erkek istyrdum hep ama hamile kaldgmdan beri kız hissedyrum ve kız ıstyrum ama hyrlısı olsun saglıklı olsun :) sen ne istiyorsun :)hadi hayırlısı bakalım :). kız mı ya da erkek mi istiyorsun?:)
a bi de bildiğim kadarıyla 12 haftasında bebek kontrolu yapılması gerekiyormuş . skrining isminde geçiyor ama tam bilmiyorum isminibenım doktor kontrolum 24 temmuzda erken ama 12 hafta 3 gunluk fılan oluyorum belkı tahmmın yapar :)
a bi de bildiğim kadarıyla 12 haftasında bebek kontrolu yapılması gerekiyormuş . skrining isminde geçiyor ama tam bilmiyorum ismini
ben ikisini de istiyorum :) önceden hep erkek derdim ama şimdi küçük kızlara bakınca çok cici geliyorlar :) önceden hiç öyle bakmamışım :) benim yeğenlerim erkek olduklarından kayanklanan şeydi diye düşünüyorum :)erkek istyrdum hep ama hamile kaldgmdan beri kız hissedyrum ve kız ıstyrum ama hyrlısı olsun saglıklı olsun :) sen ne istiyorsun :)
bnde ıkisinden istyrummmm :) ama allhm hyrlısını versın :))) cnm neden 12 haftada gerklıymıs ikili test için mi :)ben ikisini de istiyorum :) önceden hep erkek derdim ama şimdi küçük kızlara bakınca çok cici geliyorlar :) önceden hiç öyle bakmamışım :) benim yeğenlerim erkek olduklarından kayanklanan şeydi diye düşünüyorum :)
evet, önemlisi Allah'ım tamamına erdirsin :), bu test bebeğin herhangi bir sorunu var mı diye yapılıyormuş, maalesef türkçe ismi ikili test olarak mı geçiyor bilmiyorum :) yabancı olduğum için bu konularda sıkıntı çekiyom hep :)bnde ıkisinden istyrummmm :) ama allhm hyrlısını versın :))) cnm neden 12 haftada gerklıymıs ikili test için mi :)
anladım canm benım bıldıgımde 12. haftada ikili test dovn sendromu bebekte sıkıntı varmı dıye bakılıyor aynıdır sasnırım ikisievet, önemlisi Allah'ım tamamına erdirsin :), bu test bebeğin herhangi bir sorunu var mı diye yapılıyormuş, maalesef türkçe ismi ikili test olarak mı geçiyor bilmiyorum :) yabancı olduğum için bu konularda sıkıntı çekiyom hep :)
a eveeeettt bu sendrom veya başka sendromları öğrenmek içn yapılan test, bundan sonra bu testin ikili test arak geçtiğin öğrenmiş oldum :) , teşekkür ederim. ama bazı hamile kadınlar yaptırmıyormuş bu testi, yani nasıl olsa benim bebeğim diye.anladım canm benım bıldıgımde 12. haftada ikili test dovn sendromu bebekte sıkıntı varmı dıye bakılıyor aynıdır sasnırım ikisi
evet yaptrmayan oluyor oda sonuc ne olursa olsun bebegımı dogurucam diye :)a eveeeettt bu sendrom veya başka sendromları öğrenmek içn yapılan test, bundan sonra bu testin ikili test arak geçtiğin öğrenmiş oldum :) , teşekkür ederim. ama bazı hamile kadınlar yaptırmıyormuş bu testi, yani nasıl olsa benim bebeğim diye.
