Hoşgeldin foruma cidden çok güzel sohbet ve içten insanlar toplanmış buraya ben de çok keyifle okuyorum hep :) hoşgeldin değil pardon hoşgeldinizHoşbulduk canımannem babamla kahvaltı hazırlarken 3 kişiyiz yetmez falan diyodu ben de 3 mü dedim bebişlerim var benim 5 kişiyiz doyurdum karınlarını geldim
Ayyy alemsiniz yaa nerden aklınıza geliyo bunlaray valla ya ben de sıktın sıktın bana posasını bıraktın diyorum
Alyansa ip geçirip sol bileğinin üstüne tutuyosun yuvarlak dönerse kız düz bi şekilde sallanırsa
canım Allah razı olsun senden okuyalım hep beraber inş.. okurken tütlerim diken diken oldu yaHazret-i Hüseyin anlatır:
Recep ayıydı. Babamla beraber Kâ'be-i şerîfteydik. Kâ'bede ağlayıp, sızlayarak Allahü teâlâya duâ eden bir kimsenin sesini işittik. Babam, bu kimseyi çağırmamı söyledi. Hemen gidip o kimseyi buldum. Güzel yüzlü, temiz bir kimseydi. Fakat, sağ yanı felç olmuş, hareketsizdi. Kendimi tanıtıp, babamın kendisini beklediğini söyleyince hemen kalktı. Kendisine yardım ettim. Beraberce babamın yanına geldik. Babam:” Sen kimsin ve bu halin nedir?” diye sorunca adam şunları anlattı:
Ey mü'minlerin emiri, Allahü teâlâ tarafından cezaya çarptırılan kimsenin hali nasıl olur? İsmim Menazil bin Lahık'tır. Ben vaktimi oyun ve eğlence ile geçirdim. Hep nefsimin arzuları peşinde koşardım. Mübârek aylara hürmet etmez, mübârek aylarda ve gecelerde günah işlemeye devam ederdim. Salih bir babam vardı. Beni günahlardan vazgeçirmek için uğraşırdı. Yine bu kıymetli ayların birinde bana dedi ki:
- Allahü teâlânın azabı şiddetlidir. Bir anda kahredebilir. Kötü arkadaşlardan vazgeç! Bu kötü işleri bırak! Zîrâ melekler ve bu aylar senden şikâyet ederler.
Nasîhata hiç tahammülüm olmadığı için, babamın üzerine yürüyüp onu dövdüm ve susturdum. Babam benim bu yaptığıma çok üzülmüştü. Bunun üzerine, yedi gün oruç tutup, Kâ'be-i muazzamaya gitti. Yanında ben de vardım. Burada şöyle duâ etti:” Ey Rabbim! Mazlumların âhını yerde bırakmazsın. Bu mübârek ayda, bu mübârek yerde yapılan duâları reddetmezsin. Benim hakkımı oğlumdan al, oğlumun bir tarafını kurut!”
Daha babam duâsını bitirmemişti ki, sağ tarafım felç olup, kurumuştu.
Baban bu halimi ,çok üzüldü, duâsının bu kadar çabuk kabûl edileceğini düşünememişti. Perişan halde beraber geri döndük. Ben yaptıklarımdan çok pişman olmuştum, fakat olan olmuştu. Babam da benim bu halimi gördükçe o da çok üzülüyordu.
Nihayet dayanamayıp, yine Kâ'be-i şerîfin huzurunda benim, iyileşmem, eski halime dönmem için duâ etmek niyyetiyle hayvana binip yola çıktı. Fakat, yolda hayvandan düşüp öldü. böylece artık iyileşme ümidim kalmadı. İşte bu halimle her gün gelip burada cenâb-ı Hakka yalvarıyorum. İnşaallah Rabbim, yine içinde bulunduğumuz şu mübârek aylar hürmetine duâmı kabûl eder de perişan halden kurtulurum.
Hazret-i Hüseyin sonrasını şöyle anlatır:
Babam, adamın bu halini görünce dayanamadı, bu kimseye bir duâyı öğretti. Ertesi gün bizim yanımıza hiçbir şeyi kalmamış olarak geldiğinde, sordum:
- Bu hale nasıl geldin?
- Akşam eve gittiğimde, babanızın öğrettiği duâyı okuyacaktım. O ara uykuya daldım. Rü'yâmda, bana bir ses "Allahü teâlâ sana yetişir. Sen öyle bir duâ öğrendin ki, bu ism-i a'zamdır. Onunla duâ olunduğunda kabûl olunur, onunla istediğin verilir." dedi.
Sevinç içinde uyandım. O arada tekrar bir ağırlık bastı, yine uyudum. Bu defa rü'yâda Resûlullahı gördüm. Halimi kendilerine arzettim. İnci saçılan mübârek dilinden:
- Amcamın oğlu Ali'nin öğrettiği duâyı oku! Sana ism-i a'zamı öğretti. Onunla duâ kabûl olur, istenen şey verilir, buyurdu. Ben de:
- Yâ Resûlallah! Mübârek ağzınızdan da o duâyı dinlemeği arzu ederim, diye yalvardığımda bana o duâyı söyledi. Duâ şöyleydi:
"Allahümme innî es'elüke yâ âlimel hafiyye, ve yâ men-is-semâu bikudretihi mebniyye, ve yâ men-il-erdu biizzetihi mudhıyye, ve yâ men-iş-şemsü vel-kameru binûri celâlihi müşrika ve mudıyye ve yâ mukbilen alâ külli nefsin mü'minetin zekiyye ve yâ müsekkine ra'b-el-hâifîne ve ehl-et-takıyye, yâ men havaicul-halki indehü makdıyye, yâ men necâ Yûsüfe min rıkk-il-ubûdiyye, yâ men leyse lehü bevvâbün yûnâdî velâ sâhibun yağşa ve lâ vezîrun yu'tî ve lâ gayruhu rabbün yud'a ve lâ yezdadu alâ kesretil-havaici illâ keremen ve cûden ve sallallahu alâ Muhammedin ve âlihi ve a'tini süâli inneke alâ külli şey'in kadîr." (67/1)
Ben de onu okuyup hemen uyandım. Kendimi, yakalanmış bulunduğum hastalık ve sakatlıktan, felçli halden kurtulmuş halde buldum.
Hazret-i Ali buyurdu ki: “Bu duâya sımsıkı sarılın. Çünkü o Arş-ı a'zamın hazinelerinden bir hazinedir.
Ayy ne güzelmiş bunlar yaa bayıldımEki Görüntüle 1904260
Bu pusetlerle bebişlerimizi hastaneden alıp evimize gidecez inşallah kızlarr ayyyyyY Yellu @Doei nerelerdesiniz kızlarrr
Hoşgeldin foruma cidden çok güzel sohbet ve içten insanlar toplanmış buraya ben de çok keyifle okuyorum hep :) hoşgeldin değil pardon hoşgeldiniz
Allah kabul etsin canım benim Allah razı olsunKızlar dua ettim hepimize geldim. Geçmiş sayfaları hızlıca okudum, dua paylaşanlardan Allah razı olsun iyi dileklerini sunanlardan da.
Bayıldım ellerine sağlık maşaallah çok yeteneklisin
Eki Görüntüle 1904260
Bu pusetlerle bebişlerimizi hastaneden alıp evimize gidecez inşallah kızlarr ayyyyyY Yellu @Doei nerelerdesiniz kızlarrr
Ayy bunlar harika ellerine sağlık.. ben çok yeteneksizim ya hiç elimden gelmex hiçççSon yaptıklarım bunlar
Aminnnnnnnn kaynanalara hiç birimizinki benzemesin en korktuğum şey.. hele görümcenin yanından geçmesin.. aklıma geliyo bazen aklımı kaçırıcak gibi oluyorum o kadar yani.. lütfen bana da amin diyin kızlarBenim kaynanamın haberi bile yok bu tedaviden. Yemin ediyorum benimki ile hiç biri yarışamaz. Bana değil herkese kaynana böyle bir şey olamaz yani herkese karısıyor lakabı bile var: Semra kaynana. Konusmadım olmadı, iyi oldum olmadı, nötr oldum olmadı. Eşi de tam bir light Selami saçma bir aile. Eşim bence onların çocuğu değil:))) Eşim annesine benziyor tip olarak inşallah çocuğum benzemez nolur amin diyin içinizden Allah aşkına. :)))
Vallahi bende bebeğimim ilk oyuncaklarını ellerimle yaptım kapı süsünü falan yaptım daha da yapmaya devam edeceğim herşeyi elimle yapmayı severiö bendee
Amin canım hayırla kucağına al inşMerhaba bende paylasayim istedim 4.denememiz 2 embriyo transfer edildi 15.gun 1676 cikti sonuc mevlam kucagima almayida nasip eder ins.Herkesler guzel haberler alir ins.
Tesekkurler hepimiz ins.Amin canım hayırla kucağına al inş
Merhaba bende paylasayim istedim 4.denememiz 2 embriyo transfer edildi 15.gun 1676 cikti sonuc mevlam kucagima almayida nasip eder ins.Herkesler guzel haberler alir ins.
aynen kesinlikleeee :)çocuk gelişimi okumanın faydaları :)) elimle yapabildiğim hiçbişeyi satın almam
Oldu paşam deseydin. Bizimkilerde bana takılıyo kayınvalidenin ismini koyarız diye ya ya diyorum bende :))Valla benimkilerin isimleri de hazır canım geçenlerde kayınvalidem benim adım konacak mecburen dedi bana bende hayır asla öle bişe olmayacak dedim ben zor sahip oldum adını ben koyarım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?