Merhaba,
Tüm yazdıklarınızı okudum, okurken kendim yasiyormusum gibi heyecanlandım. Biz de ekimde 4 yılı bitirdik, hiç hamile kalamadım. Bizim sorunumuz enteresan. Üremeye dair bir problem yok. Ancak ben hidrosefali hastasiyim. Beyin omurilik sıvısının tahliyesi için kafamdan karın bosluguma şantım var. Şantın karın boşluğuna boşalttığı sıvı nedeniyle hamile kalamiyorum. Karın boşluğunda sıvı fazla olunca yumurta tüpe yapismiyormus. Bu nedenle de yumurta ve sperm bulusamiyor bir türlü. En son geçen yıl aşılama yapıldı. Yumurta takibi ve aşılama 3-4 ay gittim geldim. Bütün bunlar sırf sureci takip edebilmek için yapıldı. Çünkü karın boşluğundaki sıvı bir fazla bir normal gorunuyorsunuz ultrasonda, enteresan bir vaka olduğum için doktorum süreçle gözlemlemek istedi. En baştan doktorumun söylemesine rağmen aşılamaya çok ümit baglamistim. Negatif olunca psikolojim bozuldu ve takibi bıraktım. Sıvı zaman zaman azalıyor, belki kendiliğinden olur deyip tamamen unuttum. Kendimi ise güce verdim. Kafamdan attım uzun bir süre. Maalesef olmadı. Simdi kendimi hazırladım. Yanı en azından hazırladığımı dusunuyorum. Yarın obur gün sağlık sigortamla ilgili SGK ya gidicem. Onu bu hafta halledebilirsem önümüzdeki hafta doktorumdan randevu alicam inşallah. Kendi doktorum,
tüp bebek merkezi ve beyin cerrahi işbirliğinde olacak benim tedavi surecim. Bugün 14. gunumdeyim, burada okuduklarima bakarak 21. Güne kadar doktora gitmiş olsam bir sonraki aya kalmama gerek kalmayacağını anladim. Şayet 21. Günde kullanılan ilaç ile baslayacaksak tabi. Hoş her halükarda hormon tahlilleri için adeti bekleyecegim ihtimalini atlayarak bunu yazdım. En kötü ihtimalde ayin 20 si gibi adet olunca tahlillerle birlikte start veririz herhalde. Doktorum florance nightingale de. Tedavi de orada olacak. Benimkine enteresan dolayli infertilite yazabilirsiniz
Bu üç Dr birleşir de musaade ederlerse ikiz bebik istiyorumm. Yas 33 buçuk oldu.. Ha başı sonu ne olur bilemiyorum ama tek korkum süreçleri tekrar tekrar yaşamak.
Neden bu kadar bekledigime gelirsek. 2011 de evlendik. 2012 de Dr.a gitmeye başladım. Bir yıl boyunca değişik Dr.lara gittim. Hepsi sorun yok deyince üzerinde durmadim. 2014 te tam şimdiki doktoruma gidecektim ki şantımın hortumu koptu,acil ameliyat oldum. 2014 sonu 2015 başında nihayet doktoruma tanışıp takibi başlattık. Kendimce ara verdim. Ve nihayet hazır miyim, haziriiiimmm..
Çok özledim meleğimi.. Etrafimdakiler herkes durup durup hamile kalınca daha da özlüyorum. 2016 bizim yilimiz olsun, mis kokulu meleklerimiz artık bizi bulsun.