Cnm ıtp ne demek tam anlayamadım bana açıklarmısın lütfen. Benim lupus , antikardiyolopin ve bete 2 glıkoprotein değerlerim yüksek birde pıhtılaşmaya yatkınlığım var. Doktorum transferden bir hafta önce başlattı bana kortizonu ve şu an 10+5 im hala daha devam ediyorum sanırım 13. Hafta bittiği zaman kesecek bana kortizonu. Tabi en önemli deiğer ilaç clexane , 9 ay boyunca kullanmak zorundayım bebeğin yaşaması için. Dün kontrolüm vardı şu ana kadar allaha şükürler olsun bir sıkıntı yaşamadım. Sormak istediğin bişey olursa yaz bana lütfen.Cnm merhaba siz lupus hastasısınız galiba öyle yazmışsınız. Kortizon kullanarak mı gebe kaldınız ?
Bende ıtp hastasıyım. Vücudum trombositlerimi tanımayıp öldürüyordu. Öldürme işini de dalakta yapıyordu. 22 yıl uğraştım 2.5 yıl önce ameliyat oldum dalağımı aldılar. Şu anda iyiyim çok şükür. Trombositlerim normal değerlerde. Eşimin varikoseli vardı ameliyat oldu 6. Ayında düzeliyor sperm değerleri çok şükür. 18 ay önce kendiliğimden gebe kaldım düşük yaptım sonra eşimde varikosel olduğunu öğrendik tedavi süreci vs... geçen ay yine gebe kalabildim ama yine düşük oldu. Dr benim ıtp hastası olduğum için vücudumun gebeliği yabancı bi madde olarak alğılayıp antikor geliştirip gebeliği sonlandırabileceğini söyledi. Gebelikte Kortizon kullanmam gerekebileceğini söyledi. Siz ne yapıyorsunuz? Lubus hastaları da kortizonlu ilaçlar kullanıyor bildiğim kadarıyla. Lütfen bilgi verebilir misiniz ????