2016 YGS -LYS BURAYA!

acil yardıma ihtiyacım var.Kayıt yapcam siteden ama geçen sene anadolu ünivrstesine yerleşmiştim kayıt ücretini filan ödemedim kayıt olmadım yani.Bunu belirtmek zorundamıyım? belirtsem ne olur.belirtmesem ne olur? ne fark oluyo?

acil yardıma ihtiyacım var.Kayıt yapcam siteden ama geçen sene anadolu ünivrstesine yerleşmiştim kayıt ücretini filan ödemedim kayıt olmadım yani.Bunu belirtmek zorundamıyım? belirtsem ne olur.belirtmesem ne olur? ne fark oluyo?
bu konuda yardımcı olamıyorum canım ya bir bilen çıksada hepimize yardımcı olsa.hem sen yerleştiysen senin okul puanını nasıl etkiliyor yani azalma oluyor değil mi?

aaaa...azalıcak mı şimdi aldığım puan ya
Evet canım okul puanında bir düşüş olacak yerleştirilenler için. Ben bu yüzden geçen sene tutmayacak yerleri tercih etmiştim sırf yerleşmemek için yani okul puanım gitmesin diye.eger sakıncası yoksa geçen yıl nereye yerleştin hangi bölüm?

arkadaşlar bişey sorucam..dil bilgim türkçem berbattır da.Ya cümlelerde özneyi ve nesneyi ayırt etmekte çok zorlanıyorum varmıdır bunun bi yöntemi..çünkü özneyi bulmak için yükleme kim ve ne sorusu soruluyo ama nesneyi bulmak içinde yükleme kim ne sorusu soruluyo....eee peki ben nasıl anlıcam bu nesne mi yoksa öznemi diye??

arkadaşlar bişey sorucam..dil bilgim türkçem berbattır da.Ya cümlelerde özneyi ve nesneyi ayırt etmekte çok zorlanıyorum varmıdır bunun bi yöntemi..çünkü özneyi bulmak için yükleme kim ve ne sorusu soruluyo ama nesneyi bulmak içinde yükleme kim ne sorusu soruluyo....eee peki ben nasıl anlıcam bu nesne mi yoksa öznemi diye??
özne için kim soruyosun nesne için neyi sorusunu soruyosun. özne işi yapandır.nesne ise iştir.

özneye kim veya ne diye soruyoruz, nesneyi bulmak için kimi ve neyi diye soruyoruz.

X