• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
merve'yle yazın doğum hikayesini paylaşmıştı arkadaşımız, orada da konusu geçiyor, doğum sancılarını hesaplayan uygulamanın adını biliyor musunuz kızlar?
Contraction timer diye bir program var ama bahsettiğiniz program mı bilmiyorum.doğum hikayesini okumadım çünkü..

Kizlar babamiz karar vermis zeynep 24 agustosta dogsun diyor. Dogum izni,senelik izin, bayram izni derken hepsini birlestirip 26 gunluk izinde 12 gun senelik izninden kullanmayi planliyor. Bilmiyor ki bizim planlarimiza gore degil bebisin istegine ve Allah'in taktirine gore oluyor bu isler :KK70: bakalim babasinin sozunu dinleyecek mi zeynep hanim

Kizlar babamiz karar vermis zeynep 24 agustosta dogsun diyor. Dogum izni,senelik izin, bayram izni derken hepsini birlestirip 26 gunluk izinde 12 gun senelik izninden kullanmayi planliyor. Bilmiyor ki bizim planlarimiza gore degil bebisin istegine ve Allah'in taktirine gore oluyor bu isler :KK70: bakalim babasinin sozunu dinleyecek mi zeynep hanim
Benimki de diyor, Eylülün ilk haftası ve mümkünse cuma geceden gelsinmiş. Uçak bulması kolay olurmuş. Tamam dedik. :D

bende bi an sende mi sezeryannn yazıyodumm cümlenin sonunu görene kadar:rolleyes:babasının gönlüne göre gelsin akıllı çocuk baba sözünden çıkmaz:KK73:

Kenttemi yapacaksınız doğumu Burak beyi çok duydum çevremde çok kişinin dr u.benim dr um kentte Tunç Canda
Kenttemi yapacaksınız doğumu Burak beyi çok duydum çevremde çok kişinin dr u.benim dr um kentte Tunç Canda
Benim de doktorum tunç canda. Kentte yapacagım nasipse doğumu. Bebeğim dönmediği için sezeryan gibi görünüyor . Sen normal mü düşünüyorsun. Genel olarak tunç bey Hakkı'nda ne düşünüyorsun. Ben çok güveniyorum kendisine insanı yatıştıran bir havası var endişe etmeme engel oluyor böylece

Benim bildiğim kadarıyla şöyle,spinal sezeryanda hiçbirşey hissetmiyorsun,belsen altı tam uyuşuyor.episural sez da ise acı hissini duymuyorsun.mesela doktorun yaptıklarını farkediyorsun fakat acı hissetmiyorsun.prenses doğum ise epiduralli normal doğum.aynı sezeryandaki gibi mesela kasılmanı hissediyorsun fakat beraberinde gelen sancıyı hissetmiyorsun. Yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar

Spinal, epiduralden sonra çıkan bir yöntemmiş bende çok bilmiyorum ama prenses doğum, epidural normal doğuma deniyor, sezeryanda hem epidural hem de spinal yapılıyor ama normalde sadece epidural oluyor diye biliyorum, bende çok araştırmadım, forumda yazılanlardan bunları biliyorum sadece:KK70:

Canim spinal da zarin içine enjekte ediliyor. Epidural zarin disina. Bu yüzden enpidural etkisi icin biraz bekleniyor ve gerekirse igne yeri acik birakildigi icin ilave yapılabiliyor. Spinal zar ici oldugu icin beni tedirgin ediyor. Ben epiduralden yanayim. Prenses doğum da ben bikac ay önce öğrendim normal doğumun epidural le olani. Normal dogum sancini kestiği icin heralde rahat diye adini prenses koymuşlar :KK49::KK49:

canım spinalin etkisi daha kısa sürüyormuş doğumdan sonra ama epiduralde etki süresi uzatılabiliyormuş. spinalden sonra baş ağrısı daha fazla olabiliyormuş. bi de kombine ikisini kullanarak anestezi varmış. spinali iyi diye duymuştum önceden ama epidurali öneren daha çok kişiye rastlıyorum şimdi. doktorunuz karar versin diyorlar, öyle olcak anlaşılan. bel bölgesinde enfeksiyon ya da hastada kanama ve pıhtılaşma varsa her iki anestezi yöntemi de uygulanmaz deniyor bir de, test yapacaklar mı öncesinde acaba nasıl anlayacaklar enfeksiyon var mı vs.. prenses doğum epiduralli normal doğummuş canım. onda az ilaç veriyorlarmış o yüzden bacaklarını hissediyormuşsun mesela, sezaryende epidural olsa da ilaç daha fazla olduğu için hissetmiyomuşsun bacaklarını hem epidural hem spinalde.

