• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Gelinleri Olarak Burada Toplanalım :)

ooh hayırlı olsun en iyisini yapmışsınız bence:KK76:

Şahane oldu kalabalık kalabalık ev eşya alışverişi olmayacak herseyi kendi zevkimize göre döşedik. Aileler de bilmedikleri için karsı çıkamadılar aksine herseyin tamam olması hoşlarına bile gitti :KK16: bir taşla iki kuş oldu yani :21: dün de yüzük işini hallettik. Ama bundan sonra ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok hatta yüzükleri hangi parmağıma takacağımı bile bilmiyorum :KK48:

keşke sen de en baştan benim yaptığım gibi nişan kıyafetini alsaydın kendin, hiç uğraşmazdın bu dertlerle :KK45:
kayınvalidem istemiş elbiseyi almayı ama sözlüm nurdan aldı bile deyince bişey diyememiş. gerçi biz de nişan kıyafetini erkek alır adeti de yok tabi ondan da başıma buyruk davranabildim ama olsaydı bile bilmiyor ayağına gider alırdım yine. zaten zor beğenen bir insanım yok o beğendi bu beğenmedi derdine kendimi iyice kısıtlayamam :kahve:
Keşke öyle yapsaydım diyorum zaten . Dur bakalm haftaya perş alışverişe çıkıcaz nasıl olacal acaba
Beğenmezsem almam zaten lafımıda esirgemem ondan korkuyorm :) bakalm nolacak

Şahane oldu kalabalık kalabalık ev eşya alışverişi olmayacak herseyi kendi zevkimize göre döşedik. Aileler de bilmedikleri için karsı çıkamadılar aksine herseyin tamam olması hoşlarına bile gitti :KK16: bir taşla iki kuş oldu yani :21: dün de yüzük işini hallettik. Ama bundan sonra ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok hatta yüzükleri hangi parmağıma takacağımı bile bilmiyorum :KK48:
Ayy ne güzel yapmışsınız çok farklı olmuş klasiğin dışnda ama ailelerde sorun yapmadıysa daha ne işte :) hayrlı uğurlu olsun canım

Keşke öyle yapsaydım diyorum zaten . Dur bakalm haftaya perş alışverişe çıkıcaz nasıl olacal acaba
Beğenmezsem almam zaten lafımıda esirgemem ondan korkuyorm :) bakalm nolacak

o laf esirgememe durumu bende de var ya, şimdiye kadar hep aile içinde olduğumdan delidir bu deyip idare ediyorlardı da şimdi ele karıştım, herkes benim çenemi çekmez yani :kızgın:
ben fuzuli masraf yapılmasını istemiyorum çünkü o para eninde sonunda benden çıkacak yine onu biliyorum, ama yapacak bişey yok. kabullenmem lazım sanırım herşeyin benim istediğim gibi gitmeyeceğini :işsiz:

o laf esirgememe durumu bende de var ya, şimdiye kadar hep aile içinde olduğumdan delidir bu deyip idare ediyorlardı da şimdi ele karıştım, herkes benim çenemi çekmez yani :kızgın:
ben fuzuli masraf yapılmasını istemiyorum çünkü o para eninde sonunda benden çıkacak yine onu biliyorum, ama yapacak bişey yok. kabullenmem lazım sanırım herşeyin benim istediğim gibi gitmeyeceğini :işsiz:
bence de her şey bize göre gitmicek bunu bi anlayalım önce:işsiz:
biz yine de tadını çıkaralım napalım:KK50: bi de ev taşıma telaşım başladı ah sorma herşey üstüste geldi :sinirli:

Merhaba kızlar..
10 şubat teklif, 20 şubat söz, 20 mart nişan
Düğün ekim sonu..
Ben bu süreci çok keyifli geçirdim.
Mesajlarınızı okudumda, aklıma geldi sanki çok geride kalmış gibi :D
Sizden daha tecrübeli biri olarak :D sorularınız olursa yardım edebilirim.
Ben tüylü terlik aldırmadım, alışveriş günü yetişemedik deri terlik alıverin dedim, fena değil belki 1 veya 2 defa giyerim onun dısında misafir terliği
Kayınvalidem öyle demişti ztn, misafirlerinize verirsin kızım dedi :D

