• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Canım çok geçmiş olsun çok sevindim.yalnız yinede bi nörolojiye gostermenizde fayda var derim ben hem aklınızda kalmasin.bu arada uykuda da nöbet olabiliyor yani o zaman sabit bakması gerekmiyor.canım bi de aklıma ne geldi uyuyomusya mamasini içerken bi an yutamamistir tikanmistir belki ondan olmustur
Benim de aklıma okudun.isterim bir nörolog gorsun. Eşim e desem abartiyorsun diyor. Hasyaneledeyiz hep zaten diye.. Ben anneyim endişeliyim..
Sabit nasıl bakar ki zaten uykuda. Rabbim bir daha yasatmasin. Yastığı biraz yüksekdi. Acaba ondan da olabilir miki

Kızlar dün çok üzüldüm.. Sizinle paylasamadim. Dünden önce ki gün yani cuma günü. Oğlumun ekg si çekildiği sırada çok ağladı.. Anaammm ne göreyim :)alt disi patlayivermis :) ay o ağladı ben bağırdım disi çıkmış diye :) cuma gecesi 2 -3 defa ağlayarak uyanmıştı. Demek dişinden dolayı uyanmış yavrucum :( ilk ben gordum disini oğlumun. Hediye almak lâzım öyle mi ;)

Memleket e geldim , 6. Ay aşısı geldi, bugün 6 aylık oldu. 5. Ayda rotayı 15 inde vurdurmustum. Bu aşıyı da bu ayın 15inde mi vurdurayim.

Bir de misafir olarak burdaki sağlık ocağı vurdurur mu sıkıntı çıkarırlar mi? Sıkıntı cikarirlarsa vurdurmak zorundalar mi? Yarın bir arayıp soracagim çünkü önceden elimizde asi yok vs demişler. Hukuki bir dayanak varsa onu söylerim.

bu muhallebi bi benim yavrumu eklemedi ya:KK43::)

Ya muhallebi ise yaramadi bende:KK43: ne yapsam kar etmiyor sağlıklı olsunda önemli değil. cok geçmiş olsun bu arada dış zordur. maşallah nazar değmesin bebisine 9 saate çok ihtiyacım var:)
Sagol canım biri gömülü yirmilik diş biride hemen yanındaki azı dişi :KK43:
Sen kaç gün denedin muhallebiyi.. benim ilk zamanlar uyanıyordu hep hatta burada yazmıştım. Midesi hazmetmiyormu acaba diye.. 1.5 saat önce veriyordum. Bir iki gün uyudu sonra yine çok uyanıyordu.
Tekrardan yatmadan önce vermeye başladım. Önce uyanması 3 e indi. Sonra ikiye indi. Dün dediğim gibi hiç uyanmadı.
Not: Bence Allah acıdı bana :)
Bu gecede 1 kere kıpır kıpır kıpırdanıyordu saat 1 gibi emzirdim uyanmasın diye. Bir daha uyanmadı. O uyuyor ben uyuyamıyorum agrıdan.
Bence yavaş yavaş mideleride hazmetmeye ve agır gelmemeyede başlıyor.
Sabırla birşeyler denemek lazım.
Seninkide susadığından yada sıcaktan uyanıyordur belki canım.
Ben hergece vantilatörü açıp tavana çeviriyorum odanın camıda açık. Vantilqtör sesi ile uyumaya ben bile alıştım.:uykucu::uykucu:
İnş 9 saati sende görürsün.

Son düzenleme:
Benimki öyleymiş canım muhallebiyi yedirince uyuyor saat 2 gibi kalkıyor emip uyuyor 6 gibi birdaha uyanıyor. Yine emziriyorum uyuyor 7.30 gibi kalkıyor.
Muhallebi vermediğimde bir türlü dalamıyordu gece 1.2 ye kadar habire uyanıyordu. Şimdi gece 2 ye kadar kesintisiz uyuyor.
Ben muhallebiden diye düşünüyorum. Deneme yanılma öğrenecegiz inş.
Birde sen yeni geçtin ya ek gıdalara şuan bünyesi alışma sürecindedir belki.. birkaç gün dene uykusunda bir degişiklik olacakmı?
Birde süt yoğurrt gaz yapabilir ya acaba gazmı yaptı seninkinde. Tekrar uyandığında sen oyalarken gazını çıkarmıltır belki ondan uyumuştur. 4 saat çok iyi bence. Doyduğundan uyumuş gibi gözüküyor :)
Dün önceki gün uyuyormuydu 4 saat?
Ayrıca ben ilk çocuğumda gece çok uyansada hiç mama vermedim. Sadece emzirdim. Memeden kesilince bazıları süt falan veriyor. Oda gece beslenme alışkanlığı yapıyor. Ben vermedim. Nitekim birkaç gece uyansada tekrar uyuttum alıştı beslenmeden uyumaya..
Gece meme hariç beslenmeyede alıştırmamak lazım. Acıksalarda yapacak birşey yok. Sedece gece uyumadan sıkı doyurmak yeterli olur.

