2016 YGS -LYS BURAYA!

2016 YGS Coğrafya Konuları ve Dağılımları:

1 Harita Bilgisi
2 Rüzgarlar
3 Türkiye’nin İklimi *
4 İç Kuvvetler
5 Toprak Tipleri *
6 Dış Kuvvetler
7 Doğal Afetler
8 Nüfus
9 Ortak payda: Bölge
10 Ulaşım Yolları
11 Çevre ve İnsan
12 Coğrafya’ nın Bölümleri

2016 YGS Felsefe Konuları ve Dağılımları:

1 Felsefenin Alanı *
2 Bilgi Felsefesi
3 Bilim Felsefesi
4 Varlık Felsefesi
5 Ahlak Felsefesi
6 Siyaset Felsefesi
7 Sanat Felsefesi
8 Din Felsefesi

YGS Tarih Konuları ve Dağılımları:

1 İlk Çağ Medeniyetleri
2 İslam Öncesi Türk Tarihi
3 İslam Tarihi ve Uygarlığı
4 Türkiye Selçuklu Devleti
5 Beylikten Devlete Osmanlı (1300-1453)
6 En Uzun Yüzyıl (1800 - 1922)
7 20. yüzyılda Osmanlı Devleti
8 Yakınçağ'da Avrupa
9 Kurtuluş Savaşına hazırlık dönemi *
10 Kurtuluş Savaşı Muharebeleri
11 İnkilaplar *
12 Mondros Ateşkes Antlaşması ve Sonrasındaki Gelişmeler
13 Mustafa Kemal’in Çalışmaları ve Amasya Genelgesi
14 Erzurum ve Sivas Kongreleri
15 Amasya Görüşmesi, Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin Toplanması
16 Misak – ı Milli ve İstanbul’un İşgali
17 I. Dönem TBMM, TBMM’ye Karşı Ayaklanmalar
18 Sevr Antlaşması
19 Lozan Antlaşması
20 Cumhuriyetin İlanı, Halifeliğin Kaldırılması
21 Jeopolitik Konum
22 Atatürk Devrimleri *
23 Türk Dış Politikası
Bunların hepsini az çok biliyorum ama tekrar etmem lazım. Yarın tarih çalışacağım full

arkadaşlar bi sorum var tarihle ilgili.Parlementer yönetim şekli ile meşruti monarşiyi bana anlatabilecek var mı acaba? ne oluyo ne farklılıklar oluyo

Bende artik bu topikin mudavimleri arasindayim. Calismalarimi aktaracagim insaallah.
Bi sure sonra burasi gunluk gibi olacak arkadaslar. Keske dememek icin ha gayret.:KK200:

arkadaşlar bi sorum var tarihle ilgili.Parlementer yönetim şekli ile meşruti monarşiyi bana anlatabilecek var mı acaba? ne oluyo ne farklılıklar oluyo
parlementer yönetim şekli normal demokrasi.meşruti monarşide kral oluyo ama normal monarşiden farklı olarak meclis de oluyo ve kralın yetkileri kısıtlanıyo.

Canım parlementer rejimde şuanki bizim uyguladığımız sistem.Bir cumhurbaşkanı var bir de halkı temsil eden meclis.Güçler ayrılığı var ama gerekirse müdahele edilebiliyor.Yasama organı yürütmeye müdahale edebiliyordu tam terside olabilir.

Meşruti monarşi ise başta bir hükümdar var bir de kurultay var.Meşruti monarşi yönetim bu demek. Ama meşrutiyet ile monarşiyi ayrı ayrı sorarsan onlar farklı şeyler oluyor

Canım parlementer rejimde şuanki bizim uyguladığımız sistem.Bir cumhurbaşkanı var bir de halkı temsil eden meclis.Güçler ayrılığı var ama gerekirse müdahele edilebiliyor.Yasama organı yürütmeye müdahale edebiliyordu tam terside olabilir.

Meşruti monarşi ise başta bir hükümdar var bir de kurultay var.Meşruti monarşi yönetim bu demek. Ama meşrutiyet ile monarşiyi ayrı ayrı sorarsan onlar farklı şeyler oluyor

meşrutiyet demek meşruti monarşiyle aynı şey mi oluyo peki?

Din kültürünü yine cozeceksin ama felsefede cozeceksin yine.din dersi görmeyenler için ayrılmış kısım var felsefe yine sadece o kısmı cozmuyorsun. Başta ko felsefe sorularını cozuyorsun.
Kusura bakmayin lutfen. Sadece sunu sormak istiyorum. Ben duz lise sayisalim. Sosyaldan 5 soru yapayim hic degilse gozuyle bakiyorum olaya. Yani felsefem yok tarihim yok cografyam da. Sadece din cozebiliyorum bu etki eder degil mi?

Kusura bakmayin lutfen. Sadece sunu sormak istiyorum. Ben duz lise sayisalim. Sosyaldan 5 soru yapayim hic degilse gozuyle bakiyorum olaya. Yani felsefem yok tarihim yok cografyam da. Sadece din cozebiliyorum bu etki eder degil mi?
O kadarını bilmiyorum ben sozelciyim. Hem din çözdüm zorunlu olarak çünkü din dersini aldım hem felsefe çözdüm. Felsefede sadece din dersi almayan kişiler için ayrılmış kısım var felsefe orayı cozmedim.

Arkadaşlar merhaba
2010 yılında liseden mezun oldum. Bölümüm sayısal.İlk üniversitemi bitirdim ve şimdi TS-1 puanıyla alan bir bölüm okumak istiyorum. Aynı zamanda KPSS'ye hazırlanıyorum. YGS'de türkçe, matematik ve tarih yaparım gibi geliyor. Beni asıl korkutan LYS. TS-1'de güzel bir puan çıkartmam için LYS'de hangi bölüme daha çok çalışmalıyım bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz?

Arkadaşlar merhaba
2010 yılında liseden mezun oldum. Bölümüm sayısal.İlk üniversitemi bitirdim ve şimdi TS-1 puanıyla alan bir bölüm okumak istiyorum. Aynı zamanda KPSS'ye hazırlanıyorum. YGS'de türkçe, matematik ve tarih yaparım gibi geliyor. Beni asıl korkutan LYS. TS-1'de güzel bir puan çıkartmam için LYS'de hangi bölüme daha çok çalışmalıyım bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz?

Canim tarihin lyssi cok detayli ona simdiden baslaman gerek
Tarih,cografya,felsefe,mantik,edebiyat dersleri var lysde sozelde bunlar cok detayli
Sozelin cografyasi cografya2 diye geciyor

X