• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Çok zorlama canım bu sefer hiç yemez. İlk başlarda benimkiler de kilitliyordu ağzını. Bilge hala öyle aç değilse veya susadıysa hayatta açmaz ağzını. Yemekten önce yemeğin ortasında ve sonunda su içiyor diğer türlü yemiyor ben hiç zorlamadım ilk ay özellikle bilge nerdeyse hiç yemedi ama şimdi maşallah aç olduğu zaman çok güzel yiyor

Canım ya sen ek gıdaya erken geçmiştin, kaka yspmalarında bikaç gün yapmama yada çok katı yapma gibi değişiklikler oldumu? Benimki 5-6 gün yapmıyo sonrada çok katı az yapıyo fitil yapcam bugün o yüzden de bişey yedirmeye korkuyorum daha da tetiklemiyim kabızlığını diye habire elma armut karpuz suyu içip duruyoruz :( yemek istiyoda oğlum ben veremiyorum şaştım kaldım

Arkadaşlar oğlum 22subat dogumlu az kaldi 6.ayimiza doktor ek gidaya 6olunca basla dedi ama acaba şimdiden tattirmaya başlasam mi ki bu arada daha tam da oturmuyor o konuda da doktor 6.ay dedi diye cok oturtmuyorum kendi istiyor gerçi de bir de3gun kuralini uyguluyor musunuz?

Bu dr hepsi ayrı telde yaa benim dr doç.bide 4. Ay oturt diyodu ,bizde 22 şubatluyız ek gıdaya geçtim dru dinlemedim sende tattır bence alışsın

Biz tam 5 bucuk aylikken basladik ve hep 3 gun kuralini uygulayarak gittim 3 gun kuralini uygula bence ki eger bisey alerji yaparsa neyin yaptigini bilirsin
haklisin canim Teşekkürler

Bu dr hepsi ayrı telde yaa benim dr doç.bide 4. Ay oturt diyodu ,bizde 22 şubatluyız ek gıdaya geçtim dru dinlemedim sende tattır bence alışsın
aynen valla kime bakacagimizi sadirdik bugun başlayim bari kuzuma peki sebze meyve yoğurt ne ile basladiniz

Kızlar sutum azaldı diye mama takviyesi yapıyorum. Başlarda biberon almadı sonra 3 saatte bir 120 cc içiyordu yaklaşık. Bir haftadir 3 saatte 90 filan ancak içiyor. Hatta bazen 60 içip biberonla oynamaya başlıyor. Geçen ay hiç kg almadı. Bu ağ dusecek bu gidişle. 8 kg. Bebeğin 3 saatte bu 140 hadi en az 120 İçmesi gerekmiyor mu. ? Sizinkiler kaç içiyor. ?

Sevindim canım :KK19:
Bende dün 2 tane dişimi çektirdim biri yirmilik diş. Çok ağrım var. Gecede agrıdan uyuyamadım hiç. Anestezili olduğum için hiç emzirmedim de minnoşumda bütün gece uyanmadı. :KK51: doğduğundan beri ilk defa 9 dan sabah 6 ya kadar kesintisiz uyudu.
Allah bir şekilde yardım ediyor valla.

Çok çok geçmiş olsun. Ben de gömülü yirmilik diş çektirmiştim. Seninki gibi ameliyat şeklinde, çok zor oluyor gerçekten. İlk günler çorba ile filan beslenmiştim.
Ben o zamanlar bekardım. Senin bebekle zor olur, bir an önce toparlar inşallah canım.

