• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Gelinleri Evlilik Heyecanları Geri sayım Başlasın ;)

Kızlar merhaba. Ben de sizdenim. Başlığı yeni gördüm.

30 Nisan'da sözüm, 14 Mayıs'ta nişanım oldu. Allah nasip ederse 6 Ağustos kına, 7 Ağustos da düğün olacak.

Çok heyecanlıyım. Çok korkuyorum. Önemli şeyleri unutyormuşum gibi geliyor. Beni de aranıza alır mısınız :KK43:
Hoşgeldin aramıza canımm.
Ben balayından döndüğümde senin düğünün olacak :halay:
Merak etme her şey bir şekilde halloluyor.
Heyecan bende de hat safhada inanki. Kınam düğünüm nasıl olacak diye düşünmekten kafayı yemezsem iyidir :)

Alla alla o ne demekmiş ya pahalı da olsa alınacak sonuçta
Ayrıca bende her şeyin ucuzunu değil pahalısını alan bir insanım.
Gidip kötü olacağına biraz fazla para verip almak daha mantıklı.
Kayınvalidenin böyle düşünmesine üzüldüm açıkçası..
En iyisi kendin alman zaten boşver istediğin gibi alırsın.
Evet inan bende çok yoruldum en güzel günler ama artık koşturmak yoruyor insanı.
Birde böyle ufak sorunlar çıktığında iyice huzuru kaçıyor insanın
Alla alla o ne demekmiş ya pahalı da olsa alınacak sonuçta
Ayrıca bende her şeyin ucuzunu değil pahalısını alan bir insanım.
Gidip kötü olacağına biraz fazla para verip almak daha mantıklı.
Kayınvalidenin böyle düşünmesine üzüldüm açıkçası..
En iyisi kendin alman zaten boşver istediğin gibi alırsın.
Evet inan bende çok yoruldum en güzel günler ama artık koşturmak yoruyor insanı.
Birde böyle ufak sorunlar çıktığında iyice huzuru kaçıyor insanın
Bende senin gibiyim hep herşeyin en iyisini aldım istediğim gibi hiç takmıyorum onları konuşuyorlar ama ben gene ne istiyorsam onu aldırıyorum.Mobilyanın Şok'undan çıkamadılar anne kız.evimizi bile görmedi sağolsun annemle kardeşim herşeyime koşturuyorlar.Annemde bırak avizelerin kalsın düğünden sonra alırsın dedi çünkü herseye mualifler artık annemide çıldırttılarSiyah cam istedim beyaz eşyamı görümcem aa Nasıl temizliycen onları konuştu durdu ben aldım siyah cam seri Beyaz eşyamı mağazaya gidince bunlar dedim nişanlımda benden taraf bunlar bozuldular ama aldılar.Mobilya ay kiracılar bunlar ev alıncak sonra gerek yok dediler konuşup durdular kayınpederimle çıktık mağazada avangard yemek odası koltuk dedim beğendim aldım sehpalarıma kadar.oturma odası koltuklarımıda yarı avangard aldım.gıcıklık olsun diye o odayada orta sehpa çay sehpaları aldım.kayımpederim ücreti öderken kızım tamamı dedi tamam babacım teşekkür ederim dedim o Zaman tamam dedi ücreti ödedik.yemek masamı büyültürdüm 12 kişilik masa oldu çok şık.orta sehpamda büyük yapıldı salona.bunlar şoke çıt yok.görümcem kıskançlığından annesi ile orda kavga etti saçma sapan bir sebepten.geçen hafta perdeler dikildi anneme telefondagüneşlik dikilsin stokta gerek yok demiş kızı sonra onlar başka cama uymuyor demiş annemde olsun onlar ev alınca ben bütün perdelerini yaptırırım demiş bunda çıt yok.perdelerin parasını gönderdiler.görümceö bütün gün her yerde sürekli her yere gider ama kıskançlığından kardeşinin evine gelemedi sormuyor bile.ben alıştım bunlara 15 aydır hiç takmıyorum zaten ayrı şehirdeler allahtan.geçen akşam evime alışveriş etti eşim sırf deterjan aldık mutfak ve banyo içim 1000 lira markete ödedi.eger bunlar onu duysa varya beni topa tutarlar ailece Kıbrıs'a tatile gideceğimizde daha söylemedik bile.Rabbim bizi bütün yeni gelinleri böyle kıskanç cahil insanlardan korusun.

Bende senin gibiyim hep herşeyin en iyisini aldım istediğim gibi hiç takmıyorum onları konuşuyorlar ama ben gene ne istiyorsam onu aldırıyorum.Mobilyanın Şok'undan çıkamadılar anne kız.evimizi bile görmedi sağolsun annemle kardeşim herşeyime koşturuyorlar.Annemde bırak avizelerin kalsın düğünden sonra alırsın dedi çünkü herseye mualifler artık annemide çıldırttılarSiyah cam istedim beyaz eşyamı görümcem aa Nasıl temizliycen onları konuştu durdu ben aldım siyah cam seri Beyaz eşyamı mağazaya gidince bunlar dedim nişanlımda benden taraf bunlar bozuldular ama aldılar.Mobilya ay kiracılar bunlar ev alıncak sonra gerek yok dediler konuşup durdular kayınpederimle çıktık mağazada avangard yemek odası koltuk dedim beğendim aldım sehpalarıma kadar.oturma odası koltuklarımıda yarı avangard aldım.gıcıklık olsun diye o odayada orta sehpa çay sehpaları aldım.kayımpederim ücreti öderken kızım tamamı dedi tamam babacım teşekkür ederim dedim o Zaman tamam dedi ücreti ödedik.yemek masamı büyültürdüm 12 kişilik masa oldu çok şık.orta sehpamda büyük yapıldı salona.bunlar şoke çıt yok.görümcem kıskançlığından annesi ile orda kavga etti saçma sapan bir sebepten.geçen hafta perdeler dikildi anneme telefondagüneşlik dikilsin stokta gerek yok demiş kızı sonra onlar başka cama uymuyor demiş annemde olsun onlar ev alınca ben bütün perdelerini yaptırırım demiş bunda çıt yok.perdelerin parasını gönderdiler.görümceö bütün gün her yerde sürekli her yere gider ama kıskançlığından kardeşinin evine gelemedi sormuyor bile.ben alıştım bunlara 15 aydır hiç takmıyorum zaten ayrı şehirdeler allahtan.geçen akşam evime alışveriş etti eşim sırf deterjan aldık mutfak ve banyo içim 1000 lira markete ödedi.eger bunlar onu duysa varya beni topa tutarlar ailece Kıbrıs'a tatile gideceğimizde daha söylemedik bile.Rabbim bizi bütün yeni gelinleri böyle kıskanç cahil insanlardan korusun.

Yaa nasıl insanlarmış böyle
Allahım korusun cidden, bundan sonraki olaylarda da dikkatli ol canım çok tehlikeli görünüyorlar.
Ya bizim şöyle bir avantajımız vardı herşeyi kendimiz aldık.Mobilyayı beyaz eşyayı evin diğer bütün eksiklerini...
Onlar hiç bir şey almadılar. Bazen kızıyorum yardım etmedikleri için ama bazen de iyi ki kendimiz almışız diyorum
Aldığım eşyaların fiyatını bile bilmiyorlar çünkü kendileri ödemeyecek.
Evlilik öncesinde böyle sorunlar çok oluyor,Allah beterinden saklasın.

Hoş geldin seninde az kalmış Can'ım.Hayırlı tatlı telaşlar sanada☺️

Teşekkür ederiimmm.sen ne durumdasınn?

Hoşgeldin aramıza canımm.
Ben balayından döndüğümde senin düğünün olacak :halay:
Merak etme her şey bir şekilde halloluyor.
Heyecan bende de hat safhada inanki. Kınam düğünüm nasıl olacak diye düşünmekten kafayı yemezsem iyidir :)

al benden de o kadar. sanki herşeyi unutacakmışım herşey ters gidecekmiş gibi geliyor :( Nereye gidiyosunuz balayına?

Kızlar merhaba. Ben de sizdenim. Başlığı yeni gördüm.

30 Nisan'da sözüm, 14 Mayıs'ta nişanım oldu. Allah nasip ederse 6 Ağustos kına, 7 Ağustos da düğün olacak.

Çok heyecanlıyım. Çok korkuyorum. Önemli şeyleri unutyormuşum gibi geliyor. Beni de aranıza alır mısınız :KK43:
hoşgeldin cnm hayırlısıyla her şey olur bende günler yaklaştıkça heyecanlanıyorum
unutsanda üzülme her şeyin çözümü var

ah canım bu tarz durumlar oluyor hep bizde de oluyor dıurumları olduğu halde masraftan kaçmak istiyorlar arkadaşlarım evlendi onlarda da oldu kendilerine para harcamadıkları için fuzuli geliyor onlara oğullarına harcadıklarını düşünmüyorlar
onlara göre her şey gereksiz
bizimkilerde kınayı gereksiz buldu iyi siz oğlunuza yapmıyorsanız yapmayın ben yapacam dedim
ev tutacaz orası uzak orası pahalı diye müdahale ediyorlar
bir de bende elti derdi var sidik yarıştırıyor
geöen sene nişanım olacak bunun 1 ay var doğurmasına ev değiştircem dedi biz nişan teleşındayız kıştan çıkıldığı için parasal durumlarda iyi değildi mobilyacı nişanlım boyama ve takım kesip toptan satıyorlar malum kışın iş olmuyor o yüzden zaten nisanda olsun deemiştik nişanı parasal anlamda toparlanırlar diye zaten söz isteme mişan benim evde oldu
o hengamede annem takı seti istedi bunlar durumumuz yok dedi annemde iki bileziği takmayın ama setini takın bizde nişanda set takılır gelin kız bi yere gittiği nişanlıyken düğüne vs gerdanı boş kalmasın dedi
seti aldılar geldiler ben seçmedim bile ama diğer gelin gidip kendi seçip bunlar ödemesini yapmıştı dellendim ben bu ne saygısızlık benim takacağım takıyı siz nasıl alırsınız sizde nişan alış verişi böyle mi yapılıyor dedim babasına
aldılar ama surat bei karis istemeye geldiler suratlar beş karış benim ablam annem babam bana nişanda bilezik taktı koskoca dükkanları var abisi küçük altın taktı
o hengamade taşınma işi çıkardı elti karnı burnunda taşındılar 2 bin nakliye parası 1 ay geçti apartman iskanlı değilmiş doğuma 3 gün var geri taşındılar başka yere
5 gün sonrada doğum yaptı nakliye depozito paralarını soktu tabi bunlara
aile şirketi olunca abisi bu baba aynı iş yerinde olunca hep böyle oluyor işte parasal durumlar bizim acele işimiz oluyor onların da oluyor kesin
düğün salonunu tutacağız kapora parası bulmaya calısıyoruz abisi ben arabamı değiştircem dedi gitti 2 bin araba kaporası vermiş dedim al sen şunu düğün salonuna ver diyen yok ama sana sende dükkana para gelsin öyle kaporayı veririz diye bekle dedim bizimkine dükkana gelen para abinin arabasına kapora oldu dedim neyse abisi kredi çektirdi babasına bu da demiş bizim ki de pek söyleyemez benim kaporam için fazla çekin orda da bi bizim işler varken bunların bsyler yapacağı tuttu
şimdi ev tutacağız çankaya birlik veya kırkonaklarda cumartesi iftara gittik abisi kuzenleri eltim demez mi bizde taşıncak birlik veya kırkkonaklar tarafına
aaa niye dedim neymiş ev caddeye çok yakınmış her gün toz alıyormus yine evin içi tozmuş bi banyonun merfezini açıyormuş yanda ki tüm konuşmalar evin içindeymiş duvarlar inceymiş
çocugu 1 yaşında uyuyamıyormuş uyandırıyorlarmış
ha bir de hırsız yüzünden korkusu var güvenlikli sitelerde oturuyorlar
bende hiç bir şey demedim bizimkine de demedim
ama resmen sidik yarıstırıyorlar ve bunca önemli şeylerimiz için bize para lazımken onlara dökülüyor ya evli diye sinirleniyorum çocuk ateşlenmiş çayyoluna çocuk doktoruna götürtürdü benim nişanlıma bi muayne 500 lira kim verdi tabi şirket bi sağlık ocağına götüremedi sanki
ama bizim olan ihtiyaçları söyledipğimizde babası daha erken para yok biraz bekleyin düğüne yakın alırız diyo
ama onlara şu düğünden sonra taşının ben düğün yapacam zaten diyemiyor niye çünkü o abi
Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim

sen doğru taktiği bence bulmuşsun canım, canının istediklerini yap, baktın ki çok karışıyorlar düğünden sonra hallediverirsiniz :KK39:
benim anlamadığım şey kayınvalideyi ne ilgilendiriyor senin evine alacağın stor? he dese ki kızım imkanımız karşılamıyor o kadarını daha uygun bişeyler bakalım hadi tamam diyeceğim de böyle bodoslama müdaheleler olunca sinir oluyor insan.
Yaa nasıl insanlarmış böyle
Allahım korusun cidden, bundan sonraki olaylarda da dikkatli ol canım çok tehlikeli görünüyorlar.
Ya bizim şöyle bir avantajımız vardı herşeyi kendimiz aldık.Mobilyayı beyaz eşyayı evin diğer bütün eksiklerini...
Onlar hiç bir şey almadılar. Bazen kızıyorum yardım etmedikleri için ama bazen de iyi ki kendimiz almışız diyorum
Aldığım eşyaların fiyatını bile bilmiyorlar çünkü kendileri ödemeyecek.
Evlilik öncesinde böyle sorunlar çok oluyor,Allah beterinden saklasın.

bizde herşeyi kendimiz alıyoruz o yüzden düğün salonu bakmaya bile ikimiz gittik annesi istemesine rağmen gelemedi ödemeyi yapamayacağı için. bir yandan zoruma gidiyor bazen keşke en azından "kızım gelinliğini ben alacam" dese diyorum, sonra da "aman boşver istediğim gibisini alıyorum işte kimse karışamıyor daha iyi" diye teselli ediyorum kendimi.
düğünden sonra öderken baya zorlanacaz aslında biliyorum ama gönlümüze göre oluyor en azından. maddi imkanımızın yetmediği yerde de idare edecek bişeyler alalım borçlarımız 2-3 seneye bitince değiştiririz diyoruz. telafisi olmayan düğün, gelinlik, büyük mobilyalar gibi şeylerde masraftan kısmayıp halı perde avize gibi değiştirilebilir şeylerde daha uygununa bakarak telafi ederiz diyoruz.

Antalya Grand Luxury Otel'e gidiyoruz canım siz?

ben deniz kenarı olayına çok sıcak bakmadığım için dağ evi tuttuk. Otelin yakınlarında trekking yolları at çiftlikleri filan var. :)

hoşgeldin cnm hayırlısıyla her şey olur bende günler yaklaştıkça heyecanlanıyorum
unutsanda üzülme her şeyin çözümü var

ne bileyim ya işte. tatsız tuzsuz olur diye korkuyorum.

ben deniz kenarı olayına çok sıcak bakmadığım için dağ evi tuttuk. Otelin yakınlarında trekking yolları at çiftlikleri filan var. :)

siz nereye gidiyorsunuz canım balayında?
deniz kenarı mı olsa yoksa dinlenip sakince başbaşa kalacağımız bir yer mi olsa diye çok kararsızız da dağ evi fikri çok cazip geldi bana şuan :-)

siz nereye gidiyorsunuz canım balayında?
deniz kenarı mı olsa yoksa dinlenip sakince başbaşa kalacağımız bir yer mi olsa diye çok kararsızız da dağ evi fikri çok cazip geldi bana şuan :-)

balayı bence herşeyden önce düğün stresini atacağımız sakin bir yer olmalı. deniz kenarlarındaki 5 yıldızlı oteller evet çok lüks ama o kadar kalabalık ve gürültülü ki, bugüne kadar otelde kaldığım tüm tatillerimde eve yorulup geldim. Bir de orman havası yeşillik çok severim. Nişanlım da sağolsun çok uyumludur ve o da sever dağ köy filan.. Biz de böyle birşey yaptık. Tatilde bulunduğumuz süre içerisinde sık sık yürüyüşe çıkacağız, at binmeye gideceğiz. Dönüş yolumuzda da rotayı biraz uzatarak bir kaç şehirde daha konaklaya konaklaya geleceğiz. Hatta belki denize bile gidebiliriz :)

s
bizde herşeyi kendimiz alıyoruz o yüzden düğün salonu bakmaya bile ikimiz gittik annesi istemesine rağmen gelemedi ödemeyi yapamayacağı için. bir yandan zoruma gidiyor bazen keşke en azından "kızım gelinliğini ben alacam" dese diyorum, sonra da "aman boşver istediğim gibisini alıyorum işte kimse karışamıyor daha iyi" diye teselli ediyorum kendimi.
düğünden sonra öderken baya zorlanacaz aslında biliyorum ama gönlümüze göre oluyor en azından. maddi imkanımızın yetmediği yerde de idare edecek bişeyler alalım borçlarımız 2-3 seneye bitince değiştiririz diyoruz. telafisi olmayan düğün, gelinlik, büyük mobilyalar gibi şeylerde masraftan kısmayıp halı perde avize gibi değiştirilebilir şeylerde daha uygununa bakarak telafi ederiz diyoruz.
Aynen öyle bizde öyle düşünüyoruz
Kimseye sormadan bir şey almak çok güzel kimseler karışamıyor
Dediğin gibi avizeleri uygun aldık daha sonra borçlarımız bitince daha iyileriyle yenileriz
Mesela aksesuar hiç almadık, konsolumun üstü bomboş onuda düğünden sonra alacağım

ne bileyim ya işte. tatsız tuzsuz olur diye korkuyorum.
unutmazsın kuzum kendiliğinden aklına geliyor arkadaşların ailen hatırlatıyor evli kişiler daha iyi biliyor onlar yardımcı oluyor zaten

kadiliniz mübarek olsun kızlar
ankastre set alanınız var mı hangi marka önerirsiniz
bosch aldı babam beyaz eşyalarımı
ankastre seti de beyaz istiyorum ocak fırın ve davlumbazı yine bosch mu alsam arçelik vs de öneriyorlar
silverline iyi diyorlar kararsızım
derin donduru ve sebilde alacağız onlarda da önereceğiniz var mı

balayı bence herşeyden önce düğün stresini atacağımız sakin bir yer olmalı. deniz kenarlarındaki 5 yıldızlı oteller evet çok lüks ama o kadar kalabalık ve gürültülü ki, bugüne kadar otelde kaldığım tüm tatillerimde eve yorulup geldim. Bir de orman havası yeşillik çok severim. Nişanlım da sağolsun çok uyumludur ve o da sever dağ köy filan.. Biz de böyle birşey yaptık. Tatilde bulunduğumuz süre içerisinde sık sık yürüyüşe çıkacağız, at binmeye gideceğiz. Dönüş yolumuzda da rotayı biraz uzatarak bir kaç şehirde daha konaklaya konaklaya geleceğiz. Hatta belki denize bile gidebiliriz :)
eğer çok özel değilse burdan ya da mesaj olarak nereye gideceğinizi yazar mısın canım, oraya da bi bakayım :)
Aynen öyle bizde öyle düşünüyoruz
Kimseye sormadan bir şey almak çok güzel kimseler karışamıyor
Dediğin gibi avizeleri uygun aldık daha sonra borçlarımız bitince daha iyileriyle yenileriz
Mesela aksesuar hiç almadık, konsolumun üstü bomboş onuda düğünden sonra alacağım
aynen biz de öyleyiz canım. ne kimseye boyun eğelim ne de kendi boyumuzu aşacak borçlara girelim dedik. benim ailem biraz daha yardımcı tabi onun ailesine göre ama yine de kendi ailem bile olsa fazla yüklenmek istemediğim için uyguna kaçmaya çalışıyorum. zamanla herşey değişiyor zaten evin içerisinde, o zamana kadar idare edelim yeter. huzurumuz olur hiç olmazsa :)

kadiliniz mübarek olsun kızlar
ankastre set alanınız var mı hangi marka önerirsiniz
bosch aldı babam beyaz eşyalarımı
ankastre seti de beyaz istiyorum ocak fırın ve davlumbazı yine bosch mu alsam arçelik vs de öneriyorlar
silverline iyi diyorlar kararsızım
derin donduru ve sebilde alacağız onlarda da önereceğiniz var mı

bayramdan sonra bakmaya başlayacağız biz onlara, tavsiyeleri merakla bekliyorum Hoppa

aynen biz de öyleyiz canım. ne kimseye boyun eğelim ne de kendi boyumuzu aşacak borçlara girelim dedik. benim ailem biraz daha yardımcı tabi onun ailesine göre ama yine de kendi ailem bile olsa fazla yüklenmek istemediğim için uyguna kaçmaya çalışıyorum. zamanla herşey değişiyor zaten evin içerisinde, o zamana kadar idare edelim yeter. huzurumuz olur hiç olmazsa :)

Benimde babam beyaz eşyanın bir kısmını aldı
Dediğin gibi yük olmak istemediğim için bende aileme pek bir şey aldırmadım
Allah ödeme kolaylığı versin canım herşey hallolacak bir şekilde :KK68:

Benimde babam beyaz eşyanın bir kısmını aldı
Dediğin gibi yük olmak istemediğim için bende aileme pek bir şey aldırmadım
Allah ödeme kolaylığı versin canım herşey hallolacak bir şekilde :KK68:

amin canım, sağlıklı olup da çalıştıktan sonra herşey hallolur evelallah :KK37:

Back