2016 Şubat Anneleri

Ay çok geçmiş olsun bizimkide düştü ama sabah.. Uykusunda sorun yok ama hiç korkmamışa benziyor, deniyorum yataktan atlarmı diye atlıyacak bıraksam :)) sünger filan koyabilirim.. Panik atak oldum bir yerde bir ses gelse Uzay'a birşey oldu diye fırlıyorum hemen

Ne güzel cnm maşallah artmış sütün. Benim çok azaldı ya nazar mı değdi noldu bilmiom çok azaldı yetmiyor artık ek gıdalarla geçiştiriyorum. Ahhh ahh eskiden benimde sabaha kadar taşardı taş gibi olurdu memelerim şimdi foss

Fırlama ya, aynı benim küçüklüğüm 10 yaşına kadar annem kaşıkla peşimden koşmuş.. Aman Allah muhafaza böyle olmaz umarım :)

Merhabalar ben konuyu yeni gördüm. 29 Şubat ta doğum yapmış bir erkek annesiyim.Ek gidaya geçtiniz mi ? Neler veriyorsunuz? Benim oğlan son zamanlarda çok geç uyuyor. Geceleri hala iki saatte bir uyanıyor emmek için. Doymuyor mu diye düşünüyorum ama kilo takibi normal ? Sizinkiler nasıl ? Benim durum normal mi acaba?
Muhtemelen bu soruları daha önce cevaplamissinizdir ama çok fazla sayfa olduğu için okuyamadim.

Çok doğru söylemişsin canım. Aslında yapsalar ellerine yapışacak değil. Bazen bende patlıyorum. İki gün yardım ediyor. 3. gün herşeyi unutmuş oluyor. Sırf bu yüzden Allah nasip ederse oğluma birçok şeyi öğretmek istiyorum. Bilsin en azından. Azcık yardım etseler. Görüyorlar halimizi. Herşeye yetişmeye çalışıyoruz.

ben sana zaten hayranım cnım 3 çocukla çok iyi idare ediyorsun Allah sana kolaylık versin

Önceki gece düşürdü babası yataktan. Burnu kanayınca acile gittik. Ertesi gün kendi dr umuza gittik. Oda yatak ve koltuk düşmelerinde hmn acile koşmayın dedi. 2 3 saat kollayın. Kusma yada aşırı huzursuzluk olursa gidin dedi. Allah vermesin bi daha.

birde canım benim eşim gezmeyi pek sevmez hafta içi zaten 8 den önce eve gelmiyor çok yoruluyor biliyorum anca hafta sonu oda pazar market derken gün bitiyor

Canım memeler terbiye olmuştur. Yumuşadı diye sütüm azaldı sanmayın. Belli bir süre sonra memeler bebeğin ihtiyacı kadar üretiyor
O yüzden eskis gibi sertleşme yada sızma olmuyor.

Birçoğumuz yavaştan geçiş yaptı canım. Ek gıda olarak meyve sebze püreleri veriyorum ben sabahları arada yumurta sarısı tuzsuz beyaz peynirde veriyorum.birde benimkinin kilo alımı az diye muhallebi yada kaşık maması veriyorum.
Geceleri sıcaktan uyanabilir yada dişlerden uyanabilir. Bundan sonraki süreçte sıksık uykusuz kalacagız zaten canım. Dişler patlayana kadar böyle

Fırlama ya, aynı benim küçüklüğüm 10 yaşına kadar annem kaşıkla peşimden koşmuş.. Aman Allah muhafaza böyle olmaz umarım :)
amaniiiinn valla şimdilik gidişat o yönde . 10 yaşına kadar kaşıkla peşinde koşarsam bi deri bi kemik kalırım Sende baya yormuşun anneni :)))

Bu zamana kadar da uykusuzdum zaten yapcak bi şey yok demek ki her bebegin huyu farklı oluyor demek ki. Akşam 9 da 10da uyuyan gece 4-5 saat deliksiz uyuyan bebeklere hayranım ☺ maşallah diyelim bana da nasip olur inşallah diyeyim

Bu arada muhallebisi nasıl yapıyorsun canım ??

İnş benim oğlan doğduğundan bu yana saat 9 dada 10 dada uyusa saat 4 e kadar kesintisiz uyuyordu. 4 de kalkıp emiyordu sonrada 6 da tamamen uyanıyordu canım.
Ama o güzel günler bitiverdi. Yaklaşık 2 haftadır gece 3.4 kere uyanıyor.
İnş biran önce dişler biterde bütün bebişler uyur.
Bu arada muhallebisi nasıl yapıyorsun canım ??
Ben kendim tutturamıyorum canım o yüzden arımamanın pirinçununu alıyorum. Ondan muhallebi yapıyorum.

Canım memeler terbiye olmuştur. Yumuşadı diye sütüm azaldı sanmayın. Belli bir süre sonra memeler bebeğin ihtiyacı kadar üretiyor
O yüzden eskis gibi sertleşme yada sızma olmuyor.
Ne bileyim cnm ya yetmiyor gibi geliyor kilo alımıda son aylarda çok azaldı. Gerçi büyüyorlar ihtiyaçları artıyor. Süt yetmiyor ek gıdayla takviye yapcaz. Daha gece muhallebisi işine falan geçmedim ama artık yavaş yavaş yapmam lazım akşama kadar süt bitiyor gece yatmadan önce meyveli yoğurt yapıp veriyom iyi oluyor.

normal olan bu evet ama ben demi anormallik var anlamadım bu arada canım sen bebeğin kahvaltısını nasıl ayarlıyorsun?ben sabah emzirip işe gidiyorum 10 buçuk gibi mama veriyor bizimkiler..kv eşim kardeşim artık kim bakıyorsa o gün kızçeme tam anlamıyla rk gıdaya geçmediğimiz için mama haricinde bişey vermiyorum şuan..yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama

mama dediğim muhallebi buarada...ek gıdaya tam olarak geçtikten sonra vermeyi de düşünmüyorum bi daha

Canim henuz kahvalti olayina gecemedik (doktor kontrolumuzde sorucaz), biz simdilik anne sutu, mama ve yogurt seklinde ilerliyoruz

mama dediğim muhallebi buarada...ek gıdaya tam olarak geçtikten sonra vermeyi de düşünmüyorum bi daha
Yok ya henuz muhallebi filan bize uzak, doktorum sutum yettigi surece boyle gidicez demisti ama 6 aylikta degisicektir 6 aylik olduk ama kontrolumuz bir hafta sonra.. biraz daha sabredicez artik :) Ben salatalik veriyorum eline, alt iki disi cikti kemire kemire yiyor simdilik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…