Çok haklısın canım. Can yoldaşı hayat arkadaşı olması gerekiyor hele şu zor günlerimizde bize biraz merhamet etmeleri gerekiyor. Gönlümüzü hoş tutmaları gerekiyor. Ne düzenli uykumuz var ne de düzenli bir hayatımız.
Canım titiz demişsin kirlettiği zaman bi süreliğine temizlememeyi denedin mi? Söylenince de noldu ki falan de görmemezliğe vur işi. Bi süre daha yapma gerçi sen denedim diyorsun her şeyi ama bi umut işte söylüyorum aklıma geleni. Huyunu suyunu az çok da olsa evlenmeden önce belli etmedi mi bu adam. Niye bu kadar üzüldüğünü görmüyor valla uzaktan ben bile sinir oldum. Keşke yanında olabilseydim canım. Bi süre o yokmuş gibi mi davransan evde aynı onun yaptığı gibi
Canım,sana şöyle diyim.evlenmeden önce sandalyemi çeker önümdeki kapıları açardı.daha ne diyim işte sen anla....
Hüçbirşey yapmaz kendini telefonla avutur işte yetiyor demek ki.erkek kardeşi evleniyor.nişanında bulunduk.kına -düğün kaldı.kına taa 13 saatlik yolda.düğün orda olsa gidilir ama kına için çocukla çok zor.dedim düğün Uzak olsa da gidilir ama kına için bebeğe yazık o kadar yol.bencilmişim.işte saydı sövdü hakaret etti.gülümsedim.alıştım çünkü.napim gitcem.yoksa dar eder bana evi.

Her evlilikte eksik bişeyler mutlaka var.. Sizinde tarzınız değişik. Benim eşim hemen hemen her konuda kafa dengimdir. Dinlediğimiz müzikler, sevdiğimiz sinema türleri, sevdiğimiz renklerden tutta huyumuza, tavırlarımıza kadar birçok ortak noktamız var. Gelgelelim eşim ne kadar kafa dengimse ailesiyle bir o kadar zıtız. Ve şuan özellikle de annesi sebebiyle ayrılık noktasındayız. Ölesiye nefret ediyorum şuan annesinden. Sebebi çok. Benim en özelime kadar dedikodumu yapmış bir insan. Eşimle şiddetli kavgalar etmemize sebep oldu birçok kez. Eşim gaza gelen biridir ve tam bi ana kuzusudur. Bizimde aramız annesi yüzünden bozuldu. Şuan ayrı şehirlerdeyiz. Sonumuz da pek parlak görünmüyor. Hepimizin hakkında hayırlısı. Karşına alıp sakin kafayla konuşsanız. Ciddiyetini anlasa belki biraz çabalar..?
Canım çok üzüldüm...yazamadım da bir süre...bebek de var.hayırlısı denir ne denir ki...Nolcak şimdi? Konuşmadınız mı hiç?

Canım,sana şöyle diyim.evlenmeden önce sandalyemi çeker önümdeki kapıları açardı.daha ne diyim işte sen anla....
Hüçbirşey yapmaz kendini telefonla avutur işte yetiyor demek ki.erkek kardeşi evleniyor.nişanında bulunduk.kına -düğün kaldı.kına taa 13 saatlik yolda.düğün orda olsa gidilir ama kına için çocukla çok zor.dedim düğün Uzak olsa da gidilir ama kına için bebeğe yazık o kadar yol.bencilmişim.işte saydı sövdü hakaret etti.gülümsedim.alıştım çünkü.napim gitcem.yoksa dar eder bana evi.
Bizimkinin de erkek kardeşi evleniyor 10 saat mesafede kina aynen. Ben gitmiycem cnm. O kadar yol zor. Yahu zaten çocuk bakmaktan kina goremem ki ben. Kv zaten çocuk bakamaz. Ki normalde de bakamiyorlar. Ağlayıp duruyor. Yani bizimkilerin gitmemem işine geliyor ayak altına dolanmiycaz ya

Şöyle canım küçükken süt ürünleri yediğimde sıkıntısı yoktu. K3ndim domates yediğimde 1.gün hafif kızarıklık oldu bir daha denedim birşey olmamıştı..
Ben çilek yediğimde ona birşey olmadı.
Mesela bebege muz tattırdığımda döküntü yapmadı.
Sonra patates kabak çorbası tatırdım baktım 1 gün 2 gün birşey çıkmadı. Bende hadi bismillah dedim. Hergün yaptığım çorbaya bişey ekledim. Ama eklediğimde vücutta birşeyler görmeye başlasaydım yada gaz sıkıntısı olsa kesin beklerdim 3 gün.
Mesela daha bebege domates yedirmedim sadece diline degdirdim. Ondada bir tepki yok.
Birde ben tattırmaları bayagı uzun süre yapmıştım. O sırada hiçbirşey olmadı ondan rahatım.

