2016 Aralık Anneleri

Annem de aynı tarifi söyledi bize hep o şekilde yapıp yedirmiş tabi anne sütüyle değil...çok teşekkür ederim canım yapacağım kızıma...tarifine sağlık...
Anne sütü benim çok olmadığı için ben direk suyla yapıyorum Canım. anne sütüyle yapılması vitamin açısından önemli. Daha besleyici oluyor.
Rica ederim canım ben de bir büyüğümden aldım tarifi. Ben ne zaman sütüm az olsa mutlaka yapıyordum. Şimdi içine pekmez de koyuyorum. Severek yiyor oğlum :KK66: afiyet olsun yarasın fıstığa :KK66:

Evet canım çocuklarına her zaman duygu sömürüsü yapmış. Damatlar yememiş şimdi oğluna yoğunlaştı. Gerçi Bu aralar canımızı sıkmıyor, inşallah böyle devam eder. Konuştuk eşimle benim bu kadar sert tepki vermeme anlam verememiş ona göre bir şey yok ortada. Ben de her şeyi tek tek anlattım. Eski mevzuları da açtım haliyle. Zamanla görücez ne kadar anlaşıldığımı.
Ne güzel eşin gözünü kırpmadan silmiş oyunu sen rahatsız olduğun için. İletişim şart canım, karşılıklı sakin sakin konuştuktan sonra her şey çözülür:KK66:
Aman Allah bozmasın canım inşallah. Erkeklerle kadınların beyinleri farklı çalışıyor Canım bize göre yanlış olan erkeklere göre normal gelebiliyor. geçmişi didiklemek çok can sıkıcı oluyor ama elin başka çare bırakmamış ki
Normalde rahatsız olduğum bir şey olunca direk ortadan kaldırır canım sağolsun. Çünkü bilir geçerli bir sebebi olduğunu. Bu kez ya ben kendimi anlatamadım ya o işine geldiği gibi davranmak istedi.
Aynen canım karşılıklı konuşabilmek çok önemli. O gün konuşmasak Emin'im ki hala küs kırgın olurduk. O konuşmadan sonra ben Ankara'ya gittim eşim şehir dışına çıktı iş için. Biz bugün geldik o hala gelmedi. Telefonla da konuşulacak bir şey değil. Uzatmadan söylemek lazım sözleri :KK66:

Kızlar biz bu gün dr amcamıza gittik, 4. Ayı yeni bitirdik, sütüm yetiyor ama çok değil mama reddediyr dr ek gidaya başla ddi. Sebze meyve püreleri hatta haşlanmış et(kemik) suyu verebilir miyim die sordm ver dedi.
6 aydan önce çocuğa ek gıda verilmeeezz :KK53: diyenler duyrulur :KK47: Dr benm kuzenim ayrıca yenlış bişi olsa yap demz

Haziran'ın ilk haftası sanırım canım daha tam tarih belli değil.
Büyüdükçe ben de daha farklı davranıyorum eskiden öpmeye kıyamazdım şimdi şap şap öpüyorum doymuyorum :KK70: artık böyle şeylere dayanabilirler :KK66:
Ankara'ya gittik bizde canım teyzemize. Bir hafta kaldık. İlk gün çok ağladı. Evi yabancıladı. Annemler de oradaydı. İlk eve girince benden aldılar bayağı bir vermediler. Bu kez ayrılık kaygısı da yaşadı sanırım. Çok üzüldüm ama ertesi gün atlattı kimi görse gülüyordu ses çıkarıyordu :KK66: tabi evi de özlemiş geldiğimizden beri gülücük saçıyor etrafına :) alışıyor bebişler hemen :KK66: yalnızlığa alışık olunca yadırgıyorlar ister istemez canım. Ve tek gördükleri biziz. Babalarını bile akşamdan akşama görüyorlar.
Dayısı arayı soğutmasın gelip gelip gitsin :KK66:
Oyuncak falan almadık canım :KK66: Ankara'ya gittik gezdik bugün sabah geldik evimize :)
En güzelini yapmışsın canım ikinize de değişiklik olmuş:KK66:
Kelebeğim de aynı misafir gelsin uzun zaman kucağıma almıyım hemen başlıyor. Çok alışkınlar bize o yüzden hemen kaybetme korkusu yaşıyorlar sanırım. Bugün mama sandalyesine koydum arkam dönük bulaşık yıkıyorum durmadı asla. Arkama dönerek yıkadım bir süre:KK70:
Oyy ben öpmeyi aştım dişlerimi dudaklarımla kapatıp ham yapıyorum :KK200:

Durmazlar canım valla şimdiden belli yaramaz olacakları :KK66: annem de çok hareketli hiç durmuyor maşallah diyor oğluşa. El ayak birden oynuyor zaten. Bizimkini de dedesi alıştırdı oturtmaya. Şimdi hafif destek bulsun anında oturuyor. Bazen emzirirken kucağımda memeyi bırakıp oturuyor ayaklarını inceliyor :KK70:
Ya çok zor kucak canım. Allah yardımcın olsun. Örümcek düşünmüyor Musun? Kız bebeklerde zarar veriyor mu bilmiyorum ama örümcek olsa iyi olur hem kelebek için hem senin için canım :KK66: 6 ayları kaldı yaşlarına basmadan yürürler kesin :KK70:
Çok tatlı o minik elleri ağızlarına alıyorlar ya baldan tatlı bebişlerimiz :KK66: yemek yetmiyor fazlasını istiyor gibiler :KK70:
Oyy yarasın kelebeğeee :KK66: ben de ilk elma verdim canım bayıldı :KK66: artık bir öğün meyve güzel gider :KK66:
Eller ayaklar ayrı oynuyor bayılıyorum o haline:) hareket bol miktarda ama yatmayı hiç sevmiyor.
Sağol canım durmuyor hala. Çok sağlıklı olmadığı için örümcek düşünmüyorum canım ilk arabam alıcam büyük ihtimal:KK66:
O elleri ben de yicem o kadar tatlılar ki ikisini birden ağzına tıkıştırıyor kelebeğim :KK200:
Bugün meyve filesine koyup verdim elma ama kaka rengi değişti koyu yeşil idi doktoru aradım ateşi ve kusması yoksa telaşlanma dedi takipteyim ben de:KK17:

Ağzına sağlık canım :KK66: yeğenimi ablam keçi sütüyle muhallebi yaparak büyüttü keçi sütü bulamazsa inek sütüyle yaptı. şimdi 4 yaşında ama Yaşıtlarından önde gelişimi :) şükür oğluş da çok sağlıklı. Ben ek gıdayı ara ara veriyordum. Doktor artık her gün ver dedi az kilo almış canım oğluş.
Ne demek canım benim:KK66: Ver annesi hazırlar artık :KK66: ben kaka durumunu takip etmek için yarın ya vermem ya da geç veririm herhalde.

Aman Allah bozmasın canım inşallah. Erkeklerle kadınların beyinleri farklı çalışıyor Canım bize göre yanlış olan erkeklere göre normal gelebiliyor. geçmişi didiklemek çok can sıkıcı oluyor ama elin başka çare bırakmamış ki
Normalde rahatsız olduğum bir şey olunca direk ortadan kaldırır canım sağolsun. Çünkü bilir geçerli bir sebebi olduğunu. Bu kez ya ben kendimi anlatamadım ya o işine geldiği gibi davranmak istedi.
Aynen canım karşılıklı konuşabilmek çok önemli. O gün konuşmasak Emin'im ki hala küs kırgın olurduk. O konuşmadan sonra ben Ankara'ya gittim eşim şehir dışına çıktı iş için. Biz bugün geldik o hala gelmedi. Telefonla da konuşulacak bir şey değil. Uzatmadan söylemek lazım sözleri :KK66:
Haklısın canım erkekler daha yüzeysel. Bir de eşim kendisinin, benim ailemi sevdiği gibi onun ailesini sevmemi istiyor. Bu durumun annesiyle mümkün olmadığını anlayamadı henüz.
İlk olarak zorluyorlar kendi istekleri olsun diye ama ödün vermeyince geri adım atıyorlar:KK66:
Ne güzel yüz yüze halletmişsiniz bu çok önemli. Telefonda olsa şimdiye kadar boşuna üzülecektiniz.

Ya kıyamam yakın demek canım çıkması :KK43: bizim doktor daha 1 ayı var gibi dedi diş için. İnşallah çıkar da kurtulur yavrum.
Zaman sizin için en güzelini gösterir inşalalh :KK66:
Muhtemelen öyle canım da çıkamadı bir türlü :KK43: kelebeğim sıkıntıya girdikçe ben de çok kötü oluyorum. Gece hiç uyanmayan çocuk artık ya her saat başı uyanıyor ya da uyandı mı uykusu olmasına rağmen uyumuyor:KK43: dişler iyice belirginleşti var gibi duruyor ama patlamadı hala:işsiz:

Evet canım bayağı ters bizimki :KK66:
İyiyim canım ablama gitmiştik orada fırsat olmadı girmeye. Yeğenler oğluş annemler kalabalıktık. Gezdik bir de. Telefonu görmedi gözüm hiç :KK66: haftaya da tatile gidiyoruz yine bir hafta giremem gibi.
Süper çok sevindim canım adına. Özlem gidermişsin ne güzel:) ayy tatil oh ne güzel Allah içinize sindirsin:KK66: oğluş bol bol güneşlensin artık:)

Ben de hiç sevmem öyle tipleri canım. Hehee mikrofon bulundur evde. Kaynananın sesi içine gidince tutarsın eşin duysun canım :KK70:
Mikrofondan öte kayıt cihazı bulundurucam canım artık. Kadın 2 dk önce söylediğini inkar edip karşısındakine yalancı muamelesi yapıyor:rolleyes: 60ını geçmiş kadın utanmıyor da..

