2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Bir kere mama verdim çocuğu görünce tanıyamadım çocuğuma sanki pilav yedirmişimde midesine çökmüş gbi oldu kendine gelemedi yavrum..bidahada vermedim komposto süt yapıcı çay rezene su ne varsa içiyorum mamaya bulaşmamak için kendimi kamp soktum resmen:))valla emzirme süreci hamilelikten daha zormuş :))

Kizlar bebegin memede uzun durma konusunu anneme sordum hava cok sicak bebegin yuzu pisik olur, senin de gogsun yara olur o yuzden oyle demistir doktorlar dedi.

Bi dahaki bezini cekeyim canim.yarin bezle gidicem zaten doktora.su veriyorum ben havalar cok sicak diye ama yeni baslamadim o yuzden ondan oldugunu sanmiyorum.bende ishal degilim.bilemedim hic

Cnm verdigimiz su da ishal yapabiliyor her ne kadar kaynamis sogumus su bile olsa bakteri var mutlaka icinde dr larin bazilari su ver diyor bazilari verme diyor

Kızlar sadece anne sütü ile beslenen bebeklere su kesinlikle gerekmez

Kizlar bebegin memede uzun durma konusunu anneme sordum hava cok sicak bebegin yuzu pisik olur, senin de gogsun yara olur o yuzden oyle demistir doktorlar dedi.
Evet benim bebeğimin yüzü isilik oldu emmekten ama kısıtlamak hiç doğru değil. O ihtiyacı kadarını emmeli. Aktif emme bitince artık yutkunmuyorsa ayırabilirsin istersen
Ben koluna pamuklu ağız bezlerinden koyuyorum isilik olmasın diye artık

Bu lohusalıkta en şanslı benim galiba :) 22 haziranda doğum yaptım eşim izne ayrıldı o baktı bana:) ikimizdik hep valla,huyumuda bilir eşim kimsenin yanında rahat edemiceğimi rahat emziremiceğimi bilir,oyuzden hiç yalnız bırakmadı beni 25 gün yanımdaydı 40 ı beraber çıkarıcaktıkki iş başı yaptı :))) ama hala rahatım tek bakıyorum yavruma,kaynanamlar alt katta ama çocukla beraber bende yatıyorum diyorum oyuzden gelmiyolar pek:) kendi annem geliyo yakınız buzluğuma bişeyler atıyor süper valla..yanımda kalsalar ne olcak çocuğu emzirmek için gece zaten kalkıyorum benden başkası yapamıcağına göre:) gündüzde çocuk uyuyunca işimide yapıyorum yemeğimide..karışan olmasında kafa yorgunluğundan ziyada beden yorgunluğunu tercih ederim:) allah yardımcısı olsun evi kalabalık olanın,hiç çekilicek dönem değil valla..

Benimde bebegim 4o dk nerdeyse 1 saat emiyodu seviniyodum sutum iyi diye doktora gittik kilo alimi iyi degil once meme sonra mama ver dedi suan oyle yapiyorum cok sukur kilo alimi iyilesti doktir 20 dk dan sonra zaten artik sut gelmez emzik gibi emer bu da sana zarar dedi ki sut sağma manijasinda bile her bir memeyi 15 dk sağin diyor

Sarılık geçmiş canım. Artık baktırmana gerek yok.
13 günde 40 gramı doğum kilosunun üstüne almışsa iyi. 15 günde doğum kilosuna ulaşması lazım.
Gündüz 3 saati aşmasın, uyandır canım
Gece 4-4.5 saati aşmasın
Makineyi kullanmadan önce kahverengi kısma zeytinyağı sür. Benimki resmen yarılmıştı. Geçiyor ama endişelenme
Bir de en kısa sürede mamayı ve sağmayı bırak. Ben 20 gün öyle yaptım. Sonra sırf memeye geçmek çok ama çok zor oldu çünkü biberonu tercih ediyordu. Sadece emzirerek daha fazla kilo alır ayrıca sütün artar. Biberon verdiğin sürece sütün artmaz
Emmesinde sorun varsa iyi tuttur. Kahverengi kısmı da ağzına alacak. Farklı pozisyonlar dene

Bakalım cumartesi kontrol var kilo alımı nasıl olucak..inşallah iyi çıkarda mamaya gerek kalmaz.. ama işin garip tarafı 20 dakikayı geçince bakıyorum bu çocuk neyi çekiyor hala diyorum sıkıyorum göğsümü süt geliyo aktif bi şekilde..ilginç olanda bu geliyo bana..belkide benim bebeğim ufak olduğu için çok güçlü çekemiyor oyuzden o süre zarfında anca doyuyor öyle düşünüyorum..süt sağma makinasıyla iki göğsümden 160-200 cc arası çıkıyodu..kafam çorba valla cumartesiyi beklicem inş hayırlı haberle dönerim..

Benim ki avent soothie yi oyle guzel emiyo ki cok huysuzlaninca veriyorum kocaman emzik yuyuzu kaoatiyo cok tatli yaa

Kızlar size bir taktik vereyim. YouTube da süpürge sesi diye aratın bebişe dinletin mışıl mışıl uyuyor
Sevdim bu fikri...ayağımda sallıyorum ben artık ninni söyleyerek:) gözler fal taşı mübarek sallasamda en az yarım saate uyuyor yine :) gündüz iyide gece çok zor oluyor annelik zor işmiş gerçekten gidip annemin ellerine yapışasım var :)

memede uyumaya alışır evet benimki de öyle ama çocuk ne kadar isterse emmeli. bazen 5 dk emiyo benimki bazen 1 saat. ağzına sokamazsın da ağzından alamazsın da memeyi

Arkadaşlar bebikim 17 günlük oldu son günlerde gaz problemi ortaya çıktı cok sıkıştırıyor gaz kasılıyor sabahlara kadar ne o uyuyor ne de biz.. İnsanlıktan çıktık valla.. Tavsiyeleriniz var mı ne yapabilirim rahatlatmak ve uyumasını sağlamak icin?

Gaz problemimiz var gece emzirmeye uyandirmaya korkuyorum oglene dogru uyuyoruz cunku. Kendimi gectim oyle aglamasi canımı acıtiyo kizlar napicam bilmiyorum. Yarin saglik ocagina gidicem gaz icin damla varmis onu sorucam. Kullanan var mi nasil bisey ise yariuor mu? Siz de ayni sorunu yasiyo musunuz neler yapiyosunuz

Benim de 15 gunluk ayni sorun var bizde de. Karnina dogru bacaklarini kirdigimda gazini cikariyor ama ne kadar cikarsa ciksin sanci devam ediyor. Ben de napicami sasirdim

Bebeklerinizi 2 saatte bir mi emziriyorsunuz. Geceleri uyAndiriyor musunuz? Ben gece uyandirmak icin yarim saat filan ugrasiyorum. Bide 2 saatten sık emzirirsen gaz olur diyo doktor. Ama oglum agliyor surekli mememe dogru agzini açıyor filan emzirmemekte diretiyorum ama sonra bakkyorum gercekten ac. Emzirsem gaz oluyo emzirmesem ac duruyo yavrum ay cok zor bazi seyler ya.

Benim de 15 gunluk ayni sorun var bizde de. Karnina dogru bacaklarini kirdigimda gazini cikariyor ama ne kadar cikarsa ciksin sanci devam ediyor. Ben de napicami sasirdim
Ben de öyle hareketler yaptiriyorum ama kriz başladı mı fayda etmiyor artık..bi de Rezene damlatıyorum ağzına 2-3 kasık o da biraz iyi geliyor.. Galiba tam olarak çözümü yok kuzenim benden once dogum yapmıştı 3 ay çektik biz gazdan dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…