Canım bende de pko var malesef lh 10 fsh 3.5 yumurtaliklarda da pko görünümü var ama önemli boyutta değil dedi doktor adetlerim düzenliydi kasımdan beri duzensizlesti ama en son 29. Gün regl oldum bu ayda umarım duzelmistir 17. Gundeyim henüz bi tedavi başlamadım düşünüyorum hala
Canım bende de pko var malesef lh 10 fsh 3.5 yumurtaliklarda da pko görünümü var ama önemli boyutta değil dedi doktor adetlerim düzenliydi kasımdan beri duzensizlesti ama en son 29. Gün regl oldum bu ayda umarım duzelmistir 17. Gundeyim henüz bi tedavi başlamadım düşünüyorum hala
Evet canım bana da malesef doktor böyle bişey dememişti benim adetim arada gecikirdi nadir bana doktorlar önemli boyutta değil dedi hatta bi doktor senin için sendrom diyemem sende pko görünümü var sendrom bicok etkisinin gozlenmesi dedi senin durumun kadınların yüzde otuzunda görünebilir dedi ben bir yıllık evliyim çocuk konusu kasımdan beri var çok fazla ciddi anlamda değil ama olsa diyoruz bu arada insülin ne durumda glifor türü bi ilaç da kullanıyo musun ?Anladım canım.bu pko çok illet birşeymiş.evlenmeden önce gittiğim hiçbir doktor bu konunun ciddiyetinden bahsetmemişti.bu ay evliliğimizde 4. yılımıza gireceğiz ve bu konunun ciddiyetinden haberim olsaydı evliliğimin ilk yılında hiç korunmazdım.eğer bu ay da birşey yoksa önümüzdeki aylarda tedavi falan düşünmüyorum.
Evet canım bana da malesef doktor böyle bişey dememişti benim adetim arada gecikirdi nadir bana doktorlar önemli boyutta değil dedi hatta bi doktor senin için sendrom diyemem sende pko görünümü var sendrom bicok etkisinin gozlenmesi dedi senin durumun kadınların yüzde otuzunda görünebilir dedi ben bir yıllık evliyim çocuk konusu kasımdan beri var çok fazla ciddi anlamda değil ama olsa diyoruz bu arada insülin ne durumda glifor türü bi ilaç da kullanıyo musun ?
canım benim açlık şeker 92 87 falan çıkıyor hep şeker yüklemesi yapıldı ilk saat 175 çıktı sonra düştü 110 lara ilk saat için sınırda dedi doktor takip gerekiyor dedi insülin 13,7 çıktı sanırım insülin direncim de var ilaç muhtemelen bana da başlanır ama troid çok ilginç şekilde bişey oldu ilk 2,1 çıktı sonra 1,3 sonra 2,42 en son da 3,52 çıktı ama anti tpo 1000 üzeri çıktı onun için endokrinolojiye gittim şuan sıkıntı olmadığını gebelik durumunda ilaç başlanacağını söyledi aslında anti tpo troidin giderek düşmesi demek olmalıydı ama benim çıktı hatta sınırı da geçti 2 üzerinde istemiyolar çünküAçlık şekerim biraz yüksek çıktı. O yüzden 3 aydır glukophage kullanıyorum ve daha da kullanacak gibi duruyorum. Ben birde troid için kullanıyorum. Bu durumlar hep gebelik için uğraşırken çıktı. Troid ilacına bir kaç aylığına başlatmışlardı ve ömür boyu kullanacaksın diyorlar şimdi. O yüzden şeker durumundan da korkmaya başladım. Benim adetler hep çok düzensizdi Can'ım.