Çok yoruluyor insan canım. Bebekle zor oluyormuş gezmek. Dün gece ankaradan istanbula geldim mahvolmuşum. Bugün hiç elim kolum kalkmıyor. Arada dinlenmek şart.
Çok zor cnm ben şehir içinde gezmeye giderken bile korkuyorum nasıl gidicem diye ...dinlenmek şart hoş bizlerin dinlenmesi de bebek bakarak geçiyor orası ayrı:))))

Kızlar minikleriniz yuvarlanmaya başladı mı?
Kızım sadece sırt üstünden yüzüstüne dönüyor henüz. Bir de gün içinde iş yaptığım için hep mama sandalyesinde oturtuyordum. Bu durum belki geciktirdi yuvarlanmayı. Bugünden sonra yerde daha çok vakit geçiricez. Sizde durumlar nasıl?

Kızım sadece sırt üstünden yüzüstüne dönüyor henüz. Bir de gün içinde iş yaptığım için hep mama sandalyesinde oturtuyordum. Bu durum belki geciktirdi yuvarlanmayı. Bugünden sonra yerde daha çok vakit geçiricez. Sizde durumlar nasıl?
Biz bugün doldurduk 5 ayı. Yuzustuyken sirt ustu döndü bikac kere ama sirtustunden yuzustune donmedi daha hiç. Cabasi cok ama basaramadi :) Ben de kanepeye koyuyorum orasi yayli olunca batiyor.Yerde daha kolay atiyor kendini destek alip.Bi de benim oglum başını merlez kabul edersek 360 derece dönüyor yelkovanla akrep gibi kendini ayaklariyla atarak.Bi yatırıyorum geliyorum kafayla ayaklar yet degismis :)

Biz bugün doldurduk 5 ayı. Yuzustuyken sirt ustu döndü bikac kere ama sirtustunden yuzustune donmedi daha hiç. Cabasi cok ama basaramadi :) Ben de kanepeye koyuyorum orasi yayli olunca batiyor.Yerde daha kolay atiyor kendini destek alip.Bi de benim oglum başını merlez kabul edersek 360 derece dönüyor yelkovanla akrep gibi kendini ayaklariyla atarak.Bi yatırıyorum geliyorum kafayla ayaklar yet degismis :)
Bizde de sürünme var canım aynı şekilde sürüne sürüne kendi ekseninde dönüyor :)
İşin ilginç yanı yönlendirmeme rağmen kızımda yuvarlanmak için hiç çaba yok. Yüzüstü yatmaktan nefret ediyor döndüğünde 10-15 saniye yüzüstü kalıyor sonra ağlamaya başlıyor. Bugün ellemicem ağlasa da çabalasın biraz her şeyi anneden beklemesin :KK66:

Bizde de sürünme var canım aynı şekilde sürüne sürüne kendi ekseninde dönüyor :)
İşin ilginç yanı yönlendirmeme rağmen kızımda yuvarlanmak için hiç çaba yok. Yüzüstü yatmaktan nefret ediyor döndüğünde 10-15 saniye yüzüstü kalıyor sonra ağlamaya başlıyor. Bugün ellemicem ağlasa da çabalasın biraz her şeyi anneden beklemesin :KK66:
Biz daha 25 günlükken ayaklarinin altına elimizi koyduğumuzda surunuyordu oğlum annanem şok olmuştu :KK70: Bizimkini yan cevirip tutuyo babasi sirtindan o zaman bile kollari bacaklari geri atip donmeye calisiyo.Topunu yakinina koyunca ona ulasmak icin baya caba sarfediyo.Dönerse top aşkına dönecek zaten :KK70:

Biz daha 25 günlükken ayaklarinin altına elimizi koyduğumuzda surunuyordu oğlum annanem şok olmuştu :KK70: Bizimkini yan cevirip tutuyo babasi sirtindan o zaman bile kollari bacaklari geri atip donmeye calisiyo.Topunu yakinina koyunca ona ulasmak icin baya caba sarfediyo.Dönerse top aşkına dönecek zaten :KK70:

Oyy maşallah kuzularınıza...bizimki daha bir kaç kez yana doğru döndü ama benden galiba ablamız dokunmasın diye köşe bucak kaçırıyorum rahatça yatırıpta oynatamadım daha yatırsam yanına yatıyo kaldırmaya çalışıyo bide pek oyuncağı yok en iyi si bu ay biraz bişeyler alalım ona dikkat çekecegi

Kızımın gözü benden başka bir şeyi görmüyor:-) yanına yatıyorum ama yine de çaba yok. Az önce yüz üstü koyup bekledim etrafındaki oyuncakları kendine çekip oynamaya başladı. Sıkılınca da ağladı yine

X