Canim epidural normal dogumun acisini azaltmak icin yapiliyor. Daha dusuk dozda ilac veriliyor. Belden asagisi tamamen uyusmuyor kalkip yuruyebiliyorsun. Spinal sezeryan icin yapiliyor ve omurganin tam icineil ac veriliyor. Belden asagisi tamamen uyusuyor. Ben boyle biliyorum ama prenses dogum nasildir bilmiyorum

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar, çok sağolun, öpüldünüz:KK200:

:)))) yazdigini gorunce netten yildiz asyalinin cizgisini inceledim :))
O cizgide gogusteki kahvelikte cok uzun olmasada zamanla geciyor yani nadil yavas yavas ciktiysa oyle kayboluyor :/
En azindan benim oyle olmustu
zaten dogum sonrasi ufak bi bunalim yasiycaz gibime geliyor cizgiler,yumusamis gobek,aciyan gogusler vs.
sabah sabah iyi moral oldum dimi
ama cennet kokusunu icimize cektikce hicbirini onemsemiycez ve herseye ragman en kisa zamanda birtane daha dogurmak istiycez :))
Ama genel durumu gayet fitti ya. Öyle olursa bunalım uzun sürmez:)

Benim de doktorum tunç canda. Kentte yapacagım nasipse doğumu. Bebeğim dönmediği için sezeryan gibi görünüyor . Sen normal mü düşünüyorsun. Genel olarak tunç bey Hakkı'nda ne düşünüyorsun. Ben çok güveniyorum kendisine insanı yatıştıran bir havası var endişe etmeme engel oluyor böylece
Ben sezeryan istiyorum ama hiç konuşmadık doğum Hakkı'nda bakalım haftaya kontrolümde bi kaç soru sorucam ne diyecek.benim bebeğim tüp bebek 17.haftamda aşırı kanamayla hastaneye gittim plasentanın asagıda olduğunu Zaman'la yukarı çıkma ihtimali olduğunu söyledi tunç bey ve sadece lavabo için kalkmamı sürekli yatmamı söyledi geçen ay gittiğimde yukarı çıkmıştı plasentam kötü günler geçirdim ama gerçekten tunç beye çok güveniyorum dediğin gibi rahat ve bilgili duruşu rahatlatıyor beni.siz hala ayda 1 mi gidiyorsunuz kontrollere?

ayyy kızlar benim kesinleşti. 25 ağustos sabah 7.30 da . eşimin doğum günü ne denk geldi :halay::halay:. ay bu şafaklar nasıl geçecek çok heyecanlıyım
çok sevindim canım, sağlıkla gelsin. her sene arkadaşımın doğum gününde senin güzel kızının da doğum gününü hatırlar kutlarım artık ne güzel. adını belirlemiş miydiniz canım?

Merhaba kızlar sizin haftalar ileri merak ettim :KK45:son haftalarda çok kilo alınır diyorlar sizde öyle mi oldu yoksa diğer aylardaki gibi mi ben 8 kilo almışım doktor 12 ile bitiririz diyor ama benim iştah açıldı iyice:kk77::dondurma:
doğumlarda başlamış herkese sağlıklı doğum dilerim:KK200:

Ben sezeryan istiyorum ama hiç konuşmadık doğum Hakkı'nda bakalım haftaya kontrolümde bi kaç soru sorucam ne diyecek.benim bebeğim tüp bebek 17.haftamda aşırı kanamayla hastaneye gittim plasentanın asagıda olduğunu Zaman'la yukarı çıkma ihtimali olduğunu söyledi tunç bey ve sadece lavabo için kalkmamı sürekli yatmamı söyledi geçen ay gittiğimde yukarı çıkmıştı plasentam kötü günler geçirdim ama gerçekten tunç beye çok güveniyorum dediğin gibi rahat ve bilgili duruşu rahatlatıyor beni.siz hala ayda 1 mi gidiyorsunuz kontrollere?
İlk gebeliğimde benim de Plesenta previa vardı. Bebeğin eşi doğum kanalını tamamen kapatmıştı. Sürekli kanamayla acile gidiyordum ilk 20 haftam zehir gibi geçmişti. Her gece kanama wc ye gitmekten korka korka yatarak geçirdim iğneler hormon hapları. 28. Haftada kanamalar kesildi bebeğin plesentası yukarı çıktı. O Zaman'lar başka bir dr gidiyordum yatmaktan başka çare yok
Şimdi başından beri sıkıntım yok çok şükür son 6 haftadır bebeğin normal doğum pozisyonuna dönmesini bekliyorum. İnatla dönmedi dönmüyor Bebek doğum kanalında poposu bulunuyor. İlk doğumun normaldi bunu da normal isterdim ama nasip kısmet. Namık hoca var kent hastanesinde duymuşsunuzdur adını o bebekleri anne karnında döndürebiliyormuş ama tunç beyin bunu bana teklif etmesi gerekirdi. 9 aydır tüm takiplerimi tunç bey yaptı normal doğum istediğimi de biliyor ama ters gelen bebeği normal doğurtma riskini doktor olarak almaz sanırım zaten ben anne olarak da alamam o riski. Yine de hazır aynı hastanede çalışırken Namık hoca gibi bir hocaların hocasıyla benim durumumda yapılabilecek bişey varmıydı bilmiyorum.