canım benim açlık şeker 92 87 falan çıkıyor hep şeker yüklemesi yapıldı ilk saat 175 çıktı sonra düştü 110 lara ilk saat için sınırda dedi doktor takip gerekiyor dedi insülin 13,7 çıktı sanırım insülin direncim de var ilaç muhtemelen bana da başlanır ama troid çok ilginç şekilde bişey oldu ilk 2,1 çıktı sonra 1,3 sonra 2,42 en son da 3,52 çıktı ama anti tpo 1000 üzeri çıktı onun için endokrinolojiye gittim şuan sıkıntı olmadığını gebelik durumunda ilaç başlanacağını söyledi aslında anti tpo troidin giderek düşmesi demek olmalıydı ama benim çıktı hatta sınırı da geçti 2 üzerinde istemiyolar çünkü
pkoda malesef şeker hastalığı riski varmış canım ben birde çok hızlı kilo alıp veriyorum ortalama 12 14 kiloyu bi anda alıp bi anda veriyorum hep hormonal dengesizliklerden endokrinoloji vucutta çatlak var mı diye de kontrol etti o da önemliymiş nerelerde olduğu ve rengi önemliymiş dediğine göre benim mesela bacak aramda baldır kısmımda kırmızı küçük küçük çatlaklarım var ve bunlar bazen kaybolup bazen kıpkırmızı kan toplamış gibi olurBende aslında şeker yüklemesi yapılmasını istiyorum ama yapmadılar ve şeker hastası potansiyelin var diye de gözümü korkuttular açıkcası. Ayrıca gebelik durumunda hemen tedavi altına alınacaksın yoksa düşük yaparsın falan dediler. E malum 1 kimyasal gebeliğimde var. O yüzden de korkuyorum. Ama şuan zaten bir mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum. 2 ay içinde buradan taşınacağız. O zaman iyi bir kadın doğum doktoru be endokrin doktoru bulup herşeyi gözden geçireceğim tekrar. Benim şeker hep tam istenilen değerde çıkardı ama şubattan beri 108-109 arasında çıkıyordu ilaç kullandığım halde ama bu ay 87 ye düşmüş. Bu düşüşü de ilaç sağlamış öyle dendi.
Bugün isim vardı biraz geç gittim doktora randevu da almamistim . genelde yoğun olmuyordu ama bugün çok yoğundu hasta kabul etmediler. Bugün 13. Gunumdu . yarın gidecem artık. Bu ay çok fazla takmadum yumurta büyüyecek mi diye olursa olur modundayim. Hayırlısı bakalimpkoda malesef şeker hastalığı riski varmış canım ben birde çok hızlı kilo alıp veriyorum ortalama 12 14 kiloyu bi anda alıp bi anda veriyorum hep hormonal dengesizliklerden endokrinoloji vucutta çatlak var mı diye de kontrol etti o da önemliymiş nerelerde olduğu ve rengi önemliymiş dediğine göre benim mesela bacak aramda baldır kısmımda kırmızı küçük küçük çatlaklarım var ve bunlar bazen kaybolup bazen kıpkırmızı kan toplamış gibi olur
yaa gidemedin mi canım zaten akşam oldu artık yarın gidersin 14. gün de iyi inşallah güzel sonuç alırsın büyümüş olurBugün isim vardı biraz geç gittim doktora randevu da almamistim . genelde yoğun olmuyordu ama bugün çok yoğundu hasta kabul etmediler. Bugün 13. Gunumdu . yarın gidecem artık. Bu ay çok fazla takmadum yumurta büyüyecek mi diye olursa olur modundayim. Hayırlısı bakalim
Gittim de hanfendi çok yogunmus bugün :) normalde iki uç hastası olurdu gittigimde. Bakalım inşallah hayırlısı canım inşallah büyümüştür buyumemisse de yapacak bisey yok. Bu ay da olmazsa doktoru degistircem inşallah. Çok olumlu şeyler duymadım bugün.yaa gidemedin mi canım zaten akşam oldu artık yarın gidersin 14. gün de iyi inşallah güzel sonuç alırsın büyümüş olur
pkoda malesef şeker hastalığı riski varmış canım ben birde çok hızlı kilo alıp veriyorum ortalama 12 14 kiloyu bi anda alıp bi anda veriyorum hep hormonal dengesizliklerden endokrinoloji vucutta çatlak var mı diye de kontrol etti o da önemliymiş nerelerde olduğu ve rengi önemliymiş dediğine göre benim mesela bacak aramda baldır kısmımda kırmızı küçük küçük çatlaklarım var ve bunlar bazen kaybolup bazen kıpkırmızı kan toplamış gibi olur
Gittim de hanfendi çok yogunmus bugün :) normalde iki uç hastası olurdu gittigimde. Bakalım inşallah hayırlısı canım inşallah büyümüştür buyumemisse de yapacak bisey yok. Bu ay da olmazsa doktoru degistircem inşallah. Çok olumlu şeyler duymadım bugün.
en iyisini yaparsın canım valla. Düşünmemek en güzeli aslında bak ben düşünmekten helak oldun iyice.. halada çatladımı çatlamadımı diye düşünüp duruyorum.. artık bat beklemekten başka yapacak bişey yokBugün isim vardı biraz geç gittim doktora randevu da almamistim . genelde yoğun olmuyordu ama bugün çok yoğundu hasta kabul etmediler. Bugün 13. Gunumdu . yarın gidecem artık. Bu ay çok fazla takmadum yumurta büyüyecek mi diye olursa olur modundayim. Hayırlısı bakalim
Evet canım kılcal damar gibi kırmızı kıvrımlı öyle uzun vücut çatlağı gibi değilbu çatlak dediğin tam olarak nasıl birşey.normalde gebelikte ve dediğin gibi fazla miktarda kilo alıp vermelerde vücutta yırtılmalar oluşuyo.onları diyorsun değil mi ? yoksa varis gibi kırmızı ince kılcal damarlar belli oluyo.onları mı diyorsun ? kafam karıştı şuan :)
Evet canım kılcal damar gibi kırmızı kıvrımlı öyle uzun vücut çatlağı gibi değil
Valla bişey demedi canım çatlaklar için görebilir miyim ne şekilde olduğu bizim için önemli dedi sadece bişey demedi benim arada geçiyo arada belirginlesiyoro dediğin türde kırmızı kılcal damar gibi görünüm bende de 1 sene ya oldu ya olmadı görmeye başladım.benimde baldır kısmında ve ayak bileklerimde var. ama ben çok ayakta kalmaktan çıktıklarını sanıyordum. bunlar tam olarak neyin belirtisi oluyomuş ? buradan taşındığımızda iyi bir endokrin doktoru bulmak bana şart oldu sanırım. benim çok önceden beri ellerimde ve yüzümde falan da küçük noktalar şeklinde bu çatlaklardan var ve hatta bazıları sanki biraz büyümüş gibi.bunların ne olduğunu cildiye doktoruna sormuştum ve önemli bişey olmadığını söylemişti.bende hiç önemsememiştim .acaba bu durumla bir ilgisi var mıdır?hastalık hastası oldum artık iyice valla .
Merhabalar canim. Yok ya ben o asamaya gelmedim henüz .klomen kullandım yumurta takibi yaptircam yarın 14.günüm bakalım buyumusse catlatma iğnesi yapacak canm. Ne zamandır istiyorsun sen canim bu aşamalardan geçtin mi sen ? Rabbim bi mucize versin canım De gelsin bebeğin inşallah .hem maddi hem manevi çok yoruluyor insanmerhaba . sizinde mi aşılama yapıldı. benim bugün 14. günüm.doktorum normalde adetin 1-2 gün geçmesini beklememi istedi ama ben 2 saat kadar önce idrar testi yaptım ve sonuç negatif. sizin sonuç pozitif olur inşallah. ben şuan negatif olması konusunda pek bişey hissetmiyorum ama hastalanınca yine ağlama krizine gireceğim sanırım.
Aynen canim dusunmemeye çalışıyorum gelişmemisse de yapacağım bisey yok uzulmicem. Senin yerinde olsam bu ikilemde kalacağıma catlatma iğnesi isterdim canim . ovulasyon testi kullandin mi barı.catlayip catlamadigini anlardinen iyisini yaparsın canım valla. Düşünmemek en güzeli aslında bak ben düşünmekten helak oldun iyice.. halada çatladımı çatlamadımı diye düşünüp duruyorum.. artık bat beklemekten başka yapacak bişey yok
Merhabalar canim. Yok ya ben o asamaya gelmedim henüz .klomen kullandım yumurta takibi yaptircam yarın 14.günüm bakalım buyumusse catlatma iğnesi yapacak canm. Ne zamandır istiyorsun sen canim bu aşamalardan geçtin mi sen ? Rabbim bi mucize versin canım De gelsin bebeğin inşallah .hem maddi hem manevi çok yoruluyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?