Ben doktora gittiğimde 7. haftaydım. doktor 1 ay sonra gel zeka testi istiyorsan yapalım dedi. 11-12 haftalık oluyor işte herhalde ikili testten bahsetti.evet, önemlisi Allah'ım tamamına erdirsin :), bu test bebeğin herhangi bir sorunu var mı diye yapılıyormuş, maalesef türkçe ismi ikili test olarak mı geçiyor bilmiyorum :) yabancı olduğum için bu konularda sıkıntı çekiyom hep :)
Sonuç ne olursa olsun tabi doğurmak en güzeli ama bazı erken teşhis edilen hastalıkların çözümü olabiliyor. O yüzden yaptırmak en iyisi bence.. ben ilk çocuğumdada yaptırmıştım. Bundada yaptırmayı düşünüyorum.evet yaptrmayan oluyor oda sonuc ne olursa olsun bebegımı dogurucam diye :)
Teşekkür ederim şu ana kadar 7gun yedim ama bundan sonra hep yemeyi düşünüyorum. Zaten nezle oldumGunler uzun oldugu ve gebeligin gelisim surecinde yani ilk 3 ay icinde olmasi nedeniyle ben tutmuyorum. Benimde bulantim yok fakat havalarda baya sicak yemek neysede suya ihtiyac cok fazla oluyor ve aclikla birlesince tansiyonda oynamalar oluyor. Acikcasi tutmanin sakincali oldugunu dusunuorum.
Maşallah çok iyi ben de öyle düşünerek 7gun tutamadım çevreden tutma baskıları ve özellikle eşimin korkusu yüzünden...merhaba ilk aylarda sıvı kaybından pek bahsetmezler bebk içinde sakıncalı olan bi durum yok kanaatindeyim daha çok küçük ve gereken besinleri şuan bizden istesekte istemesekte bizden alıyor.anne kendini aşırı derecede rahatsız hissetmiyorsa bence tutabilir. benim de ciddi drecede bulantım var ve oruç maddi ve manevi çok iyi geliyor4 gün tutamadım onun haricinde devam inş.
bence de, yaptırmak en mantıklısıSonuç ne olursa olsun tabi doğurmak en güzeli ama bazı erken teşhis edilen hastalıkların çözümü olabiliyor. O yüzden yaptırmak en iyisi bence.. ben ilk çocuğumdada yaptırmıştım. Bundada yaptırmayı düşünüyorum.
ooo ikimizin aynıymış biz de 9 haftasındayız :). mide bulantısı ve kusma oooo ne kadar zorlayıcı şeyler bunlar ama önemlisi bebeğimiz büyüyor demek ki karnımızda :). sana tavsiyem mide bulantısından ilaç kullanma, ben bir kere içtim, doktorum vermesine rağmen gece boyu ağladım, uyuyamadım, korktum bebeğime zarar mı verdim diye. Allah'ım bize sabır ve şifalar versin.
merhaba ilk aylarda sıvı kaybından pek bahsetmezler bebk içinde sakıncalı olan bi durum yok kanaatindeyim daha çok küçük ve gereken besinleri şuan bizden istesekte istemesekte bizden alıyor.anne kendini aşırı derecede rahatsız hissetmiyorsa bence tutabilir. benim de ciddi drecede bulantım var ve oruç maddi ve manevi çok iyi geliyor4 gün tutamadım onun haricinde devam inş.
Hoşgeldiniz benim doktorum orucu onaylamıyorBenim sizlere sormak istediğim oruç arkadaşlar doktorum net bir şey söylemedi bulantı kusma vs yook çook şükür. 2 aylık bir gebeliğim var ne yapmalıyım . Doktorların bu konudaki genel görüşleri neler...?
Aynen oruc tutmadigim icin icim hic rahat degil ama surekli kusmaktan oruc da kalmiyor ve cok acikiyorum bnde 9 haftaligim Allah telafisini nasip eylesin inşallah bebeklerimiz saglikli olsun da tutariz inşallahMasallah Canim, Allah kucağına almayı nasip etsin. Haklısin ve maşallah diyorum sana eğer oruç tutabiliyorsan. Allah kabul etsin. Ben hayatımda ilk defa Ramazan'da oruç tutmuyorum. 2-3 saat aç kalınca kesinlikle istirfa ediyorum. 9 haftalığım bu arada..
Hoşgeldiniz benim doktorum orucu onaylamıyor[/QUOTE
Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?