 4. türün örneği olurum, 'canlımsı'!

Ya bende diyordum ki adım başı park var yeter artık yeşillik görmekten yoruldum. Parklar bu kadar cokken neden avmler az haksızlık bu.

Madem yapılacak yine aynı markalara kiralanmasin. Ne bilim küçük esnaf, yerli üretici, yeni butikler falan olsun.

süper süper biraz daha açılsın,yazları serin serin,kışları sıcacık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…