- 7 Ocak 2014
- 3.135
- 4.415
- 333
- 38
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #64.701
Benimkini tartirmadim yakınlarda ama 15 kg civarında, kilo alımları zaman zaman duruyor boy atıyor canım, benim oğlumun boğazı güzel maşallahta boyu uzadı belli kilosu yavaşladı, kışın giydiği alt esofmanlari kisalmisKizlar ya bebeklerinize neler veriyorsunuz menulerine eklediginiz baska seyler varmi ben kizima hep ayni seyleri veriyorum daha neler verebilirim bilmiyorim
Yoğurt corba kahvaltisi yumurta ara ara seftali rendeleyip püre seklinde veriyorum bukadar baska neler verilebilir kizim hala katı gidalari gecis yapmadi tane tane seyleri yemiyo kusmaya calisiyo lutfen bilgilendirin benide yahu
Bu arada sizinde bebeklerinizin kilo alimi durdu mu kizim hala 11 kilo hic almiyo normal mi bu durum
Kizlar ya bebeklerinize neler veriyorsunuz menulerine eklediginiz baska seyler varmi ben kizima hep ayni seyleri veriyorum daha neler verebilirim bilmiyorim
Yoğurt corba kahvaltisi yumurta ara ara seftali rendeleyip püre seklinde veriyorum bukadar baska neler verilebilir kizim hala katı gidalari gecis yapmadi tane tane seyleri yemiyo kusmaya calisiyo lutfen bilgilendirin benide yahu
Bu arada sizinde bebeklerinizin kilo alimi durdu mu kizim hala 11 kilo hic almiyo normal mi bu durum
Merhaba, benim kızım da 13 kg. Ben de bazen ne yedireceğim şaşırıyorum. Sabahları tam buğday unundan krem yapıp içine labne pekmez/bal Fındık veya ceviz(çekilmiş) katıyorum yanındaysa rezeneli veya papatya çayı.Bazen hero baby sütlü muzluyu çok seviyor yumurtayı çatalla ezip bal/ pekmez rende kaşar veya labne Fındık ceviz karıştırıp onu yediriyorum.
Öğlende çorba; tarhana sebze yoğurt çorbası mercimek sevdikleri içine Eti bebek ekmeği ufalayıp yediriyorum. Öğlen yemek; bulur pilavı yanında köfte, taze fasülye severek yedikleri yanında da pipetle ayran içiyor.
Akşam keçi sütlü bisküvili meyve püresi veya meyve püreli yoğurt yiyor. Aralarda süt ve devam maması.
Yazınca dünyaları yiyor gibi olmuş ama bazen kasesini bitiriyor bazen bir kaşık alıp kafasını çevirip bay bay yapıyor kaşığagenelde çok iştahsız bir bebek değil. Maşallahı var. Bunlar dışında biz yemek yerken ne yiyorsak mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum. Birer ikişer tadlarına bakıyor. Yemeğin bezelyesi, patatesi,tavuk,domates,salatalık, Karpuz, kavun ne olursa döke saça yiyor. Kendi başına makarna yemeye bayılıyor. Tam buğday unlu yumurtalı makarna alıp haşlıyorum ayranla yiyor.
Siz de öğünlerinizi paylaşırsanız fikir olur bize.
Önüne koyduklarını ufalayıp atması normal canım. Başta öyle yapıyorlar. Zamanla daha çok yiyecek. Sen ısrarla koymaya devam et. Biz yemek yerken yedikleriyle doymuş oluyor bazen severse.Yok canim bizde bu öğünler yok önüne ne yesek mama sandalyesine koyuyorum ama hep parcalayip oynuyo yogurt ben ekmek ufalayip veriyorum ama ayran sevmiyo pipetle nasil cekiyo ya bizimki cok geri kalmis sanirimpulav bulgur asla yemiyo önüne koysam dokuyo ben versem kuru dio yutkunamiyo ağzindan dokuyo kahvaltilarina peynir ceviz pekmez kaymak tereyagi karisimi yapip veriyirim onu her sabah yer aradan zaman gecse her gun bir yumurta haşlayıp yediriyorim cok kuru olmuyo 9 dk süreyle kaynatip orta pismis kivamda veriyorum yiyo
Corba olarak mercimek tarhana arpa seklinde gidio sebze corbasi kışın yapardim aksama dogru yogurt yediriyorim ama cok sevmesede 4.5 kasik yemeye calisiyo bizim boyle bilmiyorum sanirim biz baya geri kaldik benim gibi olan kalmadi sanıyorum
Birde boyle bebisleri kendi sizin ogunlerden yiyenler dişle alakali olabilir mi arka disler cikmissa ondan kaynaklanir mi mesele kizimin öndeki 4 dişten sonra bu 3 gundur arka dişler cikti dunden beri eline et versem kuş gibi götürüp getirip yemeye calisiyo dişle alakali olabilri die düşünüyorum
Size de geçmiş olsun , teşekkür ederimCok geçmiş olsun canim ya hastalanan bebek cok zor oluyo gecen hafta kizimda cok hastaydı biraz toparlamis cok sukur en kisa zamanda atlatmaniz dileğiyle
Kizlar ya bebeklerinize neler veriyorsunuz menulerine eklediginiz baska seyler varmi ben kizima hep ayni seyleri veriyorum daha neler verebilirim bilmiyorim
