- 2 Kasım 2015
- 590
- 2.007
- 113
anladım canım su konusunda sıkıntım yok nerdeyse tek suyla beslenebilirimcnm dedigin gibi bir memeye 20 dk doymus oluyor ben dakika tutmuyorum biraz bir memeden biraz diger memeden veriyorum bazen az emdigini dusundugumde 1 saat sonra geri uyandiriyorum yani sk sk emziriyorum gunde 3 lt ye yakinda su iciyorum
sagol cnmanladım canım su konusunda sıkıntım yok nerdeyse tek suyla beslenebilirimsağlıkla kal
en hayirli dogumu doktorunla kararlastirirsiniz cnm hayirlisi olsunCnm sağol cvp için.. Evet ilk doğum ve kuyruk sokumu kemiğinde bi problem var be olduğunu bilmiyorum ve yarın doktorla bu konuyu ayrıntılı görüşüp belki de sezeryan olurum diyodum
Ayy gozunuz aydin sukurler olsun :))sonunu tahmin edemeden okudum :))Merhaba kızlar, ben de Zeynep'imi kucağıma aldım:)
Kusura bakmayın yazamadım. Süreç çok yoğun geçti gerçekten. Hatırlarsanız ctesi gece 01.30 da hastaneye yatışım yapıldı. 02.15de vajinadan rahim olgunlaştırıcı bir ilaç koydular ve 5-6 saat sonra gidişat belli olur, açılma olursa normal doğum şansın var dediler. Maalesef süre sonunda ilaç sancı yapsa da açılmam olmadı. Sonra çok üzüldüğüm için doktor nst sonuçlarım iyi olunca bir 6 saat daha bekleyelim dedi. O 6 saat sonunda da açılma olmadı. Sezeryan için aç bıraktılar tabi beni. Doktorun artık ameliyathaneye gidiyoruz demesini beklerken bir kere daha deneyeceğiz demesiyle dünyalar benim oldu. 24 saat dolunca ilacı çıkarıp, rahimi 4-5 saat dinlendirip tekrar koyacağız diyerek gitti. Ben bu arada yemek yedim filan. Herkese haber verdik, doğum bugün olmuyor yarın denenecek tekrar diye. 17.15te yatakta dinlenirken birden acaip şiddetli bir ağrı girdi ve pıt diye bir ses geldi içimden. Eşim beni kıvranırken görüp ne oluyor dedi, çabuk belimi ov dedim.O arada ebe hemşire de geldi. Beli mi ağrıyor, bu çok iyi dedi. Eşime Nasıl ovacağını göstermek istedi. Durun bir lavaboya gideceğim, çişim geldi dedim( afedersiniz). Doğrulmamla altıma yaptığımı sanmam bir oldu. Tutamıyorum, altıma yapıyorum dedim. Ebe yok suyunuz geliyor diyor, ben hala iddialaşıyorum, ana tuvaletim gelmişti, tutamadım işte filan dedim. Kızcağızı da yanılttım. Nöbetçi oktor gelsin baksın madem dedi. Doktor geldi, evet suyun gelmiş, açılma da var 2 cm kadar dedi. Ondan sonra süreç başladı ve 23.18de normal doğumla kızımı kucağıma aldım çok şükür:)
Bunu da çok uzattım ama tüm ayrıntıları doğum hikayem kısmına yazacağım inş.
Bizden haberler böyle şimdilik. Darısı henüz kucaklarına almayanların başına.
Bu arada 40 sayfa var okumadığım, kimler doğum yaptı çok merak ediyorum:)
Kizlar hepinize cok tesekkur ederim ben dogum yaptim dun sabah 10:30 da lekelenmede gelince daha beklemedim 11 de hastanedeydim aciklik 6-7 cm olmustu gitmemle dogum masasina almalari bir oldu 11:20 de 49 cm 2834 gr dogdu dikisim yok ama emzirdikten sonra cok sancim oluyor
Kizlar doğum yapan tayfaya ben de katıldım cok şükür. 31 agustosta sezaryen ile aldım oğlumu kucağıma. 2745gr dogdu minigim. Yeni yeni kendime gelebiliyorum. Göğüs uclarim yara oldu bebegimi emzirmekle cebellesiyorum. Bi de sarilik var 5.gunumuzde 12 cikti deger. 2 gune bir kontrole goturcez insallah düşer. Surekli emzirmeye çalışıyorum. Burayi cok takip edemedim. Dogum yapan herkesin bebişleri hayirli ugurlu olsun inşallah saglicakla büyüsün yavrularimiz.
Kızlar yazışmaları okuyamadım. Bebeği olanların gözü aydın. Bekleyenlere de Allah yardım etsin. oğlum geldi benim de. Gebelik zehirlenmesi çıktı sabahtan ikindiye normali bekledik açılma olmayınca 5te Sezeryanle doğdu oğlum.
Arkadaşlar bebeğimi kucağıma aldım. Çok teşekkür ederim dua eden, etmeyen herkesten. Rabbim sizleri de, hepinizi kolayca kurtarsın inşallah hayırlısıyla
Bebeğim 39+5 te 3810 kg normal doğumla doğdu çok şükür
İlk emmeyi de hallettik çok şükür. Nasıl bir içgüdüyle doğuyorlar maşallah emmeye çalışıyorlar
Gece ilk doğum olmamasına rağmen açılma yavaş ilerliyor, bebeğin kafası yukarıda diye üzülürken dayanamayacağımı sanıp epidural istemeye karar vermiştim. Biraz dinlenirim diye. Ebe uyuyordu daha doğmaz diye
Kaldırdım, epidural istiyorum ben 1 dakikada bir geliyor sancı dedim. Kalktı bi muayene edelim dedi. Muayeneden sonra telefonu eline aldı. Doktor bey dedi, içimden anestezi uzmanını aramış heralde dedim. Sevindim. Meğer açıklık tamamlanmış, doğum için kadın doğum doktorunu arıyormuş. Doktor da şaşırdı, niye haber vermediniz gibilerinden. Suyum gelmemişti daha, onu getirdi. Neyse velhasıl ikimiz de sağlıklıyız çok şükür. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Bebeğime kavuştum çok şükür kızlar bekleyen herkes sağlıcakla kavuşur inş bebişlerine
@banu86 @tubisimbensinemnur R rootstock @DIPTISDIPTIS ve suanda gerçekden adlarını unuttuysam tebrik eden ve geçmiş olsun dien tüm can arkadaşlara teşekkürler biraz deil baya geç yazmamın sebebi ağrılarımın iğneyle bile geçmio olması neyse yavaştan atlatıoruz doğum fotolarımız 8 hafta sonra gelceği için elimde olan nadir fotolardan koyayım dedim...işte ben buda benim minik kızım umay izmir
Arkadaşlar bebeğe pudra kullanıyor musunuz? Zararlı diye okudum ama şimdilik sudocrem kullanıyorum poposuna ama boynuna koltuk altına falan pıdra düşünmüştüm bilginiz var mı siz kullanıyor musunuz
Sutum yetiyor mu yetmiyor mu hic emin olamiyorum kizlar. Bazen 10dk emiyor uyuyakaliyor emerken,yatiriyorum ben de. Kisa sure sonra tekrar uyaniyor. Doymuyor muu yaramazliktan mi emin degilim. Kilo kaybi da sinirda su an. Cuma kontrolu var yine kilosu dusmus cikmaz umarim. Gecen gun o kadar agladi ki oturdum ben de onunla agladim.
Bir de emzirme isini nasil yapiyorsunuz ?ben her istedigindr veriyorum ve her emzirmede 2 memeyide vermeye calisiyorum. Siz nasil bir duzen izliyorsunuz?
Kizlar nst de sanci cikti. Yatisim yapilcak galiba ebenin gelmesini bekliyoruz. Dua edin bana
Kızlar ben hastanedeyim normalde 9 da gelmem lazımdı ama suyum geldi sancı çok fazla yok sabahı bekliyoruz sezeryan için
Arkadaşlar merhaba, bugün kontrolumuz vardı. Sancılarım düzenli gelmeye başlamıştı. 100'ü görüyordum nst'de ama ben pek hissetmiyordum. Tansiyonum yine yüksek çıktı ve her sancı gelişinde bebeğin kalp atışları düşmüştü. Açıklık kontrolü yapıldı ve hiç açıklık yoktu. Sunni denesek bile bunun sonu sezeryan dedi doktorumuz ve benim tansiyonum çok yükselmeye başlamıştı. Sonuç beni apar topar sezeryana aldılar. Epidural istedim. Bebeğimin doğuş anına şahit olmak paha biçilemez birşey! Kızım 15:58'te 2,930gr 52cm dünyaya geldi. Ayaklarım 9 saatte anca çözüldü. Zar zor yürüyüş yaptım. İnş yarın daha iyi hissedeceğim. Hepinize bizde kucak dolusu sevgiler![/QUOTE
Canim gozun aydin. Hosgelmis prensesin saglikla buyusun. Epiduralin etkisi uzun surmus ama agrinin kallavi kismini da hissetmemissindir o arada umarim. Gecmis olsun cok
Ben doğurdum :) oğlumla yatıyoruz şimdi. Gece 00.55te 2700gr doğdu adını Levent koyduk. Sabah kontrole gelmiştik sezeryan için gün konuşacaktık, nstde sancı var daha öncede (3 hafta önce) 2cm açıklığım vardı diye muayene ettiler açıklık 3.5 cm olmuş ama ben sanci hissetmiyordum. 12.00da Yatışımı yaptılar akşam 20.00a kadar kendi sancim olur mu diye beklediler. Olmayinca keseyi açıp sunni sancı başladılar saat 21.00da. Normal doğumu istiyordum ama çok korkuyordum. Oğlum böyle doğmak istedi :)
Ne guzel dogmak istemis masallah ogluna. Saglikli mutlu uzun omru olsun annesi :))
Merhaba kızlar, ben de Zeynep'imi kucağıma aldım:)
Kusura bakmayın yazamadım. Süreç çok yoğun geçti gerçekten. Hatırlarsanız ctesi gece 01.30 da hastaneye yatışım yapıldı. 02.15de vajinadan rahim olgunlaştırıcı bir ilaç koydular ve 5-6 saat sonra gidişat belli olur, açılma olursa normal doğum şansın var dediler. Maalesef süre sonunda ilaç sancı yapsa da açılmam olmadı. Sonra çok üzüldüğüm için doktor nst sonuçlarım iyi olunca bir 6 saat daha bekleyelim dedi. O 6 saat sonunda da açılma olmadı. Sezeryan için aç bıraktılar tabi beni. Doktorun artık ameliyathaneye gidiyoruz demesini beklerken bir kere daha deneyeceğiz demesiyle dünyalar benim oldu. 24 saat dolunca ilacı çıkarıp, rahimi 4-5 saat dinlendirip tekrar koyacağız diyerek gitti. Ben bu arada yemek yedim filan. Herkese haber verdik, doğum bugün olmuyor yarın denenecek tekrar diye. 17.15te yatakta dinlenirken birden acaip şiddetli bir ağrı girdi ve pıt diye bir ses geldi içimden. Eşim beni kıvranırken görüp ne oluyor dedi, çabuk belimi ov dedim.O arada ebe hemşire de geldi. Beli mi ağrıyor, bu çok iyi dedi. Eşime Nasıl ovacağını göstermek istedi. Durun bir lavaboya gideceğim, çişim geldi dedim( afedersiniz). Doğrulmamla altıma yaptığımı sanmam bir oldu. Tutamıyorum, altıma yapıyorum dedim. Ebe yok suyunuz geliyor diyor, ben hala iddialaşıyorum, ana tuvaletim gelmişti, tutamadım işte filan dedim. Kızcağızı da yanılttım. Nöbetçi oktor gelsin baksın madem dedi. Doktor geldi, evet suyun gelmiş, açılma da var 2 cm kadar dedi. Ondan sonra süreç başladı ve 23.18de normal doğumla kızımı kucağıma aldım çok şükür:)
Canim cok takdir ettim senin kararliligini ve doktorunun cabasini. Dogum hikayeni merakla bekliyorum. Saglikla buyusun melegin.
Selam kızlar bende doğurdum sonunda çok şükür darısı bekleyen tüm anişlere özellikle günü biten bitmek üzere olan anneler size tavsiyem benim günüm dolmasna 2 gün varken pazar günü yani kalktım iki saat yürüyüş yaptım ama inanın hiç umudum yoktu sancım gelmez ama deniyim şansımı dedim 4 gibi eve geldim 5 de hafif bi karın ağrısı yok artık olabilir mi dedim kendi kendime takip ettim ağrımı 15 20 dk bir düzenli sancım geldi şok oldum eşimi aradım yok sen doğuramazsn dedi inanmadı çünkü kızımda 41+2 de suni sancı falan zorla doğurttular kalktım yemek yaptım kızımın karnını doyur düm sancılar şiddetlendi ve sıklaştı eşimde gelmişti zanen doktora gittik gece 11 gibi 3.30da da doğdu yavrum size tavsiyem bol yürüyüş ve sıcak banyo kızlar
Masallah ne guzel pespese normal dogum haberleri almak. Gozunuz aydib canim saglikla buyutun evlatlarinizi
Maşallah ne bereketli bir güne uyandık.Merhaba kızlar, ben de Zeynep'imi kucağıma aldım:)
Hayırlı uğurlu olsun canım. Senin için en iyisi olmuş tansiyon çok tehlikeli. Allah analı babalı büyütsün.Arkadaşlar merhaba, bugün kontrolumuz vardı. Sancılarım düzenli gelmeye başlamıştı. 100'ü görüyordum nst'de ama ben pek hissetmiyordum. Tansiyonum yine yüksek çıktı ve her sancı gelişinde bebeğin kalp atışları düşmüştü. Açıklık kontrolü yapıldı ve hiç açıklık yoktu. Sunni denesek bile bunun sonu sezeryan dedi doktorumuz ve benim tansiyonum çok yükselmeye başlamıştı. Sonuç beni apar topar sezeryana aldılar. Epidural istedim. Bebeğimin doğuş anına şahit olmak paha biçilemez birşey! Kızım 15:58'te 2,930gr 52cm dünyaya geldi. Ayaklarım 9 saatte anca çözüldü. Zar zor yürüyüş yaptım. İnş yarın daha iyi hissedeceğim. Hepinize bizde kucak dolusu sevgiler!
Maşallah Allah analı babalı büyütsün canım.Ben doğurdum :) oğlumla yatıyoruz şimdi. Gece 00.55te 2700gr doğdu adını Levent koyduk. Sabah kontrole gelmiştik sezeryan için gün konuşacaktık, nstde sancı var daha öncede (3 hafta önce) 2cm açıklığım vardı diye muayene ettiler açıklık 3.5 cm olmuş ama ben sanci hissetmiyordum. 12.00da Yatışımı yaptılar akşam 20.00a kadar kendi sancim olur mu diye beklediler. Olmayinca keseyi açıp sunni sancı başladılar saat 21.00da. Normal doğumu istiyordum ama çok korkuyordum. Oğlum böyle doğmak istedi :)
Doktorunu aradın mı? Haberdar et bizleri canım.10 dakikada bir de sancım oluyo sizce gitmeli miyim
Allah hayırlı uğurlu etsin canım güle güle büyütün bebişinizi.Selam kızlar bende doğurdum sonunda çok şükür darısı bekleyen tüm anişlere özellikle günü biten bitmek üzere olan anneler size tavsiyem benim günüm dolmasna 2 gün varken pazar günü yani kalktım iki saat yürüyüş yaptım ama inanın hiç umudum yoktu sancım gelmez ama deniyim şansımı dedim 4 gibi eve geldim 5 de hafif bi karın ağrısı yok artık olabilir mi dedim kendi kendime takip ettim ağrımı 15 20 dk bir düzenli sancım geldi şok oldum eşimi aradım yok sen doğuramazsn dedi inanmadı çünkü kızımda 41+2 de suni sancı falan zorla doğurttular kalktım yemek yaptım kızımın karnını doyur düm sancılar şiddetlendi ve sıklaştı eşimde gelmişti zanen doktora gittik gece 11 gibi 3.30da da doğdu yavrum size tavsiyem bol yürüyüş ve sıcak banyo kızlar
Teşekkür ederim canım, son 4 haftadır sürekli kanala yerleşmez diyor doktorumuz, aslında güveniyorum da doktoruma ama normal doğum da istiyorum, kilo, göbek gelişimi de önde, sezaryen olur dedi. 2 hafta önce 2 cm açıklık vardı, şimdilerde ne kadar bilemiyorum, kanala giremediği müddetçe doğum sancısı olmaz dedi, hakkımızda hayırlısı inşallah.Çok teşekkür ederim canım, evet son dakikalarda yerleşti kafası doğum kanalına. Gece boyunca yukarıda diyordu ebe. Sezeryan olabilir, büyük bebek olduğu için de zor olabilir falan diyordu. Ama çok anlayışlı biriydi Allah razı olsun
Normal doğum istiyorsan başka bir doktorun daha fikrini alabilirsin canım. 2 parmak yukarıda olması nasıl birşey bilmiyorum. Benimki baya yukardaymış. Ama hiç takmadım. 10cm açıklık olduktan sonra girdi benimki
Canım Allah yardımcınız olsun, güzel haberler ver bize, öpüyoruz.Kızlar ben hastanedeyim normalde 9 da gelmem lazımdı ama suyum geldi sancı çok fazla yok sabahı bekliyoruz sezeryan için
Canım naptın gittin mi hastaneye?Kızlar uyumayan var mıdır bilmiyorum ama galiba nişanım geldi benim.. Adet ağrısı gibi ağrılarım var ne yapsam
Tebrik ederim canım, Allah analı babalı büyütsün inşallah, kocaman sevgiler, maşallahArkadaşlar merhaba, bugün kontrolumuz vardı. Sancılarım düzenli gelmeye başlamıştı. 100'ü görüyordum nst'de ama ben pek hissetmiyordum. Tansiyonum yine yüksek çıktı ve her sancı gelişinde bebeğin kalp atışları düşmüştü. Açıklık kontrolü yapıldı ve hiç açıklık yoktu. Sunni denesek bile bunun sonu sezeryan dedi doktorumuz ve benim tansiyonum çok yükselmeye başlamıştı. Sonuç beni apar topar sezeryana aldılar. Epidural istedim. Bebeğimin doğuş anına şahit olmak paha biçilemez birşey! Kızım 15:58'te 2,930gr 52cm dünyaya geldi. Ayaklarım 9 saatte anca çözüldü. Zar zor yürüyüş yaptım. İnş yarın daha iyi hissedeceğim. Hepinize bizde kucak dolusu sevgiler!
