2016 Aralık Anneleri

Canım ünivden sonra arkadaşlıklar hep çıkar ilişkisi haline geliyor o yüzden çok arkadaşın olmasa da olur :KK66: ah o kilolar beni de çok mutsuz ediyor versem artık çok mutlu olucam sanırım. Hiçbir şeyin içine giremiyorum koskoca gardropta:KK43:
Ayy hiç deme bugun gezmeye gittim bluz oturdu hamile gibi gezdim ortalıkta kendimden tiksindim resmen ya bu ne böyle acill bişeyler yapmam lazım bayramdan sonra bana gelecekler o zaman kadar şöyle 29 kilo versem ne güzel olurdu :))))

Ben de bugun ilk kez minik boy patatesin yarısı, havucun 4/1 , 1 tatli kasigi irmik ve 1 bardak su koyup hasladim. Kasikla ezip verdim :)
Canım bizim de ilk denememiz başarılı geçti maşallah afeerin benim kızıma 1 kaşık brokoliyi ywdi sonra istemedi hiç zorlamadım. 3 gün vercm sonra kabak, havuç patates die 3 er gün 1 sebze vermeyi düşünyorum. Sonra meyveye geçicicez inşş. Bi de keçi sütü bulursak tamm. Ev inek yoğurdnu tattırdm onu da sevdi ama çok vermedim.

Ayy hiç deme bugun gezmeye gittim bluz oturdu hamile gibi gezdim ortalıkta kendimden tiksindim resmen ya bu ne böyle acill bişeyler yapmam lazım bayramdan sonra bana gelecekler o zaman kadar şöyle 29 kilo versem ne güzel olurdu :))))
Emzirdiğimiz için ben şimdilik sadece aburcuburu ve hamur işini kesme kararı aldım. Bugün hiç taviz vermedim ama 2 gün sürüyor kararlılığım bu aralar.:işsiz:
İstersen yaparsın canım:KK66: her şey bizim irademize bağlı :olamaz: bu arada tavsiyem çok acıktığın saat aralığında bir tane Türk kahvesi iç, güzel iştah kesiyor:KK66:

Emzirdiğimiz için ben şimdilik sadece aburcuburu ve hamur işini kesme kararı aldım. Bugün hiç taviz vermedim ama 2 gün sürüyor kararlılığım bu aralar.:işsiz:
İstersen yaparsın canım:KK66: her şey bizim irademize bağlı :olamaz: bu arada tavsiyem çok acıktığın saat aralığında bir tane Türk kahvesi iç, güzel iştah kesiyor:KK66:
Abur cuburu kesmek lazım sağlıklı beslenmek zeytınyağlı yemek lazım ama bunları yapabilmek için de zaman Lazım küçücük bebekle ne kolaysa onu pişiriyorum canım kahve bebekte Uykusuzluk yapmaz mı

Ay valla bişey tapmak lazımda şimdi bile aç hissediyorum kahve candır içilmez mi abur cubur etkiliyo ya almamak lazım

Abur cuburu kesmek lazım sağlıklı beslenmek zeytınyağlı yemek lazım ama bunları yapabilmek için de zaman Lazım küçücük bebekle ne kolaysa onu pişiriyorum canım kahve bebekte Uykusuzluk yapmaz mı
Canım bir öğün zeytinyağlı bir öğün et, tavuk ya da balık tüketilmeli. Yaptığın zeytinyağlıyı birkaç gün yersen çözülür sanırım. Eti de tavada çevir ya da fırın torbasına at. Pratik şeyler yapılır illaki. Kahve benim kelebeğe dokunmuyor canım bir de akşam içmemek lazım.

Ay valla bişey tapmak lazımda şimdi bile aç hissediyorum kahve candır içilmez mi abur cubur etkiliyo ya almamak lazım
Eşim dolduruyor eve çikolata bisküvi vs. Halbuki onun için sütü fazla alıp tatlı yapıyorum 3 güne bir ama yine de alıyor. Evde olunca illaki yeniyor ama :işsiz: artık alsa da yemicem kararlıyım.
Akşam vakti çok acıkırsan da bir bardak süt iç canım tutar o da.

