2016 Ocak AnneLeri..

çok geçmiş olsun canım

Busra hamileligin kesin mi? A ayyuzlum5 sen de mi? Kızlar yavasiniz bu ne hız şaka şaka öyle ise tebrik ederim Allah hayırlısını versin..
çok büyük stres yaşadım ama hamile değilmişim. piskolojim çökmüştü resmen. korunduğumuz halde okadar çok korktum ki, bebeğimiz çok küçük , ona üzülürdüm. neyseki atlattım.

geçmiş olsun canım.

kızlar bebeğinizin gece uykuları nasıl ? biz 5-6 aydan beri sürekli geceleri uyanıyor. hatta bu aralar fazlaca abarttı neredeyse saat başı kalkıyor. kesintisiz en fazla 2 saat uyuyor gecede 1 sefer. ne yapacağımı şaşırdım.

Benimki de öyle. Diş çıkarıyor olabilir, senden ayrılma endişesi yaşıyor olabilir. Çünkü bu aylarda bebeklerde ayrılma kaygısı oluşmaya başlıyor sebepli sebepsiz uykuları bölünüyor yanına bir yatırmayı denesen ? Nasıl uyutuyorsun? Ben sallamayı bıraktım hadi bebeğim uyuyacağız diyorum muhallebisini yedirip banyosunu yaptırıp ince tulum giydirip üzerine uyku tulumunu giydirip yatıyorum yanına. Hadi annecim diyorum saçını okşuyorım ellerini öpüyorum yüzümle saçımla oynuyor bir beş on dk sonra uyuyor hemen ve daha düzgün Uyuyor bazen hiç uyanmıyor bazen bir kere
Ama iki gecedir diş çıkarıyor(tam 7. Dişi ) ishal var hafif Ateş sık uyanıyor. Calgel diye bir jel var onu sürüyorum hafifletiyor
Sorunu tespit et diş sorunu yoksa ayrılma kaygısındandır

loş ışığımızı yakıyorum (doğduğundan beri böyle) emziriyorum göğsümde uyursa yatıyorum. uyumamış olursada emzirdikten sonra öpüp hadi bakalım uyku vakti deyip yatıyorum kendi uyuyor beşiğinde , çok huysuzsa yatğının müziğini açıyorum. uyumada sıkıntı yok geceleri sıkıntı oldu bizde. 5-7 saat arası kesintisiz uyuyordu ama yatmadan sütümü biberonla veriyordum ozamanlar. ondan mı diye düşünmüyor değilim. çevremde mama ile beslenen bebekler gece kesintisiz uyuyor. sanırım biz emdiğimiz için böyle oluyor. jeli bende kullanıyorum daha sadece 1 diş çıkardı onun huysuzluğu gibi değil pek. ozaman jel sürdüğümde sakinleşiyordu şimdi bana mısın demiyor kucağıma alır almaz susuyor ayrılma kaygısından da yapıyor. aynı odada yanında oturduğumda bile ağlıyor beni istiyor bazen. sadece gece yatmadan mamamı versem diyorum mamadan tiksiniyor resmen yemiyor.
bakalım napacağız?? çok karışıkık kafam bu günlerde

Katı gıdaya başlamış olmalısın muhallebi yedirebilirsin tok tutar
Bazı bebekler öyle benimki doğduğundan beri mama da alıyor daha bir gece kesintisiz uyumadı

Katı gıdaya başlamış olmalısın muhallebi yedirebilirsin tok tutar
Bazı bebekler öyle benimki doğduğundan beri mama da alıyor daha bir gece kesintisiz uyumadı
muhallebiyi kendin mi yapıyorsun canm. yoksa gece için kaşık mamaları var onlardan mı ?

Kızlar merhaba..Bizde de durumlar karışık..Çok uyumlu oğlum var derken tersşne döndü işler..Kahvaltı ve meyyvede sorun yok ama kesinlikle çorba ve yemek yediremiyorum ağzını mıh gibi kkapatıyor.bağırıyor ağlıyor kaçmak istiyor.onun istemediği hiçbir şeyi yaptıramıyoruz.huysuz oldu.son zamanlarda bizde de uyku problemi var maalesef.dişten şüpheleniyorum.2 gündir de hasta dün ateşlendi 39 derece olunca hastaneye götürdük.iğne falan derken bugün burun tıkanıklığından uyumakta zorlandı.şu otri bebeyi ya ben kullanamıyorum yada bir işe yaramıyor.çok yorgunum 9 aydır birvirimizden hiç ayrılmadık.belki işe başlasam biraz rahatlayacağım.sanırım ayrı kalmakta bir noktada iyi tabi iş bulursam..kafamda bir sürü düşünce ne olacak nasıl olacak.. Bu arada hala sünnet yaptırmadık..benim adam pek rahat herşeyi benden bekliyor.o sadece işe gidip geliyor..off# ne anlattım yaaaa.kıssadan hisse herkesin böyle sıkıntıları var mı çocuklarınız huysuz mu acaba benden mi kaynaklanoyor.her istediğşni yapmalı mı zorla yemek yedirme dedi doktorumuz dinlemelimiyim..ne dersiniz

Merhaba canim Bizimkide corba muhallebi kasikla hic birsey yemiyo cnm 2 haftadan fazla oldu anca eline bisey verirsem bi iki isiriyo mama ve anne sütü ile idare ediyoruz zaten alerjik bebek gelisimi yavaş herseyi de yediremiyorum baya canim sıkılıyo benimde, ama uzmanlar zorla yedirmeyi onermiyorlar daha çok sogumamasi icin , hatta pedagoglar zorla yedirmeyi direk çocuk istismari olarak adlandiriyorlar bende agzini kitledigi hic bir oyunla yemedigi icin kararli bir birey olacak diye avutuyorum kendimi:) bu bir surec sanirim illa ki gececek en cok sevdigi seylerden vermeye çaliş genelde en keyifli oldugu zamanlarda oyun sonrasi olabilir yemek saatlerinizi belirleyin bir de belli saatlerde yemege birlikte oturun sizde yiyin onunla birlikte umarim bunlar ise yarar bende bugun denemeye basladim kararli olmakda fayda var birde sevmedigi bir yiyecegi bikac gun vermeyin unutsun diyolar , huzursuzluguna gelince benim oglumda oyleydi kehribar kolyesi ile daha iyi artik ise yaradi sanki bizde , gerci hala hep beraberiz yanyanayiz ama en azindan daha mutlu artik sanki kullaniyormusunuz bilmiyorum ama kullanmiyosan tavsiye ederim .

3hafta boyunca yasadim yazdiklarini. istahli cocuk gitti. uyku problemi hat safaya cikti. ve sonunda anladik ki demir ilaci sebep oluyormus. (Dozunu arttirmisti dr ) gunluk 8saat kadar uyku kaybi vardi. kestikten 2gun sonra uykular eski duzenine girdi. yemek konusu da duzeldi sayilir. kullanmayi dusunmuyorum artik. dogal yollar deniyorum.

Kızlar nasılsınız hiç sesiniz çıkmıyor yahu özledim geçen yıl bu zamanlar ne heyecanlar vardı bebisi yürüyen var mi

Ya evet ya Arada ben de öyle düşünüyorum geçen yıl bu zamanlar heyecanla bekliyordum diye.. şimdi benim o minik pıtırcım yürüme derdinde.. tutunarak her yere gidiyor kısa mesafelerde kendini bırakıyor ama kendini tam olarak salmıyor henüz. 8 Ocak doğumlu Doğum günü heyecanı başladı bizde kıyafetini denk gelmişken aldım.. 8 diş patlattık.. mama baba aki akii tarzı heceler söyleyebiliyor. Mutfağı karıştırıyor tencere tavaları emekleyerek salona taşıyor. Seslendiğimiz zaman hı diyor. Her şeyi ısırmaya bayılıyor özellikle çıplak ayak görünce çıldırıyor ay çok tuhaf değil mi

Eklentiler

• IMG_5898.JPG
    52,2 KB · Görüntüleme: 56
Maşallah canım gayet iyisiniz yani bizde 2 ocak bende de aynı heyecanlar başladı suslerimizi aldım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…