2016 Aralık Anneleri

AzRASILAM AzRASILAM @suzan6638 ekonomistgonul ekonomistgonul AYSHE9388 AYSHE9388 @Hayats03 @senuber @smile25 @cyd86 @hepimami kızlar hepinizden Allah razı olsun öncelikle. Ancak dün gerçekten çok zor ve üzücü bir gün geçirdim.. fırsat bulup yazamadım.. kanamam olduğunu görür görmez doktoru aradım, ameliyata giriyormuş beni başka bir doktora yönlendirdi. bir saat kadar bekledik orda ama o bekleme bile bana on gün gibi geldi. Kontrol etti, kesemiz çok şükür geçen haftaya göre gelişmiş ve sağlıklı. Kanamanın nedenine düşük diyemeyiz çünkü öyle bir ibare yok, hamilelerin %30 u hamileliklerinin sonuna kadar bile böyle kanama yaşayabilirler dedi, vajinal progestan verdi.
kızlar öyle karışık ki duygularım, hem çok korkuyorum her tuvalete gittiğimde hem de kendime kızıyorum "tevekkül et Rabbin en doğrusunu bilir" diye. Allah ım hepimize güzel bir hamilelik ve sağlıklı, ahlaklı, hayırlı evlatlar nasip etsin..

iyi ki varsınız kızlar..

Gözün aydın
amin amin

Kizlar doktordan yeni geldik :) Kesecigi gördük cok sükür :)) 9 mm dedi, regl tarihime göre 6+0 im ben, haftasiyla uyumlu dedi. Yani bugün 6+0 olduk. :KK71:25 nisan icin tekrar cagirdi.
Kan ve idrar testi aldi, bagisikligima bakacak.

Bir tane annelik-belgesi cikardi (mutterpass deniyor). Icinde bilgilerimiz olacak :)

Onun disinda uzun süre bilgiler verdi cok ilgilendi.
-Vitamin verdi, folik asit, d vitamini, omega 3 ve baska bir seyler daha iceren. (kutusu 50 euro :KK57: sok oldum ama napalim aldik) sundan https://elevit.de/static/media/images/produkt/produkt-teaser2.jpg
-Agrilarin var mi dedi. Hafif regl sancisi gibi oldugunu söyledim. Kasilmalari rahatlatsin diye magnezyum yazdi.
-Bir de bizim bebe biraz nazli geldigi icin, herhangi bir sikinti olmasin diye progestan yazdi.

Onun disinda etler cok pismis yenecek, yumurtanin beyazi iyice katilasmis olacak. Cig sütten yapilmis peynirler yenmeyecek. Detayli olarak, yemem ve yememem gerekenler, yapmam gerekenlerin hepsinin yazili oldugu bir dosya verdi. Henüz okumadim. Önemli seyler olursa yine yazarim.

Aklima takilan, kahve günde 3 fincana kadar serbest dedi. Ben yine de hic icmiyorum. Siz iciyor musunuz?
Yurt dışındasın sanırım
bnm dr folikasitten başka birşey vermedi

Gözün aydın
amin amin

Yurt dışındasın sanırım
bnm dr folikasitten başka birşey vermedi

Evet Almanya`dayim. Doktoruna yine sor ama D vitamini ve omega 3 de cok önemli. Hatta bizdeki omega 3 bebege gectigi icin dogum sonrasi depresyon oluyormus. Ben bunu yasamamak icin elimden geleni yaparim :) Zaten zarari olmaz faydasi olur.
Aile doktorumda da kanda d vitamini oranima ve sekere baktiracagim. Kandaki yüksek seker bebege zararli.

QueenSweethart QueenSweethart canım sen listede yoksun ekleyim mi ?

Ekle :)
Yer: Almanya
Yas: 31
SAT: 02.03.2016
Tahmini dogum: 08.12.2016
Ilk bebek :KK66:

Kizlar bu arada bir tane hamilelik günlügü aldim. :) Icinde haftasina göre doldurulacak kisimlar var, ilk ultrason, nasil ögrendin, neler hissettigin gibi kisimlar var. Onlari dolduruyorum. Cok eglenceli. Hem de ani olarak kalir. Unutmadan yaziyorum.
Bir tane de bos güzel bir defter aldim ona daha detayli yazicam.
ya süper ben de çok aradım internette de d&r lara da baktım ama bulamadım

Ece ajandanın var canım, kitapyurdunda görmüştüm. Bir de renkli renkli hangi yayın evi olduğunu hatırlamadığım kitap şeklinde olanlar var. Aslında bulamazsak, kendimiz de yapabiliriz, ben bulamazsam burada evdeki 2016 ajandamı süsleyip, kullanırım diye düşünüyorum. Nasılsa bizim hamilelik 2017 ye geçmeyecek :) Yıllar sonra, Allah kısmet ederse o ajandayı çocuğuna vermek ne harika birşey olur.

aynen! oh ya içime su serptin. ben de o kabuğu görünce yapamıyorum diye düşündüm çok sağol :)

:KK66: yok merak etme sorun yok.

vardir aslinda ya :KK64:

Ece ajandanın var canım, kitapyurdunda görmüştüm. Bir de renkli renkli hangi yayın evi olduğunu hatırlamadığım kitap şeklinde olanlar var. Aslında bulamazsak, kendimiz de yapabiliriz, ben bulamazsam burada evdeki 2016 ajandamı süsleyip, kullanırım diye düşünüyorum. Nasılsa bizim hamilelik 2017 ye geçmeyecek :) Yıllar sonra, Allah kısmet ederse o ajandayı çocuğuna vermek ne harika birşey olur.

Ben de öyle düsünmüstüm :) Yeterince büyüyünce dogum günü hediyesi falan olarak.

aslında kendi ajandamızı yapsak sanırım daha eğlenceli ve özgün olabilir, haklısın :)

dr dakini aldım ben ama doldurmak için o kadar ufak boşlukları var ki.. sadece birkaç satırla kısıtlıyor seni

Evet Almanya`dayim. Doktoruna yine sor ama D vitamini ve omega 3 de cok önemli. Hatta bizdeki omega 3 bebege gectigi icin dogum sonrasi depresyon oluyormus. Ben bunu yasamamak icin elimden geleni yaparim :) Zaten zarari olmaz faydasi olur.
Aile doktorumda da kanda d vitamini oranima ve sekere baktiracagim. Kandaki yüksek seker bebege zararli.

Ekle :)
Yer: Almanya
Yas: 31
SAT: 02.03.2016
Tahmini dogum: 08.12.2016
Ilk bebek :KK66:
Listeye ekledim
Omega 3 üm var dr 3-4 aydan sonra başlayalım dedi

Burada her isteyene kan testi yapmiyorlar. Yani önceden gidip baktiramiyorsunuz. Eger evdeki testte pozitifse yine bakmiyorlar :) Öyle artmis mi artmamis mi diye iki günde bir kan testi yok. Bana gecen hafta bir hafta sonrasina keseyi görmek icin randevu verdi iste. Kese görüldüyse tamam.

Kan testini bana söyle yapmislardi, reglim 3 hafta gecikmisti ben de endiselenip gittim noluyo diye. O zaman yapmislardi mesela.

Benim hic yoktu bu sabah ilk defa biraz oldu bulantim. Biraz bekledim gecti. Insallah artmaz :KK43:
inşallah..

AzRASILAM AzRASILAM @suzan6638 ekonomistgonul ekonomistgonul AYSHE9388 AYSHE9388 @Hayats03 @senuber @smile25 @cyd86 @hepimami kızlar hepinizden Allah razı olsun öncelikle. Ancak dün gerçekten çok zor ve üzücü bir gün geçirdim.. fırsat bulup yazamadım.. kanamam olduğunu görür görmez doktoru aradım, ameliyata giriyormuş beni başka bir doktora yönlendirdi. bir saat kadar bekledik orda ama o bekleme bile bana on gün gibi geldi. Kontrol etti, kesemiz çok şükür geçen haftaya göre gelişmiş ve sağlıklı. Kanamanın nedenine düşük diyemeyiz çünkü öyle bir ibare yok, hamilelerin %30 u hamileliklerinin sonuna kadar bile böyle kanama yaşayabilirler dedi, vajinal progestan verdi.
kızlar öyle karışık ki duygularım, hem çok korkuyorum her tuvalete gittiğimde hem de kendime kızıyorum "tevekkül et Rabbin en doğrusunu bilir" diye. Allah ım hepimize güzel bir hamilelik ve sağlıklı, ahlaklı, hayırlı evlatlar nasip etsin..

iyi ki varsınız kızlar..
Hicc takma canim kese gorulduyse helede ALLAHin izniyle kalp atimini duyarsan kanamanin hic onemi kalmayacak.KEske hic olmasa ama bazen adetten kalma kanlar da bosaliyormus.sen icini ferah tut ve bekle herseyin hayirlisi...

X