- 17 Nisan 2012
- 442
- 603
- 103
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #68.081
Bir kere mama verdim çocuğu görünce tanıyamadım çocuğuma sanki pilav yedirmişimde midesine çökmüş gbi oldu kendine gelemedi yavrum..bidahada vermedim komposto süt yapıcı çay rezene su ne varsa içiyorum mamaya bulaşmamak için kendimi kamp soktum resmen:))valla emzirme süreci hamilelikten daha zormuş :))Bir haftadami 200 gr almis ? Bu arada sakin pes etme sik sik emzir sutun de bollasacak.her annenin bebegine sytu yeter, yararmis :) bizim doktorumuz gecen gun kucuk bebeklere kilo aldirmak daha zordur dedi.yani sen sabret mama vermemeye calis.cunku mama uzun sure tok tutuyo ve seni emme suresi uzuyo.ee seni emecekki sutunde artsin.uzun surede emerse demekki bu kadar sut yetiyo diyecek vucudun ve az sut uretecek
Bi dahaki bezini cekeyim canim.yarin bezle gidicem zaten doktora.su veriyorum ben havalar cok sicak diye ama yeni baslamadim o yuzden ondan oldugunu sanmiyorum.bende ishal degilim.bilemedim hic
Cnm verdigimiz su da ishal yapabiliyor her ne kadar kaynamis sogumus su bile olsa bakteri var mutlaka icinde dr larin bazilari su ver diyor bazilari verme diyor
Evet benim bebeğimin yüzü isilik oldu emmekten ama kısıtlamak hiç doğru değil. O ihtiyacı kadarını emmeli. Aktif emme bitince artık yutkunmuyorsa ayırabilirsin istersenKizlar bebegin memede uzun durma konusunu anneme sordum hava cok sicak bebegin yuzu pisik olur, senin de gogsun yara olur o yuzden oyle demistir doktorlar dedi.
Benimde bebegim 4o dk nerdeyse 1 saat emiyodu seviniyodum sutum iyi diye doktora gittik kilo alimi iyi degil once meme sonra mama ver dedi suan oyle yapiyorum cok sukur kilo alimi iyilesti doktir 20 dk dan sonra zaten artik sut gelmez emzik gibi emer bu da sana zarar dedi ki sut sağma manijasinda bile her bir memeyi 15 dk sağin diyorBen mama vermedim hiç,beni emmediği zamanlarda sağıp buzluğa attığım sütleri çıkardım verdim.10 gündür emiyor allaha şükür,ama istedğim kiloyu almıyor,geçen hafta 200 gram almış,2530 olmuş,küçük olduğumuz için etlerinin dolması lazım biraz toparlamam lazım çocuğu..çokta hassas davranıyorum 2 saatte muhakkak kaldırıyorum dediğin gbide isteyincede veriyorum..dr 20 dkdan fazla kalmasın memede dedi ama bizimki yarım saat 40 dakikayı buluyor..acaba sütümdeki yağ oranımı az fazla kilo yapmıyor çocuğa onu çözemedimbakalım bu cumartesi kontrol var inşallah almıştır biraz..
Mantıklı..valla annelerimiz doktordan daha biliyor kesinliklee..Kizlar bebegin memede uzun durma konusunu anneme sordum hava cok sicak bebegin yuzu pisik olur, senin de gogsun yara olur o yuzden oyle demistir doktorlar dedi.
Sarılık geçmiş canım. Artık baktırmana gerek yok.İyi akşamlar kızlar. Umarım iyisinizdir .Biz bebisle iyiyiz biraz toparlandik hatta mecbur kalıp hep kendim bakiyorum bebegime az buçuk iş de görüyorum.
Bebegimde biraz emme problemi var 13. günümüz bitti sadece 40 gr almış mama da veriyorum halbuki bebegim uyuyunca uyandiramiyorum dolayısıyla 2saati asiyor beslenme saati süt sagma makinası da yara etti kenarlarini bunlar hakkında onerisi olan var mi? Sariligimiz ise bir deger düşmüş 8 çıktı nasıl sizce
Bakalım cumartesi kontrol var kilo alımı nasıl olucak..inşallah iyi çıkarda mamaya gerek kalmaz..Benimde bebegim 4o dk nerdeyse 1 saat emiyodu seviniyodum sutum iyi diye doktora gittik kilo alimi iyi degil once meme sonra mama ver dedi suan oyle yapiyorum cok sukur kilo alimi iyilesti doktir 20 dk dan sonra zaten artik sut gelmez emzik gibi emer bu da sana zarar dedi ki sut sağma manijasinda bile her bir memeyi 15 dk sağin diyor
Sevdim bu fikri...ayağımda sallıyorum ben artık ninni söyleyerek:) gözler fal taşı mübarek sallasamda en az yarım saate uyuyor yine :) gündüz iyide gece çok zor oluyor annelik zor işmiş gerçekten gidip annemin ellerine yapışasım var :)Kızlar size bir taktik vereyim. YouTube da süpürge sesi diye aratın bebişe dinletin mışıl mışıl uyuyor
memede uyumaya alışır evet benimki de öyle ama çocuk ne kadar isterse emmeli. bazen 5 dk emiyo benimki bazen 1 saat. ağzına sokamazsın da ağzından alamazsın da memeyiAlışmasınmış memeye kendi uyusun benide yormasınmışş...sanki biz her öğünde aynı şekilde yiyoruz bence çok mantıksız,bazen 10 dkya doyar bazen yarım saate..doktorun dediğine göremi ayarlıcam yoksa yavrumun talebine göremi..sinir oldum kısıtlama koymasına.
Bende tam bugun emzirme kampini soracaktim kizlar :)matsiyahoje de bahsetmis.varmi daha once yapan ya da yapmak isteyen.ben istiyorum ama ne biliyim 1 kisinindr yardimci olmasi lazimmis
Arkadaşlar bebikim 17 günlük oldu son günlerde gaz problemi ortaya çıktı cok sıkıştırıyor gaz kasılıyor sabahlara kadar ne o uyuyor ne de biz.. İnsanlıktan çıktık valla.. Tavsiyeleriniz var mı ne yapabilirim rahatlatmak ve uyumasını sağlamak icin?
Ben de öyle hareketler yaptiriyorum ama kriz başladı mı fayda etmiyor artık..bi de Rezene damlatıyorum ağzına 2-3 kasık o da biraz iyi geliyor.. Galiba tam olarak çözümü yok kuzenim benden once dogum yapmıştı 3 ay çektik biz gazdan dediBenim de 15 gunluk ayni sorun var bizde de. Karnina dogru bacaklarini kirdigimda gazini cikariyor ama ne kadar cikarsa ciksin sanci devam ediyor. Ben de napicami sasirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?