2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Slm kızlar bebekleriniz 1 aylik aşıslnda kilosu kacti acaba??? yazarmısınız
Bugun 1 aylık kontrolüne gittik çok az kilo almış 140 gram Kilo almadığı belliydi ama bu kadar az da beklemiyordum Cok uzuldum.. Sutum öyle şarıl şarıl degil ama çok az da degil. Her gun ortalama 2 kere kaka yapıyor, her bezi çişli. Beslenemese bu çiş kaka nerden gelsin? Kan ve idrar tahlili istedi doktor. Insallah iyidir yavrum.

Ben de girmedim gruba cok vaktimi alır diye dusundum. Insallah iyidir bebişin sen de dikkat et ıhlamur iç. Benim miniğim bu ay dogum kilosunu bile yakalayamadı üzüntüden sütüm iyice azalacak Henüz mama ver demedi dr. Önce kan tahliline bakacak.

kızlarrrrr bebeğim 50 günlük oldu. ama iki gündür uyumuyor o kadar az uyudu ki banyo yapmasına rağmen bi kere uzun uyudu 2,5 saat. gazını da çıkarıyoruz anlamadım hiç bi şey. cin gibi bakıyor etrafa sürekli huzursuz sizde durumlar nasıl ?

Maşallah canım iyi olmuş bebeğin büyümüş baya
Bizden başka gruptan kopan anne grubu yok. ben bu duruma çok üzüldüm. Artık kasım annelerine fln bakmayı düşünüyorum. birşey olduğunda danisabilecegimiz kimse yok.
Canım illaki besleniyordur bence beslenmesi aç kalsa ağlar devamlı heralde
Belki bebeğin minyon tipidir . ondan yavaş alacaktır kilo haberlerini bekliyorum canım inş bir sıkıntı yoktur .
İçeyim ıhlamur canım bende çok üzüldüm şuan çok fena ağzı gözü akıyor bebeğimin gece boyu düzgün uyuyamadı kuzum

Canim yeni yuvaniz hayirli olsun. Gule gule oturun. Dedigin gibi cogunluk whatsappa ayrildi galiba eskisi gibi aktif degil burasi. Bende vakit ayiramam diye katilmadim ara ara burayi takip ediyorum. Biz kalanlar kopmayalim. Gidenleri de geri gruba bekliyoruz diyelim. Sut isi tamamen psikolojik. Biraz dinlen rahatla artar tekrar. Kendine de ihlamur falan yap. Bizim onumuzdeki hafta kirkimiz olacak. Annem hala bizle ama gidecek. Ben kara kara dusunuyorum tek basima kalicam diye. Emme sorunumuz suruyor bizim de, pompalayip iciriyorum. Epey vaktimi aliyor ve zaman nasil geciyor bilemiyorum.

Insallah sorun yoktur canim. Memeleri tamamen bosaltana kadar emebiliyor mu bebis? Benim kizim da sadece sulu on sutu az caba ile agzina geldigi icin emebiliyor. Son sutu alamiyor diye ben pompa ile sagip veriyorum biberonla. Cok direndim sadece memeden emsin diye ama sadece on sutle tam beslenemiyor, cabuk acikiyor agliyor az kaka yapiyor. On sut sulu, son sut proteinliymis. Belki ondan kilo alamamistir. Bir de kac kilo dogmustu?

Canim masallah buyumussuunuz. Bazen bizimkide uzun sureler uyanik kaliyor. Genelde gazi oldugunda veya kakasini yapamayinca. Doktor 3-4 saat aglamiyorsa sorun yok dedi bize. Gozlerini bir bezle ortuyoruz oyle uyuyor biraz. Sapkayi hic sevmiyor cunku.

Merhaba arkadaşlar,
Buraya bakmak inanın whatspa göre daha zor, girmek bakmak yazmak,
Ben de sizi gruba davet ediyorum, soru ve sorunlarınızı yazdığnzda anında cvp veren birileri oluyor hem de vakit geçiyor:) gelin..
Canım bi sonraki mesajını da okudum kızının ön sütü alıp son sütü almadığını nerden anlıyorsun? Ben de öyle birşeyden şüpheleniyorum artık. Çünkü çok ağlıyor

Sağol canım inş yeni düzene alisacagiz bakalım . annem sayesinde birçok işimiz halloluyor . gece babasıyla gündüz annanesiyle idare ediyoruz . sağolsun annem sabah 8 de bebeği alıyor . 10 10.30 a kadar oyalıyor . o iki.saat uyku bana öyle iyi geliyor ki , annemde 40i çıkınca giderim diyor . Bende şimdiden kara kara düşünmeye başladım . süt dinlenince tekrar arttı çok şükür canım
Sende biberon la vererek en doğrusunu yapıyorsun . tüm sütünden faydalanmis oluyor . biz burdan devam edelim tatlım ara arada olsa kopmayalim .
Tatlım bende girmiştim gruba ama şarjım hemen bittiği için çıkmak durumunda kaldım . Oyüzden burayada ara ara bakarsanız kopmayiz hem whatsapp dakilere selam olsun .

Dr. en fazla 29 dk bilemediniz yarım saatte diğer memeye geçilmesi gerektiğini söyledi . bu kadar süre emiyorsa eğer on süt ve son sütü almış oluyormuş . Benim bildiğim bukadar yarın kontrolümüz de anlayacağız bakalım ne kadar doğru yapmışız .

Canim whatsapp da surekli mesaj geldikce bakma ihtiyaci duyar zor olan uykumu da kaciririm diye girmiyorum. Bir de sarj sorunum var tabi. Ara ara buraya da bakin lutfen. Canim on sut su gibi zaten anlasiliyor. Kizim ictikten sonra kalanlari pompa ile sagiyorum ordan anliyorum. Zaten sadece meme emince doymuyo 1 saat sonra yine araniyor. Ama biberonla alinca 3 saat sonra acikiyo. Her ne kadar biberonu istemesemde biz boyle besleniyoruz. 1 ay kontrolune gittik gecen hafta 4400 g olmusuz.. 3 kg dogduk dogumdan sonra 2800g kadar gerilemistik. Biz evde kendimiz baskulle de tartiyoruz kizimi. Bebekle ve bebeksiz tartilip aradaki farka bakiyoruz. Doktorla 100g fark ediyor etmiyor. Tavsiye ederim.

Annelerimizi Allah eksik etmesin. Tamam canim ben buralardayim. Gorusuruz.

Canım ne güzel bilinçli bir şekilde takip ediyorsunuz . Benim memeden besleniyor . her arandığında vermeye çalışıyorum . Bazen 2 saatte bazen 3 saatte acıkıyor belli olmuyor . Biberon alsada illa mememi arıyor . memede uyuya kalıyor . bizimkinin aliskanliklarida bunlar
Bizim 4 kilo doğmuştu . 2 hafta once 4200 di bakalım yarın görücez doğru beslenmiş mi ? Buarada canım sen Anadolu da mı Avrupa dami sin ?

Canim eger gelisimi normalse asla biberona baslama. Alisinca memeden soguyor malesef. Pompalama da uzun soluklu olmuyormus. En guzelini yapiyorsun istedikce emzir bol bol. Ben istanbulda degilim. Sen istanbula mi tasinmistin?

Canim eger gelisimi normalse asla biberona baslama. Alisinca memeden soguyor malesef. Pompalama da uzun soluklu olmuyormus. En guzelini yapiyorsun istedikce emzir bol bol. Ben istanbulda degilim. Sen istanbula mi tasinmistin?
Bazen doymuyor canım arada mecbur mama veriyoruz . Biberon avent anne göğsü gibi olandan almıştım . Birde mama Sma kullanıyorum . onun tadı pek güzel olmadığı için bebekler alismiyormus dr. söylemişti . evet canım istanbula taşındık . Burda olanlarla gorusurduk diye düşündüm .

ay vnm benim uzulme alir sağlikli olsun daa kilo da alir boyuda uzar

Cnm benimki 2900 doğdı. 2800 e düştü.
1 ay muayneesinde 3900 dü.
Yani 1 ayda 1 kilo, doktor sütün yeterlidir dedi, ama hep ağlıo dedim, gaZdır işlk 3 ay kolik dönem dedi.
Gaz damlası fln verdi.
Ama ben hep şüpheleniyorm bazen emdikten sonra bile elini ağzına sokuyo bilmemne aç mı doymadı mı şüphesi oluyor bende de. Ama hiç sağıp denemedim bi kısmet olmadı..
@triton-x aleykümselam cnm. her emzirmede 2 meme emzirmek mi gerek ben pek uygulamıyorum sanırım genelde tek veriyorum zaten mayışıyo

@triton-x hayrlı olsun taşınma işini bitirmişsiniz sadece whatsapp grubu değil diğer arkadaşlarda pek girmiyor forma bebeğe alışma gelen gidendwn olsa gerek birde ekim bebekleri kolik çıktı maalesef herkes fenalarda benim bebeğimde yeni yeni düzeliyor anneannedeyiz acaba ondan mı bilemedin uyku problemimiz var sevniyoruz uyumayı whatsappa katılmadan öncede giremiyordum yoğunluktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…