Canım aklımdaydın ne yaptın diye..
Dediğim gibi aykırı birşey denedinmi mesela hafif tuz atılmış çorba gibi..
Mesela birgün biberonu hiç göstermesen kaşık maması al yada muhallebi yap. Yanında şarkı aç karşısında komiklik yaparken agzını açınca hop ver kaşıkla bakalım ne yapacak.
Yada meyve ver tatlı bir şeftali mesela.. mutlaka tatlı bir meyve olsun ekşi olmasın.
canım patates püresi yaptım sulu yemedi çığlık çığlığa ağladı sütlü pirinçli aptamil muhallebi aldım yemedi içine elma armut şeftali denedim sıryla en fazla iki çay kaşığı zorla yarısınıda çıkarıyor mma zaten içmiyor kucağımda ters çevirerek evi geziyorum şarkı söyleyerek çok az içiyor bu arada kaşık mamasını hep şarkısöyleyerek güldürmeye çalışarak veriyorum ağzında biriktirip çıkarıyor bütün günüm kızıma birşeyler yedirmeye çalışarak geçiyor korkuyırum bu iştahsızkukla gelişimi olumsuz etkilenecek diye

benimkide öyle canım, içindeki ne olursa olsun kaşığı uzatır uzatmaz mühürlüyor ağzını. Bi ara çok kafaya takıyodum da şimdi çok takmıyorum. Ama benimki mamayı çok azda olsa içiyor seninki hepten iştahsızmış. Bugün pirinç ununu biraz sulu yaptım biberona koydum 80-90 ml kadardı çok şaşırdım içti hepsini canım istersen sende böyle dene aç kalmasındansa. Ama neticede pirinç unu soğuyunca daha yoğun oldu canım biberonun ucunu önceden kendim açmıştım biraz . Daha önceleri kaşık manasını da bu şekilde bikaç defa içirdim. Bi de sen ne sıklıkla besliyorsun canım?

ilk çocuğuna gece uyansada mama vermedim demişsin ya canım bunu uyguladığında kaç aylıktı? Benim kızım 4 gün sonra tam 6 aylık olacak. Emzirmiyorum sütüm kesilmişti. Gece 2 defa mama veriyorum. Acaba hata mı yapıyorum. Daha çok küçük diye aç bırakmaya kıyamıyorum zaten normalde zayıf ve iştahsız. Ama bir yandan da çok bezdim gece sürekli uyanıyor. Eğer uyanma sıklığı 10-15 dk da birse anlıyorum ki karnı aç. Zaten acıkma saatleri gece 12-1.30 ve 4-5 arası. Her gece aynı saatlerde yani.. ne yapsam bilemedim bi tavsiyen var mı bana. Sana danışmak istedim grubumuzun tecrübeli ve bilgili ablası gibi görüyorum da seni :)
canım pirinçli sütlü muhallebialmıştım onu sulu biberonda vermiştim uyurken 2 gece sonra içmedi inan birşeyler yedirmek için yapmadığım kalmadı 5-6 saatte 60 ml zorla içiriyorum birde mem mamma diye ağlıyor ama çok az içiyor kuzenimin 2 haftalık bebeği 2 saatte 60 ml içiyor psikolojim bozuldu çok düzensiz besleniyorum kıjıma yedircem diye saat 2 den önce kahvaltı yapamıyorum gece uykusuzluk kilo aldım çok kendime zaten hiç dikkat etmiyorum hafta sonu denize gittik halbuki daha uzun bir tatil hayalim vardı iZinler kaldırıldı orda zorlamadım hiç ne zaman acukırsa dedim hiçmi acıkmaz ya az içti maama zayıfladı gibi geliyor bana dr birkaç gün aç bırak demişti acıkınca en fazla 30 ml içti ama orada uykusu daha düzenli idi