İnş canım. Sen yinede ilk çorbasını verince bir gözlemle bakalım ertesi güne kadar birşeyler olacakmı? Olmazsa sıkıntı yok. Sen yinede istersen 3 gün kuralını uygularsın. Nasıl istersen :KK66:
Cnm sen muhallebiyi ansil yapiyorsun

Sen kaç gün denedin muhallebiyi.. benim ilk zamanlar uyanıyordu hep hatta burada yazmıştım. Midesi hazmetmiyormu acaba diye.. 1.5 saat önce veriyordum. Bir iki gün uyudu sonra yine çok uyanıyordu.
Tekrardan yatmadan önce vermeye başladım. Önce uyanması 3 e indi. Sonra ikiye indi. Dün dediğim gibi hiç uyanmadı.
Bu gecede 1 kere kıpır kıpır kıpırdanıyordu saat 1 gibi emzirdim uyanmasın diye. Bir daha uyanmadı. O uyuyor ben uyuyamıyorum agrıdan.
Ben hergece vantilatörü açıp tavana çeviriyorum odanın camıda açık. Vantilqtör sesi ile uyumaya ben bile alıştım.:uykucu::uykucu:
Cnm gecmis olsun dis agrin mi var...

Cnm sen muhallebiyi ansil yapiyorsun
Arımamanın pirinç unu canım. Benim minnoş çok sevdi onu.
Cnm gecmis olsun dis agrin mi var...
Sagol dişlerimi çektirdim canım. Yirmilik dişim gömülüydü. İç taraftan yanındakine baskı yapa yapa oda kırıldı. İkisini birden ameliyatla çekti doktor. Birde dikiş var tabi.
Ödem yapmasın diye verdiği iğne kesinlikle emzirirken kullanılmıyormuş. O yüzdende memeden kesemem dedim iğneleri yaptırmadım. O yüzden şiş inmiyor ve çenem dudaklarım uyuşuk. Ağrım çok. Antibiyotik ve agrı kesici verdi ama malum bebek yüzünden agrı kesicileri çok alamıyorun. Son raddeye kadar bekliyorum.

Kizlar ben gercekten cok yoruldum bu emzirme isinden. Gece 3 te emzirmistim o da cok verimli deil. Hos normalde de pek verimli emdigi soylenemez. Ama sabah 8 de uyandim sesine. Yanima yatirdim. Guzel tuttu ama gel gelelim 3-4 dk anca emdi. Be cocuk acsin niye emmiyosun. Zorlayinca da agliyor. Ne yapacagimi sasirdim. Yaklasik 3 aydir boyleyiz. Duzelir mi acaba? Bi de sanirim bu ay hic kilo almadi. Gecen aylarda da boyle emzirdim ama iyu kilo almisti. Simdi neden almadi ki?

Memleket e geldim , 6. Ay aşısı geldi, bugün 6 aylık oldu. 5. Ayda rotayı 15 inde vurdurmustum. Bu aşıyı da bu ayın 15inde mi vurdurayim.

Bir de misafir olarak burdaki sağlık ocağı vurdurur mu sıkıntı çıkarırlar mi? Sıkıntı cikarirlarsa vurdurmak zorundalar mi? Yarın bir arayıp soracagim çünkü önceden elimizde asi yok vs demişler. Hukuki bir dayanak varsa onu söylerim.

4 aylik aşısıyla arasi tam 2 ay olmali. Kime misafirsen onlarin aile hekiminin hemsiresi yapiyor canim. Bazi yerde her ay bir doktor misafir hastalara bakiyor her yer kendine göre ayarliyor. Ama yapmak zorundalar aile hekimligi yönetmeliğinde yaziyor bölgesindeki misafir hastalara da bakmakla yükümlüdür diye. Bir aksilik olmadigi sürece her ayin ilk haftasinda s.ocaklarina aşı dagitimi yapiliyor. Asm yapmazsa toplum sagligi merkezi bulasici hastalıklar birimine gidersin onlar yardimci olurlar canim :KK66:

Benimkileri de pek etkilemedi canım ama bi umudum var belki sıcaklar yüzünden susuyorlardır o yüzden emmek istiyorlardır havalar serinleyince görcez bakalım. Gece su versem ağlarlar diye de korkuyorum 3çocuğun hepsi uyanınca eşimle yetişemiyoruz hemen sakinleştirmek için veriyorum meneyi
bende son çare sıcaklardir diye umut ediyorum. havalar ısınmadan önce bi 4 -6 saat arası uyumaya başlamıştı ilk uykusunu.
birden değişti ve saat başı kalkar oldu. anlayamadım sıcaklardan mı huyu mu değişti ne oldu diye. Şimdi gene iyi çok şükür ilk uykusunu nadir de olsa 3 saat uyuyor saat başı kalkmasından gene iyi:) biberon almıyor mu seninkiler canım ilk uyanmak için kiprastıklarında dene suyu istersen

Arımamanın pirinç unu canım. Benim minnoş çok sevdi onu.

Sagol dişlerimi çektirdim canım. Yirmilik dişim gömülüydü. İç taraftan yanındakine baskı yapa yapa oda kırıldı. İkisini birden ameliyatla çekti doktor. Birde dikiş var tabi.
Ödem yapmasın diye verdiği iğne kesinlikle emzirirken kullanılmıyormuş. O yüzdende memeden kesemem dedim iğneleri yaptırmadım. O yüzden şiş inmiyor ve çenem dudaklarım uyuşuk. Ağrım çok. Antibiyotik ve agrı kesici verdi ama malum bebek yüzünden agrı kesicileri çok alamıyorun. Son raddeye kadar bekliyorum.
Gecmis olsun cnm. Allah tez zamanda sifa versin. Emzirirken kullanabilecegin ilac yokmu ki baska? Sanada yazik ya. Iki cocukla bi de agri sizi cekicen

Günaydın kızlar nasılsınız?? Biz 10 gün yurtdışındaydık tatilede gittik kuzumu çifte vatandaşta yaptık gezdik eğlendik herşey güzeldi eve gelince ateşlendi bebeğim şuan ateşi düştü ama gece bi iki kez öksürüyor doktor prospan diye bi öksürük şurubu verdi umarım tez vakitte işe yarar birde ben daha bugün ilk kez adet oluyorum inanılmaz ağrım var evlenmeden öncede sonra da hiç ağrılı geçmezdi adetlerim umarım ilk olduğu için böyledir birde göğüslerim bi boş geliyor elime bugün adet olmamla ilgisi varmıdır sizce?

tekrar geçmiş olsun canım gömülü dış için ameliyat mi yaptı dr çok korkarım dış agrisindan dişçiden:( komik olacak ama 1 kez denedim uyumadan önce muhallebiyi:) hatta zor daldı ve on dk sonra tekrar uyandı gene emzirip yatırdım. belkide gaz yapmıştır onda bilemiyorum. ya biz bayagi bi yer değiştirdik ondan da bölük bölük uyuyor olabilir sıcaktan da olabilir gerçi saat başı uyanmasi kesinlikle sıcaktandi oda değiştirdim püfur pufür esiyor tamam saat başı uyanmiyor ama en uzun uyuduğu deliksiz uyku 3 saat o da bazen. hergün denicem belki sonuç alırım dediğin gibi çok sağol yardımın için:)

İki aşı arasinda en az 4 hafta olmasi gerekiyor diye biliyor canim sen yine de bir doktora danış.

Gecmis olsun cnm. Allah tez zamanda sifa versin. Emzirirken kullanabilecegin ilac yokmu ki baska? Sanada yazik ya. Iki cocukla bi de agri sizi cekicen
Teşekkür ederim. Ödem için yokmuş canım. :KK43: zaten antibiyotik ve agrı kesicide kullanıyorum mecburen. Hemen kakası degişti kuzumun garip bir kaka yapıyor. İnsan üzülüyor ama doktora sordum hiçbir sakıncası yok iltihaplı diş ile gezmek bebege daha zararlı dedi. Yinede insan üzülüyor.
Büyük oğlum acıdı şiş suratıma daha bir yardımsever oldu :kahve: küçük oğlumda çektirdiğim günün gecesinde sabaha kadar hiç uyanmadan uyudu çok şükür.
tekrar geçmiş olsun canım gömülü dış için ameliyat mi yaptı dr çok korkarım dış agrisindan dişçiden:KK43: komik olacak ama 1 kez denedim uyumadan önce muhallebiyi:) hatta zor daldı ve on dk sonra tekrar uyandı gene emzirip yatırdım. belkide gaz yapmıştır onda bilemiyorum. ya biz bayagi bi yer değiştirdik ondan da bölük bölük uyuyor olabilir sıcaktan da olabilir gerçi saat başı uyanmasi kesinlikle sıcaktandi oda değiştirdim püfur pufür esiyor tamam saat başı uyanmiyor ama en uzun uyuduğu deliksiz uyku 3 saat o da bazen. hergün denicem belki sonuç alırım dediğin gibi çok sağol yardımın için:)
Rica ederim. dişim hamileyken kırıldı canım sadece kökü kalmıştı ve enfeksiyon oluşmuştu. onu çekti ve hemen yanındaki hiç çıkamayan yirmilik dişimi çekti yaklaşık 45 dk uğraştı. Normal diş çekimi degil. Ameliyat gibi düşün. İşi bitince dikişte attı. 6 dikiş var. Uyuşturuyor tabi görüyorsun herşeyi ama hissetmiyorsun :)

Muhallebiyi birkaç kere dene canım. Yedikten sonra mutlaka kaldır 5.10 dk yarım saat oyalansın gazını çıkarır o zaman. Ve mutlaka yatmadan hemen önce su ver. Biberon ile oynayarak içiyor benimki az gidiyor agzına.. o yüzden kaşıkla veriyorum mecbur içiyor suyu..
Bagırsakları mideleri bu degişime yavaş yavaş alışacak. Seninkide açlıktan uyanıyorsa doyduğunda uyur canım.
Başka bir derdi varsada onu bulmak lazım.
Mesela benimki esintide uyuyamıyor suratına esinti gelince nefesini tutup uyanıyor :işsiz: yatsı ezanı sesi çok yakından geliyor o sırada camı kapamayı unuttuysam uyanıyor. :kızgın: Gibi..
Bahaneleri ortadan kaldırabilirsek artık uzun uyumaları lazım minnoşların :cool:

Bende 4 . Ayda aşısını memlekette yaptırdım sorun çıkarmadılar misafir olarak yapmak zorundalar demişti istanbuldaki doktorumuz

Arkadaşlar oğlum 22subat dogumlu az kaldi 6.ayimiza doktor ek gidaya 6olunca basla dedi ama acaba şimdiden tattirmaya başlasam mi ki bu arada daha tam da oturmuyor o konuda da doktor 6.ay dedi diye cok oturtmuyorum kendi istiyor gerçi de bir de3gun kuralini uyguluyor musunuz?

Arkadaşlar oğlum 22subat dogumlu az kaldi 6.ayimiza doktor ek gidaya 6olunca basla dedi ama acaba şimdiden tattirmaya başlasam mi ki bu arada daha tam da oturmuyor o konuda da doktor 6.ay dedi diye cok oturtmuyorum kendi istiyor gerçi de bir de3gun kuralini uyguluyor musunuz?
Benim kızımda 3 şubat doğumlu daha oturmuyor sadece solundan tam olarak yüzükoyun dönüyor her bebek farklı yani canım bizim kg alım problemi olduğu için 4. Ayda başladık ek gıdaya ilk ay uyguladım 3 gün kuralını şimdi yasak olan yiyecekler haricinde herşeyden veriyorum

Biz tam 5 bucuk aylikken basladik ve hep 3 gun kuralini uygulayarak gittim 3 gun kuralini uygula bence ki eger bisey alerji yaparsa neyin yaptigini bilirsin

Back