Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Ay senin heycanını yesinler her kelimenden belli ki oğlunu biran evvel evine götürmek istiyorsun Rabbim şifasını vermiş şükür ki taburcu oluyorsunuz bir daha yolunuzu hastaneye düşürmesin
Yaşadığın şehre bağlı ne giydireceğin canım sen hissedersin zaten sen kaç kat giyiyorsan bi kat fazlası diyor uzmanlar atlet uzun kollu altına patikli alt tulum ve yelek bir de orta kalın bi battaniye yeterli bence
Sağma işine de son ver eve geçince bence istedikçe emzir sütüm bitti diye düşünme bebek çektikçe arkası gelir ilk başta gelen şekerli sütle emzirmenin 10.dakşkasından sonra gelen yağlı damla damla sütün yararı kıyaslanamaz yağ asitleri çocuğa yarar o memeden o memeye geçir çocuk uyuyana kadar aralarda gazını da mutlaka çıkarmalısın
Çişli bezde de arkadaşın yukarda yazdığı gibi bizim de 3 4 kakalı toplam 6 7 bez gidiyo günde açınca yaptığı extra kakaları saymazsak

Rabbim yardımcınız olsun, acil şifasını acısız,ağrısız versin inşallah, sen sakın bozma moralini,o minikler çok dayanıklı, çok güçlüler, en kısa zamanda güzel haberi de vereceksin inşallah, berilimiz duamızda

Canım bizdeki durum şöyle; bugün itibariyle 15. günlüğüz 400 gram gibi bir artış var kiloda, babaya göre az, o yüzden günde 1 ya da 2 defa mama takviyesi yapıyoruz, ilk başlarda günde 30 cc idi, bugünlerde 60 cc çıkarttık, çünkü bitiriyor tamamını, açıkçası saat takip etmiyoruz çok fazla, bebek ne zaman isterse emziriyorum ama zaten 3 saati de geçtiği pek olmuyor, gündüzleri neredeyse her saatte bir emziriyorum, sürekli uyanıyor, eşim gece yatarken mama veriyor, benim de biraz uyuyup dinlenmem için, avent cam biberonla veriyoruz mamayı, göğsümü de tutuyor, artık o konuda sıkıntı yok, hatta göğsümü hiç bırakmak istemiyor, doktor bu yüzden emzik tavsiye etti,sürekli emme isteğini ben de doymamasına bağlamıştım, kaç gündür sağmıyordum, bu sabah lansinoh 2 li elektrikli ile sağdım, 15 dakikada 60+60 cc :120 cc çıktı, 1 saat önce emmesine rağmen 90 cc sütü biberonla içti, uyudu, kalan 30 cc sütü de yarıö saat sonra uyanıp yine içti. Bu konuda ben de hala net değilim, sanki bir şeyleri eksik, yanlış yapıyormuşum gibi geliyor. 2 göğüsten farklı miktarda süt gelmesini ben de ilk hafta yaşadım, avent kalkan kullanıyorum, sağ kalkana birikiyor, solda tek damla birikmiyordu, sağıyordum, sağ göğüs 40cc , sol göğüs 10 cc ancak vardı, 2 haftadır humana still tea(3 fincan) içiyorum, 1 kase çörek otlu yoğurt yiyorum, 1-2 tane taze incir ve kuru hurma yiyorum, 3 lt civarında da su içiyorum. 2 kalkanda da süt birikiyor, gece üzerime dökülüyor, ıslatıyor, yani ven faydasını gördüm, bugün sağdığımda da gördüm sonucu.

Gözünüz aydın canım, Allah analı babalı büyütsün, maşallah oğluşuna da, kucak dolusu sevgiler size

canım benim de ilk iki hafta sağdığımda sol göğsüm sağın üçte biri kadardı . ben hatanın bende olduğunu düşündüm çünkü ameliyatlı olunca rahat hareket edemiyordum normalde de güçsüz bir insanım.bebeği sol kolumla tutup solda emzirmek zor geliyordu sağ daha kolaydı biraz daha sağa yüklendim. ameliyat ağrım azalınca ikisini eşit verdim şimdi eşit miktarda süt geliyor. çünkü tek memeyle emziren çok duydum korktum açıkçası ikisi dururken bol bol emsin ama demi . birde işine karışmak gibi olmasın ama bebeğin aldığı kilo gayet iyiymiş bence manaya hiç gerek yoktu. zaten ilk 15 gün az alıyorlar. biz 15 günde 300 gr aldık düşün. sen babalara bakma benim eşime kalsa bi saniye ağlamasına izin vermicek. sen sütüne güvenn canım

Canim bebeklerimiz ayni gun dogdu sanirim 09.09 da. Yazdiklarinda tamamen benimle ayni. Benim bebegimde 10 gunlukken 400 gr aldi dr 250 gr almasi gerekiyor demisti fazla cikti yani. Ben de lansinohla 60+60 sagiyorum.