Eşim dolduruyor eve çikolata bisküvi vs. Halbuki onun için sütü fazla alıp tatlı yapıyorum 3 güne bir ama yine de alıyor. Evde olunca illaki yeniyor ama :işsiz: artık alsa da yemicem kararlıyım.
Akşam vakti çok acıkırsan da bir bardak süt iç canım tutar o da.
Bir ara yemin ettin gene bozdum evde olunca bozuluyo ta univ.çok güzel yapmıştım fıstık gibi olmuştum her şeyim bol geliyordu ah ahhh

Bir ara yemin ettin gene bozdum evde olunca bozuluyo ta univ.çok güzel yapmıştım fıstık gibi olmuştum her şeyim bol geliyordu ah ahhh
Ben çok rahat yapardım diyet. Hemen de zayıflardım ama bu sefer yapamıyorum. Sürekli Evde olmaktan mı sıkıntıdan mı bilemedim. Bür gayret yediklerimizi düzenler veririz inşallah kiloları:KK66:

Hamile gibi geziyorum ortalıkta ya Bi yerden başlamam lazım ama o yeri bulamadım daha :)
Gidecek kilo da çok olunca insanın hevesi kalmıyo once kafamda az kilo hedefleyip ondan kurtulmam daha mantıklı olacak galiba ilk hedef 7 kilo verim 110 altı inmek olsa sonra 99 lu rakamlar ikinci hedef olsa diyorum ayy benim hayal ettiğim kilolar başkalarının kabusu:))))))
canım çok samimi tatlı içten yazıyosun senin yazılarını okumaya bayılıyorum

4 aylık bebeğine bunları mı yediriyorsun??????

pekmez muhallebi salça tuz ????? şoklardayım şu an 1 yaşından önce salça ve tuz kesinlikle yasak hele pekmez . zaten 6 aydan önce ek gıdaya başlanmaz. burası 2016 aralık anneleri grubu değil mi yanlış mı girdim diye baktım. görmeyeli çok değişmiş burası.
Buna siz mi karar veriyorsunuz doktor mu? Salça ev yapımı. Ayrıca nohut kadardı. Herhalde bol salçalı tuzlu verecek halimiz yok. Erişte hamuru da ev yapımı ve doğal olarak tuzu var.
Kızartma verdim buna da laf etmişsiniz. Birincisi o kızartma tefalin bir yemek kaşığı yağ ile yaptığı fritözde yapıldı ve doyumluk değil tadımlık verildi. Ayrıca doktorumuz ek gıdaya başla artık dedi. Evet anne olunca bizler çok değiştik. Evladımızı en doğru şekilde annelerimizin tecrübeleriyle büyütmeye çalışıyoruz.
Hemşire kuzenim var o da bu şekilde büyüttü çocuklarını. Her şeyin azı olduğu sürece hiç bir sorun olmuyor. Bu verdiklerimiz bebeklere zarar verse zaten onlar direk tepki veriyor. Herkesin kendi tercihi ayrıca. Yargılar gibi konuşmuşsunuz. Annenize sorun bakalım sizi nasıl yetiştirmiş?

Ben artık bakmamaya karar verdim canım çok beklediğim için çıkmıyor herhalde :KK70:gelecek canım.
Kabul etmem tatlım valla huzurumu hiiiiç bozasım yok. Her gün konuşuyorum eşimle durumun ehemmiyetini anlasın diye :KK34:
Ben de kaç zamandır bakmıyorum :KK66: çıkınca görürüz artık :) inşallah anlamıştır eşin canım. Her gün konuşunca da bunalıp ters tepmesin :KK66:

İkinciler daha sosyal oluyormuş öyle diyor 2 çocuğu olan arkadaşlar. İlki ikincisinin duygusal gelişimini destekliyormuş. Ne kadar doğru bilemem ama yaşayıp da görücez bakalım:KK66:
Onun da etkisi vardır canım ama kişilikte de olması lazım sosyalliğin :KK66: benim ablam ailenin ilk çocuğu sosyallikte üstüne yok ben son çocuğum tam tersi çekingen içime kapalıyım :KK66:

Ayy katılıyorum sana canım tv saçmasapan programlardan geçilmiyor..
yok canım bu kadın kendisini dışarıya mülayim sessiz sakin gösteriyor zaten bir konuşması var içine doğru gidiyor ses tonu, cümlenin sonunda sadece kendisi duyuyor kendini. nasılsın diye sorsan sabah kalkış saatinden itibaren ne yapmış tek tek sayıyor ve insanı sıkıyor iyice. İnsanlar dinlemedikleri için iyi bir şey söylüyor gibi düşünüyor sanırım ama cümle sonunda, sesi iyice içine kaçmışken sokuyor lafını:rolleyes:
:KK70: tanımlama süper olmuş ses içine doğru gidiyor gibi :KK70: Ayy böyle insanlarla yaşamak çok zor. Kimse dinlemez ama o hala konuşur. Lafı kendi desin kendi duysun içinde kalmasın :KK70:

Öyle canım da yakıştıramadı bir türlü anasına, onun gözünde kadın melek. Duygu sömürüsüyle yetiştirmiş kadın çocuklarını hala sömürüyor.. aslında eşimin arada kalmasına üzülüyorum ama kurduğu ailenin değerinin farkına varması lazım.
Bir insanın içinde yoksa oyunda kız olması normal gelir:KK66: online oyun mu?
Amin canım Allah daha kötüsünden korusun.
Duygu sömürüsü yapınca eşin dayanamıyordur kesin. Kadın da bunu kullanıyordur canım. Sen de haklısın size değer verse verdiğini gösterse annesinin huyunu bildiğini ama annesi olduğu için bişi yapamadığını söylese anlarsın da üste çıkmaya çalışıyor diyorsun bu da sizi rahatsız eder elbet.
Evet canım online oyun. Sorun zaten aslında eşimin beni aldattığı düşüncesi falan değil. Ben bu kızdan rahatsız oluyorum kız çok samimi konuşuyor. Sürekli yazıyor falan. Şaka yapıyor. Gıcık oldum ben de. Bu yüzden bir kaç kez uyardım konuşmaması için. Uyarmama rağmen ısrarla konuşmaya devam etmesi beni aşırı derecede sinirlendirdi ve sesimi yükseltmeme sebep oldu. O farkında değilmiş durumun ciddiyetinin. Konuştuk o da bana güvenmiyorsun dedi. Onun da zoruna gitmiş canım. Ben halbuki kıza gıcık oldum. En son konuştuk tamam haklısın dedi sustu. Ben de ağlamaya başladım. Tam yanından kalkarken gitme dedi. Hıçkıra hıçkıra ağladım. Normalde ağlamam kolay kolay. Ben öyle ağlayınca o da durumu tam anladı. Oyunu sildi direk.

Ayy inşallah yerler canım her şeyi:KK66:
Ne zaman taşınacaksınız canım?
Ahh bir de bana sor mızırtıya başlayınca burnunu ısırasım geliyor artık:-) abim vardı dün ve bugün diyor ki gözü senden başkasını görmüyor napıcaksın böyle. Dedim alıştırırız dayısı sen yeterki gel bol bol :KK30:
Evet canım burası bile çok soğudu. Kalorifer kapandığı için klima açtık evde 2 gün. Aldır canım fisher priceın çok güzel oyuncakları var:KK9:
Haziran'ın ilk haftası sanırım canım daha tam tarih belli değil.
Büyüdükçe ben de daha farklı davranıyorum eskiden öpmeye kıyamazdım şimdi şap şap öpüyorum doymuyorum :KK70: artık böyle şeylere dayanabilirler :KK66:
Ankara'ya gittik bizde canım teyzemize. Bir hafta kaldık. İlk gün çok ağladı. Evi yabancıladı. Annemler de oradaydı. İlk eve girince benden aldılar bayağı bir vermediler. Bu kez ayrılık kaygısı da yaşadı sanırım. Çok üzüldüm ama ertesi gün atlattı kimi görse gülüyordu ses çıkarıyordu :KK66: tabi evi de özlemiş geldiğimizden beri gülücük saçıyor etrafına :) alışıyor bebişler hemen :KK66: yalnızlığa alışık olunca yadırgıyorlar ister istemez canım. Ve tek gördükleri biziz. Babalarını bile akşamdan akşama görüyorlar.
Dayısı arayı soğutmasın gelip gelip gitsin :KK66:
Oyuncak falan almadık canım :KK66: Ankara'ya gittik gezdik bugün sabah geldik evimize :)