gozun aydin canin hosgelmis bebisin, yuzunden gulucukler eksik olmasin, opuyoruz..Selam kızlar bende doğurdum sonunda çok şükür darısı bekleyen tüm anişlere özellikle günü biten bitmek üzere olan anneler size tavsiyem benim günüm dolmasna 2 gün varken pazar günü yani kalktım iki saat yürüyüş yaptım ama inanın hiç umudum yoktu sancım gelmez ama deniyim şansımı dedim 4 gibi eve geldim 5 de hafif bi karın ağrısı yok artık olabilir mi dedim kendi kendime takip ettim ağrımı 15 20 dk bir düzenli sancım geldi şok oldum eşimi aradım yok sen doğuramazsn dedi inanmadı çünkü kızımda 41+2 de suni sancı falan zorla doğurttular kalktım yemek yaptım kızımın karnını doyur düm sancılar şiddetlendi ve sıklaştı eşimde gelmişti zanen doktora gittik gece 11 gibi 3.30da da doğdu yavrum size tavsiyem bol yürüyüş ve sıcak banyo kızlar
Hayırlı olsun canım, tebrik ederim, sezaryenle mi doğdu bebeğin, Allah analı babalı büyütsün inşallah.Ben doğurdum :) oğlumla yatıyoruz şimdi. Gece 00.55te 2700gr doğdu adını Levent koyduk. Sabah kontrole gelmiştik sezeryan için gün konuşacaktık, nstde sancı var daha öncede (3 hafta önce) 2cm açıklığım vardı diye muayene ettiler açıklık 3.5 cm olmuş ama ben sanci hissetmiyordum. 12.00da Yatışımı yaptılar akşam 20.00a kadar kendi sancim olur mu diye beklediler. Olmayinca keseyi açıp sunni sancı başladılar saat 21.00da. Normal doğumu istiyordum ama çok korkuyordum. Oğlum böyle doğmak istedi :)
Hayırlı olsun canım, tebrik ederim, azmine, kararlılığına da hayran kaldım, ne güzel bir doğum hikayeniz olmuş, sağlıklı, mutlu ömrü olsun inşallah meleğinizinMerhaba kızlar, ben de Zeynep'imi kucağıma aldım:)
Hayırlı olsun canım, çok şükür siz de sağlıkla kavuştunuz, kaç kg doğdu meleğinizin, çok öpüyoruz siziSelam kızlar bende doğurdum sonunda çok şükür darısı bekleyen tüm anişlere özellikle günü biten bitmek üzere olan anneler size tavsiyem benim günüm dolmasna 2 gün varken pazar günü yani kalktım iki saat yürüyüş yaptım ama inanın hiç umudum yoktu sancım gelmez ama deniyim şansımı dedim 4 gibi eve geldim 5 de hafif bi karın ağrısı yok artık olabilir mi dedim kendi kendime takip ettim ağrımı 15 20 dk bir düzenli sancım geldi şok oldum eşimi aradım yok sen doğuramazsn dedi inanmadı çünkü kızımda 41+2 de suni sancı falan zorla doğurttular kalktım yemek yaptım kızımın karnını doyur düm sancılar şiddetlendi ve sıklaştı eşimde gelmişti zanen doktora gittik gece 11 gibi 3.30da da doğdu yavrum size tavsiyem bol yürüyüş ve sıcak banyo kızlar
Merhaba kızlar, ben de Zeynep'imi kucağıma aldım:)
Selam kızlar bende doğurdum sonunda çok şükür darısı bekleyen tüm anişlere özellikle günü biten bitmek üzere olan anneler size tavsiyem benim günüm dolmasna 2 gün varken pazar günü yani kalktım iki saat yürüyüş yaptım ama inanın hiç umudum yoktu sancım gelmez ama deniyim şansımı dedim 4 gibi eve geldim 5 de hafif bi karın ağrısı yok artık olabilir mi dedim kendi kendime takip ettim ağrımı 15 20 dk bir düzenli sancım geldi şok oldum eşimi aradım yok sen doğuramazsn dedi inanmadı çünkü kızımda 41+2 de suni sancı falan zorla doğurttular kalktım yemek yaptım kızımın karnını doyur düm sancılar şiddetlendi ve sıklaştı eşimde gelmişti zanen doktora gittik gece 11 gibi 3.30da da doğdu yavrum size tavsiyem bol yürüyüş ve sıcak banyo kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?