benim bebeğim 20 dk uyuyup 10 dk emiyor. Sence neden böyle bi fikrin var mı canımKızlar merhaba, gaz sancısı olanlar,çocukların gaz sancısı çekmesinin sebebi vücutlarını hareket ettirememeleridir,sancılanınca fön makinesi tutmak vs. çözüm değildir o gazın çıkması lazım.Çocuğunuzu kucağınoza alın yürüyün veya beşikte sallayın yani vücut hareketi komple hissetsin,sizin kontrolünüzde yüz üstü yatırın,karnını sıcak tutun.
Süt saklayan anneler,sütün 333 kuralı vardır buzlukta 3ay normal buzdolabında 3gün oda sıcaklığında 3saat.Farklı sütleri üst üste ekleyip asla saklamayın süt bozulur.
Bunlar sayfada rastladığım bir kaç sorundu elimden geldiğince cevap vermek istedim,malumunuz iki ay boyunca hastanede kalmaktan gerek kendi çocuğumun sıkıntılarından gerekse diğer küvez çocuklarının sıkıntılarından ve bu sıkıntılara doktorlorun verdiği cevaplardan tecrübeli bir anne oldumsoruları olan annelere bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım öpüldünüz
Bana yaz canimKızlar whatsapp için kime numara atıyoduk sanırım herkes whatsappta oradan sohbet ediyorlar
Bayan diyete at canım numaraniKızlar ben ölüyorm yorgunluktan ya ne zaman dinleneceğiz hele izinler bitince ne yapacağız
5-6 saat uyuyorm annem var. Ama bebeğim zor bi bebek. Zor dalıyor memede kalmak istiyor gazı varken de evlere sığmıyor. 28 aralıkta işbaşı benimsüt izni var mecbur kullanıcam gibi. Arabayla gelip emziririm diyodm okulda beslenme saatinde ama zor olacak öyle de
SezeryAnla canim bizim acil oldu biraz :/Canim gözün aydın cok sevindim...normal mi oldu Sezeryan mi?
ay valla ben delircem bi sene geçse keşkeBenimki de öyle hep memede bırakamıyorum anında uyanıyor sakinleştiremiyorum. Kucagımda ise saatlerce uyuyabilir. Normal bence garibanlar karnımızdan çıktı dünyaya alışmaya çalışıyor, en güvenli yer kucagımız ve sıcaklığımız onlar için. Annem ve eşim olmasa napardım diye düşünüp aglıyorum. 5-6 saat uyuyorum ben de Allah yardımcımız olsun.
Benimki de öyle kafasında bile çıktı ıslık gibi hatta gözünde bile var kızarıklık gittiniz mi doktora?
Canım en büyük sorunlardan biridir bu,bebekler anne kokusu alınca ve kucağa alınınca sarmalanmanın etkisiyle anne karnında gibi hisseder ve rahatlayıp uykuya dalar.Uykuya daldığında ayak topuğuna,hani baş parmağınla işaret parmağını birleştirip yuvarlak yaparsında fiske atarsın ya (anlatabildiysem) öyle yap fiske at iki kere,uyanır.Uyudukça tekrarlaman gerekir,ayrıca emzirmeden önce ışıkları aç,altını değiştir uyansın,sonra emzirmeye başlabenim bebeğim 20 dk uyuyup 10 dk emiyor. Sence neden böyle bi fikrin var mı canım
Canım en büyük sorunlardan biridir bu,bebekler anne kokusu alınca ve kucağa alınınca sarmalanmanın etkisiyle anne karnında gibi hisseder ve rahatlayıp uykuya dalar.Uykuya daldığında ayak topuğuna,hani baş parmağınla işaret parmağını birleştirip yuvarlak yaparsında fiske atarsın ya (anlatabildiysem) öyle yap fiske at iki kere,uyanır.Uyudukça tekrarlaman gerekir,ayrıca emzirmeden önce ışıkları aç,altını değiştir uyansın,sonra emzirmeye başla
Teşekkür ederim canım bende senin adına sevindim :) ilk önce bende tedirgin oldum gözlerim dolardı ama dojtorla konuştum çok uyumalarının bilinçlerini etkileyeceğini söyledi ve topuğa aldığı o ufak darbenin ona ve vücuduna bi yan etkisi yokmuş bende o gün bugün yapıyorum :)rosinant bizde 23gun kaldik hastanede :) ayak topuklarini hemsireler sikiyodu ama ben kiyamiyodum en iyisi alt degistirerek uyandirma secenegiydi.. bebegine kavusmana sevindim
5-6 saat uyuyorm annem var. Ama bebeğim zor bi bebek. Zor dalıyor memede kalmak istiyor gazı varken de evlere sığmıyor. 28 aralıkta işbaşı benimsüt izni var mecbur kullanıcam gibi. Arabayla gelip emziririm diyodm okulda beslenme saatinde ama zor olacak öyle de
Canım şükür et bence. Ben tek başımayım ve eşim hasta yardım edemiyor. Düşün halimi
tahin yağı sür canımKizlar bide benim goguslerim cok kötü yara oldu napicaamm
benimde 2 gündür sütüm azaldı sebebi stres sanırım. Üzerimde yoğun stres var. 5 gün önce süt akardı göğüslerimden şimdi emerken anca yetiyor bi ara sağmıştm bende. Stresten sütüm kesilecek diye çok korkuyormheramora bende tek başımayım bebek ev yemek derken hasta oldum 5-6 saat bile uyuyamıyorum ama artık evi kendi haline bırakacağım çünkü sütümde azalmada olmaya başladı yorgunluktan iki gündür bebeğim 1 öğünde açlıktan uyuyamıyorum daha önce sağdığım sütlerden verdim ve şu anda sadece 1 poşet sütüm kaldı eşimde hiç yardımcı olmuyor çorapları kıyafetleri yedikleri içtikleri hep ortada birde arkasını topluyorum hatta yetişemiyorum kalıyor orta yerde iyilikle söylüyorum kavga ediyorum adam huyundan vazgeçmiyor erkek çocuklarını kesinlikle böyle yetiştirmemek gerek
yatıp kalkıp anneme dualar ediyorm anka. Canım whatsappa sende gel istersen sorunları paylaşıp rahatlamak güzel oluyorCanım şükür et bence. Ben tek başımayım ve eşim hasta yardım edemiyor. Düşün halimi
Ah ah bende aynı durumdayım tipkisinin aynısı malesef bizi anlamiyorlarheramora bende tek başımayım bebek ev yemek derken hasta oldum 5-6 saat bile uyuyamıyorum ama artık evi kendi haline bırakacağım çünkü sütümde azalmada olmaya başladı yorgunluktan iki gündür bebeğim 1 öğünde açlıktan uyuyamıyor daha önce sağdığım sütlerden verdim ve şu anda sadece 1 poşet sütüm kaldı eşimde hiç yardımcı olmuyor çorapları kıyafetleri yedikleri içtikleri hep ortada birde arkasını topluyorum hatta yetişemiyorum kalıyor orta yerde iyilikle söylüyorum kavga ediyorum adam anlamıyor tamam diyor huyundan vazgeçmiyor erkek çocuklarını kesinlikle böyle yetiştirmemek gerek en azından kendi dağınıklığını toplayacak