Doktor randevularım Son 2 defadır 2 haftada bire düşürdü sanırım artık haftalık gideceğim yarın randevum var 5 te. Bana sezeryan için gün verecek bebeğin dönmediğini hissediyorum zaten ben normal doğum ihtimalini geçtim. Belki sürpriz olur diye de düşünüyorum her dr gittiğimde

Son düzenleme:
K kahve_delisi gebelik yogasına aylardır birlikte devam ettiğim bir arkadasım benden 2 hafta gerideydi hamileliği
bu gün kent hastanesi Orçun beyde sezeryan doğum yaptı
Bebeği küvezde çok şükğr iyi ama Gine'de minik bir Bebek kendisi iyi ama Ağrı'larım var Dedi. Aynı hastane aynı ekiple biri doğum yapınca her detayı öğrenmek istiyor insan
Bir de benden daha geride olan biri doğurunca ben de panik oldum.
Daha önceki doğumum erken doğum olduğu için ben her hafta doğurmazsam haftaya görüşürüz derdim bak gördün mü sen erken doğumdan korktun hep ben senden bile evvel doğurdum diyor. İyice yaklaştıkça ben hep panik bakalım hayırlısı sağlıkla alalım kucagımıza inşallah Rabbim nasip etsin

İlk gebeliğimde benim de Plesenta previa vardı. Bebeğin eşi doğum kanalını tamamen kapatmıştı. Sürekli kanamayla acile gidiyordum ilk 20 haftam zehir gibi geçmişti. Her gece kanama wc ye gitmekten korka korka yatarak geçirdim iğneler hormon hapları. 28. Haftada kanamalar kesildi bebeğin plesentası yukarı çıktı. O Zaman'lar başka bir dr gidiyordum yatmaktan başka çare yok
Şimdi başından beri sıkıntım yok çok şükür son 6 haftadır bebeğin normal doğum pozisyonuna dönmesini bekliyorum. İnatla dönmedi dönmüyor Bebek doğum kanalında poposu bulunuyor. İlk doğumun normaldi bunu da normal isterdim ama nasip kısmet. Namık hoca var kent hastanesinde duymuşsunuzdur adını o bebekleri anne karnında döndürebiliyormuş ama tunç beyin bunu bana teklif etmesi gerekirdi. 9 aydır tüm takiplerimi tunç bey yaptı normal doğum istediğimi de biliyor ama ters gelen bebeği normal doğurtma riskini doktor olarak almaz sanırım zaten ben anne olarak da alamam o riski. Yine de hazır aynı hastanede çalışırken Namık hoca gibi bir hocaların hocasıyla benim durumumda yapılabilecek bişey varmıydı bilmiyorum.
Son 2 defadır 2 haftada bire düşürdü sanırım artık haftalık gideceğim yarın randevum var 5 te. Bana sezeryan için gün verecek bebeğin dönmediğini hissediyorum zaten ben normal doğum ihtimalini geçtim. Belki sürpriz olur diye de düşünüyorum her dr gittiğimde
Hayırlısı sağlıklısı olsun tunç beyinde normal doğum yanlısı olduğunu çok duydum.plasentamın yukarı çıktığını söylemesine rağmen hala çok tedirginim çok kötü günlerdi gerçekten kanamam 1kere oldu 3gün sürdü sonrasında 40 gün kahverengi pıhtı lekelenmeler oldu.inşallah bebeğin dönerde istediğin gibi bir doğum olur.benim hiç cesaretim yok normal doğuma zaten hamileliğimden önceside zordu hamileliğimde :(

K kahve_delisi gebelik yogasına aylardır birlikte devam ettiğim bir arkadasım benden 2 hafta gerideydi hamileliği
bu gün kent hastanesi Orçun beyde sezeryan doğum yaptı
Bebeği küvezde çok şükğr iyi ama Gine'de minik bir Bebek kendisi iyi ama Ağrı'larım var Dedi. Aynı hastane aynı ekiple biri doğum yapınca her detayı öğrenmek istiyor insan
Bir de benden daha geride olan biri doğurunca ben de panik oldum.
Daha önceki doğumum erken doğum olduğu için ben her hafta doğurmazsam haftaya görüşürüz derdim bak gördün mü sen erken doğumdan korktun hep ben senden bile evvel doğurdum diyor. İyice yaklaştıkça ben hep panik bakalım hayırlısı sağlıkla alalım kucagımıza inşallah Rabbim nasip etsin
Merhaba bende kent hastanesinde yapcam nasipse doktorum Serkan bey tesadüf ya bugün benim arkadaşımda kentte doğum yaptı Orçun bey yaptırdı oda çok memnundu doktordan hastaneden bende memnunum o da 37 bitti 38.haftada doğurdu

Back