firkan firkan , çok geçmiş olsun canım.. Dis çok zor.. Bende çok çektim yirmilik dişlerden. Hemen iyileşir inşallah.
Amin canım sagol
Çok çok geçmiş olsun. Ben de gömülü yirmilik diş çektirmiştim. Seninki gibi ameliyat şeklinde, çok zor oluyor gerçekten. İlk günler çorba ile filan beslenmiştim.
Ben o zamanlar bekardım. Senin bebekle zor olur, bir an önce toparlar inşallah canım.
Sagol canım. Birde çekilen kökün altonda diğer dişin açık sinir ucu varmış o yüzden uyuşukluk geçmedi. Bende sadece çorba içiyorum karnım hep aç hiç doymuyor. Sadece ilaç için içiyorum çorba..
canım patates püresi yaptım sulu yemedi çığlık çığlığa ağladı sütlü pirinçli aptamil muhallebi aldım yemedi içine elma armut şeftali denedim sıryla en fazla iki çay kaşığı zorla yarısınıda çıkarıyor mma zaten içmiyor kucağımda ters çevirerek evi geziyorum şarkı söyleyerek çok az içiyor bu arada kaşık mamasını hep şarkısöyleyerek güldürmeye çalışarak veriyorum ağzında biriktirip çıkarıyor bütün günüm kızıma birşeyler yedirmeye çalışarak geçiyor korkuyırum bu iştahsızkukla gelişimi olumsuz etkilenecek diye
Canım mama tarzı denemişsin hep. Patatesi sade degilde birde patates havuç kabak haşla içine pirinç irmik veya bulgur at. Ben hatta maydanoz koyuyorum çok sevdi. Azıcıkda tuz at içine.. birde bunu dene bakalım bunudamı yemeyecek.
Allah yardımcın olsun iştahsız bebek çok zor.

Benim kızımda 3 şubat doğumlu daha oturmuyor sadece solundan tam olarak yüzükoyun dönüyor her bebek farklı yani canım bizim kg alım problemi olduğu için 4. Ayda başladık ek gıdaya ilk ay uyguladım 3 gün kuralını şimdi yasak olan yiyecekler haricinde herşeyden veriyorum
canım peki ek gıda da kg aldı mı iştahı nasıl benim kızımında kilosu az emmiyor mama içmiyor düzgün iştahsız nasıl kilo aldım bilmiyorum

Sagol canım biri gömülü yirmilik diş biride hemen yanındaki azı dişi :KK43:
Sen kaç gün denedin muhallebiyi.. benim ilk zamanlar uyanıyordu hep hatta burada yazmıştım. Midesi hazmetmiyormu acaba diye.. 1.5 saat önce veriyordum. Bir iki gün uyudu sonra yine çok uyanıyordu.
Tekrardan yatmadan önce vermeye başladım. Önce uyanması 3 e indi. Sonra ikiye indi. Dün dediğim gibi hiç uyanmadı.
Not: Bence Allah acıdı bana :)
Bu gecede 1 kere kıpır kıpır kıpırdanıyordu saat 1 gibi emzirdim uyanmasın diye. Bir daha uyanmadı. O uyuyor ben uyuyamıyorum agrıdan.
Bence yavaş yavaş mideleride hazmetmeye ve agır gelmemeyede başlıyor.
Sabırla birşeyler denemek lazım.
Seninkide susadığından yada sıcaktan uyanıyordur belki canım.
Ben hergece vantilatörü açıp tavana çeviriyorum odanın camıda açık. Vantilqtör sesi ile uyumaya ben bile alıştım.:uykucu::uykucu:
İnş 9 saati sende görürsün.
canım çok geçmiş olsun diş ağrısı çok zor hele dr da iyi değilse inşallah senin dr un iyidir ve en kısa sürede aatlatırsın

