al benden de o kadar canımmmmtatlım valla inan ne denir bilmiyorum ama ne yazık ki özel sektörün anası ana değil çocuğu çocuk değil. devlette herşeyi kendi memuruna yapıyor. kısacası gene olan bize oluyor. biz vergi vermiyoruz biz üretim yapmıyoruz sanki... inan bende hakkım olan ücretsiz iznin derdine düştüm! devletin anası bırak ücretsizi 1-2 yıl neredeyse sallama raporla maaşını alarak evladının yanında oluyor. insaflısı hakkı olan 2 yıllık ücretsizi kullanıyor. devlette çalışan bir çok arkadaşım birbirlerini idare ettiklerini çoğu zaman yarı zamanlı işe gittiğini söylüyor! ki gözümle gördüklerim de var.. ne denir ki.. yukarda Allah var.. sığınıp dua ediyorum! şimdi aranızdan ya da dışardan okuyan ve EEE! BIRAK SENDE İŞİ! diyecekler olacaktır. kolay olmuyo. geçim derdi. kim evladının yanında olmak istemez sıcacık evinde hamileliğini geçirmek istemez? lakin NAMÜMKÜN!
valla sabahları banada oluyo ama akşamları özellikle sıkıştırıyodu. hiç kasmadım çıkardım bende
kızlar şimdi de sağlık ocağından geliyorum bizim ebe her kontrolden sonra gel diyor.
gittiğimde odada bir bebişle annesi vardı bebekten topuk kanı alınacakmış. bi görseniz minicik ya 1 haftalık ya 2
ayy ebe kanı alırken yavrum bi ağlamaya başladı benim gözler doldu yaşlar akıyo yavaş yavaş len ne oluyom dedim
annesi ile göz göze geldik dedim ben başkasının bebeğinde böyle oluyosam kendi bebeğimde nasıl olcamebe de diyo ki yapacak bişiy yok basacan bağrına ağlayacaksınız beraber, aynen öyle olur herhalde bizim
Kapanmış kuzum orası.bi uyduruk poliklinik var bi de devlet hastanesi.hastanede de yeni doğan yoğun bakimi fln yok.içime sinmedi açıkçası..cesmede ozel olarak sısus wardı hastane oraya felan baktınmı hıc canım
ya hadi onda kaçtın kendi bebişimizde ne yapacağızoyyy kıyamam sarpıskomdan alırlarken kat degıstırdıydım onun sesını duymuyım dıe ıcım fena olduydu benım
aaa tabıkıde yoksa gıtmee. kapanmısmı hastane bılmıyordum canım. o zaman en ıyısı egepol sanaKapanmış kuzum orası.bi uyduruk poliklinik var bi de devlet hastanesi.hastanede de yeni doğan yoğun bakimi fln yok.içime sinmedi açıkçası..
ya hadi onda kaçtın kendi bebişimizde ne yapacağız
Kızlar ben geçen hafta 3 gün evde olunca yikadim ütüledim denizcigin cicilerini..ev klimayla ısınınca kurutmak uzun sürüyor birazcık.şu andan penye battaniyeler askıda.sırada ananemizin el emekleri örgü ceketleri yelekleri pratikleri var ama onları utulemeyecegim tabi..
Fileye koymadim ben ama o minnacik coraplardan iki tanesi asilik yapıp kapakla lastik arasına sıkışıp kalmış.ıslak çıktılar makinadan başka bi sıkıntı yok..
Dalan roxy kullandım ama dun bi yerde okudum makinanin giderini tikiyormus uzun kullanımda. Bakalım ona bi çözüm düşünmeliyiz.yumuşatıcı kullanmadim bi de iki kez durulattim çamaşırları ne olur ne olmaz diyerekten..
Park yatak almıştım o da kuruldu zaten.çok bi işimiz kalmadı sanırım.bi hastane çantaları hazırlanacak..aklıma yeni bi fikir gelmezse tabi bu arada.. :)
Geçmiş olsunkızlar herkese gunaydın cok kotu bır gece gecırdım esımı bogucakdım sınırden gece astımım tuttu nefes alamadım esımı kaldırdım uykudan hastaneyemı gıdelım sumu getırıyım arkadas bır don bak once hasta ettı benı ıyıce ya adamın ıcıne hamılelıgımde öküz kacdı resmen hıc bole degıldı ya yuksekce bır yastık aldım valla gomme dolapdan kendıme gelınce onla yattım nefes alamam falan uykuda dıe acıle gıtsem hamıleyım kendı doktoruma gıtmem gerek kaldım ole evde valla neysekı suan ıyıyım gece cok korktum bıdıkda nefessız kalmısmıdır dıye
Bu isyerindekilere noluyorsa zatenBu arada benim bitanecik sirketim dogum icin bana hicbir yardım yapmamakla birlikte, prosedur neyse onu uyguluyormus, elinde olsa onu da yapmayacak ya. Sut iznimi de oyle birlestirip kullanamıyorum, hatta 10 aydan sonra kullanmasam daha iyi tabi. Zaten hamileligim boyunca toplam 2+3 gun rapor almıs bi insana surat yapan bi isyerinden daha ne beklenir ki. Insallah buraya donmemi gerektiren bi durum olusmaz ise, donmicem.
Bu isyerindekilere noluyorsa zatenbenim is arkadaslarimda hamilelikte anlayis göstereceklerine her seyimle ugrasmaya basladilar ,
tatlım valla inan ne denir bilmiyorum ama ne yazık ki özel sektörün anası ana değil çocuğu çocuk değil. devlette herşeyi kendi memuruna yapıyor. kısacası gene olan bize oluyor. biz vergi vermiyoruz biz üretim yapmıyoruz sanki... inan bende hakkım olan ücretsiz iznin derdine düştüm! devletin anası bırak ücretsizi 1-2 yıl neredeyse sallama raporla maaşını alarak evladının yanında oluyor. insaflısı hakkı olan 2 yıllık ücretsizi kullanıyor. devlette çalışan bir çok arkadaşım birbirlerini idare ettiklerini çoğu zaman yarı zamanlı işe gittiğini söylüyor! ki gözümle gördüklerim de var.. ne denir ki.. yukarda Allah var.. sığınıp dua ediyorum! şimdi aranızdan ya da dışardan okuyan ve EEE! BIRAK SENDE İŞİ! diyecekler olacaktır. kolay olmuyo. geçim derdi. kim evladının yanında olmak istemez sıcacık evinde hamileliğini geçirmek istemez? lakin NAMÜMKÜN!
kamu personeliyim ama alkışlıyorum seni, şiddetlede katılıyorum. kamuda da o kadar adaletsiz ki buy işler. insanın olduğu heryerde oluyo bunlar maalesef. amiriyle arası iyi olan veya dokunulamayacak briyse ona her yol açık. suistimal de sınır yok... bizim şubeden bi bayan 28. haftadan sonra hiç gelmedi ve sadece 20 gün iznini kullandı bu arada. 37 ye kadar da çalıştı kim görürse, doğum önü izinlerini de hep aktardı... aynı şubede olmamıza rağmen bana kesinlikle göstermiyor bu insiyatfii.. gerçi talep etmiyorum zaten.. hakkım neyse o, fazlasını istemem.. o sürede aldığım parada haram. çocuklarıma bile bile haram yediremem.. ama süppper kullananlar var bu durumları
aynen canım devlette de amirine bağlı haklısın.. ama özelden her türlü iyidir. biz hakkımız olanı alamıyoruz.. bırak ekstrasını.
özel tam bir facia zaten. çocuktan sonra çok daha farkına varacaksınız maalesef. Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?