Sanırım öyle olacak canım tutamayacağız kelebeğimi:-) kollarım sırtım belim bitti artık kucaktan inip yürüyeceği zamanı dört gözle bekliyorum:KK30:
Eminim oğluş da çok tatlı oluyordur yemeğini yerken. Kelebeğim de bazen elini ağzına sokar yemek yerken. Yedirmek zorlaşsa da çekmiyorum elini ağzından.
Bugün portakal verdim biraz, çok sevdi, suyunu emdi böylece kelebeğim ilk meyvesini de yemiş oldu:)
Durmazlar canım valla şimdiden belli yaramaz olacakları :KK66: annem de çok hareketli hiç durmuyor maşallah diyor oğluşa. El ayak birden oynuyor zaten. Bizimkini de dedesi alıştırdı oturtmaya. Şimdi hafif destek bulsun anında oturuyor. Bazen emzirirken kucağımda memeyi bırakıp oturuyor ayaklarını inceliyor :KK70:
Ya çok zor kucak canım. Allah yardımcın olsun. Örümcek düşünmüyor Musun? Kız bebeklerde zarar veriyor mu bilmiyorum ama örümcek olsa iyi olur hem kelebek için hem senin için canım :KK66: 6 ayları kaldı yaşlarına basmadan yürürler kesin :KK70:
Çok tatlı o minik elleri ağızlarına alıyorlar ya baldan tatlı bebişlerimiz :KK66: yemek yetmiyor fazlasını istiyor gibiler :KK70:
Oyy yarasın kelebeğeee :KK66: ben de ilk elma verdim canım bayıldı :KK66: artık bir öğün meyve güzel gider :KK66:

Merak etmeyin sizin hassas olduğunuzdan daha çok hassasızdır kendi bebeklerimiz konusunda. Ben çocukların herşeyden esirgenerek büyümesi taraftarı değilim doğuda görev yaptım ve ordaki çocuklara inreniyorum ki 6 çocuğun içinde özenilecek bi durumları da olmuyor. Esirgenen göze çöp batar malum. Ben kendi bebeğim açısından herseyin tadına bakması taraftarıyım yemek seçmesinden daha iyidir
Aynen canım doğudaki çocuklar ne bulursa onu yiyor. Sokakta yalın ayak çıplak geziyor hiç de hasta olmuyorlar. Ayrıca annelerimiz de bizi böyle büyütmüş. Annem sürekli yemek suyundan ver tatsın diyor. Eskiler hep der vitamin yemeğin suyunda diye. Hatta hikayesi bile vardı bunun :KK70: tatsınlar her şeyden bir tadımlıktan bişi olmaz :KK66:

Anne sütü yetersizse mama alımını azaltmak için ek gıdaya başlanır. Mama çok mu sağlıklı sizce? Hiç merak etmeyin buradaki her anne kendi bebeği için en iyisini istiyor. Biz de araştırmamızı yapıyoruz ve doktor kontrolünde ek gıdayı ayarlıyoruz. Ayrıca burası değişti mi bilemem ama bizim birbirimize saygımız var. Uyarılması gereken bir konu olduğunda eleştirmeden, suçlamadan edindiğimiz bilgiyi paylaşıyoruz.
Kınadığınız arkadaş bir öğretmen, bebeğinin doktoru var ve yakın geçmişte yeğenlerinden bebek bakımını deneyimlemiş, kendi bebeğini çok seven bir anne.
Ağzına sağlık canım :KK66: yeğenimi ablam keçi sütüyle muhallebi yaparak büyüttü keçi sütü bulamazsa inek sütüyle yaptı. şimdi 4 yaşında ama Yaşıtlarından önde gelişimi :) şükür oğluş da çok sağlıklı. Ben ek gıdayı ara ara veriyordum. Doktor artık her gün ver dedi az kilo almış canım oğluş.

X