• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlar merhaba çok özledim hepinizi:KK200: selim tunadan fırsat buldukça girip okuyamadığım sayfaları okuyup alıntılayayım dedim ama telefonun azizliğine uğradım, alıntılarım gitti, kusura bakmayın lütfen, hepinize çok teşekkür ederim ayrı ayrı, tebrik mesajlarınızı okudum, meraklı bekleyişlerinizi okudukça çok mutlu oldum, çok şükür ikimiz de iyiyiz, bugün tam bir haftalık olduk, doğum hikayemi ilk fırsatta yazacağım ama o fırsat nasıl bulunacak bilemiyorum, sürekli emziriyorum, hayır demiyor bizim prens:halay: özet geçecek olursam 3730 gram 54 cm olarak doğdu bizim oğluş, doğumdan bir haftaönce 3510 gramdı ölçümü, doğumdan bir gün önceyse 4151 gram ölçülmüştü, 3800-4000 gram civarı doğar demişti doktorumuz, su miktarım çok fazlaymış, bu yanılsama normal dedi, çektiğim sancılar da o yüzdenmiş, çok şükür yavruşum kucağımda, uyuyup uyandığımda gerçekliğine inanamıyorum, eşsiz bir şey, bambaşka bir mutluluk, hayattaki en güzel mucize, en güzel hediye, eşimin ayakları yere basmıyor, bu kadar havalanacağını hiç tahmin etmemiştim:KK200::nazar: Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Her kadın anne olmalıymış dedim kucağıma alınca:anne: ilk bir haftamız nasıl geçti derseniz, şaşkın, telaşlı, yorgun, mutlu,aşırı mutlu, hep mutlu diyebilirim:) kayınvalidemler bizdelerdi 1 11Hatice11 sormuşsun, eltim kendisinden bekleneni yaptı evet, şaşırtmadı beni, ne kurbanı evine aldı, ne yardım etti, ne misafir ağırladı , üstüne üstlük, taburcu olduğumuz ilk gün 2 tane küçük çocuğunu tek başına bebeği merak ediyorlar diye bize gönderdi, ağrıdan ölüyorum ki, ağzımı açmadım, eşim kayınvalideme söylüyordu " yengem şaşırdı herhalde iyice, sinem'in dinlenmesi lazım, çocuklar gitmeli "diye. Hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalıştım, ağrılarım çoktu, bir an evvel toparlanıp, bebeğimle tam manasıyla ilgilenmeliydim, bayram 1. günü mutfağa bir girdim, ortalık darmadağın vaziyette, ev evlikten çıkmış haldeydi, eşim yüzüme bakıyor, " tamam, bayram bitişi komple halılar yıkamaya, yardımcı bayan çağırırız, her yeri tertemiz yapar" diye beni rahatlatmaya çalışıyor, ta ki bugün ev düzene girdi, bir oturup çay içebildim keyifle. İlk 3 gün hiç sütüm gelmedi kızlar bu arada, 1 gece kaldık hastanede, ertesi gün duş aldım, süt yok, ertesi gün yine duş, göğüsler bomba gibi ama gelen giden yok, sağdık15 cc ancak çıktı, 4. Gün artık miktarı arttı ama tabii ki yeterli değildi, philips avent 1 numarayla sma mama veriyoruz 3-5 dakikada bitiriyor, saatlerce mis gibi uyuyor bebitom, göğsümü tutuyorum gece hiç almıyor, gündüz de zorla alıyor, sağıp( lansinoh 2 li elektrikli makina) biberonla verince içiyor, çarşamba günü sarılık kontrolüne gittik, çok şükür sarılık çıkmadı ama doktordan fırçayı yedik, ne yiyor dedi, mama ve anne sütü, biberonla dedim, " ya hayır olmaz, naptınız, bakın alışır, bebeklerin alışkanlığı 3-4 gün dedi, "sezaryen doğum oldu, ilk 3 gün sütüm zaten yoktu"dedim, "mama verilecekse bile kaşık ya da enjektör" dedi, biliyoruz bunları teorikte, burada da konuştuk ama yaşayınca, çaresiz olunca veriyor insan, kaşıkla almadı Selim Tuna , döküldü, çıkardı filan, zor geldi belki bize de, fırçayı yeyince doktordan azıcık irkildik herhalde, oğlumla bir anlaşma daha yaptık, anne karnından antremanlı yavrum zaten anlaşmalara:KK66:" Selim Tuna biberon yok baby, meme emilecek bebeğim" dedim, 2 gündür sadece meme emiyoruz, sütüm arttı, önce sağ göğüsteki kalkanın(philips avent) içine süt birikiyordu, şimdi sol göğüse de birikmeye başladı, humana still tea içiyorum 3-4 fincan, bulgur pilavı, 3 -4 lt su, et sulu çorbalar ve hurma tüketiyorum, inşallah sütüm de faydalıdır. Her yaşadığımı kısa kısa özet geçesim var :KK66: hastane sürecinden de bahsedecek olursak, tek gece kaldım, 3 tane depend hasta külodu bir tane pijamayla taburcu oldum, bebeğe 3 hastane çıkışı tam takım 1 de yedekli almıştım, yetmedi diyebilirim, kirli üstüyle çıktı:KK66: 8 tane bez koymuştum, yine yetmedi, babası gidip aldı, ilk gece neredeyse 4-5 defa mekonyum yaptı, benim sonda çekildikten sonraki temizliği de ıslak mendille yaptılar, 1 paket unibabay yenidoğan koymuştum, yetmedi, babamız yine gidip aldı. Doğum yapmayan çok az arkadaş kaldı sanırım, işe yararsa diye yazıyorum, aklıma gelenler bunlar kızlar.
Sizlerle bayramlaşamadık bile yoğunluktan, herkesin geçmiş bayramını da kutluyoruz, işte Selim Tuna'mız teyzeleri:KK200::nazar:
Maşallah selim tunaya çok tatlı:KK200::KK200::nazar: seni bu gece rüyamda gördüm demek sabah senin yazdıklarını okuyacakmışım, rüyamda "çoktandır yazmadın seni merak ettik" diyorum:KK73: tavsiyelerine uyacağım canm bende biraz daha bez ekleyeyim o zaman bende seninle aynı miktarda koymuştum:oops: şimdi nasılsın ağrıların azaldı mı? Ev için kendini çok yorma dikkat et, öpüyorum:KK36::KK36:

Öncelikle herkese merhaba.uzun süredir forumu takip ediyordum anca üye olup yazmaya fırsatım oldu. Doğum yapan annelere bebişleriyle birlikte harika günler diliyorum. Darısı bekleyenlerin basına. Sat a göre 28 eylül görünüyor benim doğum ama bi aksilik olmazsa normal doğumu bekleyeceğimizden ne zaman olur kestiremiyorum. Bir günüm bir günüme tutmuyor. Bi gün cok enerjiğim bir gün kasıklarımda ve belimde ağrı. Herkese hayırlı doğumlar.
Bende aynıyım canm bazen evde durasım gelmiyor bişeyler yapasım geliyor bazende evden dışarı adım atacak halim olmuyor, sanırım böyle böyle doğuma gireceğiz:halay:

Geldim canım geldim:KK66: tam bir hafta oldu biz kendimizi ancak toparlayabildik, yarın da dikişlerimiz alınacak, sen naptın, en son sezaryen gibi demiştin, tarih kesinleşti mi?​
Çok senindim tekrar aramıza geldiğin için:KK9: benim için 26 dedi ama pazartesi gittiğimde kesinleşir sanırım, ayy bende artık doğurmak istiyorum hem ağrılarımdan hemde meraktan:oops: suyun çok olduğu için ağrıların olduğunu yazmışsın benimde son günlerim hala suyumda azalma olmadı ondan mı acaba bu ağrılar, bebişde gelmiyor zaten:KK200:

Çok keyifsiz bir gece yaşadık kızlar. Hatta gece ile sınırlı değildi. Öğlen 2 de uyandı bebişim, klasik emişme seansı gaz çıkar altını aç. Üstünede bıcı bıcı yaptırdık. D vitaminine başladığımız günden beri bebiş huysuzdu. Önceki gün d vitaminini vermeyi unutmuştuk ve keyifli geçirmişti. Fakat mecbur tuttukları için banyodan sonra onu verdik. Bebişin ayarları kaçtı.
Öğlen saat 2 den gece saat 2 ye kadar uyumadı. Sürekli ağladı, çırpındı, emdi, gazlandı, altı değişti... aklımızı kaçıracaktık. Üstünede üst üste misafir...:KK12:
O ağladıkça her kafadan trilyon ses:işsiz:
Yok aç bu çocuk mama ver, gazı var onu sür. Sütüm yetiyor denince yok yaramıyor demekki. En son çıldırıp ufak çapta terör estirince sustular:olamaz:
Monovit denen ilaç çöpü boyladı
Ben terör estirince (kimseye eyvallahım yoktur) herkes dağıldı:KK45:
Gece 2ye kadar bebişim ağladı kustu çırpındı
2de inleye inleye uyudu zavallım
Elim kırılsaydı vermeseydim:kızgın:
Toksik etki dedikleri olayı dibine kadar yaşadık malesef. Şimdi d vitamini olayını nasıl çözeceğiz bilmiyorum:işsiz:

Çok keyifsiz bir gece yaşadık kızlar. Hatta gece ile sınırlı değildi. Öğlen 2 de uyandı bebişim, klasik emişme seansı gaz çıkar altını aç. Üstünede bıcı bıcı yaptırdık. D vitaminine başladığımız günden beri bebiş huysuzdu. Önceki gün d vitaminini vermeyi unutmuştuk ve keyifli geçirmişti. Fakat mecbur tuttukları için banyodan sonra onu verdik. Bebişin ayarları kaçtı.
Öğlen saat 2 den gece saat 2 ye kadar uyumadı. Sürekli ağladı, çırpındı, emdi, gazlandı, altı değişti... aklımızı kaçıracaktık. Üstünede üst üste misafir...:KK12:
Yok aç bu çocuk mama ver, gazı var onu sür. Sütüm yetiyor denince yok yaramıyor demekki. En son çıldırıp ufak çapta terör estirince sustular:olamaz:
Toksik etki dedikleri olayı dibine kadar yaşadık malesef. Şimdi d vitamini olayını nasıl çözeceğiz bilmiyorum:işsiz:
Bende d vitamini verince bebeğim huy değiştirdi hep uyurdu şimdi uyutamiyoruz Rabbim kolaylıkla büyütmeni nasip etsin

Canm dün sabah 10 adogru normal.doguma başladılar 12 de Bebeğimi kucagima aldim gece sabaha kadar sancı cekmistim hastaneye gldgmde 8cm acilma warms yuzde 60 ini yapmsn zaten dedi doktorum ikimiz de iyiyiz şükür darısı kalan arkadaslarima ♥♥
Maşallah size çok güzel görünüyorsunuz:KK200::KK200: Allah analı babalı büyütsün canm, kaç kilo doğdu canm?:nazar::nazar:

Canm geçmiş olsun doktoruna sordun mu? Sana başka bir çare bulur belki, bu konularda henüz deneyimli değilim ama şu gelenler ve bilmiş bilmiş davrananlar yok mu sinir ediyor beni, gerçi sen onların üstesinden gelmişsin, rüzgar nasıl şimdi?

Bende d vitamini verince bebeğim huy değiştirdi hep uyurdu şimdi uyutamiyoruz Rabbim kolaylıkla büyütmeni nasip etsin

Amin canım hepimize İnşallah :dua:
Aynen mışıl mışıl uyuyan çocuk çıldırdı resmen bu vitaminden sonra. Direk çöpü boyladı. Dün ki halimizi görsen, o inledikçe kahroldum resmen:KK43:

Canm geçmiş olsun doktoruna sordun mu? Sana başka bir çare bulur belki, bu konularda henüz deneyimli değilim ama şu gelenler ve bilmiş bilmiş davrananlar yok mu sinir ediyor beni, gerçi sen onların üstesinden gelmişsin, rüzgar nasıl şimdi?

Pazartesi kendi doktoruna ulaşmaya çalışacağım. Monovit ve devit kullanırken çok dikkatli takip etmek lazımmış. Prospektüsünü okuduğumda dehşete düştüm. Hayır ben hayatta prospektüsü okumadan ilaç kullanmam nasıl böyle bir savsaklık yaptım anlamıyorum:kızgın:
Yan etkileri gördüğünde bırakman gerekiyor. Maalesef biz bütün yan etkileri yaşadık:işsiz:
İyiki lohusalığı kullanıyorum böyle durumlarda. Sessiz kalsam vallahi stresten sütüm kaçar:KK45: o kadar çok bilmişle doluyorki o dönem etrafında. Hepsinin dilinde biz kaç çocuk büyüttük lafları:KK14: ben ağızlarını torba yapıp büzünce sustular mecburen:KK53:
Rüzgar şimdi daha iyi, gözler kapalı emişiyor kucağımda kuzum:KK200::nazar:

banu86 banu86
fatihpepe fatihpepe ......22 eylül perşembe
tubisimben tubisimben
1 11Hatice11
kubbaa kubbaa
d_d_m d_d_m
Karakedck Karakedck
ajenjo ajenjo
Cilekkokusu12345 Cilekkokusu12345
@bebekicin
nigzess nigzess
Elfdenizz Elfdenizz
B Battaniyem1 ........19 eylül pazartesi
R rhyildiz .......... 21 eylül çarşamba
elfinya elfinya ..........19 eylül pazartesi..
D dolunaysu ......22 eylül perşembe
dombulyanak dombulyanak
Y YAGMURTOPRAKK
nino nino
M mystiquee
kızlar 20kişi olduk henüz eksilmedik bakalım kim hızlı çıkacak:KK55:
:KK55:
sinemnur sinemnur maaşallah damadım yakışıklıymış:) kızım görmeden ben beğendim:cool: tavsiyelerin için çok teşekkürler hemen hastane çantama ilaveleri yapıyorum,sen müsait oldukça yaz bize.tavsiyelerini bekliyoruz canım..
ELA3411 ELA3411 canım haberini bekliyorduk hayırlı olsun bebişin maaşallah çok güzel aile fotonuz:nazar: doğum hikayeni bekliyoruz

Aynen mışıl mışıl uyuyan çocuk çıldırdı resmen bu vitaminden sonra. Direk çöpü boyladı. Dün ki halimizi görsen, o inledikçe kahroldum resmen:KK43:

Pazartesi kendi doktoruna ulaşmaya çalışacağım. Monovit ve devit kullanırken çok dikkatli takip etmek lazımmış. Prospektüsünü okuduğumda dehşete düştüm. Hayır ben hayatta prospektüsü okumadan ilaç kullanmam nasıl böyle bir savsaklık yaptım anlamıyorum:kızgın:
Yan etkileri gördüğünde bırakman gerekiyor. Maalesef biz bütün yan etkileri yaşadık:işsiz:
İyiki lohusalığı kullanıyorum böyle durumlarda. Sessiz kalsam vallahi stresten sütüm kaçar:KK45: o kadar çok bilmişle doluyorki o dönem etrafında. Hepsinin dilinde biz kaç çocuk büyüttük lafları:KK14: ben ağızlarını torba yapıp büzünce sustular mecburen:KK53:
Ayy nasılda tatlıdır şimdi:KK200::KK200: o zaman bunlar bize de ders olsun, çok şükür ki şimdi rüzgar iyi:nazar::nazar: benim çevremde o çok bilmiş insanlardan yok ama lohusayken herşeyden nem kapabilirim:KK70:

Aci

Acilen d-drops edin canim. Amazondan siparis vermeyi dene en kotu ihtimalle. Cok gecmis olsun :(

Kızlar merhaba çok özledim hepinizi:KK200: selim tunadan fırsat buldukça girip okuyamadığım sayfaları okuyup alıntılayayım dedim ama telefonun azizliğine uğradım, alıntılarım gitti, kusura bakmayın lütfen, hepinize çok teşekkür ederim ayrı ayrı, tebrik mesajlarınızı okudum, meraklı bekleyişlerinizi okudukça çok mutlu oldum, çok şükür ikimiz de iyiyiz, bugün tam bir haftalık olduk, doğum hikayemi ilk fırsatta yazacağım ama o fırsat nasıl bulunacak bilemiyorum, sürekli emziriyorum, hayır demiyor bizim prens:halay: özet geçecek olursam 3730 gram 54 cm olarak doğdu bizim oğluş, doğumdan bir haftaönce 3510 gramdı ölçümü, doğumdan bir gün önceyse 4151 gram ölçülmüştü, 3800-4000 gram civarı doğar demişti doktorumuz, su miktarım çok fazlaymış, bu yanılsama normal dedi, çektiğim sancılar da o yüzdenmiş, çok şükür yavruşum kucağımda, uyuyup uyandığımda gerçekliğine inanamıyorum, eşsiz bir şey, bambaşka bir mutluluk, hayattaki en güzel mucize, en güzel hediye, eşimin ayakları yere basmıyor, bu kadar havalanacağını hiç tahmin etmemiştim:KK200::nazar: Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Her kadın anne olmalıymış dedim kucağıma alınca:anne: ilk bir haftamız nasıl geçti derseniz, şaşkın, telaşlı, yorgun, mutlu,aşırı mutlu, hep mutlu diyebilirim:) kayınvalidemler bizdelerdi 1 11Hatice11 sormuşsun, eltim kendisinden bekleneni yaptı evet, şaşırtmadı beni, ne kurbanı evine aldı, ne yardım etti, ne misafir ağırladı , üstüne üstlük, taburcu olduğumuz ilk gün 2 tane küçük çocuğunu tek başına bebeği merak ediyorlar diye bize gönderdi, ağrıdan ölüyorum ki, ağzımı açmadım, eşim kayınvalideme söylüyordu " yengem şaşırdı herhalde iyice, sinem'in dinlenmesi lazım, çocuklar gitmeli "diye. Hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalıştım, ağrılarım çoktu, bir an evvel toparlanıp, bebeğimle tam manasıyla ilgilenmeliydim, bayram 1. günü mutfağa bir girdim, ortalık darmadağın vaziyette, ev evlikten çıkmış haldeydi, eşim yüzüme bakıyor, " tamam, bayram bitişi komple halılar yıkamaya, yardımcı bayan çağırırız, her yeri tertemiz yapar" diye beni rahatlatmaya çalışıyor, ta ki bugün ev düzene girdi, bir oturup çay içebildim keyifle. İlk 3 gün hiç sütüm gelmedi kızlar bu arada, 1 gece kaldık hastanede, ertesi gün duş aldım, süt yok, ertesi gün yine duş, göğüsler bomba gibi ama gelen giden yok, sağdık15 cc ancak çıktı, 4. Gün artık miktarı arttı ama tabii ki yeterli değildi, philips avent 1 numarayla sma mama veriyoruz 3-5 dakikada bitiriyor, saatlerce mis gibi uyuyor bebitom, göğsümü tutuyorum gece hiç almıyor, gündüz de zorla alıyor, sağıp( lansinoh 2 li elektrikli makina) biberonla verince içiyor, çarşamba günü sarılık kontrolüne gittik, çok şükür sarılık çıkmadı ama doktordan fırçayı yedik, ne yiyor dedi, mama ve anne sütü, biberonla dedim, " ya hayır olmaz, naptınız, bakın alışır, bebeklerin alışkanlığı 3-4 gün dedi, "sezaryen doğum oldu, ilk 3 gün sütüm zaten yoktu"dedim, "mama verilecekse bile kaşık ya da enjektör" dedi, biliyoruz bunları teorikte, burada da konuştuk ama yaşayınca, çaresiz olunca veriyor insan, kaşıkla almadı Selim Tuna , döküldü, çıkardı filan, zor geldi belki bize de, fırçayı yeyince doktordan azıcık irkildik herhalde, oğlumla bir anlaşma daha yaptık, anne karnından antremanlı yavrum zaten anlaşmalara:KK66:" Selim Tuna biberon yok baby, meme emilecek bebeğim" dedim, 2 gündür sadece meme emiyoruz, sütüm arttı, önce sağ göğüsteki kalkanın(philips avent) içine süt birikiyordu, şimdi sol göğüse de birikmeye başladı, humana still tea içiyorum 3-4 fincan, bulgur pilavı, 3 -4 lt su, et sulu çorbalar ve hurma tüketiyorum, inşallah sütüm de faydalıdır. Her yaşadığımı kısa kısa özet geçesim var :KK66: hastane sürecinden de bahsedecek olursak, tek gece kaldım, 3 tane depend hasta külodu bir tane pijamayla taburcu oldum, bebeğe 3 hastane çıkışı tam takım 1 de yedekli almıştım, yetmedi diyebilirim, kirli üstüyle çıktı:KK66: 8 tane bez koymuştum, yine yetmedi, babası gidip aldı, ilk gece neredeyse 4-5 defa mekonyum yaptı, benim sonda çekildikten sonraki temizliği de ıslak mendille yaptılar, 1 paket unibabay yenidoğan koymuştum, yetmedi, babamız yine gidip aldı. Doğum yapmayan çok az arkadaş kaldı sanırım, işe yararsa diye yazıyorum, aklıma gelenler bunlar kızlar.
Sizlerle bayramlaşamadık bile yoğunluktan, herkesin geçmiş bayramını da kutluyoruz, işte Selim Tuna'mız teyzeleri:KK200::nazar:
Maşallah çok tatlı ne güze bakmış benim de 29 ya da 30 eylul e sezeryan için gün verildi beni de listeye eklemişsiniz kızım olacak

Canm dün sabah 10 adogru normal.doguma başladılar 12 de Bebeğimi kucagima aldim gece sabaha kadar sancı cekmistim hastaneye gldgmde 8cm acilma warms yuzde 60 ini yapmsn zaten dedi doktorum ikimiz de iyiyiz şükür darısı kalan arkadaslarima ♥♥

Maşallah Allah analı babalı büyütsün :)

Toksik etki dedikleri olayı dibine kadar yaşadık malesef. Şimdi d vitamini olayını nasıl çözeceğiz bilmiyorum:işsiz:[/QUOTE

Çok geçmiş olsun. Bizimde d vitamini monovit dün ilk defa verdim şimdilik bir etkisini görmedim ama içime kurt düştü acaba bizde aynısını yaşarmıyız.

banu86 banu86
fatihpepe fatihpepe ......22 eylül perşembe
tubisimben tubisimben
1 11Hatice11
kubbaa kubbaa
d_d_m d_d_m
Karakedck Karakedck
ajenjo ajenjo
Cilekkokusu12345 Cilekkokusu12345
@bebekicin
nigzess nigzess
Elfdenizz Elfdenizz
B Battaniyem1 ........19 eylül pazartesi
R rhyildiz .......... 21 eylül çarşamba
elfinya elfinya ..........19 eylül pazartesi..
D dolunaysu ......22 eylül perşembe
dombulyanak dombulyanak
Y YAGMURTOPRAKK
nino nino
M mystiquee
kızlar 20kişi olduk henüz eksilmedik bakalım kim hızlı çıkacak:KK55:
:KK55:
sinemnur sinemnur maaşallah damadım yakışıklıymış:) kızım görmeden ben beğendim:cool: tavsiyelerin için çok teşekkürler hemen hastane çantama ilaveleri yapıyorum,sen müsait oldukça yaz bize.tavsiyelerini bekliyoruz canım..
ELA3411 ELA3411 canım haberini bekliyorduk hayırlı olsun bebişin maaşallah çok güzel aile fotonuz:nazar: doğum hikayeni bekliyoruz
Bende varım Can'ım 28 eylül:KK200:

Maşallah Can'ım çok tatlısınız hayırlı olsun darısı biz bekleyenlere inş.

Allahııııııııımmmmmm bu nasıl bi tatlılık maşallah selim tuna'ya annesi:)) allah nazardan korusun oğluşunu darısı bize inşallah canın. Heyecanla bir çırpıda okudum. Eltine allah akıl fikir versin çocukları yalnız göndermek çok ayıp olmuş gelip bi işin ucundan tutsa ölmezdi. Sonuçta hepimiz kadınız komşu komşuya yardıma geliyor yeri gelince. Neyse çok uzatıp tekrar sinir etmeyim seni. Önemli olan şu anki heyecan ve mutluluğun:))))) benimki ikinci olacak ama yinede en az ilki kadar heyecanlıyım:))
Doktordan memnun kaldın mı? Doğum spinal mi oldu nasıl geçti bebişi görebildinmi hemen:)? Birde toplam ne ödediniz hastaneye. Doğum 1100 biliyordum 1500 olduğunu duydum oda ve refakatçi eklenince ne kadar oldu? Sonda doğumdan ne kadar sonra çıktı ve yürüdün canım? Benim ilk doğumda ikindi 4 gibi çıktım gece 12 ye kadar öylece beklettiler zor geçti saatler:KK43: ilgi yoktu o yüzden şimdi bu hastaneye tercih ettik inşallah ağrım var diyince iğne ilaç yardıma koşuyorlardır:KK43:
Çok soru sordum canım farkındayım:)) fırsat buldukça yazarsan sevinirim. Paşayı benim için bol bol öp kokla. Maşallah ona:nazar:
Teşekkür ederiz kuzummm, amin inşallah, Rabbim herkesi sağlıkla hayırlısıyla kurtarsın, elti faktörünü yok sayıyorum elimden geldiğince, şu günlerde dünyanın en güzel mutluluğunu yaşıyorum:anne:eşim sürekli" biz Selim Tunanın bu hallerini çok özleriz, o zaman bir tane daha yaparız " diyor, ikimiz de bebek konusunda son 1 yıldır istek duyuyorduk ama 2. Planının bu kadar erken yapılacağını düşünmezdim hiç:halay:
Feyza hanım doğum haftasında extra bir ilgiliydi canım anlatamam, doğum öncesi ellerimi tuttu, üşümüşsün diye ısıtmaya filan çalıştı, sohbet ettik, çok canayakındı anlayacağın, ekibi de çok iyi gerçekten, spinal oldum, hemen getirdiler kuzumu, kokladım, öptüm, sıcacıkkk, mis kokuluuuu, ipekten daha ince, yumuşacıkkk... şu anda yazarken de ağlıyorum, müthiş bir hismiş. 08:30 gibi ameliyathanedeydim, 08:51 de kollarımdaydı yavrum, 10:30 gibi odama çıktım, yavrum babasının kollarında beni bekliyordu:KK200: sezaryen çok zormuş dediğim anlar oldu, kimsenin gözü korkmasın o minik yanak, dudak yüzünüze değdiğinde başka hiçbir şeyin önemi yok diyorsun.
Sonda saat 4:30 gibi çıkarıldı, ilk yürüyüş için kaldırdılar, o yürüyüşü atlatmak işin zor kısmı,3 tane serum bağladılar, 4 tane parol damar içi verdiler, antibiyotik ve mide koruyucuları sürekli yaptılar, kalça ya da bacaktan ağrım var dedikçe tilcotil ağrı kesiciyi uyguladılar, wcye çıkmak çok zordu ilk gün, daha çok yakın zamana kadar kullanılan bir ağrı kesici varmış , ismini umuttum, sanırım endioldü, ürünün o serisine ait bir sıkıntı mı bilmiyorum, baş hemşire "keşke ondan verebilsek de, bu ağrıları çekmesen ama artık stopaj yaptık kullanmıyoruz, hastalarda deliryum başladı resmen, halüsinasyon gördü hepsi de"dedi, parol ve tilcotillerle ilk geceyi atlattık canım, onun için zordu, 1. Gün wcye gitmek böyle zorken, "artık ayağa kalkamam ben, basamam artık" diyordum,2. Gün eşime koridorda yürüyelim mi dedim, o acı hiç geçmeyecek gibi şiddetli ama saatler içerisinde iyileşiyor, detaylı yazdığım için kimseyi korkutmuyorumdur umarım, ben hemşire doktor kim gelirse " ne zaman geçecek?" sorusunu soruyordum sadece, 4 adımlık wc yolunda eşimin omzunda ağlıyordum, internetten tek baktığım "sezaryen sancısı kaç günde geçiyor?" Zamanını bilirsem dayanma gücüm artacak gibi hissediyordum, o yüzden anlatıyorum.
Doğum haberini herkese sonradan vermeyi tercih etmiştik, sadece eşimle gittik hastaneye, hemşire bayan refakatçi deyince haber verdik geldiler, başkent hastanesinde doğum süreci hakkında tek olumsuz yorumu tek bir hemşire hakkında yapabilirim, o da çok mühim bir şey değil ama bebeğim ilk başta meme ucunu tutamadı, hemşire de 31 haftalık hamileydi ve belli ki sıkıntısı vardı, uğraşmak istemedi, uğraşamadı, bir de bayan refakatçi diye tutturdu,"hayır, eşim kalacak" dedim en sonunda, yorum yapamadı, sonuçta tek kişilik odadayız, ortamda erkek olması kimi rahatsız edebilir ki, yanlış mı düşünüyorum, kaç kişi yurtdışında ailesinden uzakta doğum yapıyor, tek eşi oluyor yanında, neyse hemşireye kati dilde söyleyince anladı, zaten nöbeti de bitmişti, diğer personel her konuda çok yardımcı ve iyi niyetliydi, doktorumun yardımcı hemşiresi, nst sorumlusu bile geldiler odaya ziyaretimize, SelimTunayı sevmeye:KK66:
Doğum ücreti hakkında 1500 derlerse itiraz et, takip hastasıyım daha geçen gün 1000 demiştiniz dersin, maalesef yan yana 4 kişi oturuyor yatış işlemlerinde, bir bey var suratsız, sadece o 1500 diyor, diğerleri 1000, biz de anlam veremedik.
Biz toplamda 1375 tl ödedik, 1000 tl doğum, 225 tl suit oda, 50 tl refakatçi, 100 tl extra ödemeler( yatış için bu standart)
İnşallah çok güzel, çok rahat geçer canım senin, çok dikkat et kendine, öperim yavrumu, biz de sizi çok öpüyoruz teyzesi:KK200:

Back