- 28 Mart 2013
- 301
- 565
- 103
Merhaba kızlar, ben de Zeynep'imi kucağıma aldım:)
Kusura bakmayın yazamadım. Süreç çok yoğun geçti gerçekten. Hatırlarsanız ctesi gece 01.30 da hastaneye yatışım yapıldı. 02.15de vajinadan rahim olgunlaştırıcı bir ilaç koydular ve 5-6 saat sonra gidişat belli olur, açılma olursa normal doğum şansın var dediler. Maalesef süre sonunda ilaç sancı yapsa da açılmam olmadı. Sonra çok üzüldüğüm için doktor nst sonuçlarım iyi olunca bir 6 saat daha bekleyelim dedi. O 6 saat sonunda da açılma olmadı. Sezeryan için aç bıraktılar tabi beni. Doktorun artık ameliyathaneye gidiyoruz demesini beklerken bir kere daha deneyeceğiz demesiyle dünyalar benim oldu. 24 saat dolunca ilacı çıkarıp, rahimi 4-5 saat dinlendirip tekrar koyacağız diyerek gitti. Ben bu arada yemek yedim filan. Herkese haber verdik, doğum bugün olmuyor yarın denenecek tekrar diye. 17.15te yatakta dinlenirken birden acaip şiddetli bir ağrı girdi ve pıt diye bir ses geldi içimden. Eşim beni kıvranırken görüp ne oluyor dedi, çabuk belimi ov dedim.O arada ebe hemşire de geldi. Beli mi ağrıyor, bu çok iyi dedi. Eşime Nasıl ovacağını göstermek istedi. Durun bir lavaboya gideceğim, çişim geldi dedim( afedersiniz). Doğrulmamla altıma yaptığımı sanmam bir oldu. Tutamıyorum, altıma yapıyorum dedim. Ebe yok suyunuz geliyor diyor, ben hala iddialaşıyorum, ana tuvaletim gelmişti, tutamadım işte filan dedim. Kızcağızı da yanılttım. Nöbetçi oktor gelsin baksın madem dedi. Doktor geldi, evet suyun gelmiş, açılma da var 2 cm kadar dedi. Ondan sonra süreç başladı ve 23.18de normal doğumla kızımı kucağıma aldım çok şükür:)
Bunu da çok uzattım ama tüm ayrıntıları doğum hikayem kısmına yazacağım inş.
Bizden haberler böyle şimdilik. Darısı henüz kucaklarına almayanların başına.
Bu arada 40 sayfa var okumadığım, kimler doğum yaptı çok merak ediyorum:)
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün