- 26 Eylül 2016
- 66
- 39
- 42
- Konu Sahibi cadiprensesss
- #3.901
Canım inşallh kasım tedavinden cok güzel çok mutlu çıkacağın bir sonuç alırsın. benden 11 yumurta toplandı. 7si döllendi. Anatoliada her gün arayıp yumurtalarla ilgili bilgi vermeleri kısmı iyiydi. döllenen 7 yumurta'nın 5'i üçüncü güne sağ salim cıktı. bunun üzerine kalan 5 yumurtayı beşinci güne taşıma kararı verdiler. ama yumurtaları incelenmek için her çıkardıklarında, bu işlem onlara zarar veriyor oyüzden artık transfer gününe kadar hiç çıkarıp bakmayacağız dediler. 5. gün transfere gittim. beş yumurtadan ikisi birinci kalite olarak yaşamış. diğer üç yumurta transfer etmeye ya da dondurmaya gelmez dedi doktor. ( işin garibi ben pkoyum. deli gibi yumurtam olurken bu sefer böyle az oldu.) birini transfer edicez, diğerini dondurmak istiyoruz dediler. zaten transfere gittiğinde önce seni ve eşini alıp yumurtaların son durumu, transfer edilecek olan, transfer sayısı, dondurulma olayı... aklına ne gelirse hepsini anlatıyorlar detaylı olarak.Bu arada 5.gune giden kac embriyon vardi ve hakan bey kalite konusunda ne dedi
kalite konusunda bir embriyoyu 3 şekilde değerlendirip , bu üç değerin ortalamasını alıp ona göre kaçıncı kalite olduğuna karar veriyorlarmış. biri embriyoyu saran zarmış. rahme konunca zar açılıp embriyoyu bırakmalıymış. diğeri zarın içindeki embriyonun kalitesiymiş. bu da tutunmayı sağlayan değermiş. diğeri de embriyo hücre sayısıymış. bu da dayanıklılığı gösteriyormuş. benim iki yumurtam 1 kalite olmuştu bu değerlere göre. biri şimdi tutunmaya çalışıyor diğeri de donmuş vaziyette. bir de benim cocukluk arkadasım orda hemsire. burdan adını vermiyim. onunla çok konuştuk. başarının en önemli kısmı laboratuar demişti. oranın da bu konuda çok iyi olduğunu söyledi. insallah biz de dahil, emek veren her anne adayı rüyalarına kavuşur .
çok uzun yazmışım