Kızlar merhaba çok özledim hepinizi
selim tunadan fırsat buldukça girip okuyamadığım sayfaları okuyup alıntılayayım dedim ama telefonun azizliğine uğradım, alıntılarım gitti, kusura bakmayın lütfen, hepinize çok teşekkür ederim ayrı ayrı, tebrik mesajlarınızı okudum, meraklı bekleyişlerinizi okudukça çok mutlu oldum, çok şükür ikimiz de iyiyiz, bugün tam bir haftalık olduk, doğum hikayemi ilk fırsatta yazacağım ama o fırsat nasıl bulunacak bilemiyorum, sürekli emziriyorum, hayır demiyor bizim prens
özet geçecek olursam 3730 gram 54 cm olarak doğdu bizim oğluş, doğumdan bir haftaönce 3510 gramdı ölçümü, doğumdan bir gün önceyse 4151 gram ölçülmüştü, 3800-4000 gram civarı doğar demişti doktorumuz, su miktarım çok fazlaymış, bu yanılsama normal dedi, çektiğim sancılar da o yüzdenmiş, çok şükür yavruşum kucağımda, uyuyup uyandığımda gerçekliğine inanamıyorum, eşsiz bir şey, bambaşka bir mutluluk, hayattaki en güzel mucize, en güzel hediye, eşimin ayakları yere basmıyor, bu kadar havalanacağını hiç tahmin etmemiştim
Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Her kadın anne olmalıymış dedim kucağıma alınca
ilk bir haftamız nasıl geçti derseniz, şaşkın, telaşlı, yorgun, mutlu,aşırı mutlu, hep mutlu diyebilirim:) kayınvalidemler bizdelerdi
1
11Hatice11
sormuşsun, eltim kendisinden bekleneni yaptı evet, şaşırtmadı beni, ne kurbanı evine aldı, ne yardım etti, ne misafir ağırladı , üstüne üstlük, taburcu olduğumuz ilk gün 2 tane küçük çocuğunu tek başına bebeği merak ediyorlar diye bize gönderdi, ağrıdan ölüyorum ki, ağzımı açmadım, eşim kayınvalideme söylüyordu " yengem şaşırdı herhalde iyice, sinem'in dinlenmesi lazım, çocuklar gitmeli "diye. Hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalıştım, ağrılarım çoktu, bir an evvel toparlanıp, bebeğimle tam manasıyla ilgilenmeliydim, bayram 1. günü mutfağa bir girdim, ortalık darmadağın vaziyette, ev evlikten çıkmış haldeydi, eşim yüzüme bakıyor, " tamam, bayram bitişi komple halılar yıkamaya, yardımcı bayan çağırırız, her yeri tertemiz yapar" diye beni rahatlatmaya çalışıyor, ta ki bugün ev düzene girdi, bir oturup çay içebildim keyifle. İlk 3 gün hiç sütüm gelmedi kızlar bu arada, 1 gece kaldık hastanede, ertesi gün duş aldım, süt yok, ertesi gün yine duş, göğüsler bomba gibi ama gelen giden yok, sağdık15 cc ancak çıktı, 4. Gün artık miktarı arttı ama tabii ki yeterli değildi, philips avent 1 numarayla sma mama veriyoruz 3-5 dakikada bitiriyor, saatlerce mis gibi uyuyor bebitom, göğsümü tutuyorum gece hiç almıyor, gündüz de zorla alıyor, sağıp( lansinoh 2 li elektrikli makina) biberonla verince içiyor, çarşamba günü sarılık kontrolüne gittik, çok şükür sarılık çıkmadı ama doktordan fırçayı yedik, ne yiyor dedi, mama ve anne sütü, biberonla dedim, " ya hayır olmaz, naptınız, bakın alışır, bebeklerin alışkanlığı 3-4 gün dedi, "sezaryen doğum oldu, ilk 3 gün sütüm zaten yoktu"dedim, "mama verilecekse bile kaşık ya da enjektör" dedi, biliyoruz bunları teorikte, burada da konuştuk ama yaşayınca, çaresiz olunca veriyor insan, kaşıkla almadı Selim Tuna , döküldü, çıkardı filan, zor geldi belki bize de, fırçayı yeyince doktordan azıcık irkildik herhalde, oğlumla bir anlaşma daha yaptık, anne karnından antremanlı yavrum zaten anlaşmalara
" Selim Tuna biberon yok baby, meme emilecek bebeğim" dedim, 2 gündür sadece meme emiyoruz, sütüm arttı, önce sağ göğüsteki kalkanın(philips avent) içine süt birikiyordu, şimdi sol göğüse de birikmeye başladı, humana still tea içiyorum 3-4 fincan, bulgur pilavı, 3 -4 lt su, et sulu çorbalar ve hurma tüketiyorum, inşallah sütüm de faydalıdır. Her yaşadığımı kısa kısa özet geçesim var
hastane sürecinden de bahsedecek olursak, tek gece kaldım, 3 tane depend hasta külodu bir tane pijamayla taburcu oldum, bebeğe 3 hastane çıkışı tam takım 1 de yedekli almıştım, yetmedi diyebilirim, kirli üstüyle çıktı
8 tane bez koymuştum, yine yetmedi, babası gidip aldı, ilk gece neredeyse 4-5 defa mekonyum yaptı, benim sonda çekildikten sonraki temizliği de ıslak mendille yaptılar, 1 paket unibabay yenidoğan koymuştum, yetmedi, babamız yine gidip aldı. Doğum yapmayan çok az arkadaş kaldı sanırım, işe yararsa diye yazıyorum, aklıma gelenler bunlar kızlar.
Sizlerle bayramlaşamadık bile yoğunluktan, herkesin geçmiş bayramını da kutluyoruz, işte Selim Tuna'mız teyzeleri