Merhaba kızlar..
Düğün ekim sonu..
Mesajlarınızı okudumda, aklıma geldi sanki çok geride kalmış gibi :KK70:
Sizden daha tecrübeli biri olarak :KK70: sorularınız olursa yardım edebilirim.
Ben tüylü terlik aldırmadım, alışveriş günü yetişemedik deri terlik alıverin dedim, fena değil belki 1 veya 2 defa giyerim onun dısında misafir terliği
Kayınvalidem öyle demişti ztn, misafirlerinize verirsin kızım dedi :KK70:
ayy ne hızlı ilerlemişsiniz maşallah.
3 ocak teklif
26 mart söz
23 temmuz nişan
düğğün seneye olcak :KK45:

ayy ne hızlı ilerlemişsiniz maşallah.
3 ocak teklif
26 mart söz
23 temmuz nişan
düğğün seneye olcak :KK45:

Evet seninle hazırlık sürecinde konuşmuştuk hatırlıyorum
Ben işimi bitirdim bile darısı başınıza
Şimdi mobilya, beyaz eşya düğün ayrıntıları çeyiz telaşındayım ramazan sonrası başlarım.

Sizin elbise telaşınızı okuyunca aklıma kendi alışverişim geldi, çok aradım bulamadım, en son annem kayınvalidem görümcem ve iki komşusu ile 2 saat içinde oy birliği ile bir elbise bulup aldık ve bence çok keyifli bir gündü.
Ordan bakınca çok korkunç gözüküyor dimi :KK53::KK70:

bence de her şey bize göre gitmicek bunu bi anlayalım önce:işsiz:
biz yine de tadını çıkaralım napalım:KK50: bi de ev taşıma telaşım başladı ah sorma herşey üstüste geldi :sinirli:

üst üste gelme durumu bizde de var ya, annem ameliyat oldu, eylülde hacca gidecekler, daha nişan var, ev tadilata girecek, düğün hazırlıkları olacak.. olacak da olacak yani :confused::confused:

Merhaba kızlar..
Düğün ekim sonu..
Mesajlarınızı okudumda, aklıma geldi sanki çok geride kalmış gibi :KK70:
Sizden daha tecrübeli biri olarak :KK70: sorularınız olursa yardım edebilirim.
Kayınvalidem öyle demişti ztn, misafirlerinize verirsin kızım dedi :KK70:

süreç hemen hemen aynı ilerliyor demek ki bizim :-)
14 şubat evlilik teklifi
24 nisan söz
28 mayıs nişan
kasım başı da düğün inşallah :-)
biz damadın bohçasını tamamladık zaten, benimki de bu haftasonu tamamlanacak inşallah. elbisem hazır, ayakkabıyı da bugün alacağım iş çıkışında dün beğendim. gerisi kuaför falan filan onlar kolay :-)
sonrasında da düğün salonu tutulacak, gelinlik halledilecek. ağustos ayına kadar planım bu. mobilya ve ev tadilatı da annemler hacdan dönünce olacak zaten. umuyorum ki 1.5 ay içinde onlar da yetişecek :confused:
şuan ufak ufak çeyiz hazırlıkları var işte bizim de. büyük parçalar alınmıştı zaten, bi elektronikler bide ufak ayrıntılar kaldı yavaş yavaş onları tamamlıyorum. ama 6 aydan az kaldığını düşününce bazen panik olmuyor değilim :confused:

süreç hemen hemen aynı ilerliyor demek ki bizim :-)
14 şubat evlilik teklifi
24 nisan söz
28 mayıs nişan
kasım başı da düğün inşallah :-)
biz damadın bohçasını tamamladık zaten, benimki de bu haftasonu tamamlanacak inşallah. elbisem hazır, ayakkabıyı da bugün alacağım iş çıkışında dün beğendim. gerisi kuaför falan filan onlar kolay :-)
sonrasında da düğün salonu tutulacak, gelinlik halledilecek. ağustos ayına kadar planım bu. mobilya ve ev tadilatı da annemler hacdan dönünce olacak zaten. umuyorum ki 1.5 ay içinde onlar da yetişecek :confused:
şuan ufak ufak çeyiz hazırlıkları var işte bizim de. büyük parçalar alınmıştı zaten, bi elektronikler bide ufak ayrıntılar kaldı yavaş yavaş onları tamamlıyorum. ama 6 aydan az kaldığını düşününce bazen panik olmuyor değilim :confused:

Allah yardımcınız olsun bizim salonlar hazır en önemli kısmı oydu.
Gerisini bayram sonrasına bırakıyorum.
Mutfak hazır, yatak odasında yatak örtüsü ve iyi kalite bir yorgan 2 yastıgım eksik
Mandal ve gırgır almışım daha ne olsun
Ben fazla eşya, ıvır zıvır doldurmadım evlendikten sonrada bişey alabilme özgürlüğüm olsun istiyorum.
Elektroniklerime başladım, şimdilik tost makinesi ve saç kurutma makinesi aldım.
Süpürge araştırması içindeyim ama çok korkuyorum. Eve yeni aldık çok ağır halılarla savaşıyoruz öyle bişey istemiyorum.

Allah yardımcınız olsun bizim salonlar hazır en önemli kısmı oydu.
Gerisini bayram sonrasına bırakıyorum.
Mutfak hazır, yatak odasında yatak örtüsü ve iyi kalite bir yorgan 2 yastıgım eksik
Mandal ve gırgır almışım daha ne olsun
Ben fazla eşya, ıvır zıvır doldurmadım evlendikten sonrada bişey alabilme özgürlüğüm olsun istiyorum.
Elektroniklerime başladım, şimdilik tost makinesi ve saç kurutma makinesi aldım.
Süpürge araştırması içindeyim ama çok korkuyorum. Eve yeni aldık çok ağır halılarla savaşıyoruz öyle bişey istemiyorum.

biz de salon işini ramazan ayında halledecez sanırım. nişandan sonra yani. tarih kasım ayı olunca çok zorlanmayız diye umuyorum ama fiyatlar uçuyor tabi böyle de bi gerçek var.
benim de ev tekstili hemen hemen tamam sayılır. bi alınırsa bornoz takımının ya da havlunun falan yedeği alınır, onun dışında yatak örtüsü nevresim takımı falan hep fazlasıyla var. ama mutfak eşyalarının eksiği bitmiyor.
yemek takımları, kahvaltı takımı falan hazır da ıvır zıvırı çok mutfağın. %100 olarak zaten tamamlamam, hediye getiren de çok olur özellikle saklama kabı, kahve fincanı falan gibi şeyleri. ama işte tencere takımı, bardak tabak, rende o bu onlar hep lazım.
blender, çay makinesi, rondo falan var bende de elektrikli eşya olarak. tost makinesi, süpürge, saç kurutma makinesi, ütü onları hep almak lazım. bizim ev de belli oldu gibi ona göre ocak-fırın da almak lazım.
süpürge konusunu da ben de çok araştırdım hala da araştırıyorum ama karar veremedim. her türün kendine göre avantajı dezavantajı var, kafası karışıyor insanın :kızgın:

Evet seninle hazırlık sürecinde konuşmuştuk hatırlıyorum
Ben işimi bitirdim bile darısı başınıza
Şimdi mobilya, beyaz eşya düğün ayrıntıları çeyiz telaşındayım ramazan sonrası başlarım.

Sizin elbise telaşınızı okuyunca aklıma kendi alışverişim geldi, çok aradım bulamadım, en son annem kayınvalidem görümcem ve iki komşusu ile 2 saat içinde oy birliği ile bir elbise bulup aldık ve bence çok keyifli bir gündü.
Ordan bakınca çok korkunç gözüküyor dimi :KK53::KK70:
evet canım çok korkuyorum aslnda ben elbise seçtm ama burdanda bakalm die tutturdular ben onlardan uzakta yşıyorum o yüzden.. bakalm nolcak
üst üste gelme durumu bizde de var ya, annem ameliyat oldu, eylülde hacca gidecekler, daha nişan var, ev tadilata girecek, düğün hazırlıkları olacak.. olacak da olacak yani :confused::confused:

ayy canım sorma asıl beni dinle bak.
benm evlenme teklifim sözlümü babamla tanıştırmam
1 hafta sonra ablamda erkek arkadasını babamla tanıstırdı
bizim aile tanısması 1 hafta sonra ablamınki
bizim iadei ziyaret ve yine 1 hafta sonra ablamınki
bizm isteme o sırada ablamın evlilik teklifi 1 ay sonra isteme
şimdi haftaya onun nişanı var :KK48:
:KK35:
bu arada dedem şuanda ameliyatta lütfen dualarını eksik etmeyin..
benim ev taşıma sürecim başlıcak ay sonunda
sonra nolu bilmiyormm:skandal:

evet canım çok korkuyorum aslnda ben elbise seçtm ama burdanda bakalm die tutturdular ben onlardan uzakta yşıyorum o yüzden.. bakalm nolcak

kardeşim bu araya girecekti benim de ben benim düğün bitene kadar yasakladım ona tanıştırma işlerini, senin ablan anlayışlıymış yine :KK45: benim düğün bittikten sonra başlayacak onun telaşı, seneye bu zamanlara evlenecekler nasipse :-)
annemlere hacılık çıkınca ertelesek mi bi sonraki seneye dedik ama babam müsade etmedi ona da, olsun biran önce beklemeyin boşuna dedi. benim açımdan zor olacak onların yokluğu. mobilyalara büyük ihtimal annemler yokken karar vermek zorunda kalacaz :KK51:

kardeşim bu araya girecekti benim de ben benim düğün bitene kadar yasakladım ona tanıştırma işlerini, senin ablan anlayışlıymış yine :KK45: benim düğün bittikten sonra başlayacak onun telaşı, seneye bu zamanlara evlenecekler nasipse :-)
annemlere hacılık çıkınca ertelesek mi bi sonraki seneye dedik ama babam müsade etmedi ona da, olsun biran önce beklemeyin boşuna dedi. benim açımdan zor olacak onların yokluğu. mobilyalara büyük ihtimal annemler yokken karar vermek zorunda kalacaz :KK51:
aslında anlayışlı olan benm. çünkü ben evlenme teklifi aldım onda daha bişey yokken hemen o araya girdi. çocuk zor bela istemeden önceki hafta teklif etti. onda da yüzüğü çıkarıp verdi sadece:kızgın: hatta ben dedmki baktım olacağı yok ya sen yap ya ben yapaym bzm acelemiz yok istersenz siz halledin sonra bz isteme fln yaparız böyle olmuyor dedim. yok yok alakası yok dedi. çocukta belli olmaz bzm vs diye konuşunca en son sinirlendm benmle denk getirmeynde naparsanız yapın dedim.. mesela ben onun hiç bişeyine gidemedim çünkü her hafta ankaraya gitmem gerekicekti. daha istemede ilk kez gördüm ailesini. onda da kayınvalidesi beni ablam sandı.. :lülülü:
benm uzamasının en büyük nedeni de o zaten. annemler onun inada bindirdiğini düşündüler ben ne yapsam ayotığı için ona acele etmemek için sözü 3 ay sonra yapabildik. :sinirli:

aslında anlayışlı olan benm. çünkü ben evlenme teklifi aldım onda daha bişey yokken hemen o araya girdi. çocuk zor bela istemeden önceki hafta teklif etti. onda da yüzüğü çıkarıp verdi sadece:kızgın: hatta ben dedmki baktım olacağı yok ya sen yap ya ben yapaym bzm acelemiz yok istersenz siz halledin sonra bz isteme fln yaparız böyle olmuyor dedim. yok yok alakası yok dedi. çocukta belli olmaz bzm vs diye konuşunca en son sinirlendm benmle denk getirmeynde naparsanız yapın dedim.. mesela ben onun hiç bişeyine gidemedim çünkü her hafta ankaraya gitmem gerekicekti. daha istemede ilk kez gördüm ailesini. onda da kayınvalidesi beni ablam sandı.. :lülülü:
benm uzamasının en büyük nedeni de o zaten. annemler onun inada bindirdiğini düşündüler ben ne yapsam ayotığı için ona acele etmemek için sözü 3 ay sonra yapabildik. :sinirli:

he sizde durum bizimkinin tersiymiş o zaman.
bizim zaten mart ya da nisan ayında isteme olacaktı onu biliyorduk da evlenme teklifi formalite oldu biraz, olmasa da olurdu yani :-)kardeşimin de sevgilisi askere gitti şubat ayında, gitmeden tanışma olsun istedi annemler müsade vermedi ona da. biz de nişanlıyken çok bekletmek istemez kimse.
şimdi askerden dönünce tanışma olsun diyor, eylül gibi falan o zaman da annemler yeni dönmüş olacak hacdan kendi telaşları var, onlar bittikten sonra da bizim ev yerleştirme işleri olur fırsat olmaz diyoruz. gerçi kendisi ısrarla benim düğünden önce aileler tanışsın en azından da düğüne sevgilisini de getirebilsin istiyor ama ben de aceleye getirme diyorum. bakalım nasıl olacak bekleyip göreceğiz :KK45:

Korkma akışına bırak sana söylenenlere sakin sakin cevap ver. Eğer çok büyük problemler yoksa hayır demen hiç birşey değiştirmeyecek korkma rahat ol. Sen kendi isteğinin peşinden git, tamam şartlar uyuyorsa istedikleri yerlere bak ama kendi isteğinden vazgeçme.
Ben önyargılı davranmadım, herşeydede daha iyisi karşıma çıktı.
Sakin ol, hiç bir problem olmayacak.
Ufak tefek aksiliklere takılma, takılmayın, sadece yanınızdaki adamı önemseyin.

he sizde durum bizimkinin tersiymiş o zaman.
bizim zaten mart ya da nisan ayında isteme olacaktı onu biliyorduk da evlenme teklifi formalite oldu biraz, olmasa da olurdu yani :-)kardeşimin de sevgilisi askere gitti şubat ayında, gitmeden tanışma olsun istedi annemler müsade vermedi ona da. biz de nişanlıyken çok bekletmek istemez kimse.
şimdi askerden dönünce tanışma olsun diyor, eylül gibi falan o zaman da annemler yeni dönmüş olacak hacdan kendi telaşları var, onlar bittikten sonra da bizim ev yerleştirme işleri olur fırsat olmaz diyoruz. gerçi kendisi ısrarla benim düğünden önce aileler tanışsın en azından da düğüne sevgilisini de getirebilsin istiyor ama ben de aceleye getirme diyorum. bakalım nasıl olacak bekleyip göreceğiz :KK45:
biz de teklifin üzerine gelişti her şey :)
kardeşin içinde hayırlısı olsun canımm :dua:
Korkma akışına bırak sana söylenenlere sakin sakin cevap ver. Eğer çok büyük problemler yoksa hayır demen hiç birşey değiştirmeyecek korkma rahat ol. Sen kendi isteğinin peşinden git, tamam şartlar uyuyorsa istedikleri yerlere bak ama kendi isteğinden vazgeçme.
Ben önyargılı davranmadım, herşeydede daha iyisi karşıma çıktı.
Sakin ol, hiç bir problem olmayacak.
Ufak tefek aksiliklere takılma, takılmayın, sadece yanınızdaki adamı önemseyin.

bakalım canım görücez artık :anne:

hayırlı cumalar kızlar günaydın:KK54:

merhabalar nişanım oldu sorunsuz geçti çok şükür bir iki aksilik dışında tabi.Yüzüğü değiştirip kendi istediğim gibi aldım tepsimde yanında verdiler :)))

Back