Merhabalar, mayis annesiyim, sut grevi yapiyor bebegim, 1.aydan beri ve su an 2.5 aylik. Doktor 4.ayda bitecek dedi. Sizdede ayni durumda olup, 4.ayi dolduruncs gecti mi?
canım benim kızımda 2 aylık olunca mem reddi yaşadık sonra sadece uykuda emiyordu sonra 4,5 aylık olunca oda bitti çok uğraştım hep gezdirerek şarkı söyleyerek hoplata zıplata denedim olmadı şimdi de çok iştahsız mamayı zorla çok az içiyor inşallah senin böyle olmaz bence alerji testi yaptır ben geç Akıllandım randevu alamıyorum

Biz tam 5 bucuk aylikken basladik ve hep 3 gun kuralini uygulayarak gittim 3 gun kuralini uygula bence ki eger bisey alerji yaparsa neyin yaptigini bilirsin
Slm arkadaşım benim oğlumda 26 şubat doğumlu ek gıdaya geçemedik kaşım mamasıda yemiyo emziriyorum ve mama veriyorum bu bahsettiğiniz 3 gün kuralı nedir acaba? Nasıl ek gıdaya başlıcam nasıl vericem bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz

Slm arkadaşım benim oğlumda 26 şubat doğumlu ek gıdaya geçemedik kaşım mamasıda yemiyo emziriyorum ve mama veriyorum bu bahsettiğiniz 3 gün kuralı nedir acaba? Nasıl ek gıdaya başlıcam nasıl vericem bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz
Canim oncelikle sebzeden basla mesela kabak ilk gun sadece tattir sonra cogalt 3 gun sonra icine yeni sebze ekle ayni sekilde devam et ek gidaya yeni gecislerde kabizlik olmasin diye biraz zeytinyagi ilave et

Kızlar Birçoğumuzun eşiyle sorunları var anlaşılan. Zor bir dönemden geçiyoruz. Tüm sabrimizi bebeklerimize gösteriyoruz eşlere bi sey kalmıyor. Onlar da Bizden eski hallerimizi bekliyor.
Ben sürekli cikisiyorum mesela. Tam uyutuyorum bir oksuruyor benim bebe ayakta.en baştan uyutmaya çalış. O dönüyor uyuyor. Gece 1 sabrim kalmiyor.1 2 3 bu tarz küçük şeyler kocaman kavgalara sebep oluyor bizde. Mesela dün akşam park yatagimiz sallanma aparatı durmadan kapanıyor. Bebe uyumuyor. Yavaş salla diye çıkışti. Daha hızlı Salladim. Cat yine kapandı. O bagirdi ben bagirdim. Vuracak gibi elini kaldırdı. Vurmaz biliyorum. Ama hep babasının halleri. Dusunsenize alışkanlık yaptığını. Her kavgada kalkan bir el. Kim bilir bir gün iner.. kavga büyüdü tabi. Gelmiş Özür diliyor 10 dk. Sonra. Sonuç konusmuyoruz bir süre de iletişim kurmayi düşünmüyorum. Çok kizginim çok.
aynı ben canım bende en ufak şeyde bağırıp kızıyorum hiç sabrın yok artık olmayacak ufak tefekherşeyden sorun çıkarıyorum tartışıyoruz bazen ben haklı bazen o ama o an hep ben haklıyım eşim birdebana demez mi senin psikolojin bozulmuş evet bozuldu dedim kızım çok iştahsız benim çok uğraşıyorum zorlama diyordu hep bana dün eşime verdim biberonu denize girdim sonra sordum az içmiş yine, haklısın diyor bana içirmek için oda çok uğraşmış

Back