- Emoji Skoru
- 48
- Puanlar
- 18
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım bende gittim yeşim gelinliğe zaten o 1000 dedikleri hiç güzel değil yukarıya cıktık gösterecek gelinlik bulamadılar mbs diye baska şubeye yonlendirdiler onlarda haftaya gel gelinlik ceşidi az dedi neye uğradıgımı şaşirdim. gelinliğinin fotografını koyar mısın birde henna nerde :)benim de foruma yakın yıllardır gittiğim bi kuaförüm var küçük ama çok güvendiğim bi yer oraya gideceğim kızlar
Canım merhaba ben çerkezim benim ailem çerkez. Bizdede hiç türk damat yoktur ama ben bir ilki yapıyorum ve nişanlım çerkez değil. Şimdi dediğin şey doğru evet normalde istemeye gelmez hatta damat düğünde bile olmaz olamaz yani yasak. Ama bu adetlerin çoğunluğu geçmişte kaldı. Yaklaşık üç yıl önce teyzemin kızı nişanlandı damatta çerkezdi ve babası annesi gelmedi ama kendi damat istemeye nişana geldi ki gelmelide en özel gününde kendi olmayacak mı o heyecanı yaşamayacak mı. Eğer sende sevgiline bunu güzelce ifade eder oda ailesine tatlı dille anlatırsa olmayacak şey yok. Adetler çok farklı bu yüzden sorun yaşabilirsiniz ama buda her iki ailenin tutumuna bağlı çerkeze gelin oluyorsan korkma çok fazla el üstünde tutuyorlar seni ama dünürler pek görüşmez onuda söyleyeyim bu görüşme olayları sizlerde daha farklıymış galiba. Son olarak kına çerkezlerde yok ama ben kına geceside yapıyorum hemde en güzel mekanda. Bizde adet konusunda çok zorlandık çözümü şöyle bulduk ne bizim adet ne onların ki yapılmıyor yani adetlere çok bağlı kalmadık. Başka sormak istediğin olursa cevaplarım memnuniyetlemerhabalar benimde size danışmak istediğim bişey var kızlar biz bursalıyız sevgilimse kayserili çerkes onların adetleri çok farklı genelde çerkesler hatta onun ailesinde çerkes olmayan gelin yok ilk ben olucam yaza doğru istemeye gelicekler annemse beni baya mutsuz ediyor çerkeslerde kız istemeye damat ve damat ailesi gitmemiş ailenin en büyüğü kimse 2 kişi gider kız istermiş bizde öyle değil tabi cümbür cemaat oluyor bundan bahsettim ve annem olurmu öyle şey onların adetleri varsa bizimde var diyip duruyor insanlar geleneklerini sürdürüyorlar ve 8 kardeşler 3ü kız 5i erkek hepsi evli hepsinde bunu sürdüşmüşler benim için bunu değiştiremezler ki sizce bu adet gelenek görenek olaylarını atlatabilirmiyiz geçip gidermi ailem sorun yapıcak istiyosan git diyecek ki annem istiyosan şimdi git gelip istemesinler diyor kızıyor sende sözünü geçir onların varsa bizimde var napalım diyor ben ayrılık konumuna gelmekten çok korkuyorum ailemi asla ezip onlarda öyleymiş öyle olacak diyip gidemem geride bırakmam ama sevdiğim insanıda bırakmak istemem ileride bir başkasıyla mutsuz bi evlilikten korkarım ne yapıcam bilmiyorum çerkes olan çerkeslerle evlenen konuşup dertleşebileceğim biri varmı aranızda :/
Canım merhaba ben çerkezim benim ailem çerkez. Bizdede hiç türk damat yoktur ama ben bir ilki yapıyorum ve nişanlım çerkez değil. Şimdi dediğin şey doğru evet normalde istemeye gelmez hatta damat düğünde bile olmaz olamaz yani yasak. Ama bu adetlerin çoğunluğu geçmişte kaldı. Yaklaşık üç yıl önce teyzemin kızı nişanlandı damatta çerkezdi ve babası annesi gelmedi ama kendi damat istemeye nişana geldi ki gelmelide en özel gününde kendi olmayacak mı o heyecanı yaşamayacak mı. Eğer sende sevgiline bunu güzelce ifade eder oda ailesine tatlı dille anlatırsa olmayacak şey yok. Adetler çok farklı bu yüzden sorun yaşabilirsiniz ama buda her iki ailenin tutumuna bağlı çerkeze gelin oluyorsan korkma çok fazla el üstünde tutuyorlar seni ama dünürler pek görüşmez onuda söyleyeyim bu görüşme olayları sizlerde daha farklıymış galiba. Son olarak kına çerkezlerde yok ama ben kına geceside yapıyorum hemde en güzel mekanda. Bizde adet konusunda çok zorlandık çözümü şöyle bulduk ne bizim adet ne onların ki yapılmıyor yani adetlere çok bağlı kalmadık. Başka sormak istediğin olursa cevaplarım memnuniyetle
Canım evet bohça yapılıyor bizde ama düğüne doğru yapılıyor. Genelde nişanlının ailesine tamamen birde amca hala teyze bunlardan da en büyüğüne yapılıyor. Benim kayınvalidem yapmadı bize bizde sadece nişanlım için hazırladık. Bu durumu istediğin gibi esnetebilirsin yani çok önemli değil.canım teşekkür ederim yazın için benimkinin babası yok en büyük abisi var oda geleneklere bağlı devam ettriyorlar ama çok fazla değil yani eskisi kadar katı değil daha esnekler şey sorucam sana şimdi mesela bizde bohça yapılıyor nişanlanınca sizdede o varmı bohça oluyormu yapılırsa kimlere nasıl neler yapılıyor varsa bilgin paylaşırsan çok sevinirim
burdayız canım nasıl gidiyor hazırlıklar :)Nerede bu kayseri gelinleri selamlar herkeseee
burdayız canım nasıl gidiyor hazırlıklar :)
merkezde var birde erkilet yolu üzerinde var hangısını ayarladınız hayırlı olsun bu arada :)valla salonlar tamamdır canım kayseride de ankarada da halletik şükür salonları sadabat restourantı ayarladık orada
erkilet olan canımm sen mobilya aldınmımerkezde var birde erkilet yolu üzerinde var hangısını ayarladınız hayırlı olsun bu arada :)
aldım canım sayfada var hatta resimlerierkilet olan canımm sen mobilya aldınmı
ay evet konşmuştuk bunu daha şmdi olayın içine giriyorum şmdi anımsıyorum canım kına elbisesini ve gelinliği aldınmı ben ankaradan alıcam kaftan istiyorm kına düğün bir olcak zatenaldım canım sayfada var hatta resimleri