Bir iştahlı minnoş daha :) Süt miktarın yeterli gibi geldi bana canım. Bebek doymuyorsa ve dediğin gibi gece biraz dinlenmen açısından tolerasyon gösterilebilir ama eşin bu konuda kiloya takılmamalı bence. Zira 15 günde 400 gram çok normal. Normal şartlar altında 10 günde doğum kilosuna ulaşmaları bekleniyor. Bir de şu var; bebek ne kadar küçük doğarsa ilk aylık gelişimi o kadar hızlı oluyor. Benim bıdığın büyüme atağını ben buna bağlıyorum biraz. Senin durumunda da biraz yavaş ilerlemesini normal görebiliriz. Ama günlük ortalama 28 gr almaları gerekiyor. Şuan seninle aynı ölçekte mama veriyoruz ama bende ciddi süt yetersizliği var canım. Sağdığımda senin değerlerin çeyreğini bile görmediğim günler oluyor :) Maşallah diyeyim. Çok bilgili değilim bu konuda ama aylık kontrolde kilo alımı güzel ilerlerse mamayı kesmeniz sanırım en doğrusu olacak. Bol sütlü günler diliyorum size canım.

Kaninda enfeksiyon cikti. Antibiyotik tedavisi gordu 7 gundur damar yoluyla.
Arabayla gidicez eve zaten herhalde cok fazla disarda kalmaz zaten.

Hem de ne heyecan. Ilk defa hastane disina cikaricam. Ilk acik hava , evimize giris. Ustunu degistircem altini alicam ilk defa iki emzirme arasi uykusunda yaninda olucam uyanisini ağladığını gorucem... babasi 7 gundur ilk defa kucagina alicak..
Dusundukce daha da heyecanlaniyorum.
Ben istanbuldayim havalar serinledi. Cocuk benim giydigimin bi kat fazlasini giyse yetiyorsa baya ince giyicek :)) ben pek usumem cunku o yuzden kendimi degil de cevremdekileri referans alayim :)
Sagma konusunda da ben emzirdikten sonra kalan sutleri sagiyorum. Posete koyup dolaba atıyorum. Ilk baslarda tek meme aliyordu, digerini sagiyordum simdi ikisini de emiyor buyudu midesi. Ikisinde kalan sutleri de sagiyorum, memedeki tum sut bitince sut bitti diye daha cok sut uretiliyor diye biliyorum

Bizim bugun 8. Gunumuz 100 gr vermis. Normal di mi. ? Kendi kilosunda kalaaydi iyiydi ama ..

Çok çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce sağlığına kavuşur.

Merhaba anneler bebekleriniz hayırlı olsun bende şubat annesiyim. Oğlumun kırk mevlüdünde giydirdiğim şehzade mevlüt takımını satıyorum aranızda düşünenler olursa özelden bana ulaşabilirsiniz :) bebeklerinizle gazsız bol uykulu günler diliyorum :)

Emzirdikten sonra göğüste sütün bittiğini nasıl anlıyorsunuz?

arkadaslar ıyı aksamlar sızde bılıyorsunuzdur bu ınstagramda cok guzel el orgusu bebekler yapılıyor ancak kargo parası derken cok kulfetlı oluyor sızın bıldıgınız bır sıte varmı onları satan

Ben dun yzmayi unutmusum. Dun kalca usgsi yapildi elif berenin. Oglumda bizi odaya almamislardi bunda yanindaydik. Hastaneden hastaneye degisen bi prosedur sanirim.

Alt kismi soyunuk olmasi gerekiyor. Bez ustunde kaliyor ama onunu aciyorlar. Usumesin diye icten corap vs giydirmenizi oneririm hersey cikinca corap kalsin en azindan. Ortam biraz serince oluyor. Bebek hemsiresi ve ben govde ve bacaklarin hreketsiz kalmasini sagladik. Radyoloji uzmani iki bacaginda 3 kemiginin acisal yerlesimini olctu. Sonrasinda bacaklari tek tek karnina dogru bastirip usg ile izlem yapti. Hepsi toplamda 10 dakika kadar surdu.

Usg jelini isitilmis kullandiklari halde elif beren irkildi soguk olursa ondan hoslanmayabilirler. Bir de son kisimda bacagi bastirma hareketinde canlari aciyor sanirim ama kisa suruyor neyse ki.

Biz atlattik cok sukur herhangi bir sorun cikmadi. Darisi hepinizin tatli kuzularina

Canim gozun aydin saglikla buyutmek nasib olsun. Masallah boyu da kilosu da cok ideal :)

Bizim bugun 8. Gunumuz 100 gr vermis. Normal di mi. ? Kendi kilosunda kalaaydi iyiydi ama ..

Canim yogun bakimda kalan bir bebek icin cok cok normal. Anne yaninda surekli emzirilen bebekler bile 10.gunde dogun kilosuna ulasmasi bekleniyor. Yarindan itibaren insallah hic ayrilmamacasina kavusun kuzunla. Tum ozlemleriniz nihayete ersin. Saglikla annesinin koynunda buyusun kilo alsin kuzucum. Allah esirgesin hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…