- Konu Sahibi Kendiniarayankiz
özneye kim veya ne diye soruyoruz, nesneyi bulmak için kimi ve neyi diye soruyoruz.
ama belirtisiz nesneye kim ne soruluyomuş kitabımda öleyazıyo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
özneye kim veya ne diye soruyoruz, nesneyi bulmak için kimi ve neyi diye soruyoruz.
Doğrudur. Fiili baz alarak soracaksınız.ama belirtisiz nesneye kim ne soruluyomuş kitabımda öleyazıyo
Bir de özneye 'kim', nesneye 'ne, neyi' diye sorsanız kafanız daha az karışır.ama belirtisiz nesneye kim ne soruluyomuş kitabımda öleyazıyo
Bir de özneye 'kim', nesneye 'ne, neyi' diye sorsanız kafanız daha az karışır.
peki çok teşekkür ederim..2 cümle olarak sorsam size bana bu cümlede yardımcı olurmusunuz peki rica etsem?özne hangisi nesne hangisi bunlarda?
' Şiir dilbilgisi kurallarına uyar ve genellikle birşeyi açıklar.'
'Matemetik kesinliğne sahip bi dünyada,sanat ya olmazdı ya da günlük raporlara dönüşürdü.'
' Şiir dilbilgisi kurallarına uyar ve genellikle birşeyi açıklar.'
Burada iki fiil var.
Ne uyar? yani uyan şey nedir? şiir'dir, bu öznedir. Şiir neye uyar? dilbilgisi kurallarına uyar, bu da dolaylı tümleçtir.
Ne açıklar? yani açıklayan şey nedir? yine şiirdir, bu öznedir. Şiir neyi açıklar? 'birşeyi' açıklar, işte bu da belirtili nesnedir.
Soruları sorarken direk ne? kim? diye sormayın, fiil ile bütünleştirin. ne uyar, ne yapar, kim dedi, ne dedi, bu şekilde sorun.
'Matemetik kesinliğine sahip bi dünyada,sanat ya olmazdı ya da günlük raporlara dönüşürdü.'
Burada da iki fiil var.
Ne olmazdı, olmayan neydi? Sanat, bu öznedir.
Sanat nerede olmazdı? Matematik kesinliğine sahip bi dünyada, bu uzun söz öbeği zarftır, fiilin nerde geçtiğini niteliyor.
Ne dönüşürdü, dönüşen şey neydi? Sanat, yine bu öznedir.
Sanat neye dönüşürdü? günlük raporlara dönüşürdü, bu dolaylı tümleçtir.
Eklemek istiyorum acil cevap verin bir sorun varsa yarına kadar düzeltebileyimKızlar evimde ki bilgisayar bozuktu ben de gittim o gün internet kafeden yaptım başvurumu bir şey olmaz değil mi bakın diyor ya hani
Eki Görüntüle 1748954
Yani benim de sınav koordinatörlüğüne veya başvuru merkezine mi gitmem şarttı bir şey olmaz değil mi bir de para yaptırırken oturum seç vardı ygs 1 oturum değil mi ya 1 i seçtim kabul etmedi 2 yi seçtim o zaman kabul etti bu konu da ne biliyorsunuz kızlar
Kızlar evimde ki bilgisayar bozuktu ben de gittim o gün internet kafeden yaptım başvurumu bir şey olmaz değil mi bakın diyor ya hani
Eki Görüntüle 1748954
Yani benim de sınav koordinatörlüğüne veya başvuru merkezine mi gitmem şarttı bir şey olmaz değil mi bir de para yaptırırken oturum seç vardı ygs 1 oturum değil mi ya 1 i seçtim kabul etmedi 2 yi seçtim o zaman kabul etti bu konu da ne biliyorsunuz kızlar
arkadaşlar bi tarih sorum var bakarmısnız lütfen
Cevap ne kiyok mu cevap arkadaşlar??