2016 YGS -LYS BURAYA!

nevertime 2. sorunu gördüm ve cevaplamaya çalışayım öncelikle sosyal yaşam tarzına bir açıklık getirelim.
'' Sosyal-toplumsal'' halkı ima ediyor yani halkın yaşam tarzını. Halkın yaşam tarzı dediğimizde bir topluma girip baktığımızda giydikleri, yedikleri , para kazandıkları uğraş bunu bize yansıtır.2 ve 3 de verilen önermeler halkın para kazandığı uğraşlar Frigler tarım ile para kazanırdı bu onların yaşam tarzı toplumun büyük kesimi tarım hayatına göre yaşar.Asurlar ticaretle uğraşırdı ve toplumun çoğunluğu ticaretle uğraşıyordu bu da gündelik yaşamlarına yansıyordu herhalde Frigler gibi sabanlarla öküzlerle uğraşmamışlardır (uğraşanı az olmuştur) sosyal hayat tarzıda hukuku etkiler çünkü iktidar sahipleri ülkeyi ayakta tutan , ekonomik kazanç getiren uğraşların tıkır tıkır belli bir düzende işlemesini ister ve bunu hukuka taşır.böylelikle sosyal yaşam tarzı hukuku etkilemiş olur.Ancak 1 e bakarsak.Hititlerin devlete karşı isyan edenleri ölümle cezalandırmaları Burada sosyal yaşam tarzına ilişkin bir ibare bulunmamaktadır. İktidarın sarsılma tehlikesi söz konusu ve bunu hukuksal güvence altına almışlar.halkla alakalı bir şey yok , iktidarın sarsılma tehlikesi hukuk kuralını belirlemiş bulunur. 2 ve 3 tür cevap:KK5: umarım yardımcı olmuşumdur

nevertime 1. sorunu da cevaplayalım ''Tarımla uğraşan friglerde saban kıran veya öküz öldürenlere ölüm cezası verilmesi''
bir kere 3 kesinlikle var tarih boyunca ölüm cezası en ağır ve caydırıcı ceza olmuştur.2 ye gelirsek 2. soruna verdiğim cevaptaki gibi iktidar ülkeyi ayakta tutan uğraşların tıkır tıkır işlemesini ister ve tarım hayatının sürekliliği için böyle bir ceza getirilmiştir.Ancak 1 de verilen ibare kesinlikle kabul edilemez çünkü tam tersi olmalıydı.yaşam tarzı zaten vardı daha önceden hukuk kuralı sonradan oluştu. Sosyal hayat hukuka yansıdı.Eğer 1 doğru kabul edilseydi friglerde insanlar önce tarım yapmıyor olacaktı sonra yönetim böyle bir hukuk kuralı getirecekti ve ''saban kıran veya öküz öldürenlere ölüm cezası verilir'' diyecek bu insanlar da tarım yapmaya başlayacaktı bu mantıksız ve kabul edilemez.Zaten tarımla uğraşan insanlara bu uğraşın sürekli ve düzenli devam etmesi için konulan bir kanun

nevertime 1. sorunu da cevaplayalım ''Tarımla uğraşan friglerde saban kıran veya öküz öldürenlere ölüm cezası verilmesi''
bir kere 3 kesinlikle var tarih boyunca ölüm cezası en ağır ve caydırıcı ceza olmuştur.2 ye gelirsek 2. soruna verdiğim cevaptaki gibi iktidar ülkeyi ayakta tutan uğraşların tıkır tıkır işlemesini ister ve tarım hayatının sürekliliği için böyle bir ceza getirilmiştir.Ancak 1 de verilen ibare kesinlikle kabul edilemez çünkü tam tersi olmalıydı.yaşam tarzı zaten vardı daha önceden hukuk kuralı sonradan oluştu. Sosyal hayat hukuka yansıdı.Eğer 1 doğru kabul edilseydi friglerde insanlar önce tarım yapmıyor olacaktı sonra yönetim böyle bir hukuk kuralı getirecekti ve ''saban kıran veya öküz öldürenlere ölüm cezası verilir'' diyecek bu insanlar da tarım yapmaya başlayacaktı bu mantıksız ve kabul edilemez.Zaten tarımla uğraşan insanlara bu uğraşın sürekli ve düzenli devam etmesi için konulan bir kanun

süper oldu..çok teşekkür ederim...öğretmen gibi anlatım :KK37:

Soru çözemiyorum neden ya neden kızlar o şevk bir türlü gelmedi bana anca konu çalışıyorum ben

bende geçen yıl ygs ye girdiğimde soru çözmek çok sıkıcı geliyodu konu çalışmayı daha çok seviyodum zevkli buluyodum..arkadaşlar soru çöz diye çok uyarmıştı dinlememiştim hatamı ygs sonucumla görmüş oldum :KK42: booooool soru çözmek çok önemliymiş

Kızlar evde hiç çalışacağım kaynak yok ne test ne konu anlatım sadece tarih var oda kpss düzeyinde
Diyeceğim şu ki bana matematik geometri türkçe tarih felsefe Coğrafya biliyloji fizik kimya hem test hem konu anlatım faydasını gördüğünüz kitap adı yayını verirseniz sevinirim
Bu arada hukuk diyodum ama hedefimi zihinsel engelliler öğretmenliği olarak değiştirdim oda ygs 4 den alıyo
Hukuk için çalışmaya geç kaldım ve oglumla uğraşmaktan kendimi ders konusunda cok sikamiyorum ama ygs 4 380 alsam bana yetiyor inş basaririm
Evet haydi kitap önerilerinizi bekliyore :KK55::KK73::KK60:

Kızlar evde hiç çalışacağım kaynak yok ne test ne konu anlatım sadece tarih var oda kpss düzeyinde
Diyeceğim şu ki bana matematik geometri türkçe tarih felsefe Coğrafya biliyloji fizik kimya hem test hem konu anlatım faydasını gördüğünüz kitap adı yayını verirseniz sevinirim
Bu arada hukuk diyodum ama hedefimi zihinsel engelliler öğretmenliği olarak değiştirdim oda ygs 4 den alıyo
Hukuk için çalışmaya geç kaldım ve oglumla uğraşmaktan kendimi ders konusunda cok sikamiyorum ama ygs 4 380 alsam bana yetiyor inş basaririm
Evet haydi kitap önerilerinizi bekliyore :KK55::KK73::KK60:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2016-ygs-lys-buraya.843733/page-8 canim bak burada kitap onerilerim varr :)) Ama bence hukuk icin hic gec degiil

açıkçası bu sayfanın daha aktif olmasını beklerdim.kızlar birbirimize sorular soralım , neler yaptığımızdan haberdar olalım.Ben bugün fonksiyonları bitirdim ve limitin yarısına geldim.ancak
00143.jpg

bunların sinx bölü x neden 1 dir anlamadım ezbere olsun istemedim açıklayabilen var mı
Ve siz de bana bütün sözel derslerden soru sorabilirsiniz.inanın fazlasıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:
BEN GELDİM BU SÜREDE BAYA YOL KAT ETTİM ARTIK HEDEFİME EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUM :) MATEMATİK ; TÜRKÇE VE FELSEFENİN İLK 2 ÜNİTESİNİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE BİTİRDİM BAYRAM SEYRAN DEMEK YOK YOLA DEVAM :KK70:

BEN GELDİM BU SÜREDE BAYA YOL KAT ETTİM ARTIK HEDEFİME EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUM :) MATEMATİK ; TÜRKÇE VE FELSEFENİN İLK 2 ÜNİTESİNİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE BİTİRDİM BAYRAM SEYRAN DEMEK YOK YOLA DEVAM :KK70:

Hedefin ne kuzum inşallah ulaşırız hedeflerimize :KK19:

kızlar ben şimdi de türevdeyim. Daha zor olanları bitirmeye çalışıyorum.ve LYS ye ağırlık verdim bu aralar biraz YGS ye dönmek lazım.

Selam benide aranıza alirmisiniz:KK52:
Bu dönem ikinci defa sınava giricem inşallah geçen sene o kadar çalıştım ki emeklerim boşa gitti bunun en büyük sebebi soru çözememem ve zamanı iyi değerlendirememden kaynaklanıyor :KK43:
Barajı bile gecememistim o kadar hayal kırıklığı yaşadım anlayacağınız :cry:
Neyse konuya söyle devam edeyim artık planlı bir şekilde zaman buldukça bol bol test çözmeye çalışacağım. Bu hafta tarih ve türkçe ile devam ediyorum sabah türkçe akşam tarih çalışıyorum :KK6:
Birde tüm derslerden soru bankasi önerirmisiniz :cool:

kızlar ygs hakkında bişe soracam. bu ygs puanına okul puanı nasıl ekleniyor.2015 de girmiştim öylesine kendimi denemek için de.sınav sonucunda ham puan yazıyor sadece.nasıl ekleme yapıyoruz okul puanımızı.yardımcı olur musunuz benim bilgim yok bu konuda.

2012 yılında kast univ işletme okudum açık ogretimden 4 e tamamliyorum yani suan öğrenci gorunuyorum ama bu sene sınava girecem okul puanı gelir mi

X