Bu arada sizinde bebeklerinizin kilo alimi durdu mu kizim hala 11 kilo hic almiyo normal mi bu durum[/QUOTE
Bizde de aynı 9.300 boy 74 cm dr sınırda dedi birşey yemiyor ki ne yedireceğimi şaşırdım yumurta peynir hiç yemiyor kshvaltı yok yani
Emerken kızımda öyleydi emmeyi kestikten sonra gece 1 kere uyanıyor yada hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyorMerhaba.. benim oğlum hala tek uykuya geçemedi hatta gece ilk uykusundan sonra( ki o da 2-2,5 saat) sürekli uyanıyor ve emmeden asla uyumuyor.. bu sorunda olan anne var mı ve ne önerirsiniz
Benim oğlumda 3 hafta öncesine kadar gecede 2 3 defa uyanır emmek isterdi sonra bi anda memeden kesildi emmedi, artık uyanmiyor geceleri sabaha karşı 1 kere ıh mıh ediyor uyku arasında hafif dogrultup 2 yudum su veriyorum tekrar uykuya devam ediyorMerhaba.. benim oğlum hala tek uykuya geçemedi hatta gece ilk uykusundan sonra( ki o da 2-2,5 saat) sürekli uyanıyor ve emmeden asla uyumuyor.. bu sorunda olan anne var mı ve ne önerirsiniz
Benim oğlum biraz tosuncuk 15 kg civarında, çok şükür boğazı güzelde sabit oturup yemek yemiyor aşırı hareketli, bende yemek yerken önüne tablet veya telefondan bişeyler açıyorum, traktör çok sevdiği için çizgi traktör videolarına dikkatini veriyor yemeğini yiyince eline bi oyuncak verip telefonu alıyorum, yoksa yiyor ama peşinden koşarak yiyorMerhabalar arkadaslar kızım 29mayis doğumlu ama 8kilo doktora gittik bı sorun yok diyo zinco verdi kullanıyorum ama bı gelişme yok çok hareketli yemek yerken bile durmuyo.zaten cokda zor yemek yer. Biraz yaşıtlarına yakın olsun istiyorum neler önerirsiniz.simdiden teşekkürler
Benim oğlumda 3 hafta öncesine kadar gecede 2 3 defa uyanır emmek isterdi sonra bi anda memeden kesildi emmedi, artık uyanmiyor geceleri sabaha karşı 1 kere ıh mıh ediyor uyku arasında hafif dogrultup 2 yudum su veriyorum tekrar uykuya devam ediyor
Benim oğlum biraz tosuncuk 15 kg civarında, çok şükür boğazı güzelde sabit oturup yemek yemiyor aşırı hareketli, bende yemek yerken önüne tablet veya telefondan bişeyler açıyorum, traktör çok sevdiği için çizgi traktör videolarına dikkatini veriyor yemeğini yiyince eline bi oyuncak verip telefonu alıyorum, yoksa yiyor ama peşinden koşarak yiyor
Doktorlar gelişimini değerlendirirken boyunun kilodan önemli olduğunu söylüyorlar canım. Uzaması normalse, boy alıyorsa kiloyu kafana takma. Şişman bebekler zayıf çocuk, zayıf bebekler şişman çocuk olabiliyor. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki...Merhabalar arkadaslar kızım 29mayis doğumlu ama 8kilo doktora gittik bı sorun yok diyo zinco verdi kullanıyorum ama bı gelişme yok çok hareketli yemek yerken bile durmuyo.zaten cokda zor yemek yer. Biraz yaşıtlarına yakın olsun istiyorum neler önerirsiniz.simdiden teşekkürler
Dahaönceden konuşmuştuk bunu. Bende 2. Konuaunda kararsizim. Bizde 3 yil ugrastik. Simdi hemen kendiliginden olur mu diyorum. Ama korunuyrm da . Ona haksizlik olur mu yoksa kardes guzel sey. BilemedimkiKızlar ben doğumdan sonra 1 sene adet görmedim, sene dolunca 2 defa adet gördüm ama üçüncü olmadı 25 gün kadar gecikti, test yapıyım diyorum çekiniyorum, oğlum 8 seneden sonra tüp bebek tedavisi ile oldu bu böyle şıp diye olurmuki bilmiyorum, oğlum daha 15 buçuk aylık, kafam fazla dağınık ne yapsam bilemedim az daha bekleyip öylemi test yapsam, teste karşı antipatim var biraz o yüzden bu kadar zorluyorum kendimi
Bende öyle düşünüyorum ya bencede duzene girmemiştir, üzerine düşmüyorum olursada olur napalm, hakkımızda hayırlısı olsunDahaönceden konuşmuştuk bunu. Bende 2. Konuaunda kararsizim. Bizde 3 yil ugrastik. Simdi hemen kendiliginden olur mu diyorum. Ama korunuyrm da . Ona haksizlik olur mu yoksa kardes guzel sey. Bilemedimki
Bebde cok test yaptim hep tek cizgi gordum. Heleki tup bebek sonrasi olmayinca yikilmistim .
Ama soykede bisey var duzene girnemis te olabilir adetin.
Yok mu daha bisey cnm?merak ettimBende öyle düşünüyorum ya bencede duzene girmemiştir, üzerine düşmüyorum olursada olur